Te midden van de aanhoudende zware gevechten in Bakhmut hebben Wagner-strijders gemeld dat Oekraïense soldaten ongeïdentificeerde chemische wapens gebruiken in een poging de Russische opmars te stoppen.

Volgens Wagner-strijders hebben de Oekraïense troepen onlangs, op 7 januari, dit chemische wapen gebruikt in de straat Trudovye Rezervy in Bakhmut. Als gevolg van de aanval liepen Russische soldaten ernstige brandwonden op. Zij werden van het slagveld geëvacueerd en in het ziekenhuis opgenomen, bericht Southfront.org.

Claims van Russische troepen worden traditioneel genegeerd door de mainstream media. Echter, nieuwe video’s verspreid door Oekraïense bronnen bevestigen dat de Oekraïense strijdkrachten (AFU) chemische wapens heeft gebruikt.

Oekraïense militanten schepten op sociale netwerken op over het maken van “vuile bommen”:

In de video stellen Oekraïners kamikazevliegtuigen samen die zelfgemaakte munitie moeten droppen.

De granaten bestaan uit kleine zelfgemaakte cilinders gevuld met een of andere chemische stof. Dit blijkt uit het gewicht van de inhoud, dat verschilt en gemiddeld 700 gram bedraagt. De afgebeelde ontstekers zien er ook niet uit als ontstekingsmechanismen, maar meer als apparaten om chemicaliën te mengen of te verstuiven.

Zeer waarschijnlijk zijn deze munitie gevuld met blauwzuur (HCN), een giftige vluchtige vloeistof. 85-90% van de vergiftigingsgevallen eindigt met de dood. Een HCN-concentratie van meer dan 0,4 mg/l veroorzaakt een dodelijke vergiftiging. Is de concentratie van de stof in de lucht hoger dan 11 mg/l, dan is vergiftiging zelfs percutaan mogelijk.

Daarom worden de hulzen in de koelkast bewaard om thermische uitzetting van de stof en schending van de dichtheid van de huls te voorkomen. Conventionele hulzen worden niet in de koelkast bewaard.

De kleine kamikaze-drones die de AFU gebruikt, zijn waarschijnlijk in de eerste plaats ontworpen om de vijand in stedelijke gevechten binnen de gebouwen te verslaan, waardoor de concentratie dodelijk gif in de lucht toeneemt. Dit is waarschijnlijk de reden waarom de Oekraïners op de video geen gewone Mavic-drones gebruiken, maar de voorkeur geven aan fpv UAV’s die wendbaarder zijn.

Volgens de beweringen van de Oekraïense militant is de video gemaakt door de commandant van een aparte tactische luchtverkenningsgroep “Birds of Magyar” , Robert Iosifovich Brovdi (Vladimir Ilyashevich Batsko).

De munitie werd geleverd door iemand met de roepnaam Sjamaan van de 63e Afzonderlijke Gemechaniseerde Brigade van de Oekraïense Strijdkrachten. Eind 2022 werd deze eenheid ingezet in de regio Opytnoe-Klesjtsjevka. Gezien de snelle opmars van de Russische troepen in het gebied Bakhmut-Soledar zou de 63e Brigade later kunnen worden gestuurd om het Oekraïense garnizoen in Bakhmut te versterken.

De door Oekraïense bronnen verspreide video geeft aan dat de productie en het gebruik van chemische wapens aan het front een particulier initiatief was. Maar het is in de eerste plaats aan de Oekraïense legerleiding om dergelijke illegale amateuristische handelingen te stoppen. Helaas worden de criminele initiatieven voor het gebruik van chemische wapens wel degelijk gesteund door functionarissen van het regime in Kiev, die op hun beurt ongestraft blijven dankzij hun westerse beschermheren.

Bonus:

Soledar ligt bezaaid met de lijken van soldaten en officieren van de strijdkrachten van Oekraïne (VIDEO 18+)

Soledar ligt bezaaid met honderden lijken van militanten van de Oekraïense strijdkrachten. Dat blijkt uit nieuwe beelden uit de bevrijde stad van de DPR. (Via Adriaan W.).


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin – Westerse “Elites” leven in een “Droomwereld”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVijf redenen waarom de bevrijding van Soledar zo belangrijk is
Volgend artikelVS verliezen controle over wereldfinanciën door conflict in Oekraïne – Europa is Ruslands belangrijkste frontlinie – Franse expert
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

45 REACTIES

 1. Eerste wereldoorlog herhaalt zich zo te lezen, enfin de woede en het doorzettingsvermogen wordt alleen maar versterkt door deze verboden oorlogvoering, het wachten is dat Rusland over de schreef gaat dan is het prijs in de selectieve veronwaardigde Westerse gekochte media.

 2. Rusland laad zich niet over halen om ook gif te gebruiken dat heb je alleen tegen ratten en de USA nodig dit is het lafste wat je kan doen en voor al tegen de media

 3. Vrijwilligers uit de Verenigde Staten, die aan de kant van de Russische strijdkrachten deelnamen aan de vijandelijkheden in Oekraïne, brachten een verpletterende slag toe aan een detachement Poolse huurlingen.

  Opgemerkt wordt dat de Amerikanen met behulp van een drone huurlingen uit Polen ontdekten. De militanten kregen een klap toegebracht, meldt Russkaya Vesna.

  Benadrukt wordt dat een paar seconden na de explosie een van de Polen meteen overeind kwam, terwijl de rest op de grond bleef liggen.

  https://riafan.ru/23820341-dobrovol_tsi_iz_ssha_nanesli_udar_s_bespilotnika_po_gruppe_pol_skih_naemnikov_v_zone_svo?utm_source=smi2&utm_campaign=exchange&utm_medium=referral&utm_term=43859&t=teasers

  • De Sovet-Russen gebruikten destijds in WO 2 zulke stijve lijken van dode Duitse soldaten als richtingaanwijzers door ze rechtop en op z’n kop te planten in de sneeuw, of ze gebuikten ze als opvulling van kuilen zodat hun voertuigen er beter overheen konden rijden.
   Triest, maar waar.

  • Drop the bom? Ben he niet goed wijs?
   Als je zelfmoordgedachten hebt, zoek dan liever hulp. Maar ‘de bom’ heeft zo enorm veel en een hoge verstrekkende dosis fall out, dat zelfs tot in de UK de radioactieve neerslag/straling enorm zal zijn.

   Als jij onschuldige (wakkere) burgers wil opofferen, wat verschil je dan van de elite?…… precies, niks dus….

   Eerst nadenken, voordat je iets roeptoetert…

   • Ik roep mee met Raphaël Vangestel.DROP DIE MOTHERFUCKING BOM! Het is oorlog,of het is het niet!!! Eeen beetje rekening gaan lopen houden met oekra.Ben je gek of zo? Rusland mag niet verliezen! Oekra vieze spelletjes spelen? dan heeft Rusland uiteindelijk geen keus meer.Zal ef lekker worden.Net als die twee gasten in die fucking kuil.Ga weg man.Hij schoot over hun hoofd,probeerde de tweede het geweer uit zn jatten te trekken,GING NIET! Russische soldaat vol adrenaline in het midden van de strijd.Hij of zij?! Doei motherfuckers!!! Hou toch op moraalridder.Bah.

  • de woorden van Poetin : we weten hoeveel motoren we geleverd hebben om raketten aan te sturen en dat zijn geen supersonische , eens die opgebruikt zullen ze de raketten moeten aansturen met een bezem , daar gaan ze niet ver mee vliegen.

   • Die geleverde raketmotoren zijn wel degelijk super- en hypersonisch want om naar LEO te gaan moet men snelheden bereiken van zo’n 29000 km/uur.

 4. de Oekraïnse mannen geven hun leven voor het rot Amerika
  als u een vrouw zoekt neem dan Oekraïnse u hebt er 10 voor de prijs van 1.

 5. De Russen moeten nog een grote hoeveelheid blauwe regen hebben over uit Afghanistan.
  Russen terugtrekken en het even laten regenen.

 6. Ze zijn ziende Blind… misschien te veel Spuitjes gehad…tis gewoon VUIL VOLK…BA🤮… AMERIKAANSE BOMMEN ZIEN ZE LIEVER…ROT VOLK..STERF…Onder het Verraad van US/UK/EU…en van uw verraad aan uzelf en de uwen… Lafaards…

 7. De tweede Video heb Ik laten vertalen door een vriend van me en die zei dat het ging om met name Fosgeen wat in de eerste wereldoorlog veelvuldig gebruikt is.

  Phosgene is extremely poisonous and was used as a chemical weapon during World War I, where it was responsible for 85,000 deaths. It was a highly potent …

  Uiteraard zal het OPCW geen tijd hebben om een en ander te onderzoeken want die zijn momenteel bezig om hun tuin klaar te maken voor de winter of zo iets.

  • Nederlandse vertaling ui wiki.

   Fosgeen is extreem giftig en werd gebruikt als chemisch wapen tijdens de Eerste Wereldoorlog , waar het verantwoordelijk was voor 85.000 doden . Het was een zeer krachtig irriterend middel voor de longen en vulde snel vijandelijke loopgraven omdat het een zwaar gas was.

 8. ik ga uw naam en artikel ook privé Opslaan.. tussen enkele dames van vandaag…ik lees en herlees hen alsook enkele heren.. Zalig Realistische.. Lectuur …soms maar 1 rake zin..zaaalig..♥️🇷🇺♥️

 9. Als ze dan maar strakjes netjes worden afgespiten en hun voeten vegen en afgeklopt worden als ze hier worden opgevangen op een luxe cruiseship om zich vol te vreten.

 10. Het feit dat de opper oekie ratten nog leven is geen rusische onkunde. Dood de leiders te snel en de wil om door te vechten verdwijnt.
  Ze willen zoveel mogelijk oekraine veroveren zonder conssesies aan het westen.
  Laat ze lang mogeljjk leven en als ze met de rug tegen de muur staan haal ja pas de trekker over. Politiek in oorlogstijd.

 11. Er bestaan geen slechte volken.

  Er zijn goede mensen.
  En slechte mensen: door de keuzes die zij hebben gemaakt (of brainwash)
  Top slechteriken, zit aan de champagne en een vette sigaar, ver weg van elk gevaar.

  • daar zit je fout .het verschil zit m in de cultuur.Als je onze cultuur vergelijkt met de oekraiense,das een wereld van verschil.Van welke wolk ben jij afgetrokken?Je weet niet waar je het over hebt.Mijn moeder zat in de onderwereld.Elke cultuur had zn gedrag.En geloof me de oekraiense cultuur was kanker bagger.DIFFERENT CULTURE,DIFFERENT BEHAVIOUR.

 12. Raar…
  Heb niks gehoord op RT,, noch op hun site.
  Als dit zou gebeurt zijn, zou RT dit niet gemeld en-of hebben op, ja, RT.
  Just Saying and asking.

  Groetjes @ntw@rpe.

 13. Stop de bom haha. Je kunt beter Kajsa Ollongren stoppen. Homo Ollongren wilt aanvalstanks aan Oekraïne leveren. Kajsa wilt dat de oorlog escaleert. Rusland moet kapot. Homo Rutte zegt hetzelfde, Rusland moet kapot. Waarom is dat lhbtiq+ volk zo oorlogszuchtig?

 14. Alexander Ollongren (1901-1989), geboren in Kiev, werkte tussen 1920 en 1932 op Java en Sumatra in Nederlands-Indië; hij werd in 1933 Nederlands staatsburger. Zijn zoon, eveneens Alexander genaamd (1928) werd met zijn afstammelingen ingelijfd in de Nederlandse adel met het predicaat jonkheer/jonkvrouw
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Ollongren

 15. He, die meneer (met baard) uit het tweede filmpje ken ik uit een ander artikel. In dit artikel met bijbehorende film zat deze op een tank en vuurde op een voorbij rijdende Russische vrachtwagen. De wereld (Oekraïne) kan klein zijn of,… toeval?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in