Wat er nu gebeurt is een “de-programmeringsoperatie” die tot doel heeft het effect terug te draaien dat de pro-Oekraïense/oorlogs- en anti-vrede/Russische propaganda op de Westerse massa heeft gehad. Het doel is om hen voor te bereiden op het accepteren van het scenario van vredesbesprekingen en het daaruit voortvloeiende staakt-het-vuren waar deze toe kunnen leiden als ze succesvol zijn, schrijft Andrew Korybko.

De gemiddelde westerling werd de afgelopen 18 maanden verteld hoe onbevreesd en optimistisch de Oekraïners waren, wat gedaan werd om de eersten te overtuigen om de beslissing van hun leiders om de laatsten te financieren te blijven steunen, maar nu vertelt de Mainstream Media (MSM) hen het compleet tegenovergestelde. De Washington Post schreef eerder deze maand: “Traag tegenoffensief maakt stemming in Oekraïne somber“, gevolgd door The Economist die verklaarde dat “Het trage tegenoffensief van Oekraïne verzuurt de stemming onder het publiek“.

Deze vier belangrijke updates werden gedeeld in de periode van 10 dagen tussen die twee stukken:

* Washington Post: “Amerikaanse inlichtingendienst zegt dat Oekraïne het hoofddoel van het offensief niet zal halen

* CNN: “Oekraïens recente focus op de Krim trekt scepsis uit hoeken van de regering Biden

* Washington Post: “Oekraïne heeft bijna geen opties meer om belangrijk gebied terug te veroveren

* Financial Times: “VS twijfelt of tegenoffensief Oekraïne snel kan slagen

De indruk die men uit dit alles krijgt, is dat er een nieuwe informatiecampagne is begonnen.

Zoals werd uitgelegd in deze recente analyse over hoe ” Een venijnig blame game barst los na de voorspelbare mislukking van het tegenoffensief”, is iedereen nu met vingers aan het wijzen uit wanhoop om zijn eigen verantwoordelijkheid voor deze spectaculaire ramp, die deze nieuwste mediatrend in gang heeft gezet, uit de weg te gaan. De gemiddelde Westerling is nu ofwel erg in de war als hij een hardcore pro-Kiev supporter is of voelt zich gerechtvaardigd als hij tegen het financieren van de NAVO-Russische proxy-oorlog in Oekraïne was.

  Amerikanen hebben de leiding over de oorlog, zegt Franse journalist die terugkeerde uit Oekraïne

Hoe dan ook, het punt is dat het Westerse publiek eindelijk de waarheid over dit conflict ontdekt, zowel wat betreft de mislukking van het tegenoffensief als de vermoeidheid en frustratie van de Oekraïners over alles. De eerste onthulling bewijst dat hun tientallen miljarden dollars aan belastinggeld voor het tegenoffensief geen enkel militair resultaat hebben opgeleverd, terwijl de tweede onthulling suggereert dat de Oekraïners niet meer zo enthousiast zijn over de strijd als voorheen. Samen geven ze aan dat een staakt-het-vuren mogelijk is.

Helaas zitten “De beleidsmakers van de VS gevangen in een dilemma dat ze zelf hebben veroorzaakt na het mislukte tegenoffensief“, wat in de analyse met link hierboven wordt uitgelegd als gevolg van het feit dat ze de vredesbesprekingen afgelopen lente hebben gesaboteerd en afgelopen winter hebben geweigerd om deze te hervatten. Sindsdien is de weg naar vrede veel complexer geworden, omdat de vier belangrijkste belanghebbenden in deze proxy-oorlog – Rusland, de VS, Oekraïne en Polen – steeds meer uiteenlopende belangen hebben, waardoor een staakt-het-vuren sterk bemoeilijkt wordt.

Toch helpen de twee onthullingen die de MSM zojuist hebben gedeeld om de Westerse publieke opinie te verschuiven in de richting van dat scenario. De eerste over de mislukking van het tegenoffensief is genoeg voor de gemiddelde persoon om zich tegen voortzetting van de proxy-oorlog te keren, terwijl de tweede de meest gehersenspoelden onder hen vrijpleit van schuld door hen te informeren dat een groeiend aantal Oekraïners er ook een eind aan wil maken. Niemand kan “meer pro-Oekraïens zijn dan de Oekraïners zelf”, dus die groep zou zich onder druk gezet voelen om hierin mee te gaan.

  De chef van de Britse generale staf is geschokt door de vernietiging van Challenger II door de Russen

Simpel gezegd, wat er plaatsvindt is een “de-programmeringsoperatie” om het effect terug te draaien dat de pro-Oekraïense/oorlogs- en anti-vrede/Russische propaganda had op de Westerse massa. Het doel is om hen voor te bereiden op het accepteren van het scenario van vredesbesprekingen en het daaruit voortvloeiende staakt-het-vuren waar deze toe kunnen leiden als ze succesvol zijn. Zelfs als het bovenstaande niet gebeurt, zal de impact die de nieuwste informatiecampagne van de MSM zal hebben op het veranderen van de perceptie van het Westerse publiek waarschijnlijk onomkeerbaar zijn.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hoe het Westen nazi’s verdedigtVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWat als het Oekraïense leger instort?
Volgend artikelDe ergste samenzweringstheorie van allemaal
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Het doek gaat binnenkort vallen voor de trouwe dienaar van de EU, NAVO en de VS zelf denk ik dat het sneller zal gaan als verwacht en door wat er in de onbetrouwbare media wordt beschreven, voorzichtig merk ik de trent op dat de gekochte media het over een andere boeg gaan gooien, ook onlangs in het Russisch geschreven nieuws dat de convid-19 mandaten half september in de Verenigde Staten terugkeren, hoe snel het moloch de EU gaat reageren op de voortrekkersrol van het kwaad komen “we” spoedig aan de weet enfin het blijft koffiedik kijken en vermoedens van reguurders onder de loep nemen.

  *

  Gedwongen vaccinaties zullen ons leven gaan beheersen
  Door: Franklin ter Horst (Aangemaakt: 25 november 2019) (Laatse bewerking: 26 januari 2023)
  https://www.franklinterhorst.nl/Gedwongen%20vaccinaties%20zullen%20ons%20leven%20gaan%20beheersen.htm

 2. Dus Corona => Oekraine => terug naar Corona.
  Wat zijn het ook een ratten, al die jongens de dood injagen en dan ze zo in de rug vallen en meteen verder gaan met je eigen volk platspuiten.
  Effe geen hatespeech, want dat mag niet meer, maar dromen mogen we nog.

 3. De weg naar vrede is helemaal niet complexer geworden. Wel moeilijker begaanbaar omdat het voor het westen een vernederend stofhappen nodig zal zijn.
  Maar complex? Helemaal niet.
  Onvoorwaardelijke overgave door Ukraine, waarna de volledige politieke klasse aldaar kan worden opgepakt en opgehangen. Rusland zal nieuwe grenzen vaststellen en Ukraine zal een neutrale staat worden zonder leger.
  Voorwaardelijke overgave door de NAVO; de Russen zullen zeer waarschijnlijk niet eens herstelbetalingen vragen, maar genoegen nemen met de verwijdering van ALLE Amerikaanse troepen en nucleaire wapens uit Europa. En de toezegging dat er geen militaire uitrusting, noch troepen, waar dan ook binnen 300 km van de nieuwe door Rusland gevormde grenzen zullen worden geplaatst.
  Europese landen zullen verder met rust worden gelaten mits de gehele kliek aan oorlogszuchtige politici die aan de macht waren sinds 2014 en de oorlog hebben aangewakkerd en verlengd wordt uitgeleverd aan Rusland om daar te worden berecht voor oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en (hulp bij) genocide. Daarbij gaat het om politici op zowel landelijk als Europees niveau, ongeacht of ze nu nog in functie zijn.
  En datzelfde zal gelden voor een hele lading Amerikaanse politici.

  Niks complex aan. Als een dergelijk voorstel zou worden gedaan dan is het morgen over. Dat de westerse politici daar niet blij mee zullen zijn en het zullen afwijzen maakt niet dat het complex is.

  • Goed gezien Johan. Het is de Khazaarze maffia, die al zo’n duizend jaar proberen de Ukraine terug te veroveren waar ze door de Russen en de Persen uitgetrapt zijn wegens hun enorme misdaden, vanuit de Ukraine, tegen de omliggende landen waaronder Rusland. Rusland lijdt inmiddels onder de vijfde poging; waaronder die van Napoleon en Hitler en de Russische revolutie van dit schuim der aarde, om de Ukraine te heroveren. Een dikke vinger van Poetin tegen de Europese ooetjeboes en de de Amerikaanse koeienjongens die, misleid als zij zijn, hun welverdiende graf vinden in de Ukraine. De Khazaren komen ook aan bod nu Iwan toch bezig is; laten zij hun borst maar vast natmaken inclusief de volgers van Olivier Cromwell.

   • Nu maar op onze knietjes hopen dan dat Poetin en ko geen gecontroleerde oppositie is en zijn landgenoten niet dezelfde loer draait als Hitler de Duitse bevolking had gedaan. Als dit geen vooropgezet spel is (het Westen sinds meer dan een 1/2 eeuw van binnen uitgeholt door hun eigen politici) dan weet ik het ook niet meer. Duitsland was ook rijp gemaakt voor de slacht na de 1e wereldoorlog…. Overigens ziet men ook hier een overeenkomst. Rusland zou dan rijp gemaakt zijn sinds de Kommunisten (onder aanvoering v/d Khazarian grote neuzen brigade) aan de macht waren gebracht door de grote neuzen bankiers. Was dit ook niet het geval met Frankrijk? Kijk hoe hetde Engelsen is vergaan als wereldmacht nadat zij de magic wand van Nederland hadden overgenomen. En dan met zijn allen (toenmalige NATO) lekker China via 2 Opium Wars leegplunderen en rijp maken om later voor het Khazaarse neuzenvolkje de kar te gaan trekken…. “Let some of us get rich first.” – Deng XiauPing. Quote: The Chinese people

    would revolt against overt foreign domination,

    but embrace their place in the NWO

    if they believed they were in control. – https://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/sociopol_globalelite94.htm

  • Johan,
   Het Azovregime zal zeker helemaal door de knietjes moeten gaan en ik kan niet wachten tot dit moment echt gaat komen, zij huiveren nu al want Rusland gaat straks een laatste offensief beginnen heb ik het vermoeden en daar kunnen we ons geen voorstelling van maken, dit zou de verschrikking op aarde voor de Azovkameraden van de VS kunnen zijn, maak je borst maar nat Kiev en hopelijk wat buitenlandse huurlingen erbij, ik verheerlijk voor sommigen nu de oorlog maar zo denk ik niet, wel met Naziregimes, die mogen zij met de grond gelijk maken, burn in hell all of them!!!

 4. JA JA ….de westerse media zijn stilaan ‘hunne kazak aan t keren’ (voor de Ollanders : van mening veranderen) dat begint stilaan duidelijk te worden, hopelijk is het niet gepland om Rusland ‘op t verkeerde been te zetten’…. in Olland zegt men dat ook, denk ik ….

 5. Wat zijn die arme Oekrainers zwaar belazerd door het westen, ik hoop dat ze hun zogenaamde leiders te pakken nemen, en tvens de lieden die daar op het maidanplein toegesproken hebben en ze een soort hemel hebben beloofd.
  Als je een joker in een paleis zet krijg je een circus, geen koninkrijk.

 6. Medvedev: Het Kiev-regime moet vernietigd worden

  Het Westen zal onvermijdelijk verliezen van Rusland in Oekraïne.

  Het Westen zal onvermijdelijk verliezen van Rusland in Oekraïne. Op 19 augustus schreef de ex-president en voormalig regeringsleider en nu plaatsvervangend voorzitter van de Veiligheidsraad van de Russische Federatie, Dmitry Medvedev, hierover op zijn Telegram-kanaal, daarbij verwijzend naar de grondgedachte voor zijn conclusies.

  Volgens Medvedev zijn westerse leiders zo meegesleept door hun steun aan Oekraïne dat ze de belangen van burgers in hun land totaal vergeten. Terwijl de levens van gewone mensen in Europa en de Verenigde Staten verslechteren, blijven ze zeggen dat ze Kiev zoveel zullen helpen als nodig is: om de strijdkrachten van Oekraïne te bewapenen en op te leiden, de economie te herstellen en de overheidsuitgaven te financieren .

  Tegelijkertijd worden oude sancties tegen Moskou gehandhaafd en nieuwe beperkingen ingevoerd. Maar dit alles is zinloos en zal het Westen niet helpen de confrontatie met de Russische Federatie te winnen. >>>

  https://www.vtforeignpolicy.com/2023/08/medvedev-kyiv-regime-must-be-destroyed/

  • Beste Adriaan,
   Ik denk niet dat “het westen” stopt hier bij Ukrastan, ze zullen doorgaan, ze proberen t weer bij Polska, Roemenië, Moldova, en misschien wel weer bij Belarus…. Ik vertrouw het hele westen niet meer, en ik hoop dat Rusland met China het westen niet meer vertrouwd.
   Groet van Rasamaga

 7. De hoogmoed van de vuile Westerse politiek zal diep, heel diep vallen. En terecht.
  De waanzin die usa en West Europa veroorzaakt hebben daar in Oekriland en in heel veel andere landen vraagt om een diepe val. Er kleeft ( opnieuw) heel veel bloed aan hun handjes.
  Maar de westerse elite zooi zal het echt niet zo snel opgeven. Hun macht over de wereldlanden en de grondstoffen die daar zijn staat op het spel. Het gedonder in Niger komt eraan. En een westerse kat in het nauw kan nog heel rare sprongen doen.
  En dat alles voor nog meer dollars en nog meer macht. Arm volk dat zulke krankzinnige lijers heeft en nog steeds decoverheid niet open heeft en hun hebzucht niet wil zien.

 8. Nog iets belangrijks waar ik mij niet erg prettig bij voelde. De opvolger van de demente Biden of wat daar voor door zou moeten gaan. Nadat RFKJr zich daarvoor als kandidaat had aangemeld gaf mij dat gelijk een positief gevoel. Vanaf dat moment ging ik hem nauwgezet in de gaten houden. Een paar dagen geleden viel mijn aandacht op ene Evik Ramaswami (HINDU). Wat hij naar voren bracht had ook mijn goedkeuring….TOTDAT hij met zijn Buitenlands beleid op de proppen kwam….. Gelukkig was daar nog RFKJr dacht ik op het moment dat deze Hindu luchtballon gisteren voor mijn ogen was ontploft. KUDOS overigens voor zijn binnenlandse plannen. en helaas het was ook gisteren dat ik wakker werd geschut na het lezen van een artikel over RFKJr dewelke uitleg gaf waarom RFKJr ook niet de juiste kandidaat was/is voor het Presidentschap: Robert F. Kennedy Jr. – The Israel Lobby’s Useful Idiot
  https://www.thetruthseeker.co.uk/?p=272454 Gisteren begon mijn dag dus met een positief gevoel maar…. Tja….wishfull thinking en hopium.

 9. Eens met Johan. Het is inderdaad niet complex. Helaas is de waarheid en rechtvaardigheid in de westerse politiek ver te zoeken. Ons systeem is door de aan de macht verslaafde elites zo verziekt dat het niet meer in staat zal zijn om de oplossing van Johan te aanvaarden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in