In de wereld van vandaag moeten we waakzaam en voorbereid zijn op plotselinge veranderingen in onze leefomgeving die veroorzaakt kunnen worden door Moeder Natuur of door politieke activiteiten. We willen allemaal ons gezin beschermen tegen onheil, en voorbereid zijn op noodsituaties zou een van onze topprioriteiten moeten zijn. Ik pleit er niet voor dat u uw gezin oppakt en naar een afgelegen plaats verhuist om u voor de wereld te verbergen, maar ik bied u wel aan dat eenvoudige voorbereidingen voor sneeuwstormen, overstromingen, orkanen of terroristische activiteiten uw bestaan tijdens de ramp veel aangenamer zullen maken, schrijft Brandon Campbell.

1. Wees voorbereid – Ja, het eerste op de lijst is om voorbereid te zijn. Het is één ding om een blik op de lijst te werpen, maar tenzij u deze lijst daadwerkelijk omzet in een werkbaar plan voor uw gezin, is het lezen ervan slechts verspilde tijd van uw kant. Alleen al het treffen van voorbereidingen zal u een gevoel van kalmte geven wanneer u geconfronteerd wordt met de ramp.

Dit gevoel van kalmte zal in uw voordeel werken, omdat u minder snel een van de hordes mensen zult zijn die in een reactionaire, door angst gedreven, paniek handelen wanneer de realiteit van de ramp wordt herkend (meestal wanneer de nieuwsankers dingen beginnen te zeggen als “Dit wordt erg. “… of… “We kunnen niet genoeg benadrukken hoe gevaarlijk deze storm is.”… of… “Hier is een video van mensen die vechten om het laatste brood in deze supermarkt.”… of… “De politie heeft de controle over dit deel van de stad verloren.” Terwijl de menigte naar de supermarkt stormt en de schappen met brood en melk leeghaalt, bent u veilig thuis om laatste moment voorbereidingen te treffen om uzelf en uw gezin veilig te houden.

Omdat ik besef dat het treffen van deze voorbereidingen een zekere kostenfactor met zich meebrengt, zal ik proberen de items op de lijst te rangschikken naar wat absoluut noodzakelijk is en wat kan worden toegevoegd als er geld beschikbaar is. Elk item met een * ernaast heeft prioriteit en moet vanaf het begin worden opgenomen. Aan mijn Prepper-vrienden: ik besef dat deze lijst niet zal voldoen aan uw behoefte om u op alle situaties voor te bereiden en dat het slechts een oplossing is voor de korte termijn, dus val me niet aan met een lange lijst van items die ik volgens u heb weggelaten. Het is met opzet een korte, beknopte lijst die bedoeld is om een gemiddeld gezin door een kortdurende rampsituatie heen te helpen, niet een nucleaire holocaust. Ik ben ook niet ingegaan op de behoefte aan vuurwapens of munitie.

Deze gids hieronder kan u helpen in een overlevingssituatie

Als de samenleving instort, kunt u er zeker van zijn dat het voedsel dat de pioniers aten, de basisvoedingsmiddelen worden.

The Lost Ways bereidt u voor op worst-case scenario’s met een minimum aan middelen, net zoals onze voorouders hun leven leidden, totaal onafhankelijk van elektriciteit, auto’s of moderne technologie.

Let dus goed op, want deze video zal uw leven voorgoed ten goede veranderen!

Een groot deel van de voorbereiding is georganiseerd zijn. Er zullen genoeg dingen zijn om u mee bezig te houden wanneer de situatie zich voordoet; proberen te onthouden waar u allemaal uw voorraden hebt opgeslagen, hoort daar niet bij. Koop een van de volgende. We zullen er al het mogelijke in bewaren, dus uw paraatheidsartikelen zullen direct beschikbaar zijn wanneer u ze nodig hebt.

a. Opbergkoffer* – Zoek een goed gebouwd, zware plastic opbergkoffer die groot genoeg is voor veel spullen, maar toch klein genoeg om in de kofferbak van uw auto of het laadruim van uw truck te passen. Dit is niet een van die plastic opbergbakken waar mensen in de zomer winterkleren in opbergen, dit ding moet iets duurzamer zijn dan dat. Zoek er een met handvatten, zodat u hem gemakkelijker in en uit uw voertuig kunt halen. De meeste winkels zoals Academy hebben ze vanaf ongeveer 20 dollar.

b. Rugzak* – Dit is geen schoolrugzak voor kinderen. Ga naar de campingafdeling en zoek er een die goed gemaakt is, duurzaam en groot genoeg voor veel spullen. Maak je geen zorgen dat hij te groot is, we gaan er niet mee door de Grand Canyon trekken, en mijn ervaring is dat je ALTIJD meer ruimte nodig hebt om spullen op te bergen. De startprijs van een goede rugzak ligt rond de 39 dollar, maar als u zich alleen een rugzak voor de schoolperiode kunt veroorloven, koop hem dan, we kunnen later altijd nog upgraden.

2. Beschutting tegen het weer – Onverwachte rampen zullen u waarschijnlijk blootstellen aan de elementen. Dit kan het gevolg zijn van een zich snel ontwikkelende situatie waarbij u van huis bent wanneer de ramp toeslaat, of het kan het gevolg zijn van een storm die wijdverspreide stroomstoringen heeft veroorzaakt, gebroken ruiten in uw huis, of een deel van uw dak heeft weggenomen. Blootstelling aan het weer is niet alleen vervelend, maar kan ook gevaarlijk zijn. De combinatie van nat en koud is dodelijk.

  Orbán waarschuwt dat het Westen zich onderwerpt aan "zelfmoordgolven" van verval

a. Polyethyleen zeildoek – Deze zijn er in verschillende maten en zijn vrij goedkoop. (Een zeildoek van 6×8 kost slechts ongeveer 5 dollar als u in sommige campingwinkels kijkt). Deze zijn ideaal om het weer buiten te houden als er tijdens een storm ramen sneuvelen. Ze kunnen ook worden gebruikt als provisorische tent als u bij een ramp niet thuis bent. Ze zijn ideaal om u droog te houden en de wind tegen te houden. Koop er 3-4. Leg ze in uw berging.

b. Plastic regenponcho* – Eén voor elk lid van uw gezin, plus een paar extra (ze zijn goedkoop (vanaf $1) en zullen scheuren als u ze langere tijd draagt). Koop het soort dat u kunt opvouwen tot een klein zakje. Stop ze in uw rugzak.

c. Quart – ½ gallon plastic zip-lock zakken* – Deze zullen worden gebruikt voor het opbergen van sommige artikelen op deze lijst en voor het bewaren van voedsel en medicijnen. Deze zijn belangrijk, maar goedkoop. Leg ze in de opbergkoffer.

d. Wollen, katoenen of fleece trui of hoodie – Eén voor elk gezinslid. Mijn voorkeur zou uitgaan naar wol, maar alles is beter dan niets. Ze kosten bij de meeste winkels ongeveer 12 dollar per stuk van het merk Haynes. Als de stroom uitvalt, of als u niet thuis bent, zijn de koelere temperaturen ’s nachts bedrieglijk gevaarlijk. Het belangrijkste doel is droog en warm te blijven. Rol ze op en doe ze in een zip-lock zak en stop ze in uw rugzak.

e. Extra wollen of katoenen sokken* – Twee of drie paar voor elk gezinslid. Stijl is hier niet belangrijk, gewone witte sokken zijn prima (ongeveer $8 voor een pak van 3). Goedkoop, maar een verse sokkenwissel kan wonderen doen, en houdt uw voeten gezonder en comfortabeler tijdens de rampsituatie, en kan dienen als noodwanten indien nodig. Ik kan niet genoeg zeggen over de verzorging van uw voeten. Ik weet dat het triviaal klinkt, maar dat is het niet. Doe ongeopende verpakkingen in zip-lock zakken en vervolgens in uw rugzak (droog houden is essentieel).

f. Verandering van kleren* – Een volledige verandering van kleren voor elk gezinslid. Het gaat hier niet om een modestatement, maar om duurzaamheid en functionaliteit. Een lange broek (blauwe jeans) en een shirt met lange mouwen. Vergeet niet een schone onderbroek mee te nemen. Neem ook een paar schoenen mee die u gemakkelijk gedurende langere tijd kunt dragen. Een oud paar tennisschoenen kan de oplossing zijn. Echt geen kosten hier, we gaan kleding gebruiken die we al in de kast hebben, maar waarschijnlijk niet dragen omdat er een vlek op zit, of het geen kleur is die we vaak dragen. In de opbergkoffer stoppen.

g. Slaapzak – Eén voor elk gezinslid. In dit geval beveel ik een specifiek product aan, SOL Emergency Bivvy Bag* (zoek op Google naar winkels die het verkopen). Deze kost ongeveer $17 per stuk, maar is zeer klein op te vouwen en zal uw leven redden. Veel kleiner dan een standaard slaapzak (vanaf prijs, ongeveer $20). Als u de ruimte hebt voor een slaapzak voor elke persoon, moet u die zeker aanschaffen. Bewaar de SOL Emergency Bivvy Bag in uw rugzak, en de slaapzakken op één plek in de buurt van waar u de rugzak en de opbergkoffer opbergt.

3. Veiligheid en beveiliging – Er zijn verschillende zaken die u nodig hebt om ervoor te zorgen dat u en uw gezin gezond en veilig blijven.

a. Medische kit – U moet twee kits aanschaffen.

I. De eerste is een kleine, compacte EHBO-doos* die u gemakkelijk kunt opbergen in een zip-lock zakje en in uw rugzak kunt stoppen en die bedoeld is voor kleine medische problemen zoals blaren, splinters, verstuikingen, enz. Ze worden verkocht voor minder dan $20.

ii. De volgende is een meer complete kit, ook wel traumakit genoemd. Deze bevat meer benodigdheden en hulpmiddelen en wordt gewoonlijk verkocht als een EHBO-kit voor sporters of een medische kit voor avonturiers (vanaf prijs ongeveer 49 dollar). Bewaar deze in uw opbergkoffer.

b. Reanimatietraining* – Ten minste één persoon in uw gezin moet een reanimatiecertificaat hebben. Het Rode Kruis en de American Heart Association bieden regelmatig cursussen aan, maar brengen meestal kosten in rekening voor de certificering ($70-$110). De meeste brandweerkorpsen bieden ook lessen aan, maar deze lessen leveren geen certificaat op dat nodig is om aan de functie-eisen te voldoen (meestal gratis).

c. Ken uw evacuatieroutes* – Bedenk waar u heen zou kunnen gaan als u door de ramp snel uw huis zou moeten verlaten. Houd rekening met de bestemmingen die geschikt zouden zijn voor de situatie (bij uw oom aan de kust gaan logeren kan goed werken als uw huis bedreigd wordt door een brand, maar is geen goed idee als u een orkaan ontvlucht). Koop een ouderwetse papieren kaart ($5-$10) en leer die te lezen, vertrouw niet op uw navigatie-app om u ergens te brengen, het systeem kan uitvallen door de ramp. Stippel meer dan één route uit voor elke bestemming, wegen kunnen onbegaanbaar zijn en u moet misschien een secundaire route vinden. Bewaar de kaart in uw voertuig.

  Oekraïne opgeschrikt door corruptieschandaal, golf van topambtenaren neemt ontslag: Sportwagens, landhuizen & luxe vakanties terwijl mensen lijden

d. Maak een lijst met contactpersonen* – Iedereen in het gezin moet een lijst met belangrijke contactpersonen bij zich hebben. Zorg ervoor dat u de nummers van uw kantoor, het kantoor van uw partner, de scholen van uw kinderen, kinderopvang, artsen en naaste familieleden opneemt. Vermeld ook de nummers van uw ziektekosten- en huiseigenarenverzekering en uw polisnummers. Vermeld op deze lijst informatie over eventuele medische aandoeningen en medicijnen die nodig zijn voor alle gezinsleden (vermeld bij jonge kinderen ook de geboortedatum). Wijs ook een familielid of vriend aan die als contactpersoon zal dienen als uw gezin gescheiden is. Het is een goed idee om iemand buiten de stad te kiezen, omdat die minder snel met dezelfde problemen te maken krijgt als u in uw regio. Doe deze lijst in een zip-lock zakje en stop het in uw rugzak (en een lijst met contactpersonen voor noodgevallen in de schoolrugzak van uw kind).

e. Geld – In rampsituaties werken geldautomaten, creditcards en bankpassen mogelijk niet of worden ze niet geaccepteerd door winkeliers. Houd een voorraad noodgeld in kas. Het hoeft niet veel geld te zijn, maar zorg ervoor dat u zowel klein geld als wat kleingeld (waarschijnlijk kwartjes) al in uw rugzak hebt zitten. Het bedrag dat u kiest is aan u, maar ik stel voor dat het genoeg is voor een tank benzine, een paar maaltijden voor het gezin terwijl u onderweg bent, of om op het laatste moment nog iets te kopen dat nodig is voor de betreffende situatie.

4. Voedsel en water – Het is een goed idee om überhaupt minimaal drie dagen noodvoorraad voedsel* bij de hand te hebben. Mijn voorkeur gaat uit naar twee weken. Houd er rekening mee dat dit geen gewone volledige maaltijden zijn, maar maaltijden tijdens noodsituaties. Als u thuis blijft en de stroom is uitgevallen, zijn hier enkele richtlijnen die u kunt volgen:

a. Gebruik eerst bederfelijke waren uit de voorraadkast (appels, bananen, sinaasappels, aardappelen, verpakte salami’s, worstjes, pepperoni, enz. Open de vriezer niet!

b. Ten tweede, gebruik de artikelen die in uw vriezer zijn opgeslagen. Beperk het aantal keren dat de deur van de vriezer wordt geopend. Levensmiddelen die in een goed gevulde vriezer zijn opgeslagen, zullen zelfs na twee dagen zonder stroom nog ijskristallen in het midden bevatten en kunnen veilig worden gegeten. Plaats zip-lock zakken ¾ gevuld met water in de vriezer, zodat u al ijszakken in de vriezer hebt als de stroom uitvalt. Deze zakjes passen in de ruimte tussen de artikelen en helpen deze bevroren en veilig te houden voor langere tijd nadat de stroom is uitgevallen.

c. Ten derde: gebruik niet-bederfelijke artikelen uit de voorraadkast. Als u die nog niet bij de hand hebt, zijn dit ook de dingen die u wilt inslaan als er een storm op komst is. Maak u geen zorgen over brood en melk. De volgende artikelen moeten deel uitmaken van uw noodvoorraad omdat ze lang meegaan en een perfecte aanvulling vormen voor de voeding van uw gezin: Pindakaas, noten, vlees in blik, groentesoepen in blik, fruit en groenten in blik, gedroogd fruit, instant granen waarvoor alleen water nodig is, witte rijst, hard snoep en noten in blik, crackers, trail mix, mueslirepen, energierepen, sportdranken.

d. Water is essentieel voor het leven. Het is ook nodig voor het schoonmaken van gereedschap, koken, baden en tandenpoetsen. Persoonlijke hygiëne is een topprioriteit in een rampsituatie. Het houdt u niet alleen lichamelijk gezond, maar het geeft u ook een morele oppepper. Bewaar uw water in de buurt van de voorraadkast, zodat u precies weet waar het is als de ramp toeslaat.

I. Minimaal een liter water per gezinslid per dag. Dit voorziet in de behoefte van elke persoon voor persoonlijke hygiëne. Dit water kan worden opgeslagen in plastic containers en gevuld wanneer u op het laatste moment voorbereidingen treft voor de ramp (als de tijd het toelaat). Ik stel voor meerdere opvouwbare 5-gallon containers* te kopen bij de campingwinkel (ongeveer $7). Als ze niet worden gebruikt, nemen ze weinig ruimte in beslag. Hoewel de watervoorziening tijdens een storm meestal niet volledig wordt verstoord, kan de watervoorraad wel vervuild raken. Als deze containers aan het begin van de storm of bij de voorbereiding op een ramp worden gevuld, is het water gedurende enkele maanden goed voor persoonlijke hygiëne of om te drinken (indien nodig).

ii. Drinkwater in kleine verpakkingen is ideaal voor bijna elke situatie. U kunt ze meenemen in een rugzak, in uw zak dragen of los in de auto leggen voor gebruik op elk gewenst moment. Een doos water in flessen kost bij de supermarkt ongeveer 2 dollar en is relatief lang houdbaar.

  Is Europa te dom om in de dodelijke omhelzing van de VS te blijven?

5. Gereedschap – Er zijn bepaalde dingen die u bij de hand moet hebben om voorbereid te zijn op een rampsituatie. Leg deze in de opbergkoffer.

a. Zaklamp – Het hebben van werkende zaklampen is een must. Maak niet de fout zaklampen te kopen voor uw rampenpakket en ze vervolgens in huis te gebruiken. Als u dat wel doet, zult u ze onvermijdelijk met lege batterijen aantreffen wanneer ze het hardst nodig zijn. Koop meerdere LED-zaklampen met een minimale lichtsterkte van 15-20 lumen*. Als u kinderen hebt, koop dan een multi-pack LED-zaklampen. Zo hebben ze iets om niet bang te zijn in het donker en een lampje waarmee ze kunnen spelen, zodat ze niet met uw zaklampen spelen. Zowel losse zaklampen als kleine multi-pack zaklampen zijn te vinden voor slechts $5 per stuk.

b. Extra batterijen – In veel zaklampen zijn de batterijen goed voor ongeveer 12-16 uur gebruik. Koop genoeg reservebatterijen om de batterijen in uw zaklampen 5 keer te vervangen.

c. Handmatige blikopener – Als de stroom uitvalt, moet u een manier hebben om de blikjes in uw voorraadkast te openen.

d. Vochtige handdoekjes – Deze zijn handig voor allerlei soorten persoonlijke hygiëne en het schoonmaken van huishoudelijke oppervlakken.

e. Vuilniszakken* – Grote keukenzakken zijn waarschijnlijk de beste maat om te gebruiken. U wilt niet dat vuilnis zich ophoopt in uw huis.

f. Stofmaskers – In de nasleep van een gasexplosie, aardbeving, orkaan, vulkaan, tornado, tsunami, winterstorm, terroristische aanslag, overstroming, brand, ongeval of andere noodsituatie kunnen verontreinigende stoffen in de lucht terechtkomen. Het is belangrijk dat u over een luchtfilteringsmechanisme beschikt, zoals een stofmasker of een deeltjesfilter.

g. Koevoet – In een noodsituatie is de belangrijkste reden om een koevoet te hebben het openen van een deur of raam. Als water, of hitte van een brand, hout doet zwellen, of een aardbeving een deur doet klemmen, of een archiefkast of boekenkast de deur gesloten houdt, en we er doorheen moeten, is een koevoet de enige manier om er doorheen te komen. Het type platte staaf, 18″ – 24″ lang, is prima en kost 10 tot 15 dollar voor een exemplaar van goede kwaliteit.

h. Brandblusser* – Koop een kleine tot middelgrote ABC-blusser, verkrijgbaar voor $15 – $20.

I. Waterpomptang – Een waterpomptang van minstens 25 cm lengte is een must voor uw gereedschapskist bij rampen. Koop geen goedkope, die zal niet goed werken en wegglijden wanneer u hem het meest nodig hebt. Ze zijn verkrijgbaar voor slechts 15 dollar bij de meeste bouwmarkten (Home Depot, Lowes, enz.).

j. Verstelbare moersleutel – U moet een verstelbare moersleutel van goede kwaliteit in uw gereedschapskist hebben, en hij moet minstens 25 cm lang zijn om de hefboomwerking te hebben die u nodig hebt. Ze zijn verkrijgbaar bij de ijzerhandel voor ongeveer 12 dollar per stuk.

k. Schroevendraaierset – Koop een basisset schroevendraaiers met verschillende maten en zowel platte als Philips-stijl punten. Ook hier is een kwaliteitsset belangrijk, want een goedkope set zal überhaupt geen stand houden. Een basis set van 10 stuks kost ongeveer $20 bij elke ijzerhandel.

l. Klauwhamer – Dit is een van die multifunctionele gereedschappen die u goed van pas zullen komen. Overal verkrijgbaar vanaf $10.

m. Kookgerei in campingstijl – Als de stroom uitvalt, zult u misschien moeten koken op een kampvuur of in uw open haard. U zult uw gewone kookgerei hiervoor niet kunnen gebruiken, en zoiets eenvoudigs als een warme kop koffie ’s morgens kan een enorm verschil maken in uw dag.

I. Dutch Oven – met een Dutch oven kunt u een geweldige maaltijd bereiden op een open vuur, zoals uw open haard.

ii. Koffiepot – Koop een emaille koffiepot, u zult er blij mee zijn. U kunt er koffie of thee mee zetten, of zelfs gewoon water mee koken.

n. Multi-tool – Een Leatherman stijl Multi-tool zal de oplossing zijn voor een veelheid van situaties en is verkrijgbaar voor ongeveer 15 dollar bij de meeste kampeerwinkels of bouwmarkten.

o. Klapmes – Het is niet nodig om een gigantisch mes te kopen zoals Crocodile Dundee in de film gebruikt. Een klapmes met een lemmet van 10 cm is prima. Zorg ervoor dat het lemmet openklapt, zodat u het veiliger kunt gebruiken. Vanaf 15 dollar bij de meeste campingwinkels.

Dit is een goed uitgangspunt om uw gezin voor te bereiden op rampen. Het is slechts een beginpunt, er is zoveel meer dat u kunt doen om voorbereid te zijn. Als u echter niets meer doet dan de dingen op deze lijst, zult u veel verder zijn dan vele anderen die zullen spartelen als het tijd is om in actie te komen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

12 jaar over de houdbaarheidsdatum: Kunt u het nog eten?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDavos debatteert of Poetin na de nederlaag van Rusland zal worden gedood of afgevoerd
Volgend artikelWOW! Gewoon… WOW! De waarheid komt naar buiten in Duitsland over Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Heb even naar het filmpje gekeken, het eerste wat ik hem zag doen was een elektrische blender gebruiken, en met een klapjes hou je de menigte niet tegen als de supermarkt leeg is.

  • Leer eten uit de berm te halen en weet bv dat de onderschors van de den en de eik goed te eten is als het gedroogd is kan je er pannenkoeken mee bakken of direct van de boom ik heb dit al eens gedaan van de dennenboom en het smaakte naar niks en het bevat vele eiwitten dus super gezond. Bij de den wel uitkijken welke den je neemt, want niet alle dennen zijn te eten.

 2. 👍
  80-85 % reeds uitgevoerd, voor de rest bedankt voor de goede aanvulling/tips.
  Alleen het op reis gaan in het geval dat, gaan wij niet doen.
  Stay your ground, letterlijk en figuurlijk.

 3. (Vijf dingen die u nu moet doen om voorbereid te zijn op een natuurlijke of door de mens veroorzaakte ramp)

  Hopen dat je het niet overleeft.

  • Kijk naar de vluchtelingen… die lopen gewoon met wat ze kunnen dragen. Voorbereiding is angst. Het belangrijkste is vertrouwen en dat doe je in je kop.

   • Nope. Het is niet alleen ‘survival of the fittest’. The strong ones survive, the prepared ones thrive.
    Nou is het voor mij sowieso van belang. In de winter kan het gebeuren dat ik ingesneeuwd zit voor een paar dagen, dus dan wil je toch al wel voorbereid zijn. Ook valt de stroom een paar keer per jaar uit. Ook daar wil je op voorbereid zijn.
    In diverse gebieden van Pennsylvania komen tornado’s voor. Ook als je zelf niet direct getroffen wordt maar een deel van het dorp ligt letterlijk plat dan is het prettig om zaken voor elkaar te hebben. Ook om desnoods anderen te kunnen helpen.
    Voorbereid zijn geeft gemoedsrust, zelfvertrouwen en maakt je minder afhankelijk van de overheid.
    En laten wel wel zijn, nog geen 100 jaar geleden was het normaal. Het is omdat men zo is gewend aan gemak dat men lui is geworden en niet langer in staat is om meer dan een paar dagen voor zichzelf te zorgen.

    Wat betreft die vluchtelingen; maak aub een verschil tussen werkelijke vluchtelingen en de asielparasieten. De laatste soort worden namelijk onderweg vaak nog wel geholpen door zogenaamde NGO’s.

 4. Wat mij opvalt bij veel preppers is dat ze eten en water hebben ,kleding , wapens maar vaak 1 ding vergeten als ik vraag wat voor schoenen heb je staan er alleen nike sportschoenen.
  Grote fout lopen slecht , ondersteunen niet en in de rgen snel nat dus onderkoeling.

  Zeer veel gemaakte fout koop goede bergschoenen met goede isolatie aan de binnenzijde.

 5. Dit konden we van die dystopisch engnek van een Tony Blair wel verwachten.

  ‘Voormalige Britse premier roept op tot “nationale digitale infrastructuur” om de vaccinatiestatus van mensen bij te houden in het geval van een pandemie (VIDEO)’

  ‘Deze week zijn de mondiale elites en wereldleiders bijeen in Davos, Zwitserland voor de jaarlijkse top van het World Economic Forum (WEF).’

  ‘Tony Blair, een voormalig premier van het Verenigd Koninkrijk, heeft gepleit voor de ontwikkeling van “nationale digitale infrastructuur” om de distributie van nieuwe vaccins te vergemakkelijken en om te bepalen wie wel of niet is gevaccineerd voor toekomstige pandemieën.’

  https://www.thegatewaypundit.com/2023/01/former-uk-prime-minister-calls-national-digital-infrastructure-track-peoples-vaccination-status-event-pandemic-video/

 6. Nog 1 ding zie ik hier niet staan dat heel belangrijk is.

  Een goed humeur op zak, zodat je ellende toch nog een beetje prettig blijft.

 7. Hmmm… Ik ben veel op reis geweest toen ik jong was. Lopend met een rugzak. Op een zeilbootje. En vele malen low budget door Azië gereisd. Ik ben met niets naar Portugal gevlucht. Drie jaar terug moest ik mijn huis verlaten omdat de eigenaar besloot het huis te verkopen en het ‘vergeten’ was het mij te vertellen. Na twee weken hostel was mijn geld op en moest ik samen met mijn zoontje op straat leven tot ik via een goede vriend een adres kreeg waar wij gelukkig negen maanden konden verblijven. En toen ik in Duitsland woonde en ik weg ging van mijn ex, hebben mijn zoontje en ik maanden in een tent gewoond op een camping want wij waren daardoor dakloos geworden. Ik ken de klappen van de zweep ondertussen wel. Honger, kou, geen dak, geen geld. Ik ken dat wel. Dan is het zaak rustig te blijven, de dingen te aanvaarden hoe het nu is en oplossingen te zoeken. Wat heb ik, wat kan ik, wie ken ik. En ondertussen creatief zijn voor het moment, want daar moet je het mee doen. Er is geen later of gisteren. Er is alleen maar nu. En daar moet je het mee doen. Denken aan je verlies en je ellende helpt je niet. Je moet anticiperen op dat wat je op dit moment meemaakt. Oplossing gericht voor het moment en vooruit. Moeilijk was, zowel de ellende na de scheiding als de ellende in Portugal, mijn zoontje rustig te houden en gerust te stellen dat het allemaal goed zou komen. Ik moest rustig blijven. Als een rots in de branding. Voor hem! Een brood een een pakje ham, gekocht van mijn laatste geld, dat hadden wij. Ik at een snee brood. De rest gaf ik aan hem. Ik merkte dat je op heel weinig voedsel kon blijven functioneren. Ik eet sinds die tijd ook niet meer zoveel. Mijn zoon natuurlijk wel, want hij zit in de groei.
  Dingen gebeuren plotseling, onverwacht. Er is geen voorbereiding. Ik weet nog, ik kwam thuis van mijn werk en ik at soep. Mijn vrouw werd kwaad om iets, en zei dat wij weg moesten en ik ging, samen met mij zoontje weg. En je moet het er mee doen. Wat dan rest is roeien met de riemen die je hebt. Rustig blijven. Oplossingen zoeken met de middelen die je hebt. En de aanvallen van de pure wanhoop weerstaan. Sterk blijven en niet door je knieën. Ik kan er niet meer van maken.

 8. Ik zou als aanvulling nog een radio met zonnecel en dynamo willen noemen. Een lichtgewicht tarp, bijl en waterzuivering apparaat zijn ook handig. En als je de geldpest hebt is een geigerteller in deze tijd misschien ook wel een leuk hebbedingetje.
  Ook iets om op de letten, zorg dat je auto altijd vol of zogoed als vol met brandstof staat. Als moet vluchten en je hebt een lege tank wordt het wat lastig. En ja, met een elektrische auto ben je in ieder geval genaaid.😆
  Woon je in een stad en moet je vluchten, houd dan rekening met figuren die in zo’n situatie jou auto letterlijk onder je kont vandaan willen roven.

 9. Ge kunt een ondergrondse schuilplaats maken in garage, tuin, of kelder om nodige spullen en rantsoen veilig op te bergen.
  Graaf een put ter grootte van een oude diepvries of frigo.
  Plaats 10cm isolatie en plastiek rondomrond en 30 cm bovenaan om (onzichtbaar) af te werken.

  Indien geen crisis is het ideaal om groenten in de winter in te kuilen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in