Vertrouw niemand

5

De titel van het artikel is niet bedoeld om letterlijk te worden genomen. Ik vertrouw veel mensen. Ik vertrouw vrienden die door de jaren heen hun betrouwbaarheid hebben bewezen. Ik vertrouw mijn familie. Het hebben van mensen in mijn leven waar ik van hou en die ik vertrouw, maakt alles veel zinvoller en aangenamer. Ik hoop dat de mensen die dit lezen ook een vertrouwenscirkel hebben die ze in de loop der jaren hebben opgebouwd.

Aan de andere kant moet je nooit iemand of iets vertrouwen dat je geen goede reden heeft gegeven om dat te doen, en als iemand of iets je een goede reden heeft gegeven om ze niet te vertrouwen, moet je dat nooit vergeten, aldus Michael Krieger. Hoe meer macht een persoon of instelling in de samenleving heeft, hoe minder betrouwbaar ze zijn. Ik zeg dit niet omdat het leuk is om cynisch te zijn, ik zeg dit omdat mijn levenservaring de juistheid ervan heeft aangetoond.

Alleen al in de 21e eeuw heb ik goede redenen gekregen om allerlei dingen om me heen te wantrouwen, waaronder de Amerikaanse regering (eigenlijk alle regeringen), inlichtingendiensten, politici, massamedia, Wall Street en Silicon Valley, om er maar een paar te noemen. Deze machtscentra vormen de “samenleving” zoals we die in 2020 kennen, wat eigenlijk alleen maar massale concentraties van wetteloze financiële en politieke macht is die ongebreidelde criminaliteit achter de dekmantel van verschillende schijnbaar eerbiedwaardige instellingen verdoezelen. Het meest opmerkelijke is hoeveel mensen nog steeds vertrouwen hebben in zoveel van deze aantoonbaar onbetrouwbare organisaties en industrieën, wat spreekt over de kracht van propaganda en de troost van ontkenning.

  Heeft Rusland al gewonnen? Is het "Game Over" voor het Rockefeller Imperium?

Dat gezegd hebbende, de grond begint duidelijk te verschuiven op dit front. Nu steeds meer mensen inzien dat het systeem ontworpen is om tegen hen te werken, zullen meer mensen de conventionele wijsheid verwerpen en op zoek gaan naar een alternatief raamwerk. Helaas kan deze volgende stap even verraderlijk zijn en is het belangrijk om niet van de drup in de regen te springen.

Dit is waar social media een rol spelen. Het biedt een eindeloos scala aan meningen en analyses die je niet krijgt van de massamedia, maar het zit ook vol met slechte acteurs, professionele propagandisten en oplichters. Op dit punt weet iedereen dat social media het nieuwe informatie slagveld is, dus elk personage of instelling met kwade bedoelingen speelt agressief in deze arena en vaak met bootladingen geld. De charlatans van MSNBC zullen je laten geloven dat het alleen de Russen of Chinezen zijn, maar elke regering en elke speciale interesse op de planeet is nu betrokken. Ze zijn allemaal in de een of andere vorm op social media, en proberen je in een specifieke richting te duwen die meestal niet in je belang is.

Het heeft me een tijdje geduurd, maar ik heb eindelijk ingezien hoe onbezonnen en verraderlijk social media is als er een groot nieuwsgebeuren plaatsvindt. Belangrijke argumenten verliezen snel alle nuancering en gaan over in binaire gespreksonderwerpen en agenda’s. Mensen splitsen zich op in teams op een manier die heel erg lijkt op het traditionele, en nu grotendeels in diskrediet gebrachte, rood/blauwe politieke theater. Voor Covid-19 voelde het alsof de helft van de Twitter dacht dat het een fataal gebeuren was, terwijl de andere helft ervan overtuigd was dat het hele ding een hoax was. In de nasleep van George Floyd was je ofwel aan het juichen over de burgerlijke onrust, ofwel wilde je het leger sturen. Steeds vaker, als je niet in een van de twee gefabriceerde kampen van mening zit, word je neergeschreeuwd en verbannen. Dat is niet het soort discussie waarvoor ik hier ben.

  Een politieagent analyseert de nieuwste George Floyd video

Als iemand die in de loop der jaren grote waarde heeft gevonden in Twitter, ben ik veel voorzichtiger geworden in hoe ik het gebruik en waar ik mijn aandacht en energie op moet richten. Het doet me denken aan Mos Eisley in Star Wars, een ellendig nest van uitschot en schurkenstreken, maar tegelijkertijd een plek waar je contact kunt maken met Han Solo en een ruimteschip kunt krijgen.

Naarmate we verder gaan, zal het voelen als het einde van de wereld, en in sommige opzichten zal het dat ook zijn. Nee, de wereld eindigt niet letterlijk, maar een specifiek soort wereld eindigt, en het zal voor veel mensen extreem moeilijk zijn om het verschil te zien terwijl het gebeurt. Dit zal waarschijnlijk leiden tot veel meer episodes van massale krankzinnigheid, aangezien professionele manipulatoren profiteren van miljoenen en miljoenen gedesoriënteerde mensen. Prioriteit nummer één moet zijn om gedurende deze tijd de wacht te houden bij de poort van je verstand om geen slachtoffer te worden.

Het beste wat je vanaf nu kunt doen is je tijd en energie zo productief mogelijk gebruiken. We zullen meer dan ooit tevoren bouwers, makers en uitvinders nodig hebben, omdat we het punt om dit ding weer in elkaar te zetten voorbij zijn. We zullen moeten herscheppen, opnieuw bedenken en herbouwen, en dit alles moet uit een bewustzijnspunt voortkomen om iets naar voren te brengen dat zowel beter als duurzaam is. Word mooier en veerkrachtiger naarmate anderen lelijker en losgeslagen worden. Concentreer je op wat binnen je vermogen ligt om te controleren en vergeet nooit om je tegen de waanzin te verzetten.

Hoe de massa’s worden gemanipuleerd en gestuurd

Vorig artikelWaarom verbergen ze deze gewelddadige aanval voor jou? 
Volgend artikelZwarte man slaat 92-jarige blanke vrouw tegen de grond
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Even een flinke terechtwijzing :
  JE KUNT NOOOOIT NIEMAND VERTROUWEN !!!
  Ook niet als het ` je vrienden ` zijn, of ` je familie ` ……helemaal n i e t !
  En ik zal je uitleggen WAAROM :
  ( even iets uit mijn opvoeding….) : Mijn Vader zei altijd : Je weet pas WIE je vrienden zijn, als je met die vrienden een OORLOG mee heb gemaakt !!!
  ( Mijn vader sprak uit ERVARING ! ) Mijn Vader had dan ook 3 super-dikke-vrienden aan het einde van zijn leven, …..overgehouden uit 7 1 jaar ervaring !
  Mijn vader vond me, toen ik nog jong was, veel te naief en teveel vertrouwen schenkende, aan hen die dat niet verdienden……uiteraard wilde ik hem niet geloven…..ik moest immers die ervaring nog opdoen ? ….Nou ik heb het geweten : ben vaak van een ` kouwe kermis ` thuisgekomen. Toen ik ouder werd, begreep ik wat hij EXACT bedoelde : EN GELIJK HAD IE !
  En dan is daar dus het probleem van NU : WIJ hebben nog geen oorlog meegemaakt, ik ook net niet…..En JIJ waarschijnlijk ook niet ? Bovendien, de maatschappij van NU, loopt met Smartphones rond en zitten op Facebook en die andere ROTZOOI……Zij kennen amper ECHTE MENSEN ! Denken dat zij SOCIAAL Contact hebben, maar ondertussen hebben zij slechts
  NEP-CONTACTEN…..die jou NIMMER zullen helpen indien jij e c h t hulp nodig hebt !!!!! Never !!! ….Het e g o i s m e van deze tijd : is nog nooooooit zo groot geweest als oooit op aarde in de voorbije geschiedenis !
  De vrienden die mijn Vader en zijn tijdgenoten hadden, ZULLEN WIJ NOOOOIT KRIJGEN !
  Vergeet dit nooit…..maar daar ga jij achterkomen…….binnenkort ! Wij allemaal !

 2. OOhh jaaa ……en dan nog even dit :
  De allergrootste ( opzettelijke – oorlog – uitlokkende ) regeling die onlangs uitgeroepen is
  TER VERMAAK VAN DE OVERHEID………
  DAT IS DE KLIKLIJN !!! Deze gore smeerlapperij, is iets, waar VEEL mensen, zonder al teveel nadenken….INTRAPPEN ! Maar dat maakt niet uit……ZIJ die NU de kliklijn bellen, gaan zichzelf
  snoei-hard tegenkomen ! Daar wordt BOVEN wel mee afgerekend ….
  Wat gij niet wilt, dat geschiedt, doe dat ook een ander niet !!!

  • Kliklijn gebruiken om ze gek te maken. Bijvoorbeeld schoenen Hugo aangeven dat hij kinderen vergif wil inspuiten, enz. Als vele mensen dit doen gaat die kliklijn plat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in