De Oekraïense leiders proberen de werkelijke verliezen van Oekraïense militairen te verdoezelen, aldus een officier van de Volksmilitie van Oekraïne, Andriy Marochko, die zich beroept op gegevens van inlichtingendiensten.

Volgens hem heeft Kiev aanvullende orders aan de troepen en civiele structuren gestuurd in verband met het verbergen van deze informatie. In het bijzonder is het verboden om bij daglicht lijken te vervoeren en de lading te merken. Bovendien moeten, indien mogelijk, civiele voertuigen met een gesloten aanhangwagen worden gebruikt, schrijft Dmitry Rodionov.

Verder mag Oekraïens medisch personeel volgens de inlichtingendienst geen gegevens bekendmaken over het aantal en de toestand van militairen, en is elke foto- en video-opname in medische faciliteiten en mortuaria verboden zonder officieel verzoek en toestemming van de veiligheidsdiensten.

Is het aantal slachtoffers echt zo hoog? Eerder zei dezelfde Marochko dat de AFU alleen al bij Aretemivske een bataljon per dag verloor, dat wil zeggen ongeveer een half duizend man!

Het hoofd van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, verklaarde vorige maand dat Oekraïne sinds het begin van de speciale Russische operatie meer dan 100.000 strijders en meer dan 20.000 burgers had verloren. Als we dit cijfer mogen geloven, is het waarschijnlijk niet zo’n gruwelijk beeld – het zijn niet de bergen lijken waarover we dagelijks horen.

De gegevens die door Ursula von der Leyen en vertegenwoordigers van westerse veiligheidsdiensten en inlichtingendiensten zijn verstrekt, zijn absoluut adequaat, aldus Larisa Shesler, hoofd van de Unie van politieke ballingen en politieke gevangenen van Oekraïne.

Honderdduizend gedode soldaten is een behoorlijk objectief cijfer. Het wordt ook bevestigd door inlichtingengegevens en gegevens over bepaalde sectoren. Het is duidelijk dat de verliezen enorm zijn, en Oekraïne zal dit op alle mogelijke manieren verbergen.

Elke dag worden honderden Oekraïense soldaten aan het front gedood. Aangezien de frontlijn ongeveer duizend kilometer lang is, varieert de dichtheid van plaats tot plaats, en er zijn geen directe bergen lijken, maar ik denk dat de instructie om lichamen niet overdag te vervoeren en de voertuigen niet te markeren is gedaan om geen paniek te veroorzaken onder zowel militairen als burgers in de woongebieden waar dit transport naartoe gaat.

Er zijn berichten dat Oekraïense ziekenhuizen en mortuaria instructies hebben om geen informatie vrij te geven over het aantal gedode en gewonde militairen. Ik denk dat dit eenvoudigweg komt doordat de repressieve machine van Oekraïne op volle toeren draait, en als mensen worden veroordeeld voor enkele foto’s in steden, krijgen degenen die informatie durven te geven over het aantal doden en gewonden de zwaarste straf, tot en met beschuldigingen van landverraad en collaboratie. Daarom is een grootschalig lek op de schaal van de verliezen onwaarschijnlijk.

  Meer schroot voor Oekraïne terwijl voormalige Amerikaanse militairen officieren pleiten voor gezond verstand

SP – En hoe kan zo’n aantal lichamen ongemerkt begraven worden? Of worden ze gegeven aan “zwarte transplantologen”?

Ik denk dat het geen probleem is om elke dag enkele honderden lichamen te begraven in een gebied van duizenden vierkante kilometers. Er is echter informatie dat transplantologen hier zaken doen, en Oekraïne is een van de leveranciers voor transplantologen geworden. Al deze informatie moet worden bestudeerd en geverifieerd, maar het is allemaal goed mogelijk.

SP – Hoe lang zullen de autoriteiten de omvang van de verliezen voor het publiek verborgen houden?

De echte verliezen zullen verborgen blijven totdat het regime in Kiev volledig is verslagen. Vandaag de dag beschikt het over alle media, alle communicatiemiddelen, de sociale netwerken worden zwaar bewaakt, en iedereen die echte informatie kan geven wordt vervolgd.

Dit zal doorgaan zolang Zelensky in Kiev regeert en het ministerie van Defensie verslag doet van overwinningen op Rusland, zolang de Oekraïense samenleving gelooft dat Oekraïne het komende jaar op de Krim zal doorbrengen.Daarom kunnen we niet verwachten dat de Oekraïense samenleving wakker wordt en zegt: hoe komt het dat we zulke verliezen hebben, laten we dit stoppen – daar kunnen we niet op rekenen.

Normaal gesproken behandelden ziekenhuizen in Kharkiv en Dnipropetrovsk gewonde militairen van het frontgebied, zegt journalist en secretaris van het comité van de regionale afdeling van de Krim van de UCP Sergey Kulik.

Nu zijn de ziekenhuizen daar overvol. Volgens mijn informatie is het voor burgers erg moeilijk om in Kiev een operatie bij te wonen. Zelfs in het kinderziekenhuis Okhmatdet (Moeder- en Kinderbescherming) is het moeilijk om een kind te laten opereren, bijvoorbeeld voor strabisme, waarvoor de oogafdeling in Okhmatdet altijd beroemd om is. De gewonden worden uit de buurt van Artemivsk gebracht. De artsen in Kharkiv en Dnipropetrovsk kunnen het niet meer aan omdat er te veel gewonden zijn.

En het verbaast me niet dat ze het aantal slachtoffers verbergen. Er waren echt veel verliezen in de richting van Artemivsk. Heel veel. Het kan niet anders of ongetrainde voormalige Oekraïense arbeiders en boeren worden bataljon na bataljon onder vuur genomen door Russische artillerie. Het is geen toeval dat verstandige Oekraïners commandant Zaluzhny de bijnaam “Slager van Bakhmut” hebben gegeven. Hoewel het voor mij persoonlijk vreemd is: waarom vervoeren en des te meer de lijken markeren? Zou het niet makkelijker zijn om ze in de dichtstbijzijnde sloot te dumpen? Echter, als het een of andere geëerde nazi is, een lid van de Maidan, dan ja … Dan kunnen ze het lichaam van de dode “zwager” meenemen naar het historische vaderland …

  Scott Ritter: "Oekraïne Overwinning Resolutie" - Een waanzinnig zelfmoordpact

Gewone soldaten worden meestal achtergelaten op het slagveld. De families van de doden moeten immers schadeloos worden gesteld! Waar kunt u geld vandaan halen als Oekraïne failliet is? Zo is iedereen tevreden – een commandant krijgt een salaris voor een gesneuvelde soldaat, en de staat hoeft geen geld uit te geven….

SP – Ze zeggen dat zwarte transplantologen zich daar hebben gevestigd….

De “zwarte transplantologie” bloeide in de Donbas al lang voor de staatsgreep. Wat wilt u? Na de ‘Oranje Revolutie’ sloot Joesjtsjenko de mijnen, mensen kwamen zonder middelen van bestaan te zitten … Maar onze gezinnen moeten worden onderhouden … Dus stroomden allerlei oplichters naar het oosten van de voormalige USSR.

In 2009 heeft het Oekraïense Openbaar Ministerie op verzoek van de Israëlische politie een zekere Michael Zis, een chirurg die volgens de PGO illegaal orgaandonaties verrichtte, gearresteerd en uitgeleverd aan Israël. Hij werd trouwens ook gezocht door Moldavië. Israël wilde hem trouwens hebben voor mensenhandel.

Maar dat was het rustige jaar 2009… En nu, in de troebele wateren van de militaire operaties, zijn er blijkbaar velen die willen vissen naar hun “goudvis”. Vooral onder zwarte transplantatiechirurgen. Dit geldt des te meer daar er talloze zwaargewonden aan het front liggen.

SP – Hoe hoog zijn de werkelijke verliezen? Ursula von der Leyen sprak onlangs over 100 duizend sinds het begin van de oorlog…

Het lijkt mij dat mevrouw Ursula de verliescijfers aanzienlijk heeft onderschat om de Europeanen niet te choqueren. Hoezeer het me ook pijn doet om het te zeggen, aangezien aan de andere kant hun eigen mensen tegen hun eigen mensen vechten, een maand geleden schatte ik de verliezen van de AFU op niet meer dan 180 duizend. Misschien ligt dit cijfer vandaag dichter bij de tweehonderdduizend. Plus 1700 Polen, voor wie de begraafplaats al precies op dit aantal is voorbereid. En ze bereiden de nieuwe voor – voor anderhalf duizend. Dus de totale NAVO-Oekraïense verliezen zijn, denk ik, ongeveer 202 duizend mensen.

SP – Hoe lang is het realistisch om zulke verliezen te verbergen? Wanneer wordt dat onmogelijk?

Ik weet het niet. Ik vind het moeilijk deze vraag te beantwoorden. Enerzijds leven we in een informatiemaatschappij en kunnen we het laatste nieuws uit bijvoorbeeld Australië vernemen. Anderzijds leven diezelfde burgers van Oekraïne nog steeds in hun propagandacocon, in de overtuiging dat zij op het punt staan de Krim in te nemen. En tegelijkertijd kunnen zij – vanwege de Oekraïense militaire censuur – geen contact opnemen met hun echtgenoten, wier beenderen allang zijn weggerot in de buurt van Kherson of Artemivsk, omdat hun lichamen zijn achtergelaten door terugtrekkende “wapenbroeders”.

  Europa heeft een verpletterende nederlaag geleden in zijn oorlog met Rusland

Maar ik weet slechts één ding – wanneer Oekraïne de prijs van de gevechten zal kennen, zal het ontzet zijn. Vreselijk ontzet.

SP – En tel daar het aantal gedode burgers bij op, het aantal dat is vertrokken. In hoeverre denkt u dat de bevolking van Oekraïne dit jaar is afgenomen, en hoe zal dit het vermogen van het land beïnvloeden om zich in de toekomst te herstellen?

Volgens de volkstelling van 1989 telde de Oekraïense SSR 51.452.000 inwoners. Sindsdien is er geen volkstelling meer gehouden in Oekraïne, waarschijnlijk om de natie niet te shockeren met de gruwelijke resultaten van de liberale hervormingen van de jaren negentig. Maar ik herinner me hoe tijdens de parlementsverkiezingen van 2002 het regeringsblok “Voor een verenigd Oekraïne” in zijn verkiezingsblokken opschepte over “48 miljoen van ons”. Dat wil zeggen, gedurende de tien jaar dat Leonid en Kravtsjoek en Koetsjma aan de macht waren, is de bevolking van het land volgens de officiële gegevens met drie miljoen gekrompen. En dit cijfer was misschien te overdreven – het is geen geheim dat regeringsgezinde structuren graag cijfers overdrijven.

In 2007 meldde de Oekraïense dienst voor statistiek dat zeven miljoen Oekraïense burgers in het buitenland werken. Een paar jaar later zag ik een artikel in de parlementaire krant “Golos Ukrainy”, waarin stond dat in 2007 alleen al in de regio Tsjernigov 17 duizend mensen stierven, dat is gelijk aan het aantal inwoners van het district Varvinsky van de regio, en in het volgende jaar 2008 was dit aantal 14 duizend (de bevolking van het district Talalayevsky van de regio Tsjernigov). En dit waren niet de oorlogsjaren, wil ik benadrukken.

In 2014 verlieten 2 miljoen mensen Oekraïne voor de Krim. In LNR wonen er bijna evenveel, en in DNR aanzienlijk meer, 4 miljoen. Daarnaast zijn er anderhalf miljoen in Zaporizhzhya en een miljoen in Kherson oblast. Dat is ruwweg minder dan 10 miljoen van de bevolking van Oekraïne.

En als je rekening houdt met het rampzalige dodental, het aantal vluchtelingen, waarvan de meesten de oorlog zijn ontvlucht naar Rusland, en de migranten en arbeidsmigranten, zijn er waarschijnlijk nog maar negentien miljoen mensen over in Oekraïne. En dit zijn de meest optimistische cijfers.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Helikopter met buitenlandse huurlingen neergeschoten boven Mariupol – Frankrijk woedendVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWEF wil Kerstmis annuleren om klimaatverandering te bestrijden
Volgend artikelDuitse vice-president eist autopsie van mensen die zijn overleden na COVID-19 prik
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Besef dat de Oekraïne met een bevolking 7 kleiner dan de USA in een half jaar meer soldaten heeft verloren dan de USA in de gehele Vietnam oorlog

  Waar blijven de vredesdemonstraties, waarom gaan ze door. .

 2. Er waren demonstraties tegen de oorlog, bijvoorbeeld in Odessa. De mensen die daaraan deelnamen zijn in gevaar
  Daarover is niets bericht bij de NOS / NPO of andere WEF media. Gonzalo Lira is iemand die in oorlogsgebied woont en nog wat durft te zeggen. Hij is een dappere Chileen.

  • Ik begrijp jouw reactie, in alle kanten is het een menselijk drama, het is vreselijk wat daar in die regio nu aan de gang is, er zijn alleen maar verliezers. Het had allemaal anders kunnen lopen, de rest laat ik nu zonder tekst bewust!

 3. Is er dan toch verzet in Ukraine ❓
  Als je de pers hier moet geloven is iedere Ukrainer het eens met Zalensky.
  In dit stuk lees ik over Larissa Shesler HOOFD VAN DE POLITIEK BALLINGEN EN POLITIEK GEVANGENEN IN UKRAINE. CHAPEAU LARISSA GA DOOR❗️

  ZO ZO ………. dus toch niet z’ on liberaal land als onze regering en het westen wil doen voorkomen….. dus er zijn wel degelijk politiek gevangenen en dat anno 2022 oef…….. Zalensky je bent dus niet z’ on liberaal als we hier te zien krijgen…. Je bent een dictator met politieke gevangenen…… ❗️

  Urseal van de Leyen zei het al eerder dat er zeker 100.000 doden zijn aan de Ukrainse kant….. dat moest meteen worden gecorrigeerd…
  . Maar deze dame Larissa BEVESTIGD DIT AANTAL……❗️
  Waarom krijgen wij dat hier niet te horen……. ……. Waarom deze censuur……..❓ Terwijl ons belastinggeld met bakken in dat smerige broeinest verdwijnt.

  Trouwens als je een beetje oplettend bent dat weet je ook dat er tussen 2014 en 2022 op het moment van het begin van de oorlog, door de ( nazi ) UKRAINERS 15.000 LANDGENOTEN…… OOK UKRAINERS……… gewone mensen die het tegen hebben dat ze in de Donbas woonden……. Deze Ukrainers. Werden DOOR DE NAZI UKRAINERS ZIJN VERMOORD…… WAAROM….. JAWEL OMDAT ZIJ DE RUSSISCHE NATIONALITEIT HEBBEN EN IN DE DOBAS WOONDEN…..
  Zomaar jij moet dood omdat je Russisch spreekt.❗️ Omdat je kinderen naar een Russisch sprekende school gaan…..❗️omdat je de Russsich Otherdoxe kerk volgt….❗️ Daarom moet jij dood. ❗️15.000 in 7 jaar…..‼️
  Ik snap Putin❗️Dit moet afgelopen zijn. ❗️

  En dan nog een verhaal…. Zijn jullie vergeten hoe Hunter Biden: jawel de zoon van…….. in de Ukraine lid van de bestuurs raad werd van Burisma…. Een gas bedrijf waar hij totaal geen verstand van had….. maar ja hij was het zoontje ( en niet z’on lievertje ) van de toenmalige Vice president van Amerika….. en Biden heeft MILJOENEN ONTVANGEN VANUIT BURISMA VIA ZIJN ZOON HUNTER……. Zijn we dat vergeten….Moet Biden soms privé iets in orde maken met Ukraine ❓met het geld van de Amerikaanse belasting betaler❓

  Zijn we vergeten hoe een paar jaar voor de oorlog tijdens het Obama bewind, Zalensky een onderzoeks rechter had benoemd om de corruptie in zijn land aan te pakken maar dat dit niet naar de zin van het Witte Huis ( Obama / Biden ) was en dat BIDEN HIMSELF, 6 uur voor zijn vertrek naar de USA. EISTE DAT DEZE ONDERZOEKS RECHTER ONTSLAGEN ZOU WORDEN VOOR ZIJN VERTREK OMDAT UKRAINE ANDERS DE ÉÉN MILJARD DOLLAR ONTWIKKELINGSHULP NIET ZOU KRIJGEN……

  Hier zijn beelden van op YouTube ❗️Biden kijkt op zijn horloge en chanteerde zijn omstanders openlijk‼️

  WAT ZIJN WE KORT VAN MEMORY….
  Ik kan zo nog een tijdje doorgaan, maar ik begrijp Putin, er moest orde op zaken worden gesteld.
  En het gekke is als je de westerse maatstaven aan zou houden ( mensen rechten / corruptie/ zwendel / terreur enz enz enz enz ) dan zouden er ook door het westen……. maatregelen genomen moeten worden tegen z’on in en in corrupt land…. MAAR ZOALS ALTIJD MET RUSLAND DAN METEN WIJ MET TWEE MATEN…..

  En Rutte maar kletsen, wij MOETEN DEZE OORLOG WINNEN…… Sorry maar dit lijkt een kip zonder kop.

 4. Begrijp ik niet: er is een hoog percentage Oekraïners die etnisch Russisch is. Hun cultuur en taal werden onder het CIA-regime met terreur onderdrukt. Ik kan moeilijk begrijpen dat zulke onder de wapens-geroepen onderdanen gaan vechten voor hun onderdrukker en tegen de Russische bevrijder. In mei ’40 gaven Vlaamse regimenten zich over aan de Duits, zonder een schot te lossen, in plaats van te vechten voor de Belgische Franstalige bourgeoisie en Frankrijk. In vermoed dat de moordpartijen in Butcha daar wel eens mee te maken kunnen hebben. Maar dat etnisch aspect, daar wordt niet over bericht.

   • Taak voor de russische geheime diensten.
    Uitvogelen waar, waneer, wie is en precisie wapens erop.

    De buitenlandse hulp betekent niets.
    Als er genoeg oekies sneuvelen, is het afgelopen.

    Maar wordt wel tijd, de bommenwerpers te activeren en wat tapijt bombardemeneten uit te voeren; meer TOS 2 te gebruiken.

  • Als Poetin een harde lijn volgt, kan hij de komst van wapens en zo stoppen.
   B.v.: als hij een doel kiest in USA en daar een precisie raketje heen stuurt, zodat USA publiek het risico leert kennen.
   En b.v.: coordinaten na inslag doorgeven aan lokale USA krant.

   USA en Nato denken dat ze bovenop de wereld zitten;maar dat is heel relatief.

   Denk even terug aan “de oude man op de berg”.
   Toen Saladin met 100.000 man hem omsingelde, kwam de man praten met Saladin.
   Saladin had 2 lijfwachten, die hij als broeders beschouwde.

   De oude man gaf bevel; en zij zetten mes op de keel van Saladin.

   Macht is relatief.

 5. De USA, Nato, GB beschouwen Rusland als een tandeloze hoond.
  Rusland verloor een oorlogschip, de gasleidingen werden opgeblazen, en marine schepen werden aangevallen.

  geen represaille.

  USA stuurt zware wapens, en huurlingen.
  Geen represaille.

  Word ttijd voor dat de groep USA/Nato?GB een trap onder zijn kont krijgt.

 6. Wat ik mis is een snelle onverwachte actie van de Russen; b.v. havensteden nemen.
  Dan heeft RU gelijk de graan en olie voorraden in handen.

  Langszaam aan zoals bij Bakmut duurt lang, kost veel matereaal en veel manschappen.
  Snel, onverwacht eenheden van de Oekies afsnijden en dwingen tot overgave, zelfs op niet strategische plaatsen, heeft meer effect op het verloop van oorlog.

 7. als ze de echte resultaten bekend maken dan krijgen ze geen enkele soldaat meer naar de slachtbank.
  dan staat Zelensky er alleen voor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in