Deze ontwikkeling is de eerste grote overwinning in de regio’s Charkov en Kherson voor de speciale operatie van Moskou sinds de reeks tegenslagen vorig jaar. Om die reden wordt verwacht dat het de berichtgeving in het weekend zal domineren, hoewel het onduidelijk is hoeveel nieuwsorganen de volgende punten zullen benadrukken, schrijft Andrew Korybko.

Het Russische ministerie van Defensie heeft deze vrijdag officieel bevestigd dat de door Oekraïne bezette stad Soledar in de onlangs herenigde Russische Donbass-regio de avond ervoor is bevrijd. Deze ontwikkeling is de eerste grote overwinning in de regio’s Charkov en Kherson voor de speciale operatie van Moskou sinds de reeks tegenslagen vorig jaar. Om die reden wordt verwacht dat het de berichtgeving in het weekend zal domineren, hoewel het onduidelijk is hoeveel nieuwsorganen de volgende punten zullen benadrukken.

1. De leugens van Kiev zijn in één klap ontmaskerd

Kiev had tot nu toe beweerd dat Rusland kostbare middelen verspilde aan een onwinbare strijd om een onbeduidende stad, alleen maar om het ego van president Poetin te beschermen, maar dat arsenaal aan leugens werd zojuist in één klap aan het licht gebracht. Welke problemen de speciale operatie van de tegenstander ook teistert, ze kunnen verdere vooruitgang niet voorkomen. Bovendien is Kiev de partij die uiteindelijk kostbare middelen heeft verspild aan een onwinbare strijd, zij het om een belangrijke stad en om het ego van Zelensky te beschermen.

2. Wagner is nu een kracht om rekening mee te houden

De bevrijding van Soledar zou niet mogelijk zijn geweest zonder de leidende bijdrage van Wagner, dat zich in de loop van het Oekraïense Conflict heeft ontpopt als een van de belangrijkste militaire troeven van Rusland. Het lijdt nu geen twijfel meer dat dit particuliere militaire bedrijf een kracht is om rekening mee te houden, veel meer dan al zijn westerse tegenhangers, vooral nadat zij er niet in slaagden de controle over Soledar te behouden tegenover het succesvolle offensief van Wagner.

  Scott Ritter: Eindelijk viel de stier aan

3. Ruslands bevrijdingsoffensief zal zeker doorgaan

De laatste militaire ontwikkeling ter plaatse valt samen met de aanwijzing van generaal Valery Gerasimov van de Russische generale staf als leider van de speciale operatie om redenen die officieel verband houden met de “toegenomen omvang van de gevechtsmissies”. Presidentieel woordvoerder Dmitry Peskov zei rond dezelfde tijd ook dat “het niet het moment is om te stoppen en te vieren. Het belangrijkste werk ligt nog voor ons.” Deze drie gebeurtenissen samen wijzen er zeer sterk op dat het Russische bevrijdingsoffensief zeker door zal gaan.

4. Het conflict zal dit voorjaar waarschijnlijk verergeren

Ondanks de dreigende militair-industriële crisis van de VS waarbij zij mogelijk moeten kiezen tussen hun eigen minimale nationale veiligheidsbehoeften of die van Oekraïne, waarvan het dilemma zojuist werd bevestigd door de minister van Marine van Biden, wordt niet verwacht dat Washington de handdoek in de ring zal gooien. Integendeel, Washington en zijn vazallen in de Gouden Miljard zullen waarschijnlijk hun inspanningen verdubbelen om Rusland tot de laatste Oekraïner te bestrijden, wat waarschijnlijk zal leiden tot een verergering van het conflict naarmate dit de facto blok van de Nieuwe Koude Oorlog de wapenleveranties aan Kiev opvoert.

5. Westerse percepties kunnen binnenkort veranderen

De voorgaande vier punten zouden er gezamenlijk toe kunnen bijdragen dat de westerse percepties over deze proxy-oorlog snel veranderen van het als vanzelfsprekend beschouwen van de overwinning van Kiev, zoals populair is geworden, naar het zich serieus afvragen of hun kant in dit conflict uiteindelijk zou kunnen verliezen. Tegelijkertijd zou ook het “officiële narratief” kunnen veranderen van speculaties over de “Balkanisering” (opdeling) van Rusland bij zijn vermeende “onvermijdelijke” nederlaag naar angst zaaien onder hun eigen kant om de steun van hun bevolking voor de financiering van deze proxy-oorlog te behouden.

  Poetin: Rusland heeft meer kernwapens dan alle NAVO-landen samen

***

Gezien hoe “politiek incorrect” deze punten in verband met de bevrijding van Soledar zijn in termen van de “officiële narratieven” van het Westen, is het onwaarschijnlijk dat ze dit weekend zullen worden aangestipt door de perceptiemanagers van hun de facto Nieuwe Koude Oorlogsblok. Het enige punt dat misschien kan worden onderscheiden is het laatste, dat zich zou kunnen manifesteren door een combinatie van “copium” zoals dat eerder werd geassocieerd met sommige van Ruslands aanhangers en paniek zoals het pleidooi van voormalige Amerikaanse kabinetsmedewerkers voor meer hulp vorige week.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Een “rode lijn” in onschuldig bloed: Amerikaanse M777 houwitser slacht burgers af in DonetskVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelThe Independent: “Woede over poging van samenzweringstheoretici om de dood van Lisa Marie Presley in verband te brengen met vaccins”
Volgend artikelOekraïense militairen zijn trots op hun vuile bommen op Donbas frontlinies (Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Soledar ligt bezaaid met de lijken van soldaten en officieren van de strijdkrachten van Oekraïne (VIDEO 18+)

  Soledar ligt bezaaid met honderden lijken van militanten van de Oekraïense strijdkrachten. Dat blijkt uit nieuwe beelden uit de bevrijde stad van de DPR.

  https://t.me/RVvoenkor/35864

  Laat ze zich wenden tot Wagner, hoogstwaarschijnlijk zullen de muzikanten het eens zijn met de muzikanten, er moet iets gebeuren met de evacuatie van de lichamen.

  https://t.me/RVvoenkor/35877

 2. Het resultaat van een ontsnappingspoging uit Soledar door de overblijfselen van de 46e gespecialiseerde brigade van de strijdkrachten van Oekraïne. De groep werd in een hinderlaag gelokt door Wagner PMC-strijders. (VIDEO 18+)
  https://t.me/intelslava/43300

  Een nieuwe, maar een overgevulde begraafplaats van de vernietigde khokhols in Zaporozhye. (VIDEO 18+)
  https://t.me/intelslava/43301

  Oekraïense militanten probeerden te ontsnappen uit Soldar, maar werden vernietigd. (VIDEO 18+)
  https://t.me/intelslava/43312

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in