© Marco Verch Professional / Flickr (CC BY 2.0)

Als u zich hebt afgevraagd hoe de Covid-19-vaccins die de mensen tegenwoordig krijgen, zullen standhouden tegen een virus dat voortdurend muteert, bent u niet de enige. Het blijkt dat zelfs de bedrijven die de vaccins produceren nog niet helemaal zeker weten hoe goed ze het op termijn zullen doen, wat ons allemaal nog een goede reden geeft om heel goed na te denken voordat we in de rij gaan staan voor een prik.

In een gesprek met Meg Tirrell van CNBC gaf Alex Gorsky, CEO van Johnson & Johnson, toe dat het Covid-19 vaccin wel eens zou kunnen gaan lijken op het seizoensgriepvaccin en dat mensen het misschien elk jaar moeten krijgen omdat het virus kan muteren naarmate het zich verspreidt.

“Elke mutatie is als het ware een nieuwe klik op de knop, die ons een andere variant laat zien, een andere mutatie die een impact kan hebben op zijn vermogen om antilichamen af te weren of om een ander soort reactie te hebben, niet alleen op een therapeutisch middel maar ook op een vaccin”, zegt hij.

Deskundigen voorspellen dat Covid-19 een endemische ziekte zal worden die altijd in de wereld aanwezig zal zijn, hoewel gehoopt wordt dat we het op veel lagere niveaus zullen zien dan we op dit moment zien. Dit betekent dat net als de griep en andere endemische ziekten, gezondheidsambtenaren voortdurend zullen moeten uitkijken naar nieuwe varianten van het Coronavirus zodat vaccins kunnen worden ontwikkeld om ze te bestrijden.

We weten niet hoe lang de bescherming van het Covid-19 vaccin zal duren

  Covid-pas moet geselecteerde mensen vrij verkeer geven

Met andere woorden, al die mensen die tegenwoordig een vaccin hebben gekregen en denken dat zij het probleem voorgoed hebben opgelost, staan een onaangename verrassing te wachten wanneer de volgende winter voor de deur staat – of zelfs nog eerder, omdat we gewoon niet weten hoe lang de bescherming van de vaccins die momenteel worden aangeboden, zal aanhouden.

Sommige mensen die Covid-19 hebben gehad en zijn hersteld, zijn al een tweede keer besmet geraakt, en wetenschappers weten nog steeds niet zeker wat dit betekent over hoe lang iemand immuniteit tegen het virus kan verwachten – hoewel het niet echt veelbelovend is. Vaccinmakers hebben gezocht naar manieren om de injecties doeltreffender te maken en hen in staat te stellen een langere immuunbescherming te bieden dan natuurlijke infecties, hoewel het niet duidelijk is welke extra risico’s dit voor de vaccinatie zou meebrengen.

Veel mensen die de eerste van de twee vaccindoses hebben gekregen die momenteel in de VS door Pfizer en Moderna wordt toegediend, hebben bijwerkingen gemeld zoals hoofdpijn, koorts, spierpijn, pijn op de injectieplaats en vermoeidheid. Degenen die de tweede dosis hebben gekregen, melden vaak dat de bijwerkingen sterker zijn.

Uit gegevens van V-safe, een app waarmee mensen bijwerkingen van Covid-19 vaccins kunnen melden aan de CDC, blijkt dat de bijwerkingen die mensen binnen een week na hun tweede vaccinatie ervaren sterker zijn dan de eerste, waarbij 17 procent spierpijn rapporteert na de eerste ronde en 42 procent na de tweede injectie; de cijfers voor vermoeidheid klimmen van 17 procent na de eerste prik tot 50 procent na de tweede injectie. Andere reacties, zoals misselijkheid, gewrichtspijn, koorts, rillingen, pijn en hoofdpijn stegen ook na de tweede prik.

  Coronaterreur tegen kinderen: kinderarts gaat naar het Internationaal Gerechtshof in Den Haag vanwege verplichte mondkapjes

Als mensen zich jaarlijks of zelfs meerdere keren per jaar moeten laten vaccineren, kunnen zij deze bijwerkingen steeds opnieuw ervaren – om nog maar te zwijgen van de mogelijke effecten van een cumulatieve blootstelling aan de substanties van de vaccins.

Gezien de vele onbekende factoren over het soort bescherming dat deze vaccins bieden, hoe lang die bescherming duurt en de mogelijke bijwerkingen die ze op de lange termijn kunnen veroorzaken, moeten mensen de risico’s en voordelen van het vaccin zorgvuldig tegen elkaar afwegen voordat ze een afspraak maken.

Het farmaceutische bedrijf Pfizer en zijn lange criminele geschiedenis

Vorig artikelJapan benoemt Minister voor Eenzaamheid
Volgend artikelBanken zullen binnenkort alleen nog leningen verstrekken aan gevaccineerden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Het wordt tijd dat iedereen zijn geboorte registratie gaat aanvaarden, als enige erfgenaam. Zodat iedereen weer zijn recht op zijn eigen leven neemt. Zodat de over heden geen gezag meer over onze levens meer hebben. Alleen zo stoppen we de corona vaccinaties en de PCR testen, alleen dan moet jij wel alleen jou geboorte registratie wettig indienen als enige erfgenaam. Dit kun je niet uitbesteden aan andere. Doe het zo snel mogelijk, voor het te laat is. Als je wacht totdat je verplicht wordt om dat vaccin te nemen, zullen de over heden jou bedanken voor je eigen luiigheid en strijken zij jou erfenis op. Dit geldt niet alleen voor Nederlanders, maar voor iedereen ter wereld.

  2. Wat een geweldig idee! Ik stond net op het punt om te vragen of er praatgroepen voor normale mensen zijn, zodat ik niet steeds in mijn eentje hoef te kotsen. Ik wil dit graag doen, zonder enig probleem, maar zou je wat meer informatie kunnen toevoegen? Bijv, waar haal ik die geboorteregistratie op, waar dien ik hem in, en hoe houdt dat in dat ik hem “aanvaard” en dan ook nog “als enige”? Hoe kan ik “erfgenaam” zijn over mijn geboorteregistratie”? Ik kan het concept niet helemaal bevatten, dus svp geef wat uitleg! Begrijp ik het goed dat je jezelf “erfgenaam” maakt over alles wat je hebt, aangenomen dat je wat hebt? Zijn daar de kinderen etc niet voor? Ik begrijp het verschil niet helemaal. Maar als er een daadwerkelijk een verschil in zit, in de trant van verzet tegen die onderdrukking & uitbuiterij dmv covid, wil ik het absoluut doen, en zal het anderen dan ook aanraden. Dank!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in