Foto ter illustratie

De auteurs van de studie van de Banaras Hindu Universiteit identificeerden 75 gevallen van schildklierafwijkingen na COVID-19 vaccinaties. Patiënten die vaccinaties namen na herstel van COVID-19 hadden een extra risico op post-vaccin bijwerkingen en het aanhouden van dergelijke reacties, bericht Epoch Health.

Hoewel de studie alleen vector-gebaseerde vaccins onderzocht van AstraZeneca en het Indiase biotechbedrijf Bharat Biotech’s Covaxin, die geen van beide beschikbaar zijn in de Verenigde Staten, “bestaan er geïsoleerde gevallen van thyroiditis (schildklierontsteking) in de vroege periode van COVID-19 vaccinaties, grotendeels na mRNA vaccins,” schreven de auteurs in de samenvatting van de studie.

Internist en functioneel geneeskundige Dr. Yusuf Saleeby van Carolina Holistic Medicine zei dat hij vergelijkbare reacties zou verwachten van zowel vector- als mRNA-gebaseerde COVID-19 vaccins, omdat beide het lichaam aanzetten tot de productie van de spike-eiwitten van het virus.

“Ik zie in 90 procent van de gevallen hypothyroidism” bij patiënten met schildklierproblemen na vaccinatie, zei Dr. Saleby. Sommige mensen vertonen eerst tekenen van hyperthyroid en ontwikkelen later hypothyroidism.

Dr. Saleeby redeneerde dat het spike-eiwit het normale feedbackmechanisme tussen de schildklier en andere endocriene organen kan verstoren, waardoor de hormoonproductie wordt verstoord.

Een studie van mei 2020 toonde aan dat antilichamen gevormd tegen het spike-eiwit sterk kunnen binden aan schildklier-eiwitten, wat mogelijk auto-immuunschade aan de schildklier veroorzaakt. Een latere studie uit 2021 toonde aan dat menselijke antilichamen gevormd tegen het spike-eiwit kunnen reageren met schildklierweefsels.

Hyperthyroïdisme versus hyperthyroid

Hyperthyroïdisme verwijst naar wanneer de schildklier niet genoeg hormonen aanmaakt.
Het komt meestal voor als onderdeel van een auto-immuunziekte, waarbij het lichaam zijn eigen schildklier aanvalt.

  30-jarige zoekt nog steeds naar antwoorden 6 maanden na ontwikkelen van neurologische complicaties na Pfizer-vaccin 

Aangezien schildklierhormonen verantwoordelijk zijn voor de stofwisseling, wat betekent dat energie wordt afgebroken, wordt Hypothyroidism meestal geassocieerd met symptomen van een verminderde of onvoldoende stofwisseling, zoals gewichtstoename en een trage hartslag.

Hyperthyroid is het tegenovergestelde scenario; de schildklier maakt hormonen in overmaat, dus het wordt meestal geassocieerd met tekenen van een verhoogde stofwisseling of hypermetabolisme, zoals gewichtsverlies en versnelde hartslag.

Beide aandoeningen hebben verschillende symptomen gemeen, waaronder een vergrote schildklier, vermoeidheid, haaruitval en seksuele disfuncties.

Beginnende Hypothyroidism

Deelnemers aan de studie werden gevolgd van 2022 tot 2023. Meer dan de helft had een reeds bestaande schildklierafwijking, waarvan de meeste hypothyroidism waren.

“Flares kwamen vaak voor … na de 2e dosis van het COVID-19 vaccin,” schreven de auteurs, eraan toevoegend dat ze de neiging hadden te verschijnen rond de vijf, 28 en 13 weken na respectievelijk de eerste, tweede en boosterdosis.

Patiënten die het vaccin namen nadat ze hersteld waren van een COVID-19-infectie hadden vaker aanhoudende gezondheidsproblemen.

Vooral nieuw ontstane hypothyroidism was prominent aanwezig, goed voor ongeveer een derde van de gevallen, vooral bij vrouwen. Meer dan 77% van de gevallen deed zich voor na de tweede dosis en de mediane begintijd was de vierde maand.

Vaak gerapporteerde symptomen van Hypothyroidism waren onder andere lichaamszwelling, menstruatieafwijkingen, gewichtstoename en vermoeidheid.

Er werden ook enkele gevallen van hyperthyroid gemeld.

Schildklierafwijkingen en COVID mRNA-vaccins

Studies hebben tot nu toe geen precieze schatting gegeven van het aantal schildklierafwijkingen na COVID-19 vaccinatie en niet alle meldingen van schildklierafwijkingen zijn onomstotelijk gekoppeld aan de COVID-19 vaccins.
Toch zijn er enkele studies gepubliceerd die de effecten van COVID-19 mRNA-vaccins op de schildklier onderzoeken.

  Wat als er echt geen lepel is?

De meest voorkomende verbanden die zijn gemeld zijn subacute thyroiditis, wat betekent dat de schildklier ontstoken is, en de ziekte van Graves, een auto-immuunziekte die kan leiden tot hyperthyroidism.

Meerdere studies hebben subacute thyroïditis gedocumenteerd dagen na mRNA-vaccinatiee.

In een Japanse studie dat in mei 2023 werd gepubliceerd, werd de ziekte van Graves drie weken na de mRNA COVID-19 vaccinatie vastgesteld.

De patiënt kwam op de spoedeisende hulp een week nadat hij zijn tweede mRNA COVID-vaccin had gekregen. De auteurs van het onderzoek vermoedden myocarditis na het vaccin, maar de patiënt vertoonde daar geen tekenen van.

Twee weken later presenteerde hij zich met gewichtsverlies, hartkloppingen en handtrillingen. Na het testen op schildklierhormonen werd de diagnose ziekte van Graves gesteld.

Een jaar later waren de schildklierhormonen van de patiënt nog niet normaal en hij bleef medicijnen gebruiken.

Een ander Japans onderzoek, gepubliceerd in januari, volgde 70 gezondheidswerkers na hun tweede en derde dosis van de COVID-19 vaccins.

Na de derde dosis was er een statistisch significante toename van TgAb, een antilichaam gevormd tegen een schildklier-eiwit. Dit eiwit wordt in verband gebracht met de ziekte van Graves.

“Toename in TgAb was geassocieerd met geschiedenis van … schildklierziekten,” schreven de auteurs van het onderzoek.

Andere hypothyroïde aandoeningen na COVID-vaccinatie zijn ook gemeld in verschillende casestudies.

Een Amerikaanse studie meldde het geval van een gezonde 50-jarige vrouw die drie weken na toediening van het Pfizer-vaccin gediagnosticeerd werd met openlijke hypothyreoïdie. Ze had “een gewichtstoename van zeven pond in zes weken sinds de eerste dosis”, meldden de auteurs.

  Canadese arts uit ziekenhuis ontslagen na uitspraken over bijwerkingen COVID-19 'vaccin'

Een onderzoek in Taiwan meldde ook een toevallige ziekte van Hashimoto – een hypothyreoïdie – een maand na de vaccinatie met COVID-19 mRNA (pdf).

Tegenstrijdig bewijs

Andere studies hebben geconcludeerd dat COVID-19 vaccinaties niet in verband worden gebracht met hyperthyroid en de ziekte van Graves.

In een Israëlisch onderzoek dat in oktober werd gepubliceerd, werden meer dan 700 patiënten met de ziekte van Graves vergeleken met meer dan 1400 gezonde mensen voor het voorkomen van de ziekte van Graves. De auteurs ontdekten dat bij het vergelijken van mensen die ten minste één dosis van het COVID-19 vaccin hadden gekregen, er geen significant verband was.

Toch moet worden opgemerkt dat gezondheidswerkers een verhoogd risico op bijwerkingen vinden bij herhaalde doses.

“Ik zie meer schildklierverstoringen naarmate een patiënt ofwel vaker ziek wordt met COVID-19 infecties en/of naarmate hij vaker gevaccineerd wordt,” zei Dr. Saleeby. “Kan niet kwantificeren wat erger is. Maar hoe meer ‘infecties’ of ‘injecties’ ze krijgen, hoe slechter ze eraan toe zijn.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

VACCINBESCHADIGDEN DOSSIER

Endocrinoloog zegt dat het ergste nog moet komen voor de COVID-19 gevaccineerdenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPresidentieel adviseur Oekraïne: “Het Westen kwam naar deze oorlog met de broek op de enkels”
Volgend artikelAlex Jones doet een reeks angstaanjagende voorspellingen voor het Westen – Tucker Carlson, het Alex Jones interview
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Ze zeggen altijd dat het ligt aan onderliggende problemen, maar iedereen heeft die. Niemand is helemaal gezond of helemaal ziek. Iedereen heeft een bepaalde dispositie met sterke en zwakke kanten.

 2. Ik denk dat er wat typefouten en formuleringsfouten zijn. Enkele woorden en formuleringen moeten denk ik gecorrigeerd worden. De tekst tussen *’s is door mij gecorrigeerde tekst:

  *Hypothyreoïdie versus hyperthyreoïdie*

  *Hypothyreoïdie* verwijst naar wanneer de schildklier niet genoeg hormonen aanmaakt.
  Het komt meestal voor als onderdeel van een auto-immuunziekte, waarbij het lichaam zijn eigen schildklier aanvalt.

  COVID-19 vaccin schaadt zowel geestelijke als lichamelijke gezondheid
  Aangezien schildklierhormonen verantwoordelijk zijn voor de stofwisseling, wat betekent *dat voedingsstoffen worden afgebroken voor energie*, wordt hypothyreoïdie meestal geassocieerd met symptomen van een verminderde of onvoldoende stofwisseling, zoals gewichtstoename en een trage hartslag.

  *Hyperthyreoïdie* is het tegenovergestelde scenario; de schildklier maakt hormonen in overmaat, dus het wordt

 3. ER zijn nog steeds mensen die massaal beweren dat als ze de covid 19 spuiten niet hadden massaal uitgedeeld,,,,,, dat dan er nog veel meer mensen wereldwijd gestoven zouden zijn Ondanks dat ze zien dat veel mensen om hun heen ziek zijn geworden na die die spuitronde van Hugo/web De Spaanse griep heeft indertijd nog veel meer slachtoffers geeist maar de wereldbevolking is daarna exposief gestegen tot nu toe van 5 miljard naar 8 miljard mensen en de bevolking toename zal volgens de geleerden naar 10 miljard gaan groeien binnen 20 jaar
  Bill Gates en de zijnen hebben het nakijken en zien dat hun uitroeiing plan in duigen is gevallen Alleen de natuur of een inslag van een meteoriet op deze aardkloot kan de redding zijn van/voor het verdere leven op deze vervloekte aardkloot!!!! het was god die de aarde schiep als een paradijs op aarde maar de mens hield zich niet aan de voorwaarden die onverbiddelijk waren en hij had ook gezegd tegen de eerste twee mensen Ga heen en vermenigvuldig u!!!! helaas was dat de eerst fout van god dan de mens dat overdreven heeft omdat god niet heeft gezegd:::::::::: MAAR NIET TEVEEL<<<<<<<

 4. Kanker…na jaren nog steeds geen medicijn, AIDS…..na jaren nog steeds gen medicijn. Als je medische hulp nodig hebt is de bijwerking een lege portemonnee. EN DAN INEENS.. een dodelijk virus waaraan miljoenen zullen sterven en in een vloek en een scheet is er een medicijn dat je beschermd, het is bovendien gratis geschonken door de overheid. JA mijn reet, dan weet je al dat je genaaid word met de broek aan. Iedereen die deze gifprik genomen heeft is op zijn minst zwaar achterlijk en velen voelden zich verheven deugmensen die ons uitsloten van de samenleving. Nu zijn ze ziek, zwak en misselijk en verwachten medelijden??? Sterf lekker af allemaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in