In een poging een wereldwijde voedselcrisis te voorkomen, hebben de Verenigde Naties Rusland gesmeekt om barmhartigheid met betrekking tot de export van kunstmest naar westerse landen die het nodig hebben voor hun gewassen. Momenteel is een pijpleiding die ooit ammoniak vervoerde van Rusland naar de Oekraïense haven Yuzhny aan de Zwarte Zee (omgedoopt tot “Pivdennyi”) offline als gevolg van westerse sancties tegen Rusland. Daardoor stroomt de broodnodige kunstmest niet meer, schrijft Ethanh.

Voor de oorlog was Rusland goed voor ongeveer 20 procent van de wereldwijde export van ammoniak, een belangrijk ingrediënt voor de productie van kunstmest. De ammoniakpijpleiding in kwestie is gesloten sinds het begin van de invasie in februari.De pijpleiding kan 2,3 miljoen ton ammoniak per jaar vervoeren, wat op dit moment, nu de kunstmestprijzen de pan uit rijzen, erg prettig zou zijn. “De gesprekken gaan in de goede richting en alle partijen doen er op elk niveau alles aan om tot een positief resultaat te komen”, aldus Rebeca Grynspan, handelsfunctionaris bij de VN.

Als het voorstel van de VN een succes wordt, zal ongeveer twee miljoen ton Russische meststoffen ter waarde van 2,4 miljard dollar uit de voormalige Sovjet-Unie komen via dezelfde zeecorridor die onlangs werd vrijgegeven na een graanovereenkomst tussen Rusland en Oekraïne. Die overeenkomst werd in juli gesloten als onderdeel van een door de VN gesloten overeenkomst die vergelijkbaar is met de overeenkomst waarover nu voor ammoniak wordt onderhandeld. Onderdeel van die overeenkomst was een belofte van de VN om de internationale sancties op de export van niet alleen kunstmest, maar ook voedselproducten te helpen opheffen. Vladimir Poetin stemde in met die overeenkomst onder de afspraak dat het graan naar de armere ontwikkelingslanden zou gaan die er het meest behoefte aan hadden – landen die verstrikt raakten in het strijdgewoel van de westerse sancties. Een groot deel ervan werd uiteindelijk echter rechtstreeks naar de Europese Unie omgeleid. “Bijna al het graan dat uit Oekraïne werd geëxporteerd kwam in de EU terecht,” aldus Poetin in zijn veroordeling van die deal en de manier waarop die werd afgehandeld.

  Zelensky wil de hele wereld verwoesten door het Westen in een kernoorlog met Rusland te trekken

Met dat in gedachten vraagt men zich af of Poetin het nieuwe VN-voorstel over kunstmest wel in overweging zal nemen, aangezien ook dat waarschijnlijk uiteindelijk naar Duitsland en Frankrijk zal gaan in plaats van naar Afrika en het Midden-Oosten.

“Wat dacht u ervan als de VN er bij de Verenigde Staten van de eindeloze oorlog op aandringen om te stoppen met het sturen van wapens naar de nazi’s in Oekraïne!” schreef een commentator op RT.

“Naar wie, de VN?! Afrika of de EU?! Zoals jullie deden met de graanexport,” schreef een ander over waar al die kunstmest in kwestie naartoe zal gaan als alles achter de rug is.

“Van de 89 schepen die uit Oekraïne vertrokken, eindigden er 87 in de EU, en slechts twee in Afrika. Verdomde leugenaars, dieven en hypocrieten.”

Verschillende anderen benadrukten dat de EU “eigendom is van en gecontroleerd wordt door de vijand”, en voegden eraan toe dat de VN de “grootste terreurgroep ter wereld” is en onmiddellijk moet worden ontmanteld.

“Pas op voor de VN,” schreef een ander. “Ze willen Europa helpen de kunstmest te stelen, net zoals ze het graan deden.”

“Geen kunstmest verkopen aan EU- en NAVO-staten is misschien een betere deal dan dat Rusland kunstmest aan hen verkoopt,” reageerde iemand anders. “Zij zijn immers verwikkeld in een proxy-oorlog tegen Rusland, en Rusland is hen niets verschuldigd.”

Een ander punt van overweging is dat kunstmeststof ook gebruikt kan worden om explosieven te maken, wat een ander punt van zorg is dat Rusland zal willen overwegen voordat het ingaat op het verzoek van de VN.

  Wereldwijde Force Majeure op komst die rechten, pensioenen en meer teniet kan doen

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Viganò: Globalisten hebben oorlog in Oekraïne aangewakkerd om de tirannie van de Nieuwe Wereldorde te vestigenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDr. Coleman: De Nieuwe Wereldorde is er al
Volgend artikelOekraïne glijdt af naar een werkelijke oorlog
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

29 REACTIES

 1. Ammoniak is nodig voor productie van explosieven. Essentieel voor oorlogsproductie.

  Netzoals Titanium nodig is voor panzer voertuigen productie.
  De nato heeft russische grondstoffen nodig om wapens te kunnen produceren.
  Tungsten/wolfram komt voor het overgrote deel uit China en Rusland.
  De nato komt in grote problemen door de grondstoffen boycot. Hoe nu wapens te fabriceren om Russen te doden.

  Denk niet dat de westerse vn poppetjes daadwerkelijk betrokken zijn bij het lot van de derde wereld. De scheepsladingen graan uit de Oekraïne gingen rechtstreeks naar nato landen. Je kan globaal stellen dat de hoeveelheid zonnebloem olie geproduceerd door de Oekraïne gelijk staat aan de door het westen bij gemengde biodiesel. Het graan wordt gebruikt voor alcohol productie voor het bio gedeelte in de benzine. Denk niet dat de co2 activisten aandacht hebben voor honger in de wereld. De bio_religie gaat voor alles.

  • Om het hongerprobleem in Afrika op te lossen, zou Rusland dat kustmest toch ook aan Afrika kunnen leveren ipv het graan? Israel verbouwd ook allerhande producten in de Negev woestijn.
   Of zou Rusland ook liever ’top dollar’ willen ontvangen van het Westen?

   Gewoon een vraagje;
   Oekraine mag toch -net als Rusland -zelf weten aan wie ze het graan verkopen/leveren?

   • Klopt allemaal. De redenering in het artikel raakt kant noch wal. Geen enkel weldenkend land verkoopt goederen aan een land waarmee het in oorlog is. Die stelling op zich is al belachelijk. Van het hele verhaal klopt geen reet.

    • Groot gelijk..ik dacht ook al..Wat een idioot..een pipo zoals een gast die bloed van Afrikaanse mensen kunt gebruiken in Blank Europa…die zijn niet eens compatibel.. blanke mensen kunnen ook geen bloed geven aan Afrikaanse mensen..hun bloedcellen zijn groter.. simpelweg.. het gaat Niet..

  • DENK NA LIEVE MENSEN

   KIPPENVOER UIT OEKRAINE…

   OEKRAINE VS BIOLABS…

   ALLE LANDEN ¨KIPPENZIEKTES¨ VERVOERSVERBOD

   TOEVAL ??? DACHT HET NIET…

   WAT ZIT ER IN DE KIP WAT U STRAKS EET???

 2. Een proxie oorlog voeren tegen Rusland en dan om kunstmest smeken. Wat zegt Rusland dan? Het kan zijn dat er in Roebels betaald moet worden.

 3. Er zijn ook kunstmest fabrieken in Europa; DE, RO en naderen…

  Eerst de vijanden van de russen helpen met geld en wapens, dan de russen om hulp vragen?

  De arme afrikaantjes moesten graan hebben? 85 schepen vertrokken, twee naar afrika….

 4. Kunstmest te kort en een mest overschot waardoor boeren weg moeten 🤷🤔
  En de meeste mensen geloven het ook nog dat boeren weg moeten vanwege te veel mest (stikstof). Gaan we toch koeienmest exporteren, kunstmest probleem ook opgelost. 2 vliegen in 1 klap. En ja…nu gaan huilen omdat door de sancties Rusland geen kunstmest kan exporteren….tja, dat hadden ze eerder moeten bedenken. Voor de mensen die beschikken over een eigen tuin, ga gewoon langs bij de boer en haal daar uw mest.

 5. Net als met het graan, Rusland gaf toestemming voor doorvoer naar de armere landen en wat bleek, bijna niks kwam daar terecht, die arme landen konden van het Westen want in die landen kwam het wel terecht, zij hielden zich niet aan de afspraak met Rusland, kortom due arme landen konden de t.ring krijgen zeg maar !

 6. Dat er honger is in Afrika: eigen schuld van de negertjes. Zie Zimbabwe; dat was de graanschuur van Afrika; totdat de negertjes het land afpikten van de blanke boeren.
  Nu is er honger.
  Nou en? Welverdiend.

  Iets met kaatsen en ballen verwachten.
  iets met zaaien en oogsten…

  • Twee verschillende dingen, slecht beleid heeft niks te maken met ras, enorme droogtes komen overal voor, ook in de VS, ik doel erop dat de Russen arme landen wilde helpen en het Westen daartoe opriep en het in de praktijk gewoon in het rijke Westen terecht kwam, de Russen wilden het niet zo, ons eigen landje is rijk maar op veel vlakken is het een enorme puinhoop, donkere personen of zoals jij zegt negertjes hebben daar niet aan bijgedragen, aan de puinhoop van Rutte in mijn beleving .

    • Jouw manier is altijd hetzelfde zie ik inmiddels, je schrijft soms van alles maar als men soms iets schrijft reageer je niet op die feiten, jammer, fijne dag verder in ieder geval, geloof of ras er maar blijven bijhalen, pff,zucht! Ik zou voor jou heel hard het nummer van Rammstein willen opzetten, buck dich, tegen die bekrompenheid .

 7. Het hele verhaal gaat niet om het volk te redden maar om zelfs dat kleine beetje wat wij nog hebben af te nemen, ja ze geloven Rutte de grootste leugenaar van de eeuw hij heeft dat dom volk helemaal in zijn greep en wat doet het volk mensen voor idioten die de waarheid speken en bewijzen hoef je niet daarvoor te zoeken zij liggen voor onze neus, maar angst zal het wel zijn en dommigheid met zo een volk win je geen oorlog ik geeft mij over ik vecht niet voor een stel idioten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in