De Wagner PMC die om de stad Bakhmut vecht, heeft gewaarschuwd dat de Oekraïense strijdkrachten (AFU) ongeveer 200 duizend reservisten hebben opgeleid en een grote hoeveelheid militair materieel van de NAVO hebben ontvangen. Het Oekraïense leger zal naar verwachting grootschalige offensieve operaties uitvoeren aan de Donbass-frontlinies, waaronder in Bakhmut. Het hoofd van de Wagner PMC Jevgeni Prigozjin drong er bij het Russische ministerie van Defensie op aan de krachten te bundelen, omdat de “vleesmolen van Bakhmut” alleen goed kan werken bij volledige samenwerking, bericht Southfront.

“De Oekraïners hebben een groot aantal, een zeer groot aantal verschillend NAVO-materieel ontvangen, verschillende gepantserde voertuigen, tanks, Leopards, <…> en hebben reserves van ongeveer 200 duizend mensen voorbereid,” zei Prigozjin.

Klik voor gtoot

Volgens Yevgeny Prigozhinm zijn tot 80.000 Oekraïense militairen geconcentreerd in de regio Bakhmut, waaronder in Konstantinovka, Sloviansk, Kramatorsk, Chasov Yar, Seversk en Druzhkivka.

Het Oekraïense leger probeert de Russische opmars naar het westen te stoppen en te voorkomen dat Wagner-strijders de stad Bakhmut omsingelen.

Ondanks de dreiging van Oekraïense tegenaanvallen stoppen de Wagner-strijders hun offensieve operaties niet en houden ze nog steeds het militaire initiatief.

De afgelopen maanden is er in de buurt van Bakhmut fel gevochten. Op 20 februari claimde het Russische ministerie van Defensie de Russische controle over het dorp Paraskoviyivka. Op 15 maart beweerde Yevgeny Prigozhin dat Russische troepen het dorp Zaliznyanskoye onder controle hadden.

Er wordt gevochten in het dorp Khromovo, het laatste Oekraïense vestingwerk op de Russische weg naar de laatste weg naar Bkahmut. Wagner-troepen bestormen Oekraïense stellingen vanuit de noordelijke richting, vanuit het dorp Yagodnoe dat onder Russische controle staat.

  Het plan “Europa verkrachten” is het volgende, stommerd

De weg van Bakhmut naar Konstantinovka blijft de enige weg uit de stad die door het Oekraïense leger wordt gebruikt. Deze wordt voortdurend beschoten door Russische artillerie.

Oekraïense T-64BV vernietigd nabij Bakhmut:

Ondertussen rukken Wagner-strijders op in Bakhmut. Ongeveer 70% van de stad is onder Russische controle gekomen.

Wagner-strijders hebben het grootste deel van de Artemovsk Non-Ferrous Metals Plant in handen gekregen. Er wordt gevochten in het zuidelijke deel van de industriële zone in de noordelijke wijken van Bakhmut.

Oekraïense strijders verschuilen zich in de appartementen:

Oekraïense militanten gewapend met Amerikaanse PSRL-1 licht-antitankwapen (law):

Nadat de Russische troepen het oostelijke district Zabakhmutka van de stad onder controle hadden gekregen, zijn ze doorgegaan met hun opmars naar het stadscentrum. Ze zijn al een paar honderd meter verwijderd van het bestuurscentrum van Bakhmut.

In de zuidelijke wijken van Bakhmut gaan zware straatgevechten door. De Wagner-strijders naderen de laatste weg die naar de stad leidt.

Ten zuidwesten van de stad wordt gevochten aan de rand van het dorp Krasnoye. Oekraïense troepen zijn er naar verluidt in geslaagd Wagner-eenheden van de weg te weren, maar deze kan nog steeds niet worden gebruikt voor overdracht van het Oekraïense leger.

Dankzij de versterking van de Oekraïense groepering in de regio Bakhmut, onder meer met NAVO-wapens, kon het Oekraïense leger de omsingeling van de Oekraïense groepering in de stad vertragen en de Russische opmars afremmen. De overbrenging van militaire voorraden naar de stad wordt echter bemoeilijkt door de Russische vuurcontrole op de enige weg die onder Oekraïense controle staat, en de Oekraïense groepering in Bakhmut verliest nog steeds posities in de straten van de stad.

  NAVO-officieren in Azovstal vermoord en gemutileerd door Azov om Westerse regeringen niet in verlegenheid te brengen?

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Interview met Thierry Baudet: “Fantastisch dat Poetin bestaat” (Video)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSteeds meer landen gaan het arrestatiebevel tegen Poetin negeren
Volgend artikelHet “onverklaarbare” vermogen van Rusland om westerse agressie te weerstaan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. By the way frontnieuws, zoiets als dit kan geen aandacht genoeg krijgen.
  Hoe pedofiele word aangeleerd .werkelijk om te 🤢🤮
  https://youtu.be/2RM7R8jCy-8
  Filmpje dat op forum voor democratie staat , op hun youtube channel.
  🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬
  Dat bedoel ik dus met pedo’ s keihard aanpakken en heeeeel bang maken. Zodat ze met hun poten van onze kinderen afblijven lichamelijk en geestelijk.

   • Goed van fvd om hier bewust aandacht aan te geven.
    Zo ziek is de hele woke cultuur geworden en heel goed dat fvd dit bekend maakt al heb ik zelf maar 20 seconden kunnen kijken eer ik ontplofte en boksneigingen kreeg. Gewoon te ziek voor woorden dat er ouders zijn die zo grensoverschrijdend gedrag vertonen naar hun kinderen toe. Blij dat fvd hier een petitie voor heeft.
    Waar denk jij dat Putin voor vecht, voor zijn volk voor zijn kinderen.
    wat zegt hij nu steeds dat we met satanistische zieke pedofielen en nazi’s te maken hebben en dat hij daartegen vecht om rusland te behoeden voor deze zieke wokecultuur

 2. Als ik de ftontlijn bekijk dan heeft het leger van Wagner de laatste 3 weken geen meter winst geboekt in de stad. Ze staan nog steeds 300 mtr voor het station aan de rivier terwijl het centrum achter het station ligt. Mogelijk hebben ze wat landerijen ten noorden en Zuidwesten veroverd maar dat mag geen naam hebben.
  Ukraine voert nog steeds troepen aan om de stad te ontzetten

  • terreinwinst lijkt niet de prioriteit als de nazi’s zelf naar de russen komen om uitgeschakeld te worden.
   zolang dat goed gaat zitten de russen daar wel best. terreinwinst (of verlies, beide partijen hebben grote aantallen soldaten klaar staan) komt wel als de vleesmolen uitgewerkt is.

  • Kijk, het zit zo:

   De Russen willen zoveel.mogelijk UA militairen ‘ neutraliseren’ (hun interesse gaat dus NIET uit naar het veroveren van grond)

   De Ukkies willen zoveel mogelijk grond (terug) veroveren.

   Door het standpunt van de Russen is het dus niet erg om nog geen 100% van Bhagmoet te hebben, in tegendeel, ze hebben deze stad omsingeld en ze vangen continue nieuwe soldaten in deze val die ze ook wel de ‘gehaktmolen’ noemen.
   Snap je het?!

   • Even begrijpend lezen.
    Het artikel gaat over: Slag om Bakhmut: Ondanks superieure Oekrainse troepenmacht, blijven Wagner-strijders oprukken.
    Mijn reaktie gaat over dat de Wagnerstrijders niet of zeer weinig oprukken.
    Ik hoop dat u dit snapt.

 3. beetje domme figuur die eelke nogwat.
  Nooit gehoord van tactiek?
  Wagner troepen zijn de spiering….en de 80.000 aangevoerde nazivarkens zijn de kabeljauw.
  Eerst graag nadenken en jezelf inlezen op niet npo/nos/sbs/rtl pedofielensites….

 4. Of gaan de Russen het leger van Oekraïne ergens inlokken dan groorschalig zware bombardementen en weg is het leger van de NAVO. Dan wil de VS WEL over vrede praten, nu hebben ze nog een leger van 200000 man achter de hand daarom willen zij niet praten maar dat is gauw afgelopen. En dan zullen de Russen hun eisen op tafel leggen gesteund door China India Iran, goed gedaan kabal Europa en US jullie eigen graf gegraven. Als de VS falliet is is het met Israel gauw gedaan, zoveel vijsnden gemaakt in het midden oosten omdat de VS hun steunde. Gaan grote veranderingen komen goede of foute maar veranderen zal het, de dominantie van het westen zal ophouden te bestaan.

 5. De arme Oekraïners, ze worden door hun idiote leiders massaal naar de slachtbank Bakhmut geleid, en worden daar roemloos gedood.
  Wat een gigantische vergissing van dat volk om naar van Baalen en Verhofstad te luisteren, en nu naar Zelenski en zijn kliek.

   • @Sarcoff : Nn het erge is, dat door regiem Kiev, vooral Oost-‘Oekraïners’ als soldaat worden opgeofferd.
    West-‘Oekrainers’ vechten niet, of zitten in andere landen.

 6. risicovolle gebeurtenis voor Rusland
  Ze vechten nu tegen de vijandelijk gezinde “ uber menschen” die hier voor gekozen hebben, real buitenlanders, opgeleide VN- NAVO en harde tak Oekraïne wat anders is.
  Verslaggever heeft hier een ander idee over, mi laten ze van de straat gesleepten niet met beter materiaal wapens omgaan. Deze dienden enkel’ voor depopulatie cijfers omhoog en landjepik . (had anders tegen hen gebruikt worden)
  ‘ Het wordt een intensieve langdurende oorlog die zojuist begonnen is in Oekraïne’
  Voor de wereldbevolking ingegaan met startsein Corona. Alle ondergrondse schepsels zijn op dat moment uit de spelonken verschenen,
  interessant is dat ze er als schaap uitzien , maar bijna de helft in aantal vertegenwoordigd in het westen,
  Voor geld, status, privileges heeft men ooit ‘ getekend’ om zich op te pimpen tot übermensch.

  • De gesneuvelde Oekraïners zijn door hun MEDE LANDGENOTEN om zeep geholpen. Deze hebben hen van de straten en uit hun huizen gejaagd
   Laat dit even goed bezinken voor de echte schapen/ mensen in Nederland voor wat ons te wachten staat.

   • Zelfde script als in 1939,
    oorlogen worden gecreëerd.
    In feite zijn het burgeroorlogen om uiteindelijk de macht van machthebbers te centraliseren en volkeren afhankelijk te maken, autonomie om zeep te helpen.

    ‘de hoer van Babylon’,
    Toepasselijk voor deze tijd,

  • Hopsake maart 25, 2023 at 10:31

   Mee eens, de slachters, sado masochisten de brutalen, serie moordenaars kruipen onder hun tegels vandaan, carte blanche om te doden, ze dromen van doden alles doden, strakke plassers krijgen ze ervan, het is nog nooit anders geweest en onze planeet heeft nog nooit 1 dag van gerechtigheid gekend.

   • Adriaan W,
    Waarom zie jij altijd alles in het groot. Er is zoveel gerechtigheid in het klein. Dat moet men koesteren. Jij vooral!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in