Oekraïne zal Bakhmut niet overgeven, zegt Zelensky nu Rusland dichterbij komt

Bovenstaande belofte had een levensduur van een maand. Beperkte houdbaarheid. Ruslands lange strijd om de strategisch belangrijke stad Bakhmut in te nemen loopt ten einde, met als prioritaire taken voor het Russische leger het opruimen en gevangennemen van verlaten Oekraïense eenheden die zich nog in de stad bevinden. Bakhmut is economisch gezien niet zo belangrijk als Mariupol, dat afgelopen mei in handen van de Russen viel, maar geografisch gezien wel. Daarom heeft Oekraïne zo wanhopig gevochten om de stad te behouden en het leven van tienduizenden soldaten aan een vergeefse poging verspild, schrijft Larry Johnson.

De leider van Wagner, Prighozhin, kondigde vandaag aan dat de Oekraïense troepen:

zich volledig hebben teruggetrokken van de oostelijke oever van Bakhmut, de strijders van de Wagner PMC zijn begonnen met operaties om het gebied te zuiveren van de daar achtergebleven soldaten, die zich hoogstwaarschijnlijk niet kunnen terugtrekken.

Bovendien zijn de Vushniks begonnen zich terug te trekken uit de rest van de stad langs secundaire wegen, nadat de “muzikanten” de belangrijkste aanvoerroutes onder vuur hadden genomen. – https://t.me/DonbassDevushka/46870

Hier is een videodagboek van de laatste twee maanden waarin Zelensky’s veranderende boodschap over het belang van Bakhmut wordt gedocumenteerd.

Let goed op vanaf 52 seconden in de video. Zelensky laat de soldaten een Oekraïense vlag ondertekenen, die hij vervolgens zal aanbieden aan Nancy Pelosi na afloop van zijn toespraak tot het Amerikaanse Congres in januari.

Ik geef Matt Van Dyke, een Amerikaanse huurling die Oekraïne steunt, krediet voor zijn eerlijke beoordeling. Hoewel hij nog steeds gelooft dat Oekraïne een wonder kan verrichten en uiteindelijk de Russen uit Oekraïne kan verdrijven, geeft hij toe dat de verdedigers van Bakhmut in tijdnood verkeerden.

  Turkse minister zegt tegen VS-ambassadeur "Blijf met je vuile handen van Turkije af" nu de sancties de pan uit rijzen

Matt Van Dyke bracht rechter Napolitano vandaag (vrijdag) het nieuws dat Bakhmut in Russische handen is gevallen.

Bakhmut markeert de tweede keer sinds het begin van de Speciale Militaire Operatie dat Oekraïne niet in staat was een alomvattende Russische aanval te stoppen en geen tegenoffensief kon uitvoeren om ingesloten troepen te redden. De eerste keer was Mariupol. Die aanval werd geleid door de Tsjetsjeense eenheden van het Russische leger. Toen Mariupol eenmaal was veiliggesteld en de Oekraïense troepen waren opgerold, werden de Tsjetsjenen naar achteren gestuurd om uit te rusten en bij te tanken.

Net zoals de Tsjetsjenen in Mariupol deden, was de Wagner-groep de speerpunt van de Russische aanval in Bakhmut. Ik ben niet op de hoogte van de plannen van de Russische generale staf, maar als het verleden proloog is, verwacht ik dat de Wagner-groep, net als bij de Tsjetsjenen, uit de linie wordt gehaald en naar een veilig gebied in de achterhoede wordt gestuurd om uit te rusten en te herstellen.

De schade die het Oekraïense leger is toegebracht, is verbijsterend. Jeffrey Sachs tweette vandaag het volgende:

Als deze cijfers kloppen, zijn er meer dan 600.000 Oekraïense slachtoffers, inclusief vermisten en gevangenen. Zelfs als we de aantallen halveren, zijn de verliezen duizelingwekkend. Een jaar geleden, volgens Yahoo News:

Oekraïne heeft 250.000 troepen in actieve dienst, plus nog eens 290.000 reservisten en 50.000 paramilitaire eenheden die in een conflict met Rusland geactiveerd zouden kunnen worden. – https://news.yahoo.com/better-trained-better-equipped-know-193749574.html

Het afgelopen jaar heeft Oekraïne honderdduizenden nieuwe rekruten in dienst genomen, maar deze nieuwe soldaten worden met slechts minimale training naar het front gestuurd. Oekraïne beschikt niet over het aantal getrainde, ervaren soldaten dat nodig is voor een grootscheeps tegenoffensief. Het gebrek aan personeel wordt nog verergerd door het onvermogen van het Westen om voldoende munitie en voertuigen te leveren voor intensieve operaties.

  Poetin behandelen als een onverbeterlijke imperialist heeft het Westen in een gevaarlijke hoek gedreven

Volgens Andrei Martyanov, die goede bronnen in Rusland heeft, zijn de 300.000 reservisten die afgelopen augustus zijn opgeroepen nog niet ingezet aan het front. De betekenis is eenvoudig – Rusland heeft een enorm voordeel wat betreft mankracht, tanks, artillerie, munitie, raketten en luchtmacht.

De val van Bakhmut is een grote klap, niet alleen voor Oekraïne, maar ook voor de Verenigde Staten en de NAVO. Dit zet de toon voor het Westen om iets wanhopigs te doen terwijl Rusland zich tevreden stelt met het verder verpulveren van wat er nog over is van het Oekraïense leger.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het begrijpen van planning, bevelen en troepenbewegingen in OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVS afgevaardigde Greene tegen Zelensky: “Blijf met je handen van onze zonen en dochters af”
Volgend artikelDe illusie van een virus
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Er wordt al gerommeld in Iran. Er is kennelijk eeen inspectie troep heen gegaan om kernwapens op te snuffelen. Zoiets als die ‘weapons of mass destruction’ die destijds in Iraq gevonden waren. Ik bedoel NIET gevonden waren. Maar Iran zit nu dus onder de loep, omdat ze daar naar verluidt ‘kernwapens aan het maken zijn in het diepste geheim.’

  Dus je weet hoe laat het is. Grondbombardementen zullen volgen zodra de ‘weapons of mass destruction’ gevonden zijn.

  • Iran zal met hulp nu die klote Amerikaanse war mongers terug slaan (met hulp van) WTF denkt de US wel niet, dat ze baas zijn over een ander, laat staan een ander land.

   Het zal helaas oplopen tot redelijk wat onrust en ellende op deze aardkloot, maar je mag toch hopen dat de USA (het oorlog/macht over andere landen deel) vernietigd word en dan nu wel doorpakken, anders blijft het weer opkomen, er is helaas zoals het er uit ziet geen andere keuze, het kwaad (echte) zal vernietigd moeten worden, No Mercy.

   • Ik hoop dat ze proberen om Iran aan te vallen, het is een heel ander verhaal dan Irak. Saddam Hoessein was een marionet van de VS, dat is niet het geval in Iran. Niet voor niets is de VS nog steeds niet binnengevallen, ze schijten voor Iran.

    • Iran zit vol met zeer ingelligente mensen, en hoge technologie. In de VS studeren ze allemaal engineering en life sciences. En een zeer beschaafd, hartelijk volk. Israel wil van ze af.

 2. In het geval van de nederlaag van de PMC Wagner-troepen, elke terugtrekking uit Donbass, zal het hele front naar de Russische grens worden verplaatst, misschien zelfs verder. Bij een dergelijke ontwikkeling van gebeurtenissen zal de situatie erg moeilijk worden voor het hele Russische leger en vervolgens voor het land”, benadrukte Prigozhin (eigenaar van PMC Wagner Muzikanten).

 3. p.s. er is mogelijk een nieuwe man-made aardbeving in de koker. Dit wordt middels ULF geforceerd. Deze zal dan met een paar dagen plaatsvinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in