Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

De Oekraïners hebben een grote nederlaag geleden in hun eerste serieuze offensief in Orikhiv ten zuiden van Zaporizhzhia, omdat hun troepen vast kwamen te zitten in Russische mijnenvelden en meedogenloos werden bestookt door de Russische luchtmacht en artillerie, bericht Pronews.

De Oekraïners hebben verpletterende klappen gekregen en verzamelen nieuwe troepen om vandaag opnieuw te proberen de Russische verdedigingslinies aan te vallen.

De manier waarop ze de Russische verdediging aanvallen brengt hen zware verliezen toe en laat zien dat ze in Kiev en vooral in het Westen heel graag een overwinning willen presenteren.

De Russen bereiden zich voor op elke tegenaanval waarbij ze ook de volgende Oekraïense offensieve actie “wegvagen”.

Het lijkt erop dat het langverwachte Oekraïense tegenoffensief is begonnen; dit wordt aangegeven door de betrokkenheid van een grote hoeveelheid Oekraïense troepen.

De gevechten waren hevig, maar de Oekraïense strijdkrachten boekten slechts kleine overwinningen en volgens Russische bronnen lijkt het erop dat er aan beide kanten verliezen zijn geleden, maar vooral aan Oekraïense kant.

Maar degenen die nu een reserveprobleem hebben, zijn de Oekraïners.

Op dit moment zijn er geen aanvallen gaande, maar grote Oekraïense formaties nemen posities in om de aanvallen voort te zetten.

De Oekraïense kant is gefrustreerd door het gebrek aan vooruitgang. Ze moeten niet alleen de Russische eerste verdedigingslinie binnendringen, maar ook een groot aantal verdedigingslinies achter de eerste.

Dit zijn de zogenaamde alternatieve en aanvullende verdedigingslinies.

Om hierin te slagen, kan de Oekraïense kant niet vele dagen met enorme verliezen gebruiken om door elke verdedigingslinie heen te breken.

De komende drie of vier dagen kunnen enkele van de belangrijkste dagen van 2023 zijn voor het Oekraïense conflict.

  Pijpleiding terrorisme is het 9/11 van de roerige jaren twintig

Als de Oekraïners er niet in slagen om door de Russische verdediging heen te breken en daarbij enorme verliezen lijden, zal het zomeroffensief van korte duur zijn en mislukken.

Als de Oekraïense troepen daarentegen door de eerste verdedigingslinie breken, zullen ze door de volgende verdedigingslinie moeten breken en helemaal opnieuw moeten beginnen.

De enige manier waarop Oekraïne succes van betekenis kan boeken, is als de Russische troepen bezwijken onder de druk van de aanvallen en er paniek uitbreekt.

Maar dat lijkt op dit moment niet waarschijnlijk.

Oekraïne moet tijdens het offensief aanzienlijke successen boeken om het de moeite waard te maken.

De druk binnen de Westerse landen en vanuit het Westen op Oekraïne zal toenemen in de onderhandelingen om het conflict op te lossen.

Aan de andere kant wil een zegevierend Rusland misschien voor een militaire overwinning gaan in plaats van onderhandelingen en een Oekraïense nederlaag gebruiken voor een groot offensief.

Op dit moment, gebaseerd op hoe het Oekraïense tegenoffensief in de eerste dagen is begonnen en zich heeft ontwikkeld, is de meest waarschijnlijke uitkomst een Oekraïense nederlaag.

Er is geen verrassingselement en geen numerieke superioriteit tegenover een vijand met superieure artillerie en luchtsuperioriteit die hen opwacht in goed voorbereide versterkingen.

Op dit moment lijkt het erop dat we een herhaling krijgen van de Slag om Koersk in 1943.

Toen gooide het Duitse Derde Rijk al zijn reserves in een offensief tegen de goed voorbereide Sovjetverdediging en putte al zijn geconcentreerde reserves binnen een paar weken uit, zonder noemenswaardig succes.

  Russische raket doorkruist Polen; NAVO's veelgeprezen luchtverdediging heeft er nooit op gereageerd

Daarna weet iedereen wat er gebeurde…

#Oekraïne #orikhov #Zaporozhye Verwoestende nederlaag van de Oekraïners bij Orikhov aan de frontlinie ten zuiden van Zaporozhye (PjotrPanasioek) in de namiddag/avond. De Oekraïners liepen in een mijnenveld zonder luchtsteun. Als konijnen. Totale waanzin. Wie leidt dit chaosleger!

#Oekraïne #orikhov #Zaporozhye Na de verwoestende nederlaag van het Oekraïense leger op het hoofdfront van zijn grote offensief bij Orikhov, bereidt het Russische leger een tegenaanval voor (WarGonzo). Op Zaporozhye. In de komende uren.

De eerste video’s komen nu binnen, natuurlijk alleen van Russische bronnen en zeer kort bewerkt. Maar ze zouden authentiek moeten zijn. Ze zeggen weinig over de omvang van de Oekraïense operatie daar, veel artillerie in actie.

💥FLASH #Rusland 🇷🇺 Het Russische leger bevestigt een nieuw NAVO-Oekraïens nachtoffensief na het offensief van vandaag dat resulteerde in een bloedbad onder #NAVO-tanks en pantservoertuigen rond #Berkhovka bij #Bakhmut (#Artemovsk).
Luchtmacht en artillerie 🇷🇺 nemen vergeldingsmaatregelen👍

  Oekraïne gaat kamikaze 

Volgens een correspondent van RIA Novosti die getuige was van de aanval, waren er meerdere explosies te horen in Lugansk en hing er zwarte rook boven de stad.

Volgens voorlopige gegevens werden er vier raketaanvallen met Strom Shadow kruisraketten uitgevoerd in de industriële zone van de stad.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkende video’s tonen Oekraïners die Russische krijgsgevangenen neerschieten en martelenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVideo opgedoken van BlackRock CEO die opschept over het gebruik van “woke” ideologie om “gedrag af te dwingen” van het publiek
Volgend artikelKleine kinderen in kritieke toestand na massale steekpartij in Frankrijk – Syrische asielzoeker gearresteerd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Dit is mi stoei werk voor NAVO .
  Verloopt op rolletjes,

  Vanaf 12 juni gaat de aanval op Rusland ingezet worden.
  Wellicht ook op andere landen of men pretendeert dat het Rusland is.
  Je hebt nu eenmaal doorstroom nodig voor manschappen.
  Oh ja is nu wokiewokie mensschappen. 😂

  • Dit is nu al zweten voor de NATO en als die iets doms gaan doen zullen ze, zoals gewoonlijk, vreselijk op hun bek gaan.

 2. Ja ik weet het Hal die wil nog wel eens een beetje overdrijven, maar toch ik kan het bijna aan mijn water aanvoelen komen

  De grootste oorlogsstrijd op Europese bodem sinds WO II is op dit moment aan de gang – vandaag, 8 juni 2023 – en geen kik van de zogenaamde “mainstream media!”

  Vier dagen tot de “Oefening” van de NAVO begint. . . en misschien directe oorlog met Rusland
  “Het luchtruim boven Oost-Europa is omstreden. Artikel 5 van het Noord-Atlantisch Verdrag werd geactiveerd. Binnen enkele uren zullen honderden straaljagers uit de VS en andere NAVO-landen naar Duitsland worden overgebracht om naar Rusland te vliegen. De nucleair uitgeruste F -35 stealth-vliegtuigen worden ook voorbereid voor inzet – de eerste uren van een grote oorlog zijn aangebroken.

  – Hal Turner

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in