Russische meervoudige raketwerpers in actie - het is onwaarschijnlijk dat het Kremlin zonder munitie komt te zitten.

De afgelopen maanden heeft het Oekraïense leger zijn stellingen in de omgeving van de stad Donetsk gebruikt om willekeurig burgerdoelen aan de kant van de Russische bondgenoten te beschieten. Na enkele ernstige protesten heeft het Russische leger gereageerd. Volgens een Oekraïense officier is het eindresultaat als een “gehaktmolen” geweest.

Hieronder staat een enigszins bewerkte machinevertaling van een stuk dat gisteren op de Oekraïense site censor.net verscheen. Het stuk werd gepromoot door Yuri Butusov, een bekende Oekraïense militaire correspondent. Het is oorspronkelijk een social media post van iemand die aan de frontlinie was in Pisky, onmiddellijk ten noordwesten van de stad Donetsk, schrijft Moonofalabama.org.

Context:

De afgelopen twee à drie maanden heeft de Oekraïense kant haar stellingen in de omgeving van de stad Donetsk gebruikt om de burgerbevolking aan de kant van de Russische gelieerdheid min of meer willekeurig te beschieten. Na enkele ernstige protesten heeft de Russische legerleiding ermee ingestemd een speciale tegen-artillerie-operatie op touw te zetten om de dodelijke Oekraïense pesterijen een halt toe te roepen.

Haar dagelijkse zogeheten”clobber rapporten”, hier is die van gisteren, bevatten sindsdien bijna elke dag regels als deze:

In het kader van de tegen-artillerie oorlogsvoering zijn 2 artilleriebatterijen van Giatsint houwitsers bij Dzerzhinsk en Novhorodskoye, Volksrepubliek Donetsk, getroffen.

4 pelotons van Grad MLRS en 9 artilleriepelotons op vuurplaatsen bij Seversk, Kirovo, Artemovsk, Avdeevka, Peski, Orlovka, Shakhterskoye, Velikaya Novoselka in de Volksrepubliek Donetsk, Dobropolie in de regio Zaporozhye, Shirokoye, Bereznevatoye in de regio Nikolaev, Russkaya Lozovaya en Nortsovka in de regio Charkov.

De systematische tegen-artillerie-campagne heeft de toch al zeldzame Oekraïense vuurkracht ernstig verslechterd.

De Russische zijde heeft ook de primaire richting van haar aanval veranderd van het noordelijke front in de richting Sievierdonetsk-Lysichansk-Siversk in een verder zuidwaarts oprukken. De huidige offensieve operatie is geconcentreerd ten noordwesten en westen van de stad Donetsk in de richting van Avdivka. Er is een enveloppe-operatie aan de gang ten noorden en ten zuiden ervan om die uiterst zwaar versterkte stad te omsingelen.

Het rode gebied links van de rode lijn markeert delen van de recente vooruitgang.

Bron: Live UA kaartgroter

Pisky is het zuidelijke deel van die enveloppe-operatie.

groter

Na intense artillerie-voorbereidingen zijn de Russische troepen momenteel – langzaam, langzaam – bezig met het opruimen van de linies van bunkers en greppels van gewapend beton, die de afgelopen 8 jaar aan Oekraïense kant gebouwd zijn. Hier is nu het uitzicht op die slag van Oekraïense kant (bewerkte machinevertaling, voor een alternatieve vertaling zie dit.) (Opmerking: 300 is de militaire vrachtaanduiding voor gewonden, 200 is voor dode soldaten):

Pisky. Vleesmolen

Auteur: Serhiy Gnezdilov

Wat is er te verliezen, wat kan mij nog ontnomen worden op de zesde dag van mijn persoonlijke hel, in Pisky, op een kilometer van de eerste straat van Donetsk, Oekraïne? De lichamen van hen die mij dierbaarder waren dan mijn familie liggen onder de hitte in de loopgraven, gebroken door 152 kaliber. Zoals ik al eerder schreef, 6.500 granaten per verdomd dorp in minder dan een dag.

Het zijn nu al zes van zulke dagen, en ik kan me niet voorstellen hoe zelfs maar een klein aantal van onze infanterie het overleefd heeft in dit spervuur van vijandelijk vuur.

Nee, ik ben niet aan het zeuren.

Twee mortieren 82 en 120 zijn aan onze kant aan het werk.

Soms worden ze wakker en “niezen” twee artilleriegranaten in de richting van Donetsk.

Wij reageren nauwelijks. Er is geen tegenvuur, van het begin af aan legt de vijand zonder problemen artilleriegranaten in onze loopgraven, ontmantelt zeer sterke, betonnen stellingen in tientallen minuten, duwt op onze verdedigingslinie zonder pauze of minimale rust.

Eergisteren brak de linie, en werd er een stortvloed van 200 of 300 [doden/gewonden] uitgestort. Ik zal geen statistieken publiceren, dat is in ons land verboden, maar u hebt geen idee van het aantal en het percentage verliezen.

Dit is eengehaktmolen hel , waar het bataljon de aanval eenvoudig met hun lichamen tegenhoudt.

Al bijna een week wachten wij op tenminste een of andere hulp die de artillerie van de vijand zou treffen, wij, ik herhaal, worden ongestraft beschoten met alles wat het Russische militaire systeem rijk is, hun luchtmacht was vandaag aan het werk.

Ik ben trots op de leiding van het bataljon dat hier bij ons is gebleven. De strijder is bij ons, iedereen is bij ons, gekneusd, licht 300, in het verband gelegd en na een paar uur teruggekeerd naar de stelling, als je deze bodemloze ravijnen zo kunt noemen.

Er is een oorlog aan de gang.

Maar zonder tegenstoot wordt het een zinloze gehaktmolen, waar een krankzinnige hoeveelheid van onze infanterie in één dag wordt vermalen.

Wilt u echt de waarheid weten? Hier is ze, de naakte waarheid.

De reserve gaat naar de stelling, sluit de doorbraak, en na vijf minuten is er van de 15 man nog maar één intact.

De lichamen liggen op de grond. Als het een lichte 300 is, heb je misschien geluk, je valt in coma, en je komt daarna er te voet uit, je komt bij de hospikken.

Ze hebben net een 300 [gewonde] meegenomen. Hij schreeuwde de hele weg: – “Waar is de ondersteuning? Waar is de artillerie? Waarom zijn wij in de steek gelaten? Waarom heeft niemand ons gedekt?”

Ik weet het niet, mijn vriend, waarom heeft niemand ons gedekt… Hij schreeuwt, en ik schaam me dat ik nog veilig en wel ben, alleen een paar keer doof.

Ik heb overgegeven, ik heb in mijn broek gepist, het speet me, en ik ben weer in actie.

Alle reserves zijn vernietigd, militair materieel staat in brand, de vijand nadert en bezet zonder problemen onze stellingen na weer een spervuur van artillerie.

Op dit ogenblik zijn wij Pisky aan het verliezen, al onze menselijke en materiële middelen zijn bijna uitgeput.

Denys, een inwoner van Mariupol, die mij zei “nou, ik vertrouw Arestovich [Zelensky’s adviseur], we zullen alles heel gauw terugnemen” is dood. Hij is twee keer gewond geraakt, ze hebben hem direct in de loopgraaf ingezwachteld, ze zeiden tegen hem, Denchyk, ga naar de evacuatie, maar hij antwoordde “jongens, ik laat jullie niet in de steek.”

Allebei de eerste keer gewond, en na de tweede verwonding bleef hij terugschieten.

Wij hebben zijn lichaam nog steeds niet meegenomen. Op de ruïnes van Pisky ligt hij met zijn armen uitgestrekt en zijn blik bevroren. Hij vraagt om wraak. Hoe kan ik zijn laatste verzoek weigeren? Hoe kunnen wij allen Deny verlaten?

Ik geloof dat Dimka het toch overleefd heeft. Omdat hij niet kon sterven, nadat hij pas teruggekeerd was uit het ziekenhuis, en net zijn vriendin ten huwelijk gevraagd had. Men zegt dat hij na een van de parochies gewoon verdwenen is. Hij is met de aarde in slaap gevallen. Maar, ik geloof dat dit een vergissing is, en dat hij nog leeft. Dwaze hoop en verwachting.

Ik weet het, mijn land houdt er niet van om hardop te denken. Maar, ik had geen keus tussen overwinning en arrestatie. De waarheid moet gehoord worden, niet gefluister in de keuken. Natuurlijk zal hij voor deze post apart vliegen, want hoe? Ja, liegt de staat tegen zijn eigen burgers?

Het zal mij niet verbazen als iemand vandaag zegt: “Kremlin-agent Sirozh sprak over het briljante plan van de overwinnaars aan het Donetsk-front, laten we hem ophangen.”

Geamuseerd zeg ik dat alles onder controle is. Nu is in Pisky alles onder niemands controle, maar om de een of andere reden wordt de situatie verzwegen.

Luid de kapotte klokken terwijl wij Pisky met lijken bedekken.

Wij hebben artillerie nodig.

Geef ons hier iets om ons aan vast te houden.

Verplaats u nu eens in de positie van Serhiy Gnezdilov, Denys of Dimka. Denk dan aan de politici die zoete praatjes houden over heldhaftig Oekraïens verzet en deze mannen zonder enig gewin laten afslachten.

  85% van de wereldbevolking doet niet mee aan sancties tegen Rusland - Bloomberg

Sorry Serhiy, meer artillerie zal het niet doen. De Russische kant zou het gewoon binnen enkele dagen vermalen. Hoeveel van de 120 Amerikaanse M-777 houwitsers die aan Oekraïne gegeven zijn, bestaan er nog? Misschien een stuk of 10, waarvan de meeste beschadigd zijn?

Er zijn nog andere operaties aan de gang. Ten noorden van het Donetsk front is er een opmars naar Bakhmut (ook bekend als Artomovsk). Gisteren werd gemeld dat Soledar, ten noorden van Bakhmut, grotendeels veroverd was. Vershyna en Zaiseve, ten zuiden daarvan, zijn ook uitgeschakeld of zullen binnenkort vallen.

groter

De Oekraïense kant heeft luidkeels een aanstaand tegenoffensief aangekondigd aan het zuidfront in de richting van de stad Kherson. Maar het aantal Russische eenheden in dat grotere gebied is intussen opgevoerd tot een niveau dat een nieuw Russisch offensief in de richting van Mykolaiv (Nikolaev), Kryvyv Rih (Krivoy Rog) of Zaporitzhia waarschijnlijker maakt dan alles wat de Oekraïense kant zou kunnen doen.

groter

De Russische kant voert ook een voortdurende campagne tegen Oekraïense reserves, brigadehoofdkwartieren en militaire installaties of tijdelijke opslagplaatsen ver achter de onmiddellijke frontlijn. Bij deze minder zichtbare aanvallen sneuvelen enorme aantallen Oekraïense troepen. Uit het “clobber rapport” van gisteren (ook hier):

Als gevolg van een aanval van de Russische lucht- en ruimtemacht op gevechtsposities van de 54e Gemechaniseerde Brigade van de AFU bij Mar’inka in de Volksrepubliek Donetsk, zijn meer dan 50 nationalisten van het 2e Bataljon van deze eenheid vernietigd.
Hoge-precisiewapens van de Russische lucht- en ruimtemacht hebben toegeslagen op een tijdelijk inzetpunt van het Oekraïense Vreemdelingenlegioen bij de stad Nikolajev. De aanvallen hebben geleid tot de uitschakeling van wel 250 nationalisten en 20 eenheden militair materieel.

Aanvallen met hoge nauwkeurigheid van de Russische lucht- en ruimtemacht hebben tot 500 nationalisten van de 92e Gemechaniseerde Brigade van de AFU en een grote hoeveelheid militair materieel uitgeschakeld in Merefa en Chuguyiv in de regio Charkov.

Beschietingen van gevechtsposities van het 16de Bataljon van de 58ste AFU Gemotoriseerde Infanterie Brigade in de buurt van Artemovsk hebben geleid tot de uitschakeling van meer dan 130 nationalisten. De overgebleven militairen van het bataljon, wel 70 in getal, hebben in allerijl hun stellingen verlaten en zijn vertrokken naar Konotop, regio Sumy, waar zij ontwapend en tot deserteurs verklaard zijn.

Het 21ste Bataljon van de 56ste Gemotoriseerde Infanterie Brigade, dat aanzienlijke verliezen had geleden in de buurt van Peski, kwam tijdens zijn terugtocht naar Vodyanoye onder AFU artillerievuur en werd bijna volledig geëlimineerd.

Let op de laatste alinea. De eenheid in Pisky (Peski), waar Serhiy Gnezdilov verslag van uitbracht, was zich aan het terugtrekken in de richting van Vodiane (Vodyanoye), ten noorden van Pisky (zie de tweede kaart hierboven). Onderweg openden de Strijdkrachten van Oekraïne (AFU) het vuur op hen, waarbij bijna iedereen gedood werd die de Russische aanvallen op Pisky overleefd had.

  Oekraïense aanval met meer dan 80 pantservoertuigen in Zaporizhzhia: Ongeveer 21 Oekraïense tanks zijn al vernietigd - Hevige gevechten zijn aan de gang

Was dit een straf voor de toch al late terugtocht? Of was het een verkeerde identificatie door een vooruitgeschoven artilleriewaarnemer die dacht dat die terugtrekkende Oekraïense troepen Russische eenheden waren die aanvielen? Ik weet het niet, maar …

Tussen haakjes – de aantallen slachtoffers van de tegenstander die het Russische ministerie van defensie geeft, zijn waarschijnlijk overschat (zoals al zulke aantallen). Maar zelfs als slechts de helft van die ~900 die gisteren opgeëist werden werkelijk op de dag ervoor gewond of gedood waren, dan nog zijn de verliezen verwoestend. In 1967, op het toppunt van de oorlog in Vietnam, waren de Amerikaanse slachtoffers, doden en gewonden, maximaal ongeveer 200 per dag. Wij zien elke dag een veelvoud daarvan aan Oekraïense kant.

Dit is niet vol te houden. De Oekraïense regering had de ongelijke strijd al maanden geleden moeten opgeven. Het is een immense misdaad om er nog verder in aan te moedigen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Analyse: Rusland is aan de winnende hand, het Westen is zichzelf aan het vernietigen… bereid u voor op EXTREME ARMOEDE nu 50-jarig economisch sprookje implodeertVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEuropa: Steeds meer de slaaf van Amerika
Volgend artikelTotalitaire controle was altijd al het doel: Dit is wat wij kunnen doen om hun agenda te dwarsbomen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Ook de berichten van de westerse medis; om te kotsen.

  Met alles wat ze kunnen liegen, fantaseren, verdraaien proberen ze Rusland in een kwaad daglicht te zetten.
  En soms met pure onzin.

  Rusland gebruikt voedseltekort als wapen.
  Nou en? gebeurt al 5000 jaar; bij belegering het beste wapen om vijand tot overgave te dwingen.
  Daarnaast: ze doen het niet eens; ze laten export van graan toe.
  Ik had het beperkt toegelaten, na vooruitbetaling aan Rusland.

  De Oekies zetten graanvelden in de russische gebieden in de fik en geven de schuld aan …de russen.
  Ze beschieten hun eigen mensen
  ———————————
  Dat de Russen er zijn, is gerechtvaardigd. Zij beschermen de aanwezige Russen, die sinds 2014 aangevallen worden.
  Die gebieden moeten Russisch worden.

  De oekies oeten het gebied krijgen wat ze 2 eeuwen terug hadden–NA de-nazificering en de- militairisering.
  De nazi’s en leden van de nazi brigades–naar iberie, gulag, 30 jaar.
  —————————————————————————————
  De grote verliezer:USA. Net als in Afghanistan en Syrie. Oorlogzoekend tuig is de USA.

  • “Dat de Russen er zijn, is gerechtvaardigd. Zij beschermen de aanwezige Russen, die sinds 2014 aangevallen worden.” …..

   …er was in 1939 een Oostenrijkse meneer uit Duitsland, die deed hetzelfde voor Duitsers die al generaties lang leefden in Polen en Tsjechië, omdat ze vermoord werden…..een verhaal dat niet geschreven en gesproken mag worden. De verliezer is altijd een monster, een beest, een moordenaar….de overwinnaar rechtvaardig, een heilige…..en wij, het westen kennen slechts rechtvaardigheid en rechtschapenheid in onze acties….daarom financieren we IS groeperingen, trappen asiel smekende Jezidi het land uit en doen we mee met bombarderen en kapot maken van landen ver weg….omdat wij rechtschapen zijn, altijd het gelijk bezitten.

   O God, wat zijn we toch geweldig….

   Ik begrijp Poetin prima, de keus om Oekraïne binnen te vallen werd geforceerd door het westen. Politici uit Europa die eerst een staatsgreep financierden en daarna met een grote bek gingen treiteren….er is geen eer of zelfrespect te halen uit deze oorlog in Oekraïne, enkel voor de Russen.

 2. Sinds de onafhankelijkheid van de VS op 04.07.1776 > 4 + 7 = 11 (laagste meestergetal van de vrijmetselaars) was dit land slechts 18 jaar niet bij een oorlog waar ook ter wereld betrokken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in