© wavebreakmedia_micro / Freepik

De Omicron vloedgolf in Zuid-Korea heeft geleid tot een recordaantal sterfgevallen in het land, waardoor crematoria en begrafenisondernemingen naar verluidt moeite hebben om het hoofd boven water te houden. Dit ondanks het feit dat 87% van het land dubbel gevaccineerd is en 63% drievoudig, met hogere percentages onder de ouderen, wat vragen oproept over de doeltreffendheid van de vaccins.

Sky News heeft meer.

Het aantal doden is sinds begin februari bijna verdubbeld, waardoor begrafenisondernemingen en crematoria het moeilijk hebben.

Het Koreaanse Bureau voor Ziektebeheersing (KDCA) meldde voor dinsdag 490.881 gevallen, het op één na hoogste dagelijkse aantal, nadat het op 16 maart zijn hoogtepunt bereikte met 621.205.

In totaal werden 291 mensen dood gemeld nadat zij de ziekte in de afgelopen 24 uur hadden opgelopen, nadat het dagelijkse sterftecijfer afgelopen vrijdag een piek van 429 had bereikt.

Sinds het begin van de pandemie zijn ten minste 13.432 mensen gestorven, uit een totaal van 10.427.247 gevallen, aldus het KDCA.

Bijna een vijfde van de bevolking van 52 miljoen van het land heeft de ziekte nu gehad of worstelt er nog mee, volgens de laatste cijfers.

Booster injecties zijn toegediend aan 63% van het land.

De ministers hebben de 60 crematoria van het land opgedragen langer open te blijven en zeven lijken per dag te verbranden, in plaats van vijf.

De 1.136 begrafenisondernemingen, die ongeveer 8.700 lichamen kunnen herbergen, hebben de opdracht gekregen hun faciliteiten uit te breiden.

Een ambtenaar van het Ministerie van Volksgezondheid, Son Young-rae, zei: “De capaciteit van de crematoria neemt toe, maar er zijn nog regionale verschillen.”

Linkse ophef in Italië: Eerste polikliniek voor vaccinslachtoffers geopend

De regering zei dat de bezettingsgraad van de bedden op de intensive care woensdag tot ongeveer 64% was gestegen, tegen 59% twee weken eerder. Park Hyang, ambtenaar van het Ministerie van Volksgezondheid, zei dat de situatie weliswaar onder druk staat, maar beheersbaar is: “Het medische systeem staat onder aanzienlijke druk, hoewel het nog steeds binnen een beheersbaar bereik opereert.”

De dagelijks gerapporteerde infecties lijken hun hoogtepunt te hebben bereikt, maar zijn nog niet begonnen te dalen (zie onderstaande grafiek).

 


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

De video van de Duitse arts was juist, NU hebben we dit uit FrankrijkVolg Frontnieuws op Telegram

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here