President of Ukraine / Wikimedia (CC BY 4.0 DEED)

De crisis van de Amerikaanse nationale macht is begonnen. De Amerikaanse economie kantelt en de westerse financiële markten raken in paniek. Gedwongen door de stijgende rente verliezen mortgage-backed securities en Amerikaanse Treasuries hun waarde. De spreekwoordelijke “vibes” van de markt – gevoelens, emoties, overtuigingen en psychologische neigingen – wijzen erop dat er een donkere wending gaande is in de Amerikaanse economie, schrijft Kolonel Douglas Macgregor.

De Amerikaanse nationale macht wordt evenzeer afgemeten aan de Amerikaanse militaire capaciteit als aan de economische mogelijkheden en prestaties. Het groeiende besef dat de Amerikaanse en Europese militair-industriële capaciteit de Oekraïense vraag naar munitie en uitrusting niet kan bijbenen, is een onheilspellend signaal tijdens een proxy-oorlog die Washington beweert dat zijn Oekraïense surrogaat aan het winnen is.

Russische economy-of-force (gerichte gebruik van slagkracht) operaties in Zuid-Oekraïne lijken met succes aanvallende Oekraïense troepen te hebben neergeslagen met een minimale inzet van Russische levens en middelen. Terwijl Ruslands uitvoering van uitputtingsoorlogsvoering briljant werkte, mobiliseerde Rusland zijn reserves aan manschappen en uitrusting om een strijdmacht op te zetten die vele malen groter en aanzienlijk dodelijker is dan een jaar geleden.

Ruslands enorme arsenaal aan artilleriesystemen, waaronder raketten, kruisraketten en drones gekoppeld aan overhead bewakingsplatforms, veranderde de Oekraïense soldaten die vochten om de noordelijke rand van de Donbas te behouden in schietschijven. Hoeveel Oekraïense soldaten zijn omgekomen is onbekend, maar één recente schatting schat dat er sinds het begin van de oorlog 150.000-200.000 Oekraïners in de strijd zijn omgekomen, terwijl een andere schatting op ongeveer 250.000 uitkomt.

Gezien de opvallende zwakte van de grond-, lucht- en luchtverdedigingsstrijdkrachten van de NAVO-leden zou een ongewenste oorlog met Rusland gemakkelijk honderdduizenden Russische troepen naar de Poolse grens kunnen brengen, de oostgrens van de NAVO. Dit is geen uitkomst die Washington zijn Europese bondgenoten heeft toegezegd, maar het is nu een reële mogelijkheid.

  ‼️ Wij zijn Z

In tegenstelling tot de onhandige en ideologisch gedreven buitenlandse politiek en tenuitvoerlegging van de Sovjet-Unie, heeft het hedendaagse Rusland vakkundig steun gecultiveerd voor zijn zaak in Latijns-Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en Zuid-Azië. Het feit dat de economische sancties van het Westen de Amerikaanse en Europese economie hebben geschaad en de Russische roebel tot een van de sterkste munten van het internationale systeem hebben gemaakt, heeft het aanzien van Washington in de wereld nauwelijks verbeterd.

Het beleid van Biden om de NAVO met geweld naar de grenzen van Rusland te duwen, smeedde een sterke gemeenschappelijkheid van veiligheids- en handelsbelangen tussen Moskou en Peking die strategische partners in Zuid-Azië zoals India en partners zoals Brazilië in Latijns-Amerika aantrekt. De wereldwijde economische gevolgen van de opkomende Russisch-Chinese as en hun geplande industriële revolutie voor zo’n 3,9 miljard mensen in de Shanghai Cooperation Organization (SCO) zijn ingrijpend.

Kortom, de militaire strategie van Washington om Rusland te verzwakken, te isoleren of zelfs te vernietigen is een kolossale mislukking en de mislukking brengt Washington’s proxy-oorlog met Rusland op een werkelijk gevaarlijk pad. Door onverstoorbaar door te gaan met de afdaling van Oekraïne naar de vergetelheid, worden drie steeds grotere bedreigingen genegeerd: 1. Aanhoudend hoge inflatie en stijgende rentevoeten die wijzen op economische zwakte. (Het eerste Amerikaanse bankfaillissement sinds 2020 herinnert aan de financiële kwetsbaarheid van de VS). 2. De bedreiging voor de stabiliteit en de welvaart binnen de Europese samenlevingen die al te lijden hebben onder verschillende golven van ongewenste vluchtelingen/migranten. 3. De dreiging van een bredere Europese oorlog.

  Westerse mythe van "superwapens" ontkracht

Binnen presidentiële regeringen zijn er altijd concurrerende facties die de president aansporen om een bepaalde koers te varen. Waarnemers van buitenaf weten zelden met zekerheid welke factie de meeste invloed uitoefent, maar er zijn figuren in de Biden-regering die willen afzien van betrokkenheid bij Oekraïne. Zelfs minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken, een fervent voorstander van de proxy-oorlog met Moskou, erkent dat de eis van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky dat het Westen hem helpt bij de herovering van de Krim, voor Poetin een rode lijn is die kan leiden tot een dramatische escalatie vanuit Moskou.

Het terugtrekken van de kwaadaardige en stompzinnige eis van de regering-Bidden voor een vernederende Russische terugtrekking uit Oost-Oekraïne voordat vredesbesprekingen kunnen plaatsvinden, is een stap die Washington weigert te zetten. Toch moet hij gezet worden. Hoe hoger de rente stijgt, en hoe meer Washington in binnen- en buitenland uitgeeft om de oorlog in Oekraïne voort te zetten, hoe dichter de Amerikaanse samenleving bij interne politieke en sociale onrust komt. Dit zijn gevaarlijke omstandigheden voor elke republiek.

Uit alle wrakstukken en verwarring van de afgelopen twee jaar komt één onbetwistbare waarheid naar voren. De meeste Amerikanen zijn terecht wantrouwig en ontevreden over hun regering. President Biden komt over als een kartonnen knipsel, een stand-in voor ideologische fanatici in zijn regering, mensen die de uitvoerende macht zien als middel om politieke oppositie de mond te snoeren en de federale regering permanent onder controle te houden.

Amerikanen zijn niet gek. Zij weten dat leden van het Congres flagrant handelen in aandelen op basis van voorkennis, waardoor belangenconflicten ontstaan die de meeste burgers in de gevangenis zouden doen belanden. Zij weten ook dat Washington hen sinds 1965 heeft aangezet tot een reeks mislukte militaire interventies die de Amerikaanse politieke, economische en militaire macht ernstig hebben verzwakt.

  De Russische doelstellingen in Oekraïne opnieuw bekeken

Veel te veel Amerikanen zijn van mening dat zij sinds 21 januari 2021 geen echt nationaal leiderschap meer hebben gehad. Het is hoog tijd dat de Biden-regering een uitweg vindt om Washington D.C. te bevrijden van haar Oekraïense proxy-oorlog tegen Rusland. Het zal niet gemakkelijk zijn. Liberaal internationalisme of, in zijn moderne gedaante, “moraliserend globalisme”, maakt verstandige diplomatie moeilijk, maar nu is de tijd rijp. In Oost-Europa vormen de voorjaarsregens voor zowel de Russische als de Oekraïense grondtroepen een zee van modder die de beweging ernstig belemmert. Maar het Russische opperbevel bereidt zich voor om ervoor te zorgen dat wanneer de grond opdroogt en de Russische grondtroepen aanvallen, de operaties tot een ondubbelzinnig besluit zullen leiden, waardoor het duidelijk wordt dat Washington en zijn aanhangers geen kans hebben om het stervende regime in Kiev te redden. Vanaf dat moment worden onderhandelingen uiterst moeilijk, zo niet onmogelijk.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Publieke vertoning van de grove incompetentie van de militaire leiders van de VS en NAVOVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDoet u ertoe?
Volgend artikelDe dood stalkt de mRNA-gevaccineerden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

  • instorting is er al he….oekiestan is defacto verslagen…zijn vooral poolse, amerikaanse, engelse, europese huurlingen nu die nog vechten daar…
   economie is in ruïne…wordt kunstmatig in leven gehouden door de ettelijke honderden miljarden euros en dollars die er maandelijks in gepompt worden..
   onze economiën zijn in verval…de banken beginnen te vallen…militair gezien zijn we niets meer…failliet en zogoed als waardeloos…
   de instorting is er al…wordt alleen kunstmatig verdoezeld…maar ook dat kan niet blijven duren…

 1. Het zou moeilijk te verkopen zijn wanneer de pschopaten in het Wittehuis en Pentagon een nucleaire valse vlag operatie uitvoeren op bij voorkeur New York City om genoeg slachtoffers te maken en de Russische Federatie of China de schuld geven, zeg maar een soort herhalingsoperatie zoals Israëliërs 9/11 deden veroorzaken.

  • Dat ze in staat zijn een vreselijk ‘event’ te organiseren om hun geo politieke doelstellingen te bereiken staat buiten keif.
   Mensenlevens tellen niet, alleen hun politieke overleving.
   De proxy oorlog met Rusland laat duidelijk zien dat we in een conventionele oorlog geen zak in te brengen hebben.
   De VS en hun handlangers zijn op alle ‘fronten’ overklast.
   Het enige wat verblijft is de nucleaire optie.
   Gaat nog spannend worden.

  • Ergste is…FORBES heeft laatstaan 1 van die banken als beste in usa genoemd.Vieze smeerlappen.EENNNN fokking toneelspel.O laten we naar DIE bank gaan…want beste.Ze zijn hondsgemeen.Wetende dat ze in gaan storten en dan snel mensen er naar toe sturen.ECHT……WALGELIJK

 2. Het front in Ukraine wordt “the meat grinder” genoemd, de vleesmolen. De gemiddelde levensverwachting van Ukrainse soldaten bij aankomst aan het front is 5 a 6 uur.
  Er worden nu meiden 16 en jongens van 12, en mannen van 60+ ingezet als soldaat, kennelijk zijn de gewone soldaten “op”….

 3. Pas als de mensen hun zuurverdiende centen gaan zien verdampen als gevolg van het vallen van banken gaan de poppen aan het dansen gaan….en het zullen geen “mostly peacefull protests” zijn….

  • De mensen hun geld is nu al aan het verdampen door de inflatie (geldontwaarding) als gevolg van het bijdrukken van geld zonder dat de economische meerwaarde ervan eerst gecreëerd werd.

   Als een burger dat doet is hij/zij een valsmunter en als de overheid dat doet, steelt ze in feite spaargeld van de burgers door de koopwaarde van hun spaargeld te verminderen.

   Ook alle aandelen die netto minder opbrengen dan het inflatie percentage zijn in feite verlieslatend. Een aandeel met een netto rendement van 4% bij een inflatie van 10% komt uit op… 6% verlies.

   Velen beseffen nog altijd niet dat de economie totaal om zeep geholpen is, maar dat zal nu echt niet lang meer duren…

 4. ” Een aandeel met een netto rendement van 4% bij een inflatie van 10% komt uit op… 6% verlies. ” ( even een vrije gedachte)

  aandeel 100 euro….inflatie 10% dus kapitaal in het aandeel zakt 10% in koopwaarde.. is dus na een jaar investeren nog 90 euro waard in koopkracht/tegenwaarde in iets/ wat dan ook behalve geld op papier……..4 % rendement is dus 3.6 euro rendement…..op 90 euro…..dus 93,6 euro is je nieuwe kapitaal waar je iets mee mag kopen. Verlies is dus na een jaar van je investering dus 6.4% plus nutteloos geparkeerd geld…..plus je goederen in tegenwaarde zijn 10% duurder geworden….dus wat 100 kostte is nu 110 euro…… een ander wil ook compenseren voor verlies…verschil is dus dat jij van je 100 euro nog hebt 93’6 aan echte waarde en wat eerst 100 kostte is nu 116,4 euro.

  ….dus je verlies is twee kanten op….inflatie is regerings georganiseerde diefstal, door hogere belastingen versneld….

  Rekenen is niet 1 plus 1 maar kiezen tussen theorie en praktijk, waarbij de uitkomst dus verschillend zal zijn als je de feiten in een andere volgorde zet dan de officiële bronnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in