Terwijl wij het laatste voedsel en de laatste babyluiers naar het vijfde dorp van onze humanitaire missie in de buurt van Sartana brengen, komt er een man uit het huis waar hij woont en begint tegen ons te praten. Wij vernemen dat hij er onlangs in geslaagd is uit Mariupol te ontsnappen, na drie weken van verschrikking.

Ik vraag hem of hij toevallig weet wat er werkelijk gebeurd is in de kraamkliniek en het theater in Mariupol, waarover de westerse media onlangs de krantenkoppen hebben gevuld. En zie, Nikolaj weet wat daar gebeurd is, hij heeft met eigen ogen gezien hoe de kraamkliniek door de strijders van het Azov-regiment (dat hij trouwens nog steeds Azov-bataljon noemt) veranderd werd in een militaire stelling en een vuurpositie. Hij bevestigt dat het ziekenhuis geëvacueerd was naar een ander gebied en dus niet meer functioneel was, schrijft Christelle Néant.

Hij legt ook uit dat het theater in Mariupol helemaal niet verwoest is door een bombardement van het Russische leger, maar dat de strijders van het Azov regiment het opgeblazen hebben!

Zie het interview van Nikolaj met Engelse ondertiteling:

Dit wordt bevestigd door de getuigenissen van andere burgers die door collega’s van Anna News geïnterviewd werden toen zij Mariupol verlieten (Engelse ondertiteling):

Nikolay eindigt met enkele huiveringwekkende feiten over hoe zijn 17-jarige nichtje bijna de kelder in werd gesleurd waar de Azov strijders zich verschanst hebben. Hij zegt dat andere meisjes, ook minderjarigen, daar door Oekraïense neonazi’s zijn meegenomen. Hij praat niet openlijk over verkrachting, omdat er kinderen in de buurt zijn als we erover praten, maar hij zegt eenvoudig dat “iedereen weet wat ze met hen doen”.

  Als meneer Patrusjev ...

Deze getuigenis doet mij aan andere denken. Voormalige gevangenen die door de DPR teruggekregen zijn tijdens uitwisselingen, hadden mij in privégesprekken verteld dat er jonge meisjes verdwenen in Mariupol, dat ze verkracht werden door neonazi-strijders en daarna geëxecuteerd.

Een voormalige gevangene die gemarteld was in een gevangenis van een neonazi-bataljon, en die begin 2016 door mijn collega Laurent Brayard is geïnterviewd, vertelde hoe verschillende andere gevangenen verkracht waren door Oekraïense strijders, voordat sommigen van hen plotseling verdwenen.

Een techniek die ook door de SBU gebruikt wordt in de beroemde geheime gevangenis “de bibliotheek”, die zich in de kelder van het vliegveld van Mariupol bevindt, zoals een voormalige gevangene, Yulia Prosolova onthuld heeft.

Het vliegveld is zojuist onder controle gekomen van de volksmilitie van de DPR (wat de berichten in de westerse media, dat het Russische leger niet meer oprukt, en zelfs terugtrekt, in Mariupol, ontkracht), waardoor het mogelijk wordt om de misdaden te onderzoeken en te proberen bewijzen te vinden die door talrijke getuigenissen van voormalige gevangenen, maar ook door de voormalige SBU-agent, Vasily Prozorov, aan de kaak zijn gesteld.

Momenteel is 50% van de stad Mariupol nu onder controle van het Russische leger en de DPR Volksmilitie, met inbegrip van de fabriek Azovstal, waaruit blijkt dat de opmars doorgaat, in tegenstelling tot wat de Oekraïense propaganda en de westerse “media” beweren.

Verder naar het noorden heeft de DPR-volksmilitie Maryinka, Verkhnetoretskoye en Slavnoye ingenomen. De strijd om de inname van Kamenka, Novosselovka II, en Avdeyevka gaat door.

In de pas bevrijde gebieden werken de gemeentelijke diensten hard aan het herstel van de electriciteits-, gas- en watervoorziening. De elektriciteit is hersteld in 16 plaatsen in de DPR, waaronder Staromarievka, Granitnoye, Novosselovka en Andreyevka, en het gas in 11 steden, waaronder Pavlopol, Bougas, Novognatovka, Nikolayevka en Donskoye.

  Zelensky klaagt dat velen een einde aan de oorlog willen zien

In Volnovakha is de DPR ook begonnen met de reparatie van het ziekenhuis, dat door Oekraïense soldaten als schietpost gebruikt en vernield was, zodat het zo snel mogelijk weer operationeel zou zijn.

De Volksmilitie van de LPR heeft de controle over Kalinovo Popasnoye, Novoalexandrovka, Stepnoye en Boguslavskoye overgenomen.

Het gebruik van civiele infrastructuur door Oekraïense soldaten is ook op andere plaatsen dan in Donbass gedocumenteerd. Zo heeft het Russische leger een video gepubliceerd, gefilmd door een van zijn drones, waarop te zien is hoe een vanuit Kiev vurende Oekraïense meervoudige raketwerper ging bevoorraden in een winkelcentrum dat getransformeerd was in een munitieopslagplaats! Een winkelcentrum dat vervolgens door een Russische raketaanval vernietigd werd.

Andere video’s, gefilmd door burgers, bevestigen dit gebruik van het winkelcentrum door Oekraïense militairen (video’s die sommige mensen de burgers verwijten te filmen, zoals hieronder te zien is met dit screenshot van een bericht op Telegram waarin te lezen is “Dit is mede waarom u de bewegingen van ons militair materieel niet op sociale netwerken moet uitzenden”).

Intussen schijnt het in de Oekraïense media dat journalisten en gasten van de programma’s een schandewedstrijd houden. Dus na de journaliste Fakhroudine Charafmal, die Adolf Eichmann citeerde en zei dat hij bereid was Russische kinderen te doden om Rusland te vernietigen (waarvoor hij niet eens ontslagen werd bij de tv-zender, en zich alleen verontschuldigde door te zeggen dat hij te ver was gegaan), hadden we een Oekraïense “Dr. Mengele”, Guennady Drouzenko, die (op dezelfde tv-zender) zei dat hij zijn artsen in de veldhospitalen opdracht had gegeven gevangen genomen Russische soldaten te castreren, omdat de Russen geen mensen zouden zijn, maar kakkerlakken die vernietigd moesten worden (video met Engelse ondertitels hieronder)…

  Rusland zal waarschijnlijk een voortdurende opmars door Odessa naar Transnistrië en de Roemeense grens volgen

Nadat de Russische Onderzoekscommissie een proces tegen hem begonnen was, trok ook de Oekraïense “Dr. Mengele” zijn verklaring in, en ontkende dat hij het bevel gegeven had om de gevangen genomen Russische soldaten te castreren.

En tegen een achtergrond van nazi-achtige verklaringen op de Oekraïense tv, wedijveren de Westerse media met elkaar op het gebied van schaamteloze leugens, van Associated Press die beweert dat er geen journalisten meer in Marioupol zijn, terwijl TF1, Éric Tegnér en ik er met Russische en Italiaanse journalisten heen zijn gegaan, en Christopher Miller van RFI, die een verklaring van het Russische ministerie van defensie verdraait om te doen voorkomen dat het ministerie dreigt met militaire tribunalen tegen iedereen die Marioupol niet evacueert, terwijl de dreiging gericht is tegen de plaatselijke autoriteiten die niets doen om de bevolking te helpen.

De informatieoorlog rond de Russische militaire operatie in Oekraïne wordt steeds krankzinniger, met de voortdurende publicatie van valse informatie (ook via het hacken van Russische mediasites) die ontkracht moet worden. Het is te hopen dat de slag om Mariupol zo snel mogelijk eindigt, om een einde te maken aan de beproeving van de burgers die nog steeds in de stad worden vastgehouden door de strijders van het neonazistische Azov-regiment.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oeps… “Tank” die bejaarde burger bruut overrijdt, blijkt van Oekraïense leger te zijnVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelCrematoria en begrafenisondernemingen in Zuid-Korea “worstelen om het hoofd te bieden” nu land record aan doden telt ondanks 87% dubbelgevaccineerden
Volgend artikelDrievoudig gevaccineerde vaccinpusher arts sterft “plotseling en onverwacht” op 36-jarige leeftijd – artsen zijn verbijsterd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Zolang welke site dan ook geen aandacht besteedt aan de consequenties van het mogelijk einde van de petro dollar, hetgeen Putin vandaag aankondigde, neem ik geen enkel bericht serieus. Vergeet niet: Libië werd erom plat gebombardeerd en Putin heeft Chine en velen in de Arabische wereld als vriendjes.

 2. De Roebel zal later dit jaar aan het goud gekoppeld worden, zodat de goudstandaard dan een feit is. Dan zal het heel snel gaan voordat de Dollar en de Euro niets meer waard worden. Want goud kun je niet bij printen of het uit niets laten ontstaan, zoals het fiatgeld systeem hier in het westen. Dat is eigenlijk de doodsteek voor de Cabal. Want alle centrale banken, het IMF, de Wereldbank en private banken zoals wij die kennen zijn dan failliet, zo ook alle beurzen zullen van de ene dag op de andere ineens anders genoteerd worden met andere munteenheden. Want op de beurzen wordt massaal fiatgelden gebruikt, om kunstmatig de koersen hoog te houden. Daarmee zijn dan ook alle beursgenoteerde multinationals in Dollars niets meer waard. Dan is ook direct de inflatie gestopt.

 3. Van groot belang is de weffers in de top van het WEF harde slagen toe te brengen. Het probleem is dat die geografisch verspreid zijn zodat je kleine commando’s nodig hebt ter plekke. Ongetwijffels azen de russen daarop en voor de wereldvrede zou het een zeer goede zaak zijn de Rothschildts achter de fed uit te schakelen en weer terug te gaan naar nationale munten in handen van naties.

  Kleinere vissen onschadelijk maken is ook een mogelijkheid als je het tweede garnituur weet weg te vagen.
  Baudet had volkomen gelijk dat in oorlogen sentimenten niet kunnen gelden.

  Twee mogelijkheden Rusland wint en roeit de wefnazi’s uit of de nato doet een aanval op Rusland. In het laatste geval zullen de russische atoomonderzeers de VS in een rokende puinhoop veranderen. De Amerikaanse droom van een kleine kernoorlog in Europa van onder meer Kissinger als pion van de bankiers
  lijkt verkeken. Het positieve van de russen is wel dat zij de biogenocide op zowel oekrainers, russen hebben
  voorkomen en hopelijk daarmee ook de ontwikkeling op uitroei van genetisch specifieke bevolkingsgroepen stop te zetten. De amerikanen ontwikkelden aids met het doel Afrika te ontvolken, zoals betoogd wordt door verschillende onderzoekers. Niets nieuws uit de kringen van bankiers die sinds Napoleon al lang gedecimeerd.

  Dat bij een totaal fiasco van de Schwab-coup de Ruttes, Ploumen en Kagen worden opgeofferd als zondebokken voor democide is duidelijk. Niet meer te verzekeren die landverraders.
  hadden moeten worden.

 4. Dat was te verwachten. De bouwstijl van de Sovjet was zo; enorme ondergrondse verbindingen tussen fabrieken, flats en grote gebouwen.

  Nogmaals: ik geef Putin volkomen gelijk, voldoende reden voor invasie.
  natuurlijk balken de linkse idioten op Euro nieuws, CNN en Internationale strafkamer van “volkomen ongemotiveerd”en “volkomen onterecht” maar wat kan je van die gasten verwachten?
  Het zijn die gasten die grote sommen geld stuurden naar Isis, toestonden dat anderen dat deden, en hun eigen land veraadden.

  De media handelden zoals Hitler deed, en zoals beschreven in “the art of war”.
  Bega je een misdrijf, beschuldig dan je tegenstander ervan; tegen de tijd dat dat uitkomt, gelooft niemand de tegenstander meer.

  Maar zoals ik het zie: de Nato verzamelt leugens om een “motief”te hebben om militair in te grijpen.
  Doen ze dat, dan is europa dood.
  maar ook USA zal wat cadeaux krijgen met als tekst erop; From Russia with love”

  Maar de linkse honden zijn kwaadaardig genoeg om eigen bevolking aan te vallen, maar te stomom te zien dat dat zelfmoord is.

 5. Situatie is simpel.
  Gaat de Nato militair ingrijpen, dan is Europa al dood, moet alleen nog begraven worden.

  De USA denkt dat ze veilig een WO3 kunnen starten, zonder risico op eigen territorium.
  Gut heeft Putin wat leuke verrassingen met een atoomkopje voor ze!

  maar de de vraag is: zal de Nato inzien dat aanval zelfmoord is?
  Denk het niet; de linksen zijn zo stom als het achtereind van een varken; en zo zien ze er meestal ook uit.

 6. Sinds vrouwen zitting hebben genomen in mannelijke zaken is de wereld veranderd in een grote lesbische en home bende in de internationale politieke beslissingen .Vrouwen nemen de leiding over in defensies en overheden die altijd uit mannen hebben bestaan maar als het er op aan komt dan vechten de mannen een conflict uit dat door vrouwen is aangezet om uit te wissen met de zachte hand omdat de vrouw nou eenmaal tot het zwakkere geslacht behoort In de oorlog die nu gaande is dat een goed voorbeeld van vrouwen zwakte dat Rusland zomaar ineens landen toe gaat laten tot de EU dat ze in Brussel bedacht hebben Je moet het ook zo zien dat de pandemie en de corona spuiten bedacht zijn in Brussel omdat de vrouw denkt dat de wereldbevolking niet met een condoom is terug te dringen, omdat de mens van nature een beest is dat zijn/haar gevoelens niet kan blijven onderdrukken Europa en misschien wel de gehele wereld staat hierdoor aan de ondergang van de mensheid die ze in de USA en Brussel niet willen erkennen dat dit ooit eens is vastgelegd in het zeer oude testament en de Griekse wijsheid heel lang voordat Cristus op aarde kwam Nu het paasfeest eraan komt zullen de mensen daarop nog eens goed herinnerd worden!!! In de jaren 80 van de vorige eeuw werd mij gevraagd door een passerende journalist of er een kernoorlog zou gaan plaatsvinden toen de spanningen tussen grootmachten erg opliepen…. Ik heb toen als antwoord gegeven dat dit niet zou gebeuren omdat ze weten dat dan de gehele wereld in een slag vernietigd ging worden en dat ze dat dus niet durfden aan te gaan….. Nu 40 jaren later zijn we weer geconfronteerd met dezelfde vraag….. maar er zijn nu nog meer catastrofale wapens ontwikkeld maar dan op biologisch gebied zoals covid 19 spuiten e.d. Dit alles is in Parijs enkele jaren geleden beslist door de groten der aarde!!!!!!!!

 7. Wel, de realiteit is simpel.
  Een chauffeur moet een rijbewijs en chauffeurs diploma hebben.
  Een portier bij de gemeente op minimum loon moet 3 talen spreken, van onbesproken gedrag zijn.
  Overal worden eisen gesteld–bijna overal.

  Maar nu komen we bij het grijze gebied.
  Een politicus zou naats sociologie, specialisatie politikelogie meten hebben; en voor de specialistische richtingen, zoals b.v. economie ook een relevante sudie naast politikelogie.

  maar sinds de groei van links,mag een aanslagpleger in de Tweede Kamer–geen vragen gesteld, niet veroordeeld ofschoon bekend; en een vrouw mag minister worden, als ze het nest deelt met een terrorist, en een andere vrouw mag min van defensie zijn omdat ze ooit, toen ze nog jong was, en met de andere buffels in de weide speelde, eens een nummertje heeft gemaakt met iemand die een hoge functie kreeg.

  Voor min van defensie zou ik zeggen: politicologie plus militaire academie; en voor aanschaf wapens: meer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in