In februari schreef ik wat waarschijnlijk mijn langste blogpost ooit zal blijven. (Ik beloof plechtig zoiets niet meer te doen.)

Ik merkte onder andere op:

“… het decor van de afgelopen weken, waarin we een uitgesproken retorische revolutie hebben waargenomen in het populaire westerse narratief over de NAVO/Rusland-oorlog in Oekraïne.”

“Verloren zaak hangt in de lucht. Velen die persoonlijk al enige tijd wisten dat dit het geval was, zijn eindelijk voldoende aangemoedigd om het voor de hand liggende openlijk te omarmen – zij het met tegenzin en vaak met een flinke dosis rationalisatie en aanhoudende desinformatie op sleeptouw.”

Op dat moment had de cruciale Slag om Bakhmut natuurlijk nog niet zijn onvermijdelijke einde bereikt, en de droom van een beslissende triomfantelijke Oekraïense opmars naar de Krim werd nog steeds gekoesterd door degenen die die zaak een warm hart toedroegen, schrijft William Schryver.

Zoals gewoonlijk voorzag mijn gevoel van het verloop van de gebeurtenissen iets dat nog wel even op zich zou laten wachten om volledig gerealiseerd te worden.

In elk geval is de verloren zaak nu bitter in de nazomerlucht van augustus 2023 – cordiet, zwavel en verrot vlees.

De verslagen van de Oekraïense slachting en rampspoed kabbelen nu door de reguliere westerse media en vloeien over de lippen van het “geloofwaardige commentariaat”.

Het is het genadeloze bloedbad geworden dat velen van ons al die maanden geleden voorspeld hadden.

En natuurlijk had het nooit de kans om iets anders te worden.

Wat dachten ze eigenlijk.

Hoe hebben de Imperiale Oorlogsmeesters zichzelf er ooit van kunnen overtuigen dat hun geld, wapens, enkele duizenden huurlingen en een groot deel van de mannelijke bevolking van Oekraïne Rusland konden verslaan in een industriële landoorlog met hoge intensiteit aan de Oekraïense grenzen!

  Europa onthult kaart die Rusland opdeelt in 41 nieuwe landen

Dachten ze echt dat bewapening, training, inlichtingen, bewaking, planning, bevelvoering en machteloze economische sancties van de NAVO voldoende zouden zijn om een herrijzend Rusland in 2022 en daarna te verslaan?

Ik denk bijna zeker van wel. Overmoed en de daarmee gepaard gaande waanideeën zijn hoofdbestanddelen van het einde van het Imperium.

Natuurlijk gaan ze proberen om deze grote geostrategische nederlaag zo te verdraaien dat de ware realiteit, oorzaken en gevolgen verborgen blijven. Ze hebben al overuren gemaakt om de voor de hand liggende conclusie dat Rusland gewoon te sterk en te capabel is om militair te verslaan, subtiel terzijde te schuiven.

Ik heb gemerkt dat steeds weer wordt gezegd dat de afgeslagen aanval van Oekraïne wordt toegeschreven aan het vermeende archaïsche gebruik van “mijnenvelden en loopgraven” door Rusland in een complexe reeks statische verdedigingslinies.

Op de een of andere manier vergeten ze de overweldigende dominantie van de Russische artillerie te vermelden, haar duizelingwekkende reeks aanvalsdrones op het slagveld, haar luchtoverwicht, haar eersteklas gemotoriseerde infanteriemanoeuvres en haar meedogenloze langeafstandsaanvallen met precisieraketten op logistieke doelen in het achterland.

Het simpele feit is dat het verslaan van Rusland niet alleen de capaciteit van de Moeder van alle proxylegers die de NAVO in Oekraïne heeft gebouwd te boven ging, het zou ook het nog nooit gedemonstreerde en effectief fictieve Amerikaanse “meesterschap” tarten over wat het Pentagon fantasievol “gecombineerde wapenoperaties” heeft genoemd.

Dat betekent natuurlijk niet dat die verdomde dwazen niet nog steeds stom genoeg zijn om het te proberen.

Hoe dan ook, zoals ik in mijn vorige bericht schreef:

  Rusland lanceert 'grootste' Shahed-136 droneaanval ooit op Kiev; Oekraïne krijgt voorproefje van winteroffensief

De zaken hebben het punt bereikt waarop de imperiale meesters gedwongen zullen worden om te kiezen tussen een vernederende terugtrekking en het aan zijn lot overlaten van Oekraïne – of anders een rampzalige directe militaire interventie.

Ik blijf ervan overtuigd dat ze dat niet zullen doen. En omwille van de bedroefde moeders, weduwen en vaderloze kinderen van de jonge Amerikaanse mannen die gedwongen zouden worden om de catastrofe uit te voeren, hoop ik dat ik gelijk heb.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De laatste dwaasheid van de westerse wereld – Poetin 9 mei speechVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet Westen blijft zeuren dat Oekraïners lafaards zijn
Volgend artikelWat als het Oekraïense leger instort?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. De nato vond dat het te veel commandanten in oekraïene had rondlopen en besliste er een aantal met speciaal verlof te sturen.
  Ze beloofden elke commandant die afzwaaide een volledig jaarinkomen met alle bijhorende voordelen plus €10.000 voor elke cm gemeten in een rechte lijn tussen twee zelf te kiezen punten op het eigen lichaam.
  De eerste die het verlofplan accepteerde vroeg om de afstand te meten tussen de tippen van zijn tenen en de bovenkant van zijn hoofd. 1,88 mtr. Hij wandelde naar buiten met een cheque van €1.880.000.
  De tweede vroeg om gemeten te worden tussen zijn naar boven uitgestrekte handen en zijn tenen. 2,37 mtr. Hij wandelde naar buiten met een cheque van $2.370.000.
  Ondertussen hadden een aantal commandanten elkaar ingelicht. En toen ze de negende commandant vroegen waar ze moesten meten zei hij tegen degene die moest opmeten: “Van het topje van mijn penis tot aan de onderkant van mijn ballen.” “Dat is goed”, zei de opmeter van dienst, “maar dan haal ik er even een medisch officier bij”. De medisch officier vroeg de commandant zijn ondergoed uit te trekken. De officier plaatste het begin van de lintmeter tegen het topje van zijn penis en begon naar onder toe te werken. “Djiezus kraist”, zei hij verschrikt, “Waar zijn je ballen!!??”
  “In Bakhmut”, antwoordde de commandant.

 2. De zaken hebben het punt bereikt waarop de imperiale meesters gedwongen zullen worden om te kiezen tussen een vernederende terugtrekking en het aan zijn lot overlaten van Oekraïne – of…..
  Of Polen actief erbij betrekken.
  De oorlog totaal maken.
  Wollt Ihr den totalen Krieg?
  En deze oorlog is nog steeds bezig met hetzelfde doel.

  • Deus creator et liberator, recreator meus est augustus 22, 2023 at 15:08

   Mooi Deus vermoedens die hout gaan snijden, misschien een tweede front tegen Rusland doen vormen werd ook al tot de mogelijkheden genoemd, denk dat Polen West-Oekraïne binnen valt, denk dat ze de oorlogsagressie tegen Belarus wel even in de ijskast hebben gezet, want die beginnen met alle wapensystemen terug te slaan waaronder tactische nucleaire bommen.

 3. De schrijver benoemt niet wie deze imperiale meesters zijn. En zoals we weten zijn die niets ontziend en totaal meedogenloos. Verwacht dus maar geen verzet van je vrienden in de navo. En bereid je kindjes voor op hun wereld van morgen.

 4. Ik blijf me maar afvragen…….wat voor van Godverlaten LUL heb je nou eigenlijk nodig in die msm om die misselijkmakende zwamkokerij te bedenken.

  Ik blijf me maar niet kunnen voorstellen dat ze bestaan….. maar bij de belastingdienst herkenden ze zichzelf in Jiskefet.

  Dat was verdomme satire….!!

  Maar dat brachten Koot en Bie ook, en hun dr Clavan….( Oost-europa kenner)…..die alleen maar antwoorden van vragen maakte door ze letterlijk na te kakelen……bleek ook nog in dier voege te bestaan.

  Uiteraard was hij maar lelijk beledigd, en bleek inderdaad stom genoeg om daar ook nog lucht aan te willen geven. Een lulletje van een zolderkamer……oftewel…….de zolderkamer filosoof .

  En door dat typetje moet ik mezelf laten aansturen……?……. Tjeerdje de Wormenfluisteraar hetzelfde laken een pak…..en alles wat daar interessant is , is de vraag hoe het mogelijk is dat leegte zichzelf kennelijk verplaatsen kan.

  Waarom neemt men dat serieus?

  Ik kan dat niet. Heb een tijdje die verwaande en over het paard getilde engbek van Pauw en Witteman gevolgd. Bleh….! Wee degene die het niet met hem eens was .

  Het sop is verdomme ook allemaal de kool niet waard.

  Tot je het op je bord krijgt…..terwijl die lulhannesen zich laten fèteren alsof ze God zelf zijn……van jouw en mijn arbeid…….jouw en mijn belastinggeld.

  Weet je……laat ook maar….!!…… opkomen voor het mensdom…?!….Voor mijn part zakt die hele bende zakkenwassers in dat moeras van die Deep State……inclusief die uitgebreide familie van mij.

  Barf me out…..!!!!!

  Waar maak ik mij godver nog druk om…..!!!?……waar maak ik me nog kwaad om…..??

  Dat kan ik je wel vertellen overigens…….dat vuige verraad van alles wat de moeite waard was voor mij……..DAT DUS……en ik ben er klaar mee……..
  Klaar met die slappe hap die als de stomme jaknikker blij is met ‘ Zijn natje en zen drooghie ‘ en dat met dat bête glimlachje op zijn stomme kop als wijsheid staat te verkopen.

  Of ik daar maar in wil participeren.!!

  Niet meer in mijn buurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in