De Britse minister van Defensie Grant Shapps heeft verklaard dat de Britse regering van plan is om militaire instructeurs naar Oekraïne te sturen om de Oekraïense strijdkrachten te trainen, bericht Anthony Scott.

In een exclusief interview met de Sunday Telegraph Newspaper verklaarde Shapps: “Ik had het er vandaag over om de training uiteindelijk dichterbij te brengen en ook daadwerkelijk Oekraïne binnen te gaan.”

De Britse minister van Defensie vervolgde: “Vooral in het westen van het land denk ik dat het nu mogelijk is om meer dingen het land in te brengen.”

In totaal heeft Groot-Brittannië alleen al het afgelopen jaar meer dan 20.000 Oekraïners getraind, maar deze trainingsoefeningen werden buiten Oekraïne uitgevoerd.

Volgens uitgelekte documenten waren er op een gegeven moment bijna 50 Britse special forces in Oekraïne.

Volgens The Guardian:

De nieuwe minister van Defensie, Grant Shapps, zei dat hij gesprekken heeft gevoerd met legerleiders over het voor het eerst inzetten van Britse troepen in Oekraïne voor een trainingsprogramma.

Shapps, die eerder deze week in Kiev de president van Oekraïne, Volodymyr Zelenskiy, ontmoette voor besprekingen, zei dat het voorstel waarover gesproken wordt de afhankelijkheid van de bases van het VK en andere NAVO-leden zou verminderen.

Het trainingsprogramma voor het Oekraïense leger, dat door 10 andere landen wordt gesteund, heeft meer dan 26.500 rekruten vaardigheden bijgebracht en ligt op schema om tegen het einde van het jaar meer dan 30.000 soldaten te hebben opgeleid, volgens het Britse Ministerie van Defensie.

  Washington gaat over op plan B

De Verenigde Staten hebben de afgelopen maanden ook meer Oekraïense troepen getraind, maar in plaats van hen binnen Oekraïne te trainen, heeft het Amerikaanse leger hen vooral binnen de Verenigde Staten getraind.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Een Russische overwinning in Oekraïne maakt geen einde aan de oorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWEF eist strafbaarstelling van “klimaatinactiviteit”, strafbaarbaarstelling die kan oplopen tot de doodstraf
Volgend artikelDuurzameontwikkelingsdoelstellingen (SDG) embleem is het symbool van de Grote Reset
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

38 REACTIES

 1. Het mag blijkbaar wat kosten om al die soldaatjes te trainen binnen je eigen landgrens.
  Alleen dat ophalen en weer terug kost een vermogen.
  Geld dat ze beter aan hun honger lijdende landgenoten hadden kunnen uitgeven.
  Maar dat wordt dan weer prijs schieten voor die Russen.

 2. UK set to move into Ukraine; Training camps, arms plants, navy vessels
  https://english.almayadeen.net/news/politics/uk-set-to-move-into-ukraine-training-camps-arms-plants-navy
  Western Leaders Urge Arms Manufacturing in Ukraine
  https://www.nytimes.com/2023/09/28/world/europe/ukraine-arms-manufacturing-nato.html
  The military industrial complex, money laundering capital of the world! A place where politicians go to enrich themselves and build generational wealth through laundering kickbacks off the American taxpayers dime!
  https://www.frontnieuws.com/het-verenigd-koninkrijk-bereidt-zich-voor-om-grondtroepen-naar-oekraine-te-sturen/#comment-226462

 3. Weer een graadje erbij. Langzaam wordt het water in de ketel aan de kook gebracht zodat de kikkers het niet beseffen tot het te laat is.
  Zo wordt de ‘sheeple’ naar WO3 geleid.

  • Het ZIJN de Engelsen! Altijd, doorheen de geschiedenis overal ter wereld. Hebben trouwens Rusland vroeger al aangevallen voor de Krim, toen met schoothond Frankrijk. De Amerikanen zijn slechts boeren die alleen in $ denken. Beiden natuurlijk met de Joden erachter.
   Voor WOII was de diplomatieke inzet wie de controle had op het Europese vasteland. (Zie de Engelsen in Griekenland, Kreta, in Roemenië, in België

  • Zelfs al volg je in België slechts van verre de geopolitieke beslissingen dan is het zonneklaar dat het een slaafse vazalstaat is zonder soevereiniteit over zijn internationale betrekkingen. Alles wordt toegedekt onder de mantel van “de Navo, de bondgenoten, de eensgezindheid”. Interesse in de mening van het volk? = NUL.

 4. Achterlijk eiland bewoners, ze denken nog steeds dat ze een wereldmacht zijn !!
  Ze gaan ten onder aan hun eigen wanbeleid !

 5. “Het Verenigd Koninkrijk bereidt zich voor om grondtroepen naar Oekraïne te sturen”

  Natuurlijk gelul van Grant Shapps het westen heeft al Britse militaire experts en troepen onder het mom van huurlingen naar Vushnik land gestuurd en de Russen hebben reeds cadeautjes gestuurd en honderden van hun verbrand tot as.

  Begrijp het wel na dik 1,5 jaar is het Russische offensief/SMO zover gekomen dat er het eindspel met rasse schreden nadert, enfin het leven na de 2e wereldoorlog zoals wij het allemaal hebben ervaren is binnenkort afgelopen met dank aan de Angelo Amerikaanse zionisten.

  • De deelname van de VS aan de oorlog in Vietnam is ook begonnen met het zenden van ‘enkele adviseurs’ om uiteindelijk op te lopen tot meer dan een half miljoen manschappen…

  • Van een zinloze armzalige dood gesproken.
   Van het half miljoen militairen die de VS naar Vietnam gestuurd had kwamen er bijna 60.000 terug naar huis… in een lijkkist en meer dan 150.000 militairen werden gewond.
   The average age of the combat soldier in Vietnam was 19.

   Paul Hardcastle had in 1985 een hit met het nummer ’19’.
   https://www.youtube.com/watch?v=oqpWzYdrdGE

 6. ik heb gisteren een artikel gelzen van VRT journalist , Rusland kenner Jan Balliauw die maanden door Hoerkraiene trok. Zijn conclusie is oa dat er doorgaans niets te merken is van die oorlog , de mensen leven er op los, winkels met gevulde rekken, restaurants , cafes , vrolijkheid ten top , 80% wil dat de oorlog doorgaat , zelfs in Odessa gaan de mensen naar het strand met deze mooie nazomer, als er een bom valt is dat business as usual, toen hij in t hotel vroeg waar de schuilkelder was keek men hem meewarig aan zegt hij. Ofwel is die kerel een corrupte aartsleugenaar ofwel moet Putin dringend een tandje bijsteken, men zou godverdomme geneigd zijn om naar Hoerkraiene te verhuizen!

  • ….ps : hij heeft het wel eventjes over de eindeloze begraafplaatsen met de vlaggetjes, dat er in vrijwel elke familie reeds een of meerder gesneuvelden te betreuren zijn, juist daarom willen ze doorgaan met de oorlog, Rusland verslaan, overtuigd zijnde dat dit zal gebeuren ….en ze hebben allemaal vertrouwen in hun grommende Zelensky hond …ook dat nog !

  • Balliau, al twintig jaar, is een Nato-propagandist. Voor de Nederlanders, zoiets als Hubert Smeets, maar met meer bedaarde academische stijl.

 7. Heimelijke informatie: de dichtste bijstaande adviseur van Poetin zegt ‘nuke UK zodat het van de kaart verdweint ‘ om de oorlog in Oekraïne en de derde wereldoorlog te stoppen

  Een van de nauwste en meest vertrouwde adviseurs van de Russische president Vladimir Poetin heeft zijn baas formeel verteld dat een ‘grootschalig’ gebruik van kernwapens noodzakelijk is om de Derde Wereldoorlog daadwerkelijk te ‘voorkomen’ en de mensheid te redden. Hij dringt aan op de volledige vernietiging van Groot-Brittannië als waarschuwing aan anderen om daarmee op te houden.

  Bron: https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/covert-intel-closest-putin-advisor-says-nuke-u-k-off-the-map-to-stop-ukraine-war-and-ww3

  • ….misschien moet Poetin ns dreigen met een dergelijk scenario , maar ja dan zal dat ook richting Moscow gebeuren, waanzin maw. Heb je trouwens al gemerkt hoe ‘braaf’ Belgie tegenwoordig is, in tegenstelling tot andere heldhaftige, hoog van de toren blazende landen zoals Olland bijv. Belgie houdt tegenwoordig een eerder low profile aan, weigert oa F16s te leveren. Tja, hoe zou je zelf zijn met NATO HQS en het corrupt waardeloze EU bolwerk in je tuin die weleens tot de ’targets’ zouden kunnen behoren? Braaf zijn is de boodschap dus !

 8. Je moet het goed verstaan, zoals in W.O.II : Canadezen, Nieuw-Zeelanders, Australiërs, Indiërs… met achteraan een Engelsman met een snor die de bevelen roept. (Mijn pa vertelde van die wenende Canadese soldaat bij hem thuis omdat de Engelsen hen het vuur in joegen omdat ze maar Canadezen waren.)

 9. ze zijn van plan…alweer, de wef is van plan de hele EU is van plan belachelijk een stelletje blablabla’s…Rusland zit vol met Doeners.!!!! ♥️🇷🇺🌹💪

  • Als christen die gelooft in Gods grote eeuwige doelen voor Israël, zoals die in de Bijbel staan beschreven, juich ik de keuze toe van Boris Johnson als nieuwe premier van Groot-Brittannië.
   En ik zal voor hem bidden; hij heeft het zeker nodig.
   Hij heeft krachtige steun voor de Joodse Staat aangegeven – in schril contrast met de boodschap van de officiële oppositie – door zichzelf te typeren als een ‘gepassioneerde zionist’ die nog niet door wilde paarden zou worden weerhouden om Israël als Britse premier te bezoeken. >>>

   https://messianieuws.nl/standpunt-israel-nieuwe-britse-premier/

 10. “De Britten sturen hun troepen naar Oekraïne”: laten we eens kijken waarom de Britten daar al zo lang zijn

  “De Britten sturen hun troepen naar Oekraïne”, schrijft de Russische oorlogscorrespondent Alexander Kots op Telegram.

  Het nieuws dat Londen bereid is een beperkt contingent te sturen, zogenaamd om het Oekraïense leger “ter plekke” te trainen, heeft iedereen aan beide kanten van de Atlantische Oceaan opgewonden.

  “Russische Lente” vertelde hoe een adequaat deel van de Amerikaanse politieke gemeenschap hierop reageerde :

  “De Britse minister van Defensie Grant Shapps is onoprecht dat Britse troepen voor het eerst in Oekraïne zullen worden ingezet en Oekraïens militair personeel zullen trainen. Ze zeggen dat dit effectiever zal zijn dan “te vertrouwen op de bases van Groot-Brittannië en andere NAVO-leden.”

  In feite natuurlijk niet voor de eerste keer. Hier zijn slechts enkele van de programma’s die Londen vóór de start van de SVO in Oekraïne uitvoerde.

  – Vorming van “territoriaal verzet” onder controle van de MTR van de strijdkrachten van Oekraïne voor speciale operaties.

  – Trainingsprogramma voor het marinekorps en de marineluchtvaart van de strijdkrachten van Oekraïne, waarbij acties worden geoefend voor de verdediging van kustgebieden en de zoektocht naar sabotage- en verkenningsgroepen van de ‘fictieve vijand’.

  — Op basis van de militair-diplomatieke academie van het Hoofdinlichtingendirectoraat van het Ministerie van Defensie in Kiev organiseerden medewerkers van de Britse inlichtingendienst MI-6 cursussen voor medewerkers van het Hoofdinlichtingendirectoraat van het Ministerie van Defensie van Oekraïne.

  – Op basis van het 73e marinecentrum voor speciale operaties van de Special Operations Forces van de Oekraïense strijdkrachten in Ochakov organiseerden de Britten de training van sabotagegroepen voor operaties op de Krim en in de Zwarte Zee en de Azovzee. Tijdens de training werden de vaardigheden van het uitvoeren van verkenningsoperaties, het veroveren van schepen en kustobjecten ontwikkeld.

  — In Odessa werden, op basis van de school voor militaire duikers (onderdeel van het 198e trainingscentrum van de Oekraïense marine, militaire eenheid AZ 163, Nikolaev), met deelname van de Britten, specialisten opgeleid in de “speciale doelduiker” cursus. Het programma omvat het oefenen van diepzee-sloopvaardigheden en het alleen en in groepen onder water verplaatsen met behulp van speciale apparatuur.

  — Instructeurs van de Special Airborne Service (SAS) werden naar Oekraïne gestuurd voor sabotage- en contra-sabotagetraining van militair personeel van de speciale strijdkrachten van de Oekraïense strijdkrachten.

  Overigens schreef de verslaggever van de Franse krant Le Figaro, Georges Malbruno, vorig jaar al tijdens de SVO over de aanwezigheid van laatstgenoemde in Oekraïne.

  Het is duidelijk dat de uitspraken van de Britse minister verband houden met de activering van Kiev in de Zwarte Zee. En het is onwaarschijnlijk dat het Britse contingent in Oekraïne de Oekraïners zal leren hoe ze een Kalashnikov-aanvalsgeweer moeten demonteren, zoals gebeurt in Foggy Albion. De terugkeer van Engelse speciale troepen suggereert dat Londen rechtstreeks zal deelnemen aan de planning van operaties in de Zwarte Zee en de Krim. En het zal de implementatie ervan rechtstreeks vanaf de grond controleren.

  Goed. En voor ons is een aanvaring in de Zwarte Zee met Groot-Brittannië niet de eerste keer.”

  Het enige dat overblijft is te bedenken waarom Sebastopol ‘de meest Europese stad van Rusland’ wordt genoemd: het heeft Italiaanse, Duitse, Franse en natuurlijk Engelse begraafplaatsen. Iedereen die ooit de Krim met wapengeweld wilde innemen, ligt op hen.

  – Russische lente

 11. Apart wel, dat je steeds maar over 1 persoon leest die dit of dat gaat doen. Iaw, je leest nooit over personen die er op tegen zijn. Nu weer die Shapps, plotseling op het toneel, en hij gaat troepen sturen. Is de rest van de imbecielen niet thuis of zo… Morgen horen we van regeringsambtenaar Richie Little Fatso, of Bozo Dumb Fuck, of Shitty She Bimbo dat hij iets van plan is voor Hoerkriestan. En niemand anders uit de kippenren zegt wat… Zo raar.

 12. Waren er ook niet wat USA ädviseurs”destijds in Vietnam?

  Awel, denk dat England wat aan overbevolking wil doen……

  • Omdat de VS het maar niet kan hebben dat ze daar geen moer te vertellen hebben of uit te maken.
   En daar schijnen ze nogal mee te zitten omdat ze overal graag de baas willen spelen.

 13. Volgens een bericht uit het AD gaan ze helemaal niemand meer sturen.
  In ieder geval voorlopig nog niet.

  De Britse premier Rishi Sunak zegt dat er voorlopig geen plannen zijn om militairen naar Oekraïne te sturen om de strijdkrachten daar op te leiden. Daarmee komt hij terug op uitspraken van defensieminister Grant Shapps die in een interview op zondag had gezegd dat de trainingen van militairen naar Oekraïne kunnen worden verplaatst. En meer dan 5000 mensen deden zondag mee aan de marathon van de Oekraïense hoofdstad Kyiv. Het was de eerste volledige marathon sinds het begin van de Russische invasie in februari 2022. Lees hier alles over de oorlog in Oekraïne en de situatie in Rusland.

  https://www.ad.nl/buitenland/live-britten-sturen-voorlopig-toch-geen-militairen-naar-oekraine-en-opnieuw-eerste-marathon-in-kyiv~aae529a2/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in