In de catacomben van Azovstal werden verbrande lichamen gevonden, kennelijk Westerse buitenlanders. De vraag wat er zo belangrijk was in de catacomben van Azovstal dat het de weken van hopeloze strijd en extreme campagne van de Westerse media waard was, is nog steeds niet duidelijk. De geruchten liepen uiteen van NAVO-officieren tot geheime biolaboratoria die in de catacomben van Azovstal verborgen zouden zijn. De geruchten over een Canadese generaal in het bijzonder waren zeer specifiek en er was zelfs een onbevestigd bericht dat hij in Russische gevangenschap was gevallen, waarvan de details hier te vinden zijn, schrijft Thomas Röper.

Ik ben nog steeds van mening dat er iets of iemand geweest moet zijn, waarvan het Westen niet wilde dat het in de handen van de Russen zou vallen. Ik word daarin gesterkt door de huidige ontwikkelingen, want het scenario van Azovstal heeft zich zojuist herhaald in Severodonetsk, waar Oekraïense strijders zich verschanst hebben in de kelders van de chemische fabriek Asot en ook daar weer burgers misbruikt hebben als menselijk schild. Asot viel zondag echter in Russische handen, nadat de verdedigers zich hadden overgegeven.

Wekenlang herhaalden zij dus precies hetzelfde scenario in Azovstal en ook het aantal Oekraïense strijders in de fabriek was ongeveer identiek. Toch was het verhaal voor de Westerse media en politici geen grote krantenkoppen waard en niemand riep dagelijks dat de Oekraïense strijders uit de fabriek geëvacueerd moesten worden. Zelfs de burgers die in de kelders van de fabriek vastgehouden werden, waren nauwelijks de aandacht van de media waard, wat in het geval van Azovstal heel anders was.

  Rusland 'klaar' met West-Europa “voor minstens een generatie” - Lavrov

Wij weten niet wie of wat er zo belangrijk was in Azovstal dat het Westen zo’n hype heeft gecreëerd. Ook de Russen hebben tot nu toe gezwegen. Dit betekent dat zij daar óf niets interessants gevonden hebben, óf dat zij wel iets gevonden hebben maar het (nog) geheim houden. Iedereen is dus vrij om te speculeren zoals hij wil.

Ik zal nu verslag doen van een recent nieuwsbericht zonder er al te veel over te zeggen, want er is tot nu toe nauwelijks informatie. De Russische televisie heeft in haar wekelijkse nieuwsoverzicht verslag gedaan van de situatie in de Donbass en de reportage liet kort zien wat er nu gevonden is in de catacomben van Azovstal.

De catacomben van Azovstal zijn kilometers lang en reiken verschillende verdiepingen diep in de aarde. Zij zijn gedeeltelijk ondermijnd en ook vernietigd, zodat het niet verwonderlijk is dat daar nog steeds nieuwe ontdekkingen worden gedaan. Zelf was ik half mei in de Ilijtsch-fabriek in Mariupol, waar, net als in Azovstal, wekenlang om gevochten werd. Daarom weet ik uit eigen ervaring hoe zulke keldercatacomben eruit zien.

In de huidige reportage op de Russische televisie werd een kelderruimte van Azovstal getoond, waarin een aantal mensen, dat nog niet definitief is geteld, verbrand zijn. Men vermoedt dat het om buitenlanders gaat die geëxecuteerd zijn en daarna verbrand om sporen uit te wissen. Lege benzineblikken in een aangrenzend vertrek en kledingresten wijzen daarop. Er werden badges met Franse namen gevonden en de resten van een Amerikaanse pas. Volgens het verslag is er nog steeds een uitvoerig onderzoek gaande.

  Washington levert Kiev gepantserde personeelsdragers die niet bestand zijn tegen een voltreffer

Ik wilde geen verslag uitbrengen over dit vage verslag, maar omdat ik zoveel e-mails krijg met vragen of er iets aan het licht is gekomen over wat er zo belangrijk was in de catacomben van de Azovvallei, heb ik toch besloten om verslag uit te brengen over dit bericht. Als er meer informatie aan het licht komt, zal ik daar ook verslag van uitbrengen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De kadavergeur van Azovstal – Wat de catacomben van Azovstal verbergenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRepresentatieve enquête onthult niet officieel geregistreerd aantal: 750.000 vaccindoden en 5 miljoen zijn arbeidsongeschikt!
Volgend artikelChaos in het luchtverkeer door verhoogd risico op infectie en herinfectie van gevaccineerden – studie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Over terroristische groeperingen gesproken

  Rusland en Israëlisch Exceptionalisme

  Na jaren van willekeurige bombardementen op de Syrische infrastructuur door Israël, werd medio mei 2022 gemeld dat Rusland een “waarschuwingsschot” S-300-raket “in de buurt van” Israëlische vliegtuigen had afgevuurd. Deze vliegtuigen vielen een militaire faciliteit in de buurt van Latakia aan en, zoals over het algemeen het geval is, is nevenschade, dat wil zeggen dode burgers, de norm.

  In feite heb ik zojuist een inlichtingenrapport ontvangen uit Amman, Jordanië, waarin staat dat de VS een enorm programma van rekrutering en training van militanten over de hele wereld heeft ontketend om in samenwerking met Israël op Syrië, Irak en Iran los te laten.

  We hebben ook bevestigingen dat de oorlog in Oekraïne ook door Israël werd georkestreerd en dat deze stap in het Midden-Oosten deel uitmaakt van het bredere oorlogsplan waar de NAVO slechts een onderdeel van is.

  Inlichtingenbronnen spreken alleen over het criminele netwerk van “bankster-oligarchen” die de NAVO besturen en hun veel sinistere doelen verbergen achter “globalisme” en valse veiligheidszorgen. lees verder >>> https://journal-neo.org/2022/06/28/russia-and-israeli-exceptionalism/

 2. Een rare situatie: soldaten die door de eigen partij worden afgemaakt om niet in handen te vallen van de vijand…de enige logische reden om je eigen soldaten af te maken is als ze gewond zijn en niet meer te redden. De enige andere, niet zo logische reden is om betrokkenheid van andere landen te verbergen….dat betekend dan dat de vermoorde soldaten special forces zijn uit een NATO land….stel je voor dat je Commando bent uit Roosendaal en je hebt een gezin. Je word uitgezonden naar Oekraine voor een missie en je komt klem te zitten. De mensen waar je voor aan de slag bent komen en vermoorden jou en je collega’s , omdat jou land niet wil dat er bekend word dat ze troepen hebben gestuurd….

  Jezelf laten afmaken in zulk een situatie heeft niks van doen met een offer brengen voor je vaderland maar alles met het toedekken van een politieke beerput. Ik denk dat het korps Commando troepen na zulk een situatie ofwel massaal de baret voor de poort gooit, oftewel naar Den Haag gaat om de verantwoordelijke politici de rekening te geven voor de moord op vrienden en collega’s…

  Enkel een mongool blijft in zulk een situatie werken voor de baas die hem als afval laat opruimen….

  Ik denk dat het vinden van Amerikaanse persoons gegevens en verbrande lijken meer heeft te maken met het niet kunnen verzorgen van zwaar gewonden dan met cover up… die weg is een garantie voor opstand in ieder leger.

  Dan spreek je over politici die letterlijk over lijken gaan, ongeacht van wie het lichaam is….

 3. Een verantwoordelijke keuze, om bewust samen te werken binnen morele normen is heel anders dan gehoorzaamheid. De toewijding en samenhorigheid van een sportploeg, die het kampioenschap wint, is wat we van onze troepen verlangen. Deugdelijke militairen hadden al lang de landsverraders uit de regering voor de rechter gebracht als deel van zijn grondwettelijke plicht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in