De verspreiding van geweld in de Westerse wereld laat zien dat hun sociaal model faalt terwijl de Visegrád-landen een model voor vrede en stabiliteit worden, schrijft Magyar Hírlap columnist Mariann Őry.

Ik zie ook dat wetshandhaving en politie op straat staan en toch is er een golf van geweld. Beelden worden omvergeworpen, de omstandigheden zijn betreurenswaardig en er zijn bendeoorlogen in de mooie straten van kleine steden in beschaafde West-Europese landen. Ik kijk naar deze landen die ons blijven beleren hoe we correct moeten leven, hoe we een land moeten besturen en een democratie moeten regeren, en ik weet niet of ik moet lachen of huilen, zei premier Viktor Orbán afgelopen vrijdag in een radio-interview.

De dag na de opmerkingen van Orbán was er een terroristische aanslag in Reading, Engeland en massaal straatgeweld in Stuttgart, Duitsland na een drugsonderzoek door de politie.

Elke keer als we het hebben over het nieuwe normaal dat is ontstaan als gevolg van de Coronapandemie, moeten we niet vergeten dat West-Europa al enige tijd zijn eigen “nieuwe normaal” heeft: parallelle samenlevingen, getto’s, no-go-zones, terrorisme en plunderingen. Dit is precies het nieuwe normaal dat Midden-Europa niet wil volgen.

De successen van de anti-immigratie partijen van rechts zijn een goede indicatie dat zelfs in West-Europa velen het gevoel hebben dat het decennialange sociale experiment daar voor eens en altijd is mislukt. Zweden spreekt bijvoorbeeld eufemistisch over “kwetsbare gebieden”, waar ambulances en brandweerlieden alleen onder gewapende politiebewaking binnen kunnen komen, of waarschijnlijk zelfs helemaal niet. En toch zijn de besluitvormers van het land onvermurwbaar in hun overtuiging dat waar niet over gesproken wordt, niet bestaat.

  BLM intensiveert zijn terreur in Portland - New York Times noemt het "carnaval"

Deze betreurenswaardige gang van zaken in West-Europa is op zichzelf al een triest genoeg fenomeen, maar wat het nog triester maakt, is het feit dat de promotors van deze nieuwe norm ons mee willen slepen. Toen de migratiecrisis van 2015 eenmaal was aangebroken, werd duidelijk dat ze het probleem gelijkmatig over Europa willen verdelen. Een typisch voorbeeld: het verplichte migratiequotum en het migratiepact van de V.N., hoewel de laatste niet verplicht, zijn het beide kwesties die steeds weer opduiken in andere ongerelateerde internationale documenten.

Een deel van de hersenspoelingscampagne van de West-Europese liberale elite is een drang om ons te doen inzien dat hun manier van Europees zijn de enige aanvaardbare manier is. Het is het streven naar een veralgemeend Europese identiteit, waar geen plaats is voor andere identiteiten, zoals een Hongaarse. En hoewel degenen in onze regio die hun standpunten aanvaarden, door het Westen met sympathie mogen worden behandeld, is de waarheid dat ze ons nog steeds volledig verachten.

Dit wordt duidelijk als ze blijven volhouden dat onze regio slechts een begunstigde is van westerse fondsen, maar zich niet aan de regels van de rechtsstaat houdt, terwijl we in werkelijkheid onze markten hebben opengesteld en niet als secundaire burgers moeten worden beschouwd.

Maar het slechte nieuws voor de progressieve strijders voor het “nieuwe normaal” is dat Centraal-Europa – en de Visegrádgroep van Hongarije, Polen, Tsjechië en Slowakije daarbinnen – zowel een onvermijdelijke aanwezigheid als aantrekkelijke, veilige landen zijn geworden, zelfs voor westerlingen. Dat komt omdat onze normaliteit de ware Europese identiteit is, niet degene die zij met hun verdraaide idealen presenteren.

De bittere realiteit van Europa: Waarom de bevolkingsuitwisseling wordt afgedwongen en wie er aan de touwtjes trekt

Vorig artikelBlanke jongens worden meedogenloos mishandeld door zwarten
Volgend artikelVerborgen camera binnen Facebook: “Als iemand een Trump-pet draagt, verwijder ik die wegens terrorisme”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

 1. In Helmond is het vannacht weer gedonder met het ras van de Marrekanen, die massaal op straat aan het rellen zijn. De politie is aanwezig maar door het verspreiden van de groepen moet er ernstig rekening worden gehouden dat groepjes doorgedraaide rifapen en aanhang vannacht in de regio actief zullen zijn in de meest negatieve vorm van actief…..
  Ook in andere steden door het land heen is het onrustig, voor deze week zal het iedere avond onrustig zijn met een grote kans op een landelijke geweldsexplosie dit weekeinde….

  In sommige Turkse enclaves hier in het zuiden is het vannacht op straat ook drukker dan normaal, met groepen van uiteenlopende leeftijd op straat. Zoals het eruit ziet zijn die zich aan het organiseren om de wijken af te sluiten, cq om de taken van de politie in eigen hand te nemen en een falende overheids “bescherming” voor te zijn…

  In de Balkan regio schijnen de verloven van militairen te zijn ingetrokken, omdat men verwacht dat er deze week een massale invasie plaats gaat vinden, ook Griekenland zet zich schrap en de marine is in parate status….Zoals alles zich laat lezen worden nu een gecoördineerd offensief op alle fronten ingezet en gaat het hier om de eerste stormloop op onze wereld met als doel de structuur ervan te breken. BLM is het excuus, maar overname en plundering met uiteindelijke overheersing in naam van Islam zijn het doel. En het komt de EU eigenlijk goed uit, want zo kan een munt en een monetair systeem dat geen dekking heeft worden opgeheven en blijft de burger met de schulden zitten. De leiding van de EU is al gaan oefenen in het bidden op een kleedje en het opzeggen van wat frasen…zolang ze maar mogen vreten uit de grote trog doen ze alles….

  Het Nederlandse leger zal aankomende weken opdracht krijgen tot het bewaken van bruggen en strategische objecten, en de kans is groot dat militairen zullen worden ontwapend indien de massa hen insluit onder het mom van anti racisme. De protocollen voor het leger zijn dusdanig vaag en de bevelstructuur dusdanig traag en besluiteloos dat groepen die eerst eisen dat militairen op de knie gaan daarna ook militairen ontwapenen en in elkaar gaan slaan. Ze zullen niet schieten, zelfs niet uit zelfbescherming. En niemand van die militairen zal zelfstandig iets durven omdat het erger schijnt te zijn om racist te worden genoemd dan om door een meute te worden dood gemept, indoctrinatie of hersenspoeling en massa psychose noemt men dat….

  Gisteren stond in de krant dat een politiechef het niet vond kunnen om met twee verschillende petten op orde te handhaven. Blijkbaar was het opgedragen tijdens BLM protesten niet op te treden ook al werden er overtredingen begaan. De politiek kiest dus welke groepen er alles mogen en welke er niet eens mogen demonstreren. Volgens mij het ik hier vier grondwet overtredingen tegelijk…..
  En de politiei, die gaat dus de straat op, wetende dat de grondwettelijke rechten selectief en naar willekeur moeten worden toegepast. Onder zulk een mandaat wetens en willens de opdrachten uitvoeren is het opzij zitten van grondwet en recht. Hiermee is de laatste strohalm van een geordende samenleving geknakt. Vanaf hier enkel nog willekeur en geweld te verwachten, en roof door regels.

  Goed werk Rutte, de grootste strontzak uit de Nederlandse politieke geschiedenis blijft zichzelf superieur en goddelijk voelen, om straks het land in ballingschap te gaan leiden vanuit een overzees gebied….gaat ‘m niet worden vrees ik…

  Mijn persoonlijke barometer qua gradatie in shit is aan het oplopen, ik gebruik dan ook enkele extreem rijken met absoluut top info connecties in mijn directe omgeving als graadmeter, als die tegelijk vertrekken is het supershit dat de ventilator heeft bereikt. Ze zijn hun paarden en dure meubels al aan het verschepen blijkbaar…..

  Het nieuwe normaal…..waanzin noemden we dat vroeger, Rutte noemt het “nieuwe normaal”. Hij zet daarmee een nieuwe norm voor arrogantie en……tsja, arrogantie.

 2. @ Duchesne.
  Helemaal met u eens.
  Nederland is één hele grote puinhoop geworden onder leiding van Rutte en consorten.
  Hijzelf, Rutte dus, is druk doende om de “popie-jopie” uit te hangen.
  Ik heb geen goed woord over voor deze schertsfiguur, liegen en bedriegen is ’t enige dat hij beheerst, niet in staat om een buurtsuper te runnen ! Staat te applaudiseren voor het verplegend personeel tijdens de corona-crisis en vindt, samen met alle andere “regeringsleden” dat die mensen meer moeten verdienen. Gisteren besliste de “regering” in al haar wijsheid, dat er géén salarisverhoging voor die mensen komt; als ’t om hun eigen salaris en/of pensioen gaat is dat met één hamerslag beklonken.
  Dát is óók Rutte’s z.g. “nieuwe normaal”, de man weet niet meer hoe hij ’t verkopen moet en bedenkt allerlei listen, maar langzamerhand valt hij door de mand, en dat is niet verkeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in