© Paul (CC BY-NC-ND 2.0)

De WHO gaat niet verder onderzoeken of het nieuwe Coronavirus afkomstig is uit een laboratorium, zo meldt SVT. De organisatie beschouwt dit niet als een “waarschijnlijk scenario”.

Vandaag heeft de deskundigengroep van de WHO in Wuhan haar bevindingen over de oorsprong van het Coronavirus gepresenteerd.

Maar het is nog niet mogelijk geweest om precies vast te stellen hoe de infectie is ontstaan en hoe zij op mensen is overgebracht.

Volgens Liang Wannian, die aan het hoofd staat van China’s groep van deskundigen, is het ook niet zeker dat de infectie is ontstaan op de dierenmarkt in Wuhan. Er kunnen zich clusterinfecties hebben voorgedaan in andere delen van het land. Maar er is meer onderzoek nodig om de bron te vinden.

“Eerdere studies hebben tot dusver aangetoond dat het Coronavirus dat hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van covid-19 is, is aangetroffen bij vleermuizen en schubdieren. Maar deze lijken niet voldoende op het virus dat vandaag bij de mens wordt aangetroffen. Dit wijst erop dat het niet rechtstreeks door deze dieren is overgedragen”, zegt hij volgens SVT.

Het is waarschijnlijk dat dieren de link vormen tussen het virus en vleermuizen, maar niet dat de overdracht rechtstreeks van vleermuizen op mensen plaatsvond.

Volgens de Deense wetenschapper Peter Ben Embarek heeft de WHO-groep ook onderzocht of het virus misschien in een laboratorium is ontstaan en daarna op een of andere manier is ontsnapt. Maar dit wordt niet als een “waarschijnlijk scenario” beschouwd, en daarom zal de WHO het onderzoek naar die theorie staken.

De Noorse viroloog Birger Sørensen heeft eerder verklaard dat het virus niet uit het dierenrijk afkomstig is en dat dit blijkt uit zowel de structuur van het virus als de snelle verspreiding ervan onder de mensen. Het virus komt uit een laboratorium en is per ongeluk uitgelekt:

Noors virusonderzoeker: het Coronavirus komt uit een laboratorium

  Hoe George Soros probeerde en faalde om Hongarije te straffen tijdens de Coronavirus crisis
Vorig artikelVerzwegen studiegegevens, ziek ondanks vaccinatie: deugt het wondermiddel van Biontech helemaal niet?
Volgend artikelVK: TIEN jaar gevangenisstraf voor overtreding Coronoregels
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Goh, wie had die uitslag nou verwacht? De “commissie”mocht nergens achter de schutting kijken.
  “Hier is het kluitje en daar is het riet”. Ik geloof er geen ene reet van.
  Maar ja, wat kun je er aan doen. Kijk maar naar Trump’s nederlaag.

  • nogal gek …na een jaar gaan die geleerden eens onderzoeken ,in china dan nog, van waar het virus komt .
   Als het een ontsnapt virus is hebben ze een jaar tijd gehad om alles op te ruimen. Als het willens weten uitgezet is dan waren alle maatregelen al genomen vooraleer het losgelaten werd . Die doden in Wuhan waren dan ogenverblinding want in een dictatuur kan alles

 2. Dan weten we nu zeker dat het daar wel is ontstaan. De Chinese Communistische Partij (CCP) dicteert gewoon de WHO. Je gelooft toch niet dat China instemt met een onderzoek naar het ontstaan van covid-19 in een lab?

  Noorse viroloog Birger Sørensen en zijn collega’s:
  https://www.duurzaamnieuws.nl/onderzoeker-sorensen-90-procent-zeker-dat-coronavirus-uit-lab-komt/

  https://www.duurzaamnieuws.nl/coronavirus-in-lab-ontstaan-de-onderbouwing-van-sorensen/

  Nobelprijswinnaar Luc Montagnier:
  https://sceptr.net/2020/04/aanwijzingen-dat-coronavirus-ontsnapt-is-uit-chinees-labo/

  https://sceptr.net/2020/04/nobelprijswinnaar-zeker-coronavirus-komt-uit-chinees-laboratorium/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in