Pixabay

Veel van de ingrediënten die nodig zijn om bakkerijproducten zoals brood en gebak te produceren – zoals meel, noten en eieren – worden zo duur door de door corruptie veroorzaakte inflatie dat bakkerijen in Europa nu een rib uit je lijf moeten vragen voor hun producten om te kunnen overleven, schrijft Ethan Huff.

De eigenaar van Moulins Bourgeois, een meelfabriek in familiebezit in Frankrijk, zegt dat de prijs van tarwe alleen al met meer dan 30 procent is gestegen in de afgelopen maanden. Ook de elektriciteitsrekening voor de fabriek schiet omhoog door de aanhoudende energiecrisis.

“De inflatie is meedogenloos hoog”, zegt Julien Bourgeois, wiens familie eigenaar is van Moulins Bourgeois.

De fabriek levert meel aan ongeveer 1.000 bakkerijen in heel Frankrijk, die nu de prijzen van stokbroden met ongeveer 10 cent verhogen om het verschil te dekken. Dit klinkt misschien niet als veel, maar het is nog maar het begin van wat snel op hyperinflatie uitdraait.

“Consumenten kunnen het zich voorlopig veroorloven om meer te betalen, maar de prijzen zullen blijven stijgen,” waarschuwt Bourgeois. “Het is zorgwekkend.”

Zelfs vóór de recente prijsstijging van 10 cent waren de kosten van stokbrood al met 8 procent gestegen ten opzichte van een jaar geleden. Dat dit specifiek voor brood geldt, is des te onheilspellender omdat de Franse Revolutie, zo herinnert Bourgeois zich, “begon over de prijs van brood.”

Voedselprijzen stijgen sneller dan ooit tevoren

Vergeleken met een jaar geleden zijn de prijzen van zowat alles gestegen. Een basisbrood, zowat de eenvoudigste vorm van voedsel, is samen met andere basisproducten met ongeveer 19 procent gestegen – de snelste stijging ooit.

  Tucker waanzin is goed voor Amerika

Benzine en andere brandstoffen stijgen ook enorm. En zoals u misschien hebt gemerkt, stijgen en dalen ze van dag tot dag met een extreme volatiliteit, die ook nooit eerder in deze mate is voorgekomen.

De “deskundigen” geven allemaal de schuld aan de inval van Rusland in Oekraïne, maar vergeet niet dat inflatie en wankele markten al een probleem waren lang voordat Vladimir Poetin besloot de trekker over te halen.

Net zoals de coronavirus zwendel begin 2020 werd gebruikt als dekmantel voor de plotselinge marktcrash die toen plaatsvond – gevolgd door een kunstmatig herstel in de stijl van het Plunge Protection Team (PPT) – is de oorlog in Oekraïne de nieuwe politieke zondebok voor decennia van financieel misbruik, corruptie en wanbeheer door de machthebbers.

In de hele Europese Unie (EU) zijn de voedselprijzen met bijna 16% gestegen, terwijl de energieprijzen met ongeveer 40% zijn gestegen. Soortgelijke inflatie doet zich ook voor in de Verenigde Staten, maar nog niet in dezelfde mate.

De Federal Reserve en haar private fiat currency Ponzi scheme vertonen grote scheuren die waarschijnlijk zullen leiden tot een massale afbraak van de huidige economische orde. Zodra dat schip zinkt, zal de rest van de wereld snel volgen.

Op dit moment lijken alle ogen echter gericht op Europa, dat op het punt staat een zeer donkere winter in te gaan zonder energie en betaalbaar voedsel. Zoals de Times waarschuwt:

“Als de prijs van brood stijgt, voelen de mensen dat meteen.”

De broodinflatie is niet alleen een probleem in Frankrijk, maar ook in het nabijgelegen Duitsland, waar de prijzen het afgelopen jaar met 18 procent zijn gestegen. Een Berlijnse bakkerij, Fine Bagels, zegt dat ze onlangs haar Bagel prijzen met 10 cent heeft verhoogd na veel “debat in de bakkerij.”

“De eigenaars wilden de prijzen niet verhogen, maar uiteindelijk hadden we geen keus,” zegt Alice Zuza, een medewerkster van Fine Bagels.

  Voormalig bondgenoot VS Saoedi-Arabië omarmt China terwijl kroonprins MBS Washington dreigt met "harde economische gevolgen"

De westerse media, waaronder de Times, blijven Rusland de schuld geven van dit alles, maar wij weten wel beter. De donkere tijd die we nu ingaan heeft lang op zich laten wachten – en het zal lelijk worden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wereldwijde ineenstorting van gewassen nu een zekerheid… wijdverspreide hongersnood zal de planeet aarde van 2022 – 2024 teisteren… het is in gang gezet en kan niet meer gestopt wordenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe machthebbers van de VS en EU willen een oorlog met Rusland beginnen voordat hun eigen volk thuis een oorlog begint
Volgend artikelRode lijn, valse vlag deel 2 in Oekraïne – Zullen Amerikaanse generaals de waanzin stoppen?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Dat is niet alleen brood alle meelproducten zijn al meer dan 100% duurder dan in 2020. Zoals noedels waar je voor 500 gram nog 40 tot 60 cent betaalde, betaal je nu tussen de 90 cent en de 120 cent. Eigenlijk alles is in die zelfde verhouding omhoog gegaan in de supermarkten. Je ziet dan ook niet meer veel mensen met een volle winkelkar bij de kassa. De luxe producten worden steeds minder aantrekkelijk, het verschuift zo steeds meer naar de basis producten.

  • Lekkere luxe dingen koop ik nog steeds. Dat komt omdat ik nooit wat koop. De allergoedkoopste ziektekostenverzekering heb omdat ze mijn soort toch geen hulp meer geven (is mijn ervaring) dus waarom nog betalen voor iets wat je op je buik kunt schrijven.
   Kan kopen wat ik lekker vind met mijn max. 1000 euro inkomen per maand. Kan ook omdat ik weinig stook, mezelf aan de kou heb gewend door de jaren heen. Mijn kansen grijp als ik ze zie bij grofvuil, uit containers. Thuis ontsmetten en klaar. Mensen zijn rijk, gooien alles weg wat nog goed is. Kan ik mooi ruilen of verkopen. ’n Gouden handel maar arme mensen zien het niet, zijn blind, die zien alleen afval. Als het je schoonmaakt en opknapt verdien je zomaar een luxemaaltijd per dag. Van de week de papiercontainer vol dure boeken! Kijk om je heen mensen! Open de ogen.

 2. Plannen om 375.000 hektaren landbouwgrond te verwijderen in Denemarken in vergevorderd stadium. kosten: 17 miljard kronen.
  Daarbovenop krijgen boeren extra verplichte onkosten voor hun kiezen.
  Dit is net zo gruwelijk als de vacc. Alleen zien de mensen het nog niet…

  Boeren worden geadviseerd (om compensatiegeld te krijgen) om hun landbouwgrond onder water te zetten, om het grondwater vrij te maken van pesticiden….
  Het “Groene Fonds” van de EU betaald een gedeelte en de regering wil verder 53,5 miljard kronen in dat fonds dumpen van 2024 t/m 2040.

 3. In het VK eisen de boeren al dat ze zonnepanelen op hun landbouwgrond zouden mogen plaatsen want met de stijgende energieprijzen brengen die meer op dan landbouwgewassen omdat die niet meer rendabel zijn als gevolg van de gestegen kostprijs van kunstmeststoffen, brandstof voor landbouwmachines, enz.

 4. In Nederland is bijvoorbeeld een project bezig in de Peel, waarbij onder het mom van uitstoot veel akker en landbouwgrond word veranderd en onder water gezet. Het hele gebied word stapsgewijs ontdaan van menselijke toegang en in 2028 zouden ook de aanliggende dorpen worden geschoond. Enkel het hele rijke spul mag dan blijven….

  • O de Peel daar houden ze wel van aanklooien. Ik weet nog dat ze er in het verleden honderden schapen dood hadden. Besmet met myiasis vlak voor het weekend. Omdat de ambtenaren van de natuurclub die die beesten beheerden in het weekend geen dienst hadden en dus de tweedagelijkse contrôle van de schapen niet hadden uitgevoerd waren honderden beesten levend opgevroten.
   Oeh de pijn die je dan zelf voelt….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in