Er is een video opgedoken waarop te zien is hoe Larry Fink, voorzitter en CEO van BlackRock, zich voor een publiek verkneukelt over zijn plannen om de samenleving, via het Amerikaanse bedrijfsleven, te infiltreren met “woke” ideologieën om “gedrag af te dwingen” van het publiek, schrijft Frank Bergman.

Fink, lid van het globalistische World Economic Forum (WEF), is een vooraanstaand voorstander van de radicale milieu-, sociale en governance (ESG) scores beweging.

ESG is een verzameling extreem-linkse criteria die bedrijven onder druk zet om “woke” te worden om aan de criteria te voldoen.

Zoals Slay News in januari meldde, heeft de baas van Twitter, Elon Musk, ESG’s op de korrel genomen door op te merken dat de “S in ESG staat voor Satanisch”.

Volgens SG Analytics:

Deze scores, die variëren van 0-100, stellen beleggers in staat om de prestaties van een bedrijf te vergelijken met die van concurrenten in dezelfde sector en bedrijven uit verschillende sectoren.

Slechte prestaties worden gedefinieerd als een score van minder dan 50 en uitstekende prestaties als een score van meer dan 70.

De scores zijn steeds belangrijker geworden in corporate Amerika omdat belanghebbenden en potentiële investeerders ernaar kijken om een bedrijf te beoordelen op “diversiteit”, “gelijkheid”, “koolstofvoetafdruk” en radicaal linkse ideologie.

Helaas profiteren elites in het bedrijfsleven zoals Fink van het belang van ESG door nog progressievere categorieën toe te voegen, zoals “sociale kwetsbaarheid”, “achtergestelde of prioritaire bevolkingsgroepen” en “diversiteit van de raad van bestuur”, om er maar een paar te noemen.

  Davos onthult ontwikkeling voor "groen" sociaal kredietsysteem van een “individuele koolstofvoetafdruk tracker” om je consumptie te traceren

In een onlangs opgedoken clip van 9 november 2017 is te zien hoe Fink zijn plannen voor ESG’s uitlegt en zich verkneukelt over hoe zijn bedrijf “gedrag afdwingt” van het publiek met een radicale ideologie, nog voordat er zelfs maar van “woke” was gehoord.

“Gedrag moet veranderen… je moet gedrag afdwingen en bij BlackRock dwingen we gedrag af,” verklaarde Fink.

Hij ging verder met opscheppen over hoe hij meer diversiteit afdwingt bij BlackRock, ongeacht competentie of verdienste.

“Wat we intern doen is, dat als je deze niveaus van ‘impact’ niet haalt, je compensatie in gevaar kan komen,” voegde Fink eraan toe.

Kenneth Chenault, die de CEO en voorzitter van American Express was, onderbrak snel: “Wij doen hetzelfde.”

Fink vervolgde: “Je moet gedrag afdwingen en als je gedrag niet afdwingt, of het nu gaat om geslacht, ras of hoe je het ook wilt noemen, ‘de samenstelling van je team’, dan zal dat gevolgen hebben.”

“We zullen verandering moeten afdwingen,” concludeerde Fink.

Kijk:

Volledig interview:

De opnieuw opgedoken clip trok de aandacht van Elon Musk, die de video “verontrustend” noemde in een bericht op Twitter.

De ambities van Fink om ESG-scores te gebruiken om gedrags- en personeelsveranderingen af te dwingen lijken wortel te hebben geschoten.

Sinds Fink deze opmerkingen in 2017 maakte, hebben we in de bedrijfswereld een overweldigende trend van wokeism zien ontstaan.

  De Grote Reset is dood, lang leve de Grote Reset

Anheuser-Busch, Target, Nike en Kohls zijn slechts enkele van de grote bedrijfsmerken die de verdeeldheid zaaiende “wokeness” hebben omarmd, of hun klanten dat nu leuk vinden of niet.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Studie toont aan dat mensen met een laag IQ “veel meer kans” hebben om “woke” te zijnVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOh, alsjeblieft. Ik word moe van deze BS. “Gewaardeerd”?
Volgend artikelHet eerste grote Oekraïense offensief in Zaporizhzhya eindigde in een nederlaag: Wat zal er de komende dagen gebeuren? (Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

28 REACTIES

 1. Als je niet meedoet met de waanzin krijg je niet betaald. En verder zit Musk ook maar steeds uit te lokken, met zijn “S staat voor Satan in ESG”. Hou toch op, Blackrock, het is zo oud als de weg naar Rome. Zeg dan gewoon, wij hebben de macht want iedereen wil poen. Hypocriete Zioratten.

 2. Het zijn allemaal dezelfde autistische klootzakken. Omhoog gevallen nitwits die denken voor God te kunnen spelen.
  Hedge funds zijn de meest verschrikkelijke organisaties binnen de financiële bedrijfsvoering. Ze zijn louter gericht op geld, macht en hebzucht. Niet vreemd dat daar de meest vreselijke individuen als een drol in het water naar boven komen drijven.
  Zeg je hedge funds, dan zeg je derivaten. Een derivaat is zo’n beetje het meest destructieve beleggingsvehicel wat ooit bedacht is. Derivaten geven macht aan mensen die feitelijk geen macht in handen zouden moeten hebben. Het sluit dus naadloos aan op de volkomen losgeslagen immorele rotzooi en chaos in onze huidige wereld.

  • Dat is helemaal waar! De meeste mensen beseffen dit helaas niet, en hebben er ook geen verstand van. Ook Goldman Sachs hield zich bezig met die derivatives. Echt verschrikkelijk dat die psychopaten de burgers dwingen om mee te doen aan de verrotting van de samenleving met die vuile experimenten op het menselijk wezen. Die Fink zelf begrijpt niet eens de impact van hetgeen hij mensen door de strot duwt, op straffe van afpakken van hun inkomsten. Daar kan hij met zijn gestoorde denkvermogen niet bij. Het bestaat niet. Het enige dat bestaat is poen, poen, poen. Wat er met de samenleving gebeurt, daar is hij totaal blind voor, die man kan wsch zijn eigen stront niet ruiken. En de employees zien het misschien wel, of ten dele, maar ze moeten wel meedoen, want anders komen ze ook in een tent op straat terecht met hun 4 kindjes. Wat een klotewereld is het geworden dankzij die bekrompen en verkrampte geldgraaiers.

   • aan zijn bewegingen te zien de arm en hand en andere gedragingen, is hij ook zeker deels Gay.

    wellicht veel geplaagd vroeger en kan zo een soort verhaal halen op de ‘normaal’ denkenden en wat ie verder meesleept deert een Narcist niet.

  • Wat u zegt over hedge funds klopt geenszins, althans niet categorisch.
   Te lang om hier nu uitvoerig te bespreken.
   Maar bovendien is het naast de kwestie, immers Blackrock is helemaal geen hedgefund doch een vermogensbeheerder, een soort groot Robeco als het ware.
   En hun macht, althans rechtstreeks in die hoedanigheid, is zeer beperkt aangezien zij, weliwaar de grootste aandeelhouder zijn maar al bij al zelden meer dan 10% van de stemmen hebben dus hun invloed op de algemene vergadering van aandeelhouders blijft al bij al vrij beperkt. En verder: per fonds wat ze onder beheer hebben, zijn ze in de meeste gevallen statutair verplicht een of andere index domweg te volgen, waardoor ze een bedrijf niet eens kunnen afdreigen om hun aandelen zomaar te dumpen en er een crash in te veroorzaken.
   En in die fondsen die niet domweg een index tracken, kunnen ze het vaak evenmin, of slechts in beperkte mate aangezien zij weten dat hun prestaties door hun klanten (de beleggers voor wie ze werken) vergeleken zullen worden met de bekende indices. Daarom durven zij uit schrik teveel klanten te verliezen, het risico niet te lopen om te veel te underperformen, dus in hun beleggingen teveel afwijken van de referentieindex en hun wegingen daar hebben ze de guts niet voor.
   Stel je beheert een fonds Nederlandse aandelen en je zou het wagen om niet in Shell te zitten. Als dan de olieprijs plots enorm stijgt en de koers van Shell maakt een megasrong, dan gaat dit aan jouw fonds voorbij en zal je op de rest van het mandje makkelijk meerdere procentpunten minder goed presteren dan de AEX en dan concullegafondsen niet zo activistisch handelden. Dat gaat je binnen de kortste keren enorm veel klanten kosten wanneer miljarden wegstromen naar concurrerende beleggingsfondsen.
   De macht van een Blackrock is in wezen meer mythe dan wat anders: schrik voor de “man behind the curtain” zoals in de tovenaar van Oz.
   Wat wel het geval is, is dat het een enorm groot bedrijf is met vast veel geld voor politiek lobbyen, dus mogelijk kunnen zij langs die weg wetgeving beinvloeden, maar dat geldt voor alle lobbyisten met deep pockets, dus daarin onderscheid Blackrock zic niet van de rest. Wat betreft hun eigen -directe- macht: niet meer dan “de man behind the curtain”. Maar ja, mogelijk dat menig CEO er domweg voor zwicht…

 3. Eigenlijk is het off-topic, maar ik heb een prangende vraag.
  Niet dat ik wil meewerken aan dit verrotte systeem, maar ik probeer het beste voor mij en mijn gezin.
  Als je een eigen woning hebt, zonder €0,01 schuld en je zet dit huis fiscaal gezien in een stichting, kan dezelfde fiscus jou dan géén aanslag sturen op basis van onroerend goed?
  M.a.w. de nieuwe fiscale truc van 6% bijtelling van je eigen onroerend goed vermogen in box 3 , gaat dan niet op.
  Iemand?

  • Misschien is het mogelijk je huis aan een leasemaatschappij (dan wordt het een zakelijke belegging) in beheer te geven en het dan zelf te leasen/huren.

  • Misschien te proberen, maar stichting heeft stichtingsbestuur. En bestuursleden moeten een UBO verklaring voor de KvK en voor de bank invullen en inleveren. Zelfde geldt ook voor verenigingen.
   Via die UBO verklaring geef je aan wie over het geld, winst e.d. mag beschikken. Dus worden je financiën in ieder geval gecontroleerd. Misschien een goede fiscalist/jurist raadplegen die ook van de achtergrond zaken op de hoogte is. Ik ben alleen bang dat alles is afgezekerd.
   Banken zijn ook bezig met te maximeren wat je per keer mag betalen of opnemen. Wordt straks niet meer dan €100 per keer.
   Heeft te maken met zogenaamd witwassen; de grootste witwassers zijn de banken zelf.

  • Antwoord is 2 ledig:

   1) iemand die daar alles van weet is Toine Manders, voormalig directeur van HJC. Probeer hem te contacteren via Facebook bv.

   2) Concludeer ik nou dat u een volledig afbetaald huis hebt in NL? Wow! Man, dan bent u rijker dan u zich mogelijk voorstelde. Wat doet u nog in NL/EU? Heb je de artikelen op deze voortreffelijke website wel eens gelezen?
   Stel u verkoopt nu nog rond het hoogtepunt van deze fors overgewaardeerde huizenmarkt in NL en emigreert naar Uruguay en koopt iets evenwaardigs voor ca. een derde van de prijs, dan kan u van het verschil mogelijk levenslang rentenieren of toch minstens jaaarenlang tijdelijk van leven tot u een nieuwe baan gevonden hebt in uw nieuwe thuisland.
   Vb.: u heeft een villa van EUR 1mln, verkoopt dit en koopt voor ca. 300k iets leuks in Uruguay. De resterende 700k belegt u in een zorgvuldig uitgezocht mandje hoog dividendaandelen en u incasseert jaarlijks makkelijk netto 4%, oftewel: 28k, dus zeg 2.3k per maand: voldoende om hier van rond te komen voor wie geen huur of hypotheeklasten meer heeft.
   OF: uw verkoopt uw flatje van slechts 350k, koopt er hier 1 van ca. 150k en met de resterende 200k kan u toch makkelijk een jaartje of 10 uw consumptie financieren: tijd genoeg om na ene cursus Spaans een nieuwe baan te vinden. En ook al leverrt die minder op dan in NL, bv. slechts netto 1.5k, dan is dat nog steeds geen probleem. Immers, stel u heeft na 2 jaar eindelijk een baan gevonden en had nog ca. 150k spaargeld over, welnu, dan kan je a rato van 6k per jaar “inkomensaanvulling” daar nog 25 jaar mee voort of … wacht even: zelfs oneindig als je aan 4% netto dividend over 150k jaarlijkd 6k incasseert, ofte 500 per maand.

   Kortom: als u zo “rijk” bent (ja, in dit voorbeeldje is zelfs 350k al rijk), wat doet u dan nog in NL/EU?

   Groeten uit Punta del Este, alwaar ik op de Expat Club sedert Februari vorig jaar steeds meer Vlamingen en Nederlanders (en overige Europeanen) als nieuwkomers ontmoet.

 4. Als wenou toch krankzinnigheid mogen promoten……gaarne een nieuwe kermis…..met een schiettent…….met deze figuren er in.
  Gratis schieten.
  Altijd prijs.
  Een guillotine.
  Een kop van Jut.
  Een goede ouderwetse diggelenkraam, waarin je met houten knuppels flessen kapot gooit. Gewoon op een glasbak bouwen.
  Het ouderwetse tonknuppelen…..deden ze vroeger met een kat in de ton……als die er levend uit kwam had die mazzel . Verder valt er vast wel wat te verzinnen met de botsauto’tjes, het reuzenrad en de cakewalk…..!

  Al met al in te richten met politici van het miserabele hoerenkastsoort, tot Stichtingh Ende Vermaeck!

  Houdt wel dhe knipbeurs in de gaten…. niewaer niewaer .

 5. Kunnen we die man niet gewoon doodknuppelen.

  Boycot alle woke gerelateerde producten. Laat ze maar sterven met hun rotzooi. Het leven wordt meteen een stuk eenvoudiger zonder die troep.

  We don’t need them.

 6. BlackRock bezit ook een eigen leger..maar zoals al gezegd hier op FN is het zowat uit elkaar gevallen…0 discipline…gaat nooit goed…

  • Blackwater, een soort Amerikaanse Wagner, is bij mijn weten geen onderdeel van de belegginsmaatschappij Blackrock…

 7. en : wederom een jood..altijd duikt dat volkje op..neeee goyim wees niet anti Semitisch ga gewoon mee in de uitvoering van het kalergi plan dat de ondergang van het blanke ras + hun kultuur + hun traditionele gezin en al hun normen en waarden vernietigd in heel Europa.
  blijf maar nazi blaten en kijk niet naar de zionistische communisten en de parasieten staat Israël die jullie in de new jew world order wil stoppen waar jullie slaven kunnen zijn

  • Niks geleerd van de Duitse bezetting… Wijs maar aan, waar zit de jood. En de week daarna wijst jouw buurman jou aan en mag jij naar de douche met Cyclon B.

   Heb je nou nog niet door dat je gemanipuleerd word? Ja, je bent wel degelijk een jodenhater. Je kunt blijkbaar geen onderscheid maken tussen een volk en de individuen die lid zijn van de elite. Je blik is alleen maar gericht op of je weer een jood kunt ontdekken om alle joden de schuld te geven.

   Helaas ben je niet de enige hier die deze domme racistische propaganda maar blijft herhalen. Het gaat er niet om of iemand in een bepaald volk is geboren. Het gaat om je acties die je karakter laten zien. Welk genootschap je bij hoort zegt daar veel meer over dan waar je geboren bent.

   De meeste joden leven met het besef dat ze God verantwoording schuldig zijn. De zgn ‘elite’ uit alle volken kiest bewust om satan te vereren. Satan wil alle joden uitroeien. Jij kiest dus de kant van Satan. En je hebt het ws niet eens door maar je blijft er wel in volharden.

   Je staat echt onder de verkeerde boom te blaffen.

   • de joden zitten overal : banken / pharmacy / media / in regeringen als adviseurs..Blackrock / vanguard / rothschild etc, etc zijn voor 95% in zionistische handen en jij ziet de jood niet.
    De zogenaamde elite zijn niks meer dan trekpoppen van de zionisten.
    enne, zyclom-B douche??! : dat is door Fred leuchter diverse keren de-bunkt..die holocaust zoals hun het zeggen heeft nooit plaats gevonden : op de luchtfoto’s van de RAF zijn GEEN rokende schoorstenen te zien en de wagons met half verbrande lijken dat waren Duitsers uit de grote steden die door de geallieerde brandbommen waren gedood.
    maar dit bewijs mocht niet gebruikt worden in de Ernst Zundel processen..de russen hebben na de oorlog die schoorstenen gebouwd daar, dat is bewezen door David Cole ( zelf een jood die dit verhaal niet gelooft en naar auswitz is gegaan om verhaal te halen)
    Tevens als je gaat uitrekenen hoe lang het duurt om 6 miljoen lijken te cremeren en in de moderne crematoriums duurt dat ongeveer 2 uurtjes, dan hadden die Duitsers wel een bizarre oven hoor..ja er zijn joden overleden, maar door typhus en zo rond de 350 /400.000 want na de oorlog is er ook een volkstelling geweest en toen waren er meer joden dan ervoor.
    tevens hebben. Churchill / de Gaulle en Roosevelt boeken geschreven en in geen enkele wordt er gesproken over een holocaust of gaskamers.
    en over satan : Jezus zei niet voor niets tegen hun : jullie zijn van jullie vader de duivel..het is niet voor niets de synagoge van satan.
    blijf jij maar een goeie goyim hoor

 8. Bud light heeft zich in Amerika compleet verbrand door een slecht ontvangen LGBTQ+ commercial. Resultaat ze raken hun Bud light aan de straatstenen niet meer kwijt .

 9. ´De controverse over het nieuwe publieke standbeeld voor het Centraal Station van Rotterdam, “Moments Contained”, barstte los zodra het werd onthuld. Het standbeeld is ontworpen door de Britse kunstenaar Thomas J. Price en werd op 2 juni ingehuldigd in aanwezigheid van staatssecretaris van Cultuur Gunay Uslu en de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb.

  In een interview met de Guardian zei Price dat zijn kunst bedoeld is om “racistische stijlfiguren en racistische hiërarchieën” omver te werpen. Oude Europese kunst moet worden weggeveegd om nieuwe, gepolitiseerde, wakkere kunst te maken. “Waarom worden objecten of schilderijen als permanent gezien? Het is niet het uitwissen van de geschiedenis, het is het creëren van een nieuwe toekomst,” zei hij.´

  https://cultuurondervuur.nl/artikelen/6-redenen-waarom-nederlanders-het-beeld-van-de-vrouw-met-joggingbroek-moeten-afwijzen

 10. Je kunt wel hele verhalen typen maar deze gasten wonen ook gewoon ergens en kunnen opgezocht en afgemaakt worden als ze doorzetten en dan wordt de rest ook bang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in