De Britse regering heeft Rusland openlijk gedreigd met nucleaire vergelding voor elke Russische zonden in Oekraïne. Zijn de politici in Londen nog bij hun verstand?

Misschien wel de meest gênante, maar zeker de gevaarlijkste politicus in de (Westerse) wereld op dit moment is de Britse minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss. Begin maart bracht een van haar uitspraken de wereld dicht bij een nucleaire oorlog, omdat zij eenvoudigweg zei dat de NAVO betrokken kon raken bij het conflict in Oekraïne. Aangezien niemand bij de NAVO dit toen tegensprak, heeft Rusland zijn kernmachten in verhoogde staat van paraatheid gebracht. Blijkbaar heeft niemand de dame verteld dat haar uitspraken in haar hoedanigheid van minister van Buitenlandse Zaken van een kernmogendheid en een NAVO-lid wel eens serieus genomen zouden kunnen worden door “de andere kant”, schrijft Thomas Röper.

Liz Truss heeft in verschillende optredens al op indrukwekkende wijze haar incompetentie en vooral haar gebrek aan onderwijs laten zien. Kort voor haar reis naar Moskou, begin februari, heeft zij in een openbare toespraak zulke historische onzin gespuid, dat zij daarop alleen maar spot kon ontvangen, zelfs van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken.

En toen zij vervolgens in Moskou was, bleken de gesprekken met minister van Buitenlandse Zaken Lavrov volkomen overbodig, want ook achter gesloten deuren herhaalde zij alleen maar de slogans die zij voor de pers spuide en toonde toen ook nog – als extraatje, zogezegd – haar totale onwetendheid over de geografie van Oekraïne en Zuid-Rusland, waarvan u hier de details kunt vinden. Waarnemers vroegen zich toen af hoe Lavrov met een vrouw over de crisis kon praten, terwijl de vrouw niet eens weet welke stad in welk land ligt.

Nu heeft Liz Truss – ditmaal in duet met haar baas, de Britse premier Boris Johnson – de wereld bijna teruggebracht naar de Grote Oorlog. De Russische televisie berichtte hierover op zondag in haar wekelijkse nieuwsoverzicht en ik heb het stuk vertaald.

Voor wij aan de vertaling toekomen, een opmerking voor het begrip. In het stuk wordt gesproken over het veranderen van een land in “radioactieve as”. Deze uitdrukking is in Rusland een gangbaar woord geworden, want in 2014 was er al een dreiging van een kernoorlog, en toen zei de presentator van dit programma tegen de VS dat de VS niet moesten denken dat ze een kernoorlog konden winnen, omdat het vermogen van Rusland tot een tweede aanval voldoende zou zijn om de VS in “radioactieve as” te veranderen.

De Westerse media namen alleen deze term over, en beweerden vervolgens dat de moderator gedreigd had met een nucleaire aanval op de VS. Dat hij het integendeel had over een Amerikaanse kernaanval op Rusland en over de reactie van Rusland daarop, werd door de media in het Westen niet vermeld. Maar omdat de Westerse media toen zo hysterisch reageerden, is de uitdrukking “radioactieve as” in Rusland voor velen ook een synoniem voor desinformatie geworden in de Westerse media.

  Hongarije blokkeert EU-wapenfinanciering voor Oekraïne vanwege Zelensky's plan om belangrijke pijpleiding op te blazen om de Hongaarse industriële sector lam te leggen

Tot zover het begrip vooraf, nu komen wij tot de vertaling van de bijdrage van de Russische televisie.

Begin van de vertaling:

Slechts één uitgangspunt: Het Britse spel van de atoomoorlog

Groot-Brittannië speelt een heel bijzondere rol in het lot van Oekraïne. Premier Boris Johnson en de minister van Buitenlandse Zaken van het eiland, Liz Truss, hebben Kiev en Zelensky persoonlijk overgehaald om geen vredesakkoord met Rusland te ondertekenen, maar ondanks de verliezen door te vechten, met de belofte van hulp en zelfs een nucleaire aanval op Rusland. ZelenskY heeft zijn oren gespitst, gelooft in een wonder en zet zijn suïcidale lijn voor Oekraïne voort.

Engeland daarentegen bluft en negeert volledig de prijs die de voortdurende vijandelijkheden Oekraïne en het Oekraïense volk zullen brengen. Voor hen is het belangrijker om Rusland uit te putten en zich te presenteren als de dapperen die met Moskou praten en Moskou bedreigen. In totale onwetendheid over de werkelijkheid heeft Liz Truss letterlijk het volgende verklaard: “Wij zullen verder en sneller gaan om Rusland uit heel Oekraïne te verdrijven.”

Ten eerste, is dit een bekentenis dat Groot-Brittannië ook in Oekraïne werkelijk in oorlog is met Rusland? Ten tweede, naar welk “verder en sneller gaan” wordt verwezen? Nu worden de hoofdmachten van het Oekraïense leger in de Donbass systematisch verpletterd. Het resultaat is van meet af aan duidelijk. Waar gaat Londen heen en met wie?

Toch kan de marsroute uitgestippeld worden, vooral nadat premier Boris Johnson verklaard heeft dat in geval van Russisch gebruik van massavernietigingswapens in Oekraïne, Groot-Brittannië zich “het recht voorbehoudt om zelf vergeldingsmaatregelen te nemen zonder de NAVO te raadplegen”. Laten we dat eens nader bekijken. Het is algemeen bekend dat het Westen provocaties in Oekraïne plant en het vermeende gebruik van chemische wapens en zelfs tactische kernwapens door Rusland in scène zet. Dat is wat zij daar zullen doen. Zij hebben ruime ervaring met de wildste valse vlaggen: zowel in Syrië als reeds in Oekraïne. Dus Boris Johnson is bereid om op zo’n venijnig spel te reageren met een kernaanval tegen Rusland? Dat is toch zeker wat hij bedoelde? Dat klinkt niet anders dan dreigen met een aanval op Rusland. Of beseffen zij niet wat zij zeggen?

  We komen dichter bij een beweging door de cyclus - Maar eerst zal wanorde komen

Na de ongepaste woorden van de Britse minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss dat dit zou kunnen escaleren in een “Rusland-NAVO conflict”, heeft president Poetin onze nucleaire afschrikkingstroepen in speciale staat van paraatheid gebracht. Eenvoudig gezegd, wij zijn nu stand-by. Wat komt er na de woorden van Boris Johnson over een “vergeldingsaanval” tegen Rusland?

Over het algemeen schijnen de mensen op de Britse eilanden uit hun nek te praten. Waarom zou je het reusachtige Rusland met kernwapens bedreigen als je op een klein eiland zit? Het eiland is zo klein dat één enkele Sarmat-raket voldoende is om het voor eens en voor altijd tot zinken te brengen. Alles is al berekend. Meer dan dat, de Britten zelf hebben het berekend. Voor het geval iemand klaagt over “radioactieve as”, citeer ik de Engelse journalist Will Stewart van de Daily Mail over de Russische Sarmat-raket, de krachtigste raket ter wereld: “Het dodelijke nieuwe hypersonische wapen is in staat om de raketafweer van de VS te omzeilen en een gebied ter grootte van Texas of Engeland te vernietigen.” Dat is maar één lancering, Boris. En Engeland is weg. Voor eens en voor altijd. Wat heeft het voor zin om dat uit te lokken? (Opmerking van de vertaler: De nieuwe Russische Sarmat-raket kan meer dan 20 kernkoppen dragen, dus inderdaad zou één zo’n raket voldoende zijn om Groot-Brittannië te vernietigen).

Why Russia’s Massive Poseidon Nuclear Torpedo Is So Terrifying

De andere mogelijkheid is Groot-Brittannië in de diepten van de zee te storten. Een Russische robotachtige onderwaterdrone, de Poseidon, nadert zijn doel op een diepte van een kilometer met 200 kilometer per uur. Er is geen manier om deze onderwater drone te stoppen. De kernkop heeft een explosieve kracht van wel 100 megaton. De ontploffing van deze thermonucleaire torpedo voor de Britse kust zou een gigantische golf teweegbrengen – een tsunami van wel 500 meter hoog. Deze berg water zou ook extreme doses straling met zich meebrengen. Als het over de Britse eilanden zou trekken, zou het wat er van over is veranderen in een radioactieve woestijn, voor altijd onbruikbaar. Wat is dat voor een perspectief?

Poetin waarschuwde immers al op 24 februari:

“Een paar belangrijke, zeer belangrijke woorden voor hen die in de verleiding zouden kunnen komen om zich ermee te bemoeien. Iedereen die probeert zich met ons te bemoeien, laat staan een bedreiging te vormen voor ons land en ons volk, moet weten dat de reactie van Rusland onmiddellijk zal zijn en gevolgen met zich mee zal brengen van een soort dat in de geschiedenis nog nooit vertoond is. Wij zijn voorbereid op elke ontwikkeling van de gebeurtenissen. Alle nodige besluiten in dit verband zijn genomen. Ik hoop dat ik gehoord zal worden.”

  Russische MIL beschuldigt VS van enscenering NUCLEAIRE VALSE VLAG!

En dan nog eens – als geheugensteuntje – deze week al. Heeft hij zich bij die gelegenheid rechtstreeks tot de Britten gericht?

“Laat me het nog eens benadrukken: Als iemand van plan is zich van buitenaf met de actualiteit te bemoeien en een bedreiging van onaanvaardbare strategische aard voor Rusland te vormen, moet hij weten dat onze tegenaanvallen onmiddelijk en bliksemsnel zullen zijn. Wij hebben alle middelen tot onze beschikking om dit te doen. Middelen waarop op het ogenblik niemand kan bogen. En wij zullen niet opscheppen, maar wij zullen ze gebruiken als het moet. En ik wil dat iedereen weet dat wij alle besluiten in dit verband genomen hebben,” zei de Russische president.

Als wij het over beslissingen hebben, dan is dat natuurlijk het in speciale staat van paraatheid brengen van onze nucleaire strijdkrachten. Dat is één ding. Ten tweede zijn er waarschijnlijk meer besluiten die niet in het openbaar vermeld worden. En ten derde is er het presidentieel decreet van 2 juni 2020 over de grondslagen van het Russische staatsbeleid inzake nucleaire afschrikking. Er staat zwart op wit wanneer Rusland kernwapens zal gebruiken:

“De Russische Federatie behoudt zich het recht voor kernwapens te gebruiken in antwoord op het gebruik van kernwapens en andere massavernietigingswapens tegen zichzelf en (of) haar bondgenoten.”

Zo’n ontwikkeling willen wij zeker niet. Dus moeten de Britten het ook niet willen.

En nog een belangrijk detail. Rusland is niet van plan kernwapens in Oekraïne te gebruiken. Sergej Lavrov heeft dat herhaaldelijk gezegd. En er zijn geen omstandigheden in Oekraïne die zoiets zouden rechtvaardigen. De uitvinding van deze wilde plannen werd door CIA-directeur William Burns onder de aandacht van het publiek gebracht. Hij was het die de mythe over het mogelijke gebruik van Russische tactische kernwapens in gang zette. Toen werd het opgepikt door Zelensky en Boris Johnson dreigde Rusland met een klapte treffen, zogenaamd “als vergelding”. Iedereen moet kalmeren. De kwestie is te ernstig om er grappen over te maken.

Einde van de vertaling


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

VS richtgegevens op Moskva schip is Ruslands “Pearl Harbor” … VERGELDING is de volgende zet van Poetin, en de VS hebben hem zojuist alle binnenlandse steun gegeven die hij nodig heeftVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIJsland: Sinds invoering van COVID-19 vaccin aantal doodgeborenen en zuigelingensterfte verdubbeld
Volgend artikelSterke stijging van het sterftecijfer door alle oorzaken in het derde en vierde kwartaal van 2021 in Cyprus!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

25 REACTIES

  • Putin is vandaag geopereerd, die heeft kanker en zal in 2024 zijn ambt niet veder zetten, eerder zal een vervanger zijn plaats overnemen.

  • Poetins ‘Doomsday’-vliegtuig waarmee hij Rusland kan blijven regeren als er een nucleaire oorlog uitbreekt, vliegt in de buurt van Moskou

   De Il-80 Maxdome passeert laag over de buitenwijken van Moskou
   Rusland zegt dat het zal worden tentoongesteld in de Victory Day-parade op maandag
   Het is sinds 2010 niet meer in de parade gebruikt

   Het speciale ‘Doomsday’-vliegtuig van Vladimir Poetin , waarmee hij Rusland kan blijven regeren tijdens een nucleaire oorlog , is de afgelopen dagen rond Moskou rondgevlogen.

   Op video is te zien hoe de Ilyushin Il-80 laag over de buitenwijken van de stad gaat, te midden van spanning dat hij zijn toevlucht zal nemen tot atoomwapens tijdens het conflict in Oekraïne.

   https://www.dailymail.co.uk/news/article-10777859/Putins-Doomsday-plane-allows-rule-Russia-nuclear-war-breaks-seen-Moscow.html

 1. In Rusland wordt er druk gerepeteerd voor de parade die de overwinning op de nazi’s herdenkt. Het Westen wacht bang af welke boodschap Poetin daar brengt. Vredevol zal die niet zijn, want er doet ook een vliegtuig mee dat voor een nucleaire oorlog dient. Dit is wat insiders en specialisten verwachten dat er op 9 mei -volgende maandag- zal gebeuren.

 2. Wat een ongelijke projectielen
  Boris Johnson Macron Rutte zetten deze de Wereld op z’n kop en Joe Biden niet vergeten Zelensky die niets doet dan boel ophitsen en provoceren Bewust met voorbedachte raden
  Een achterliggende Agenda
  Denk na wat hier gebeurd dreigen met nucleaire wapens tegen Rusland
  Engeland denk héél goed na

 3. De Britse overheid is onwetend van de slagkracht van Rusland of gewoon DOM! Een eventuele nuke aanval van Rusland vaagt UK van de aardbodem binnen 1.5 min. tijd. Er is een uitleg gegeven wat dat slagkracht precies inhoudt. Het hypersonisch racket bevat 20 kernkoppen dat boven de grond tot ontploffing wordt gebracht. De kracht stelt de a-bom van Hiroshima tot peulschilletje in verhouding. Geen tijd en nut om in de schuilkelder te gaan zitten. De hitte is zo intens dat je in de kelder wordt verbrandt of stikt door zuurstof gebrek.

 4. ‘Onze’ westerse “”leiders”” denken door er flink op los te liegen, propaganda te verspreiden en dreigende taal te gebruiken, Putin wel even te kunnen overbluffen. Zijn zo arrogant, dat ze niet door hebben dat Putin niet loopt op te scheppen. Hij heeft de wapens en slagkracht om hele landen naar de Filistijnen te bombarderen, maar is dat niet van plan. Tenzij een van ‘onze’ westerse jokers een keer te ver gaat (ze zijn er dom genoeg voor).

 5. Dat Truss loeder heeft zelfmoordneiging en deert die psychopaat geen moer om de Britse bevolking in haar hersenzieke idioterie mee het graf in te nemen.

 6. [vaticannews ; quote]
  “However, he (=Francis) said, 9 May could be the end of it all. Referring to his audience with Viktor Orbán, prime minister of Hungary, on 21 April at the Vatican, the Pope said he learned that “the Russians have a plan”.
  Oh ?
  ’the end of it all’? van wat ? twee weken geleden beslist ?

  • ah.
   “(CNN)Russian President Vladimir Putin could formally declare war on Ukraine as soon as May 9 […] to announce either a military achievement in Ukraine, a major escalation of hostilities — or both”
   (zoek nog wat dit dan in zou houden…)

 7. Wacht tot de winter komt in UK zij gaan bevrijzen van de koud en de grote recessie met een flinke inflactie nog erger dan de grote recessie, veroorzaakt door 2 incompetentes Liz Truss en Boris Johnson. De Russen gaan uit lachen. Het is een kwestie van wachten tot de UK, Europa en Amerika vallen, de Russen en China gaan winnen.

  • Als dat gaat gebeuren heeft ene Schwab ook een probleem met zijn great reset en wij ook maar van andere orde: reken maar dat de schapen allemaal huilie huilie gaan doen.

   • Chaos past prima in het plan Schwab. Chaos en dan de VN dat als nieuwe wereldorde hulp en uitkomst biedt.
    Er zijn vele slapers onder de wakkeren. Pfffff.
    Trump was/is niet de oplossing, Putin niet en die mannetjes in Noord-Korea en China ook niet.
    We zullen op ons zelf moeten rekenen.

 8. Van mij mag het Britse Parlementsgebouw, Big Ben, en het Koninklijk huis gebombardeerd worden.
  Op een tijdstip dat er geen mensen aanwezig zijn.
  City of London is net als o.a Vaticaanstad een slangenparlement-zone.
  Een bolwerk van fraude, kindermisbruik, oorlogsplanning en andere naaierij.
  Aan de City of London is niets Engels. Rijke Indiërs, Chinezen, Amerikanen, etc. hebben daar de macht
  en verschuilen zich achter grote banken.

  De werkelijke machthebbers over City of London hebben ook wel nauwe contacten met werkelijke
  machthebbers Rusland en Oekraïne.

  Het is aan de burgers om deze mensen uit te schakelen, als je bij dezen in de buurt zou kunnen komen.
  Pas dan zal er iets veranderen in de wereld.
  Het zou eigenlijk een taak moeten zijn van de bodyguards. Die zichzelf zo stoer vinden.
  Echt stoer zijn ze pas als zij een burgeraanhouding zouden doen. De elitaire criminele proberen te laten oppakken. Er zal een gevangenisstraf komen, maar zij zullen door vele vele miljoenen burgers geëerd worden.
  Vooral poortwachters zijn diegenen die hoge criminelen beschermen…..

 9. England heeft nooit kunnen verteren dat zij nu een derdewereld land zijn geworden; Onvoorstelbare armoede, pedofilie en andere donkere zaken zijn in het voormalig Britse Koninkrijk aan de orde van de dag. Zowel covid als de toestand nu dienen om de blanke bevolking te decimeren, intellectueel is het niveau van de Westerse leiders zo zwaar gezakt dat we enkel naar de afgrond kunnen glijden! Eender hoe is de agenda van Klaus Schwab nu zwaar aan het ineenzakken, als Rusland haar objectieven bereikt- en dat is niet de verovering van Oekraïne- is het fini, letterlijk en figuurlijk, met Schwab en zijn bende! Ik kijk er al naar uit…nog iemand lol ?!

  • Ik vertrouw politici niet. Niet die van het westen of van waar dan ook. Ik heb lichte sympathie voor Putin, maar waarom zou hij wel zijn volk dienen? Trump deugt ook niet, al heb ik voor hem ietsjes meer sympathie dan voor Biden (of wat er van hem over is).

 10. En aan de jonge blanke mensen kan ik enkel zeggen…go East…where the future is! Er worden daar al Amerikaanse dorpen gebouwd, 15.000 Zuid Afrikaanse boeren zijn daar al aan de slag…grijp jullie toekomst, dit continent ligt op sterven!

 11. Jazekerr
  Maar wat er ook gebeurt
  Altijd blijven lachen
  En …..
  Even aan de binnenkant van het oog bekijken
  Allemegassie dot is wat
  Bassie & Adriaan …..
  Daar zie je Bassie Gaan
  Dan komt Adriaan eraan
  🍎🍅 Snoep gezond
  Een een Appel of een Tomaat
  Beiden zijn Rood
  Net als de Russische vlag
  Maar er bestaat geen twijfel
  De Westerlingen = Ook Amerika list en bedrog
  Oude Afgedankte wapens moeten worden opgeruimd
  Maak misbruik van de omstandigheden
  Zo denken de Crimineele bestuursleden van Europa = Amerika
  Om de burgers van die Landen uit te persen
  Bloed onder de nagels te halen vervolgens opdrinken
  Rutte en Vriendjes Collega’s
  De on – oprechte H’s
  Maar Pimmetje die oprechte Homo-Viel
  Pimmetje is al lang dood geschoten
  Hoe kan het dat deze on – oprechte meneer nog in leven is ??
  Oeps straks wordt deze vermoord en dan staan de bulldozers voor de deur
  Sorry niks Gezegd

  Dank U

 12. Putin zet hem op gooi de bommen maar liever door de bom dood dan voor het elite volk te sterven en wil zeker geen slaaf van dat tuig worden dood de wereld want het volk verdiend niet beter en zeker niet die vieze linkse ratten.

  • Zo is het
   Goed Gezegd
   Beste Mensen
   Dan maar lopen op heete Coolen
   Immers als de heele Aarde is bezaait met lijken
   Dat zijn er minimaal 8 miljard
   Dan is moeder Aarde bedekt met lijken van belichamingen Satans
   Dus is men gedwongen op deze te trappen
   Tenminste als een lijk nog in de functie van het huis van de Ziel overblijft

   Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in