De voormalige kolonel van het Amerikaanse leger Douglas MacGregor meent dat de oorlog in Oekraïne zijn “eindfase” heeft bereikt. MacGregor verklaarde dat tienduizenden Oekraïense troepen omsingeld zijn in loopgraven die gegraven zijn rond de regio Donbas. Zonder voedsel, munitie of een middel om zich terug te trekken, verwacht hij dat deze ketels in de komende weken zullen instorten, schrijft Cullen Mccue.

Kolonel Douglas MacGregor diende van 1976 tot 2004 in het Amerikaanse leger. Hij vocht in de Golfoorlog, waar zijn eenheid in een half uur tijd 73 Iraakse voertuigen wegvaagde, zonder zelf ook maar één slachtoffer op te lopen. Later publiceerde hij Breaking The Phalanx, waarin hij opriep tot radicale hervormingen in het leger van de V.S.. MacGregor’s collega’s geloven dat zijn bereidheid om ongezouten te spreken hem ervan weerhield hogerop te komen.

Kolonel MacGregor schoof onlangs aan bij Chris Ball van One America News om de huidige situatie in Oekraïne te bespreken. “De zogenaamd zittende opperbevelhebber president geeft al onze problemen in dit land de schuld van Vladimir Poetin. Heeft hij gelijk of heeft hij ongelijk?” vroeg Ball.

MacGregor verklaarde dat wat er in Oekraïne gebeurt heel weinig gevolgen heeft voor de Amerikanen, behalve “de dingen nog erger maken dan ze al waren”, waarvan hij denkt dat het publiek zich daarvan bewust is. “Het idee dat Poetin op de een of andere manier de auteur van onze problemen is, is veel onzin,” verklaarde kolonel MacGregor.

Hij zei verder dat de regering haar retoriek baseert op onverantwoordelijke beschuldigingen dat het Russische leger een genocide aan het uitvoeren is. “Dit zijn ongefundeerde beschuldigingen, er is geen echte basis in de feiten. Niemand controleert de feiten van Biden, niemand in de media kijkt naar feiten, ze kijken naar hyperbool,” vervolgde MacGregor. “Ze proberen anti-Russische sentimenten op te zwepen, te mobiliseren. Het is een aangename afleiding vanuit het standpunt van de media en de politici van de ramp hier in huis, maar niet veel meer.”

  Slechte veronderstellingen, slechte resultaten

Ball noemde verder een toename van beschuldigingen van de Oekraïense president Zelensky, en ook van NAVO-landen, dat Rusland kernwapens zou gebruiken. De OAN-presentator vroeg de kolonel toen of beschuldigingen van genocide en het gebruik van kernwapens tot een militair conflict tussen de NAVO en Rusland zouden kunnen leiden.

MacGregor keerde zich tegen het “onzinnige” idee dat Rusland kernwapens zou inzetten. Alleen het gebruik van kernwapens door de NAVO of een groot invasieleger aan de Russische grenzen zou het Kremlin ertoe brengen kernwapens te gebruiken, beweerde MacGregor. Hij wees er verder op dat de fall-out waarschijnlijk zowel Rusland zelf als zijn bondgenoten zou treffen, vanwege de heersende winden in Europa die van oost naar west waaien.

De kolonel gelooft ook dat de oorlog in zijn “eindfase” zit en dat de overgebleven Oekraïense troepen binnen enkele weken zullen worden opgeruimd. “Het zal alleen maar erger worden, want we zitten in de eindfase van deze oorlog,” zei MacGregor over de oorlog in Oekraïne.

Over de situatie ter plaatse zei de kolonel het volgende:

“Op dit moment zijn er nog tussen de 40 en 60 duizend Oekraïense troepen in Oost-Oekraïne. Zij bevinden zich in een gebied van ongeveer 150-200 vierkante mijl. Ze zijn geïmmobiliseerd, ze zijn verschanst in verdedigingsposities. Zij hebben geen brandstof, zij hebben slechts genoeg munitie om zich nog een paar weken te kunnen handhaven.

Zij hebben niet genoeg water, zij hebben geen medische evacuatiemogelijkheid, en er wonen heel veel burgers, die eigenlijk Russen zijn, in het gebied. Zij zijn nu omsingeld. En het Russische leger zal heel voorzichtig te werk gaan om daar geen burgerslachtoffers te maken, maar zij zullen deze Oekraïense troepen vernietigen.”

  De nieuwe elektrische oorlogscampagne - Hoe het Russische leger de Oekrainse doelen zal selecteren

Kolonel MacGregor deelde ook zijn “vrees” mee dat de val van Oekraïne de regering Biden tot oorlog zou kunnen drijven om haar gezicht te redden.

“Mijn vrees is dat wanneer het overduidelijk wordt dat al die discussies over het “ineenstortende Russische leger” en de “grote zegevierende Oekraïners” in duigen vallen, dat men dan echt zal zeggen: nou we moeten iets doen,” zei MacGregor over de situatie in Oekraïne. “Of wij in Washington, die al die belachelijke beweringen hebben gedaan, zullen weer eens belachelijk lijken. Dat baart mij zorgen, en ik denk dat het een terechte bezorgdheid is.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wakker worden, mensen! Wij staan aan de vooravond van het uitbreken van de Derde WereldoorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelRusland zegt dat Oekraïne liegt over het aantal verloren troepen aan beide zijden
Volgend artikelJe eigen land vernietigen – een bijzonder soort kwaad
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

   • Oplossing simpel: eerst Azov afschieten, dan overgeven.
    Of:
    De positie van Azov doorgeven aan de Russen.

  • Een staatsgreep?
   Meer dan de helft geeft sympathieën met de Neo nazi’s, en die krijgen ook nog de steun van de VS en de EU.

   • Amerika zet feitelijk de lijnen uit in Oekraïne in militair opzicht. Deze oorlog gaat in die zin tussen Amerika versus Rusland.

    • Logisch.
     –USA is failliet en wil een WO3
     –USA denkt dat die ook alleen in Europa zal plaatsvinden
     –Zelesky chanteert Biden met zijn zoontje, die krijgt daar gratis pubertjes
     –Biden chanteert gekken als Rutte en EP.

     Voila.

 1. >>> 44 miljoen inwoners in Oekraïne.

  >>> 4 miljoen `gevlucht” (God mag weten wie deze groep is en waarom zij juist zijn gevlucht – en zo netjes aankomen in omliggende landen om vervolgens daar naar school te gaan en via LinkedIn een nieuwe baan te zoeken in o.a. NL).

  >>> 41 miljoen inwoners BLIJVEN in Oekraïne.

  Besef dit even.

  1 + 1 = …… 3? 😛

  • Who cares? Als je de verkeerde leider volgt, loop je risico.

   Denk dat dat het veld met tanks enzo was.Twee clusterbommen op12km hoogte, gevuld met “koektrommels”, ieder zelfstandig denkend en samenwerkend: boem–alles weg.

 2. Een tank was ooit een super wapen.
  In de Iran-Irak oorlog sliepen soldaten in de tank voor veiligheid, in de Koeweit oorlog: minstens 500 meter ervandaan.

  Nu een tenk moet beschermd worden…..en beschermt alleen maar tegn lichte wapens

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in