Wagner-chef Jevgeni Prigozjin werd zaterdag gefilmd terwijl hij Rostov verliet na het sluiten van een deal met het Kremlin, die naar verluidt inhoudt dat hij het land verlaat om naar Wit-Rusland te gaan, bericht Informationliberation.

Het Kremlin heeft enkele details van hun deal met Wagner vrijgegeven, via RT:

De dit weekend gestarte strafzaak tegen de oprichter van de Wagner Private Military Company, Evgeniy Prigozhin, zal worden geseponeerd en hij zal Rusland verlaten, kondigde het Kremlin zaterdagavond aan.

Woordvoerder Dmitry Peskov onthulde dat Prigozjin, een magnaat uit Sint-Petersburg die zijn eerste fortuin maakte in de catering, “naar Wit-Rusland zal gaan.”

  Baas Russisch ruimteagentschap zegt dat er "geen bewijs" is dat VS ooit op de maan is geland

Hij voegde eraan toe dat de strijders van Wagner niet vervolgd zullen worden, gezien hun inspanningen aan de frontlinies van het conflict in Oekraïne. Peskov legde uit dat het team van president Vladimir Poetin “hun heldendaden altijd heeft gerespecteerd.”

De PMC-aannemers die weigerden deel te nemen aan de muiterij – en hele eenheden deden dat niet – zullen contracten mogen tekenen met het Russische Ministerie van Defensie, verklaarde Peskov.

De PMC-groep begon ’s nachts een grote muiterij, waarbij ze de controle over het hoofdkwartier van het Zuidelijke Militaire District van Rusland in de stad Rostov aan de Don overnamen en oprukten in de richting van Moskou. De opstand werd zaterdag laat gestopt na gesprekken tussen Prigozjin en de Wit-Russische president Alexander Loekasjenko, waarbij de PMC-leider ermee instemde om zijn eenheden terug te sturen naar hun “veldkampen”.

Voormalig Russisch bevelhebber Igor Ivanovitsj Strelkov reageerde op Telegram met ontzetting op het nieuws (vertaald door Yandex):

https://t.me/readovkanews/61465

15 militairen werden gedood in de gevechten van vandaag met Wagner PMC

Vandaag zijn 15 militairen van de Russische Strijdkrachten gedood tijdens een conflict met Wagner PMC-strijders. De meesten van hen zijn gevechtspiloten. Op het moment van de ernstigste escalatie werd een Il-18 vliegtuig neergeschoten, waarin zich minstens acht mensen bevonden. (https://t.me/fighter_bomber/12903)

Bovendien werd vandaag de Ka-52 Alligator gevechtshelikopter vernietigd – de bemanning stierf met volle geweld. Deze militairen waren hun eed trouw tot het einde.

Strelkov suggereerde in een vervolgpost dat Prigozjin opgehangen had moeten worden.

Natuurlijk begrijp ik – dat ik een giftig product van voorbije tijdperken ben … Maar in vroegere tijden was er niet zo’n verachtelijke klucht. Toen was het gemakkelijker. Daar werd gevochten, gehaat, “niet voor de lol” gevochten … En in de regel waren er veel minder lijken van die “echte” veldslagen. Uitschot – ze noemden het uitschot, bandieten en verraders – werd geen amnestie verleend, maar opgehangen, en inderdaad … dat waren wilde tijden …

  De Oekraïne rotzooi is Animal Farm in omgekeerde volgorde: Met Blackrock en andere varkens in de hoofdrol

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Enorme colonne Tsjetsjeense troepen op jacht naar Prigozhin & Russische Ka-52’s raken Wagner-konvooi



Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWesterlingen die juichen voor Prigozjin willen een nieuwe wereldoorlog
Volgend artikelDuitse Leopard 2A6 en Bradleys blijven genadeloos vernietigd worden (Video)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Voor nu is het probleem verholpen.
  Nu de oorzaak verhelpen oftewel hoe kon dit gebeuren ?
  En ook allemaal bij nul beginnen en als dat niet kan : ubi pus, ibi evacua.
  Voordat er weer problemen ontstaan.

 2. We zijn nog lang niet van de problemen af met Prigozjin. Zal iemand vuur in zijn boezem nemen dat zijn kleren niet verbranden? Hij gaat nog een hoop heibel schoppen.

  • Putin heeft nu ook heel goed begrepen met wie hij in zee is gegaan.
   Putin is “met een dolk.” in de rug gestoken…..
   Om wille van zijn geloofwaardigheid in eigen land zal hij actie moeten ondernemen.
   En Rusland heeft ook een goede “ veiligheids dienst”
   De ergste “ angel “ is uit het conflikt.
   Nu afwachten wat “ Prigozjin zijn manschappen “ gaan doen loyaal aan Rusland of….. “ voorzichzelf “ beginnen.
   We zullen er zeker nog meer van horen.

   • Nu blijft wel de vraag: wat is / wordt de rol van Loekasjenko.
    Hoe is de verhouding tussen hem en Putin.
    Gaat Loekasjenko deze man echt beschermen , of is dit een “ tussenstop “ om rust in Rusland te creëren en daarna een tussenstop naar zijn veroordeling.❓
    Het is opvallend dat Loekasjenko, al twee keer tijdens een bezoek aan Moskou , in het ziekenhuis is opgenomen.
    Heeft dit iets te betekenen over de verhouding tussen Putin en Loekasjenko?
    In “ hoeverre” gaat Loekasjenko Prigosjin “ gebruiken als “ wisselgeld” met Moskou.
    Welke rol spelen de nucleaire wapens in Wit Rusland???
    Heeft Putin ECHT VERTROUWEN IN DIT LAND EN ZIJN PRESIDENT❓
    Hij Putin, stationeert er wel kernwapens‼️

 3. Ik denk ook dat de juiste oplossing is om hem te veroordelen voor hoogverraad met de doodstraf. In ieder geval als hij Wit Rusland verlaat.

 4. En toch zeg5 mijn gevoel dat dit plan groter is dan ons word voorgespiegeld. Er vind dus nu een grote troepen verplaatsing plaats naar Wit Rusland. Kan het zijn dat het Kremlin dingen voorziet die momenteel in Polen plaats vinden en men extra stoot en mankracht nodig is en men op deze tactische wijze het doet voorkomen alsof het puur toeval is dat Wagner PMC verplaatst wordt ?

 5. Een grotere oorlog komt eraan, Rutte, Ollongren, Johnson, etc… willen dat ook, want doen geen moeite om te deescaleren. Rusland weet al dat NAVO waarschijnlijk gaat mobiliseren (net zoals Oekraine nu ook het laatste mobilisatiesein gaf). Rusland wil kennelijk iedereen onder 1 en dezelfde aansturing, dus geen aparte prive-legertjes meer. Prigozjin en Shoigu konden elkaar kennelijk niet zo.goed hebben en je kunt ook niet een beroepsWagner onder dezelfde voorwaarden laten vechten als.een niet vrojwillige dienstplichtige die net zoals wij vroeger er 1 niet voor kiezen om naar het front te gaan en 2. Geen redelijke vergoeding daarvoor kunnen krijgen. Enfin, het priveleger is.zo.meteen onderdeel.van het geheel door.deze “fout” van Prigozhin

 6. Volgens mij weten we helemaal niets van wat er werkelijk op de achtergrond speelt. In het ergste geval is Prigozhin een CIA agent die ze laten lopen en later voor nieuwe problemen gaat zorgen. Maar wie zegt niet dat dit hele spel vooropgezet is door de Russen zelf? Wat daar tegen spreekt is dat de Putin administratie in het buitenland de indruk kan wekken de zaken niet helemaal onder controle te hebben en dus een onzekere factor is. Iets wat de mannen van The Duran zagen als grootste schade die Prigozhin had aangericht. Het kan ook een interne kwestie zijn tussen verschillende machtsblokken. De opstand zou er dan voor dienen de positie van onder andere Shoigu en Gerasimov te verzwakken. Ik zelf ben bang dat Prigozhin een CIA agent is. Het klopt niet. Ik heb de indruk dat de politieke leiding in Moskou heel laks kan zijn in het aanpakken van etterende problemen. Dat kon ze nog wel eens gaan opbreken. Alles valt te repareren maar voorkomen is beter.

 7. Dat mannetje heeft geluk gehad en op het laatste koos hij toch maar eieren voor zijn geld , Kadyrov stond klaar met heel wat mensen het had een bloedbad geworden .
  Maar een ding is zeker dit mannetje is zo goed als dood stuk bij beetje wordt dit leger afgebroken hij kreeg eerste wapens van Rusland maar dat is nu over met andere woorden het bloed gewoon dood .

 8. het was geen lang verhaal en ook geen happy-end..voor wat voortaan de verrader wordt genoemd..end of story..

 9. Of hij gaat een riskante opdracht uitvoeren, zogenaamd als “vrijwilligers”net als de Pooltjes, of hij leeft over 3 maand niet meer.

  Doet me denken aan Ghengis; die stuurde altijd zijn mogelijke tegenstanders naar gevaarlijke posities bij een aanval.

 10. Een paar mensen hier, hebben door hoe Rusland het schaakbord beheerst. Verder zullen jullie wel zien wat voor tactische zetten er bedacht worden. List en bedrog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in