Als u naar de Westerse media luistert over de oorlog in Oekraïne, dan is Rusland aan het worstelen en hangt aan een draadje. Maar de kaart en de volgende video’s vertellen een ander verhaal:

Rusland blijft op acht fronten oprukken in Oekraïne. Als u naar de paarse cirkel helemaal rechts op de kaart kijkt (dit is de westelijke grens van Donetsk), dan omsingelen de Russische strijdkrachten en hun Oekraïense bondgenoten (de Volksrepubliek Luhansk en de Volksrepubliek Donetsk) het grootste overblijfsel van het Oekraïense leger.

Hier is de kaart van twee weken geleden:

Door zijn “speciale militaire operatie” (d.w.z. invasie) op een breed front uit te voeren, vermijdt Rusland steden met de grond gelijk te maken. Het plan schijnt te zijn om grote steden te omsingelen, ze af te snijden en dan, als een boa constrictor, hun prooi langzaam tot onderwerping te verstikken.

De Russische troepen, die van Donetsk en Luhansk naar het westen trekken, zijn bezig mijnenvelden op te ruimen en versterkte stellingen te vernietigen. Het Westen heeft tevergeefs geprobeerd te beweren dat Poetin verwachtte dat hij dit alles binnen een week of zo in handen zou hebben. Ik heb een dergelijke bewering van Poetin in het openbaar niet gezien. De richtlijn van Poetin aan het Russische leger is duidelijk en eenvoudig-demilitariseer Oekraïne en vernietig de nazi-elementen.

Oekraïne heeft, met de hulp van de westerse media, een zeer effectieve propagandacampagne opgezet. Helaas voor Oekraïne zwepen ze in het Westen alleen maar morele steun voor Oekraïne op. De NAVO en de Verenigde Staten hebben duidelijk gemaakt dat zij niet bereid zijn om westerse strijdkrachten in de strijd te gooien.

  Oekraïense strijdkrachten lijden zware verliezen in de Pepski regio (Video's 18+)

Hier is een tegen-propaganda video die vandaag door Rusland is opgezet. Het begint met een stukje dat door de Oekraïners is gemaakt en waarin zij al hun militaire uitrusting aanprijzen. De Russen laten dan zien wat zij op de grond gedaan hebben met dat materieel en de soldaten die het bemannen (Waarschuwing – dit is grafisch en hard):

De berichten in de westerse media zijn verkeerd over het vermeende falen van Rusland om Mariupol in te nemen – Rusland maakt gestage vorderingen bij het innemen van de controle over Mariupol. Hier zijn een paar video’s.

Inwoner van Mariupol onder Russische controle

Het neonazistische AZOV-regiment omvat het militaire verzet in Mariupol. Rusland heeft hen tot middernacht de tijd gegeven om zich over te geven (dat was 18.00 uur edt). Wij zullen tegen 15.00 uur edt weten of de Russen hun waarschuwing hebben kunnen waarmaken.

Oekraïne voert een defensieve oorlog in geïsoleerde zakken. Ik heb geen bewijzen gezien dat Kiev voor bevoorrading of versterkingen zorgt. Er is geen bewijs dat een ander Oekraïens leger een tegenoffensief opzet om de druk weg te nemen van wat er over is van het AZOV-regiment. Dit is geen ingewikkelde analyse – als je omsingeld bent en gedwongen wordt een defensieve strijd te voeren zonder bevoorrading of versterkingen, dan gaat je vermogen om door te gaan als een effectieve gevechtseenheid snel achteruit. De volgende video is in het Russisch, maar de beelden vertellen het verhaal. U ziet hoe de Russische eenheid een wapenopslagplaats van de Oekraïense strijders ontdekt en vernietigt:

Hier is een video waarop te zien is hoe Tsjetsjeense troepen een vlag hijsen boven het laatste gebouw van het Openbaar Ministerie van het district Levoberezjny:

Voor degenen die willen beweren dat dit Russische propaganda is, heb ik een eenvoudige vraag – als het leger van Zelensky nog steeds levensvatbaar en sterk is, waarom zien wij dan geen video’s van nieuwsverslaggevers die loyaal zijn aan de regering in Kiev en die ter plaatse verslag uitbrengen vanuit Mariupol of Kharkiv? Ik heb een eenvoudig antwoord – het Oekraïense leger is als ongeschonden strijdmacht uiteengevallen en kan niet langer meerdere operaties op meerdere fronten uitvoeren. Verslaggevers zijn niet veilig aan de Oekraïense frontlinies. Hier is nog een kritiek punt – als de Oekraïense luchtmacht nog intact en operationeel effectief was, zou zij luchtgevechtsondersteunende operaties boven Mariupol uitvoeren. Maar dat gebeurt niet. De neonazi-eenheden op de grond hebben geen luchtsteun. Er is ook geen artillerie-ondersteuning. Waarom?

Stel uzelf een andere vraag – als de overgebleven Oekraïense strijdkrachten die de Russen te lijf gaan zouden besluiten tot een tactische terugtrekking naar een sterkere verdedigingspositie, waar zouden zij dan heen gaan? En zouden zij in staat zijn zich te verplaatsen? De controle van Rusland over de lucht is de laatste vier weken niet verminderd, maar toegenomen. Het grootste deel van het versplinterde Oekraïense leger is ingezet ten oosten van de Dnjepr. Met andere woorden, voor elke poging om een tactische terugtocht te bewerkstelligen, zullen zij een grote rivier moeten oversteken, die slechts een beperkt aantal bruggen heeft. Al die rijwegen en bruggen kunnen snel door Russische kruisraketten uitgeschakeld worden. De Russen hoeven geen piloten in gevaar te brengen en de Oekraïners hebben geen enkele effectieve luchtverdediging meer die drones/raketten kan neerhalen.

  Poetin ondermijnde de verwachtingen van de mainstream en alternatieve media in zijn interview met Tucker

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat niemand u vertelde over Oekraïne – Mindblowing!Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelOpen brief aan de ongevaccineerden
Volgend artikelIn meer dan 25 landen is minder dan 15% van de bevolking gevaccineerd. Waar zijn die miljoenen doden?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. DE propaganda van de MSM en de uitzetting van Russiche bronnen zal beide naast de realiteit zitten, de vraag is hoever.

  Logica zegt dat een land zo groot als Oekraine niet op een week is veroverd, en wie de burger bevolking wil sparen zal nog langzamer oprukken….het isoleren van steden is slim, en wie weg wil eruit laten ook….vechten in steden vraagt veel manschappen, of zware wapens om hele wijken plat te gooien. En waarom zou je….zodra het weer daar beter word komt de Rus in een sneltrein tempo en kan goed heel Oekraine overnemen en de steden geisoleerd laten en omsingelen. Geen eten en nieuwe voorraden en gewonden….plus een vijandn die te ver van je af zit ….Dan is overgave de enige optie die open blijft voor een regulier leger.

  We gaan het allemaal zien….

 2. Afschuwelijk dit beeld .Na mijn menige de schuld van de NAVO en de EU. Hopelijk gaat de Oekraïense bevolking snel snappen dat ze misbruikt zijn door het westen voor hun expansie drift

 3. De bevolking heeft Zelensky gekozen; ze krijgen dus wat ze wilden.
  langszaam opterkken is ook een tactiek om wraak te nemen op het westen via de portemonee van het westen: vluchtelingen zijn duur.

  Soros zou nooit voor een tribunaal moeten, maar een langzame en pijnlijke dood moetn krijgen.

  Natuurlijk wint Poetin de oorlog.
  Waar de Russen altijd een hekel aan hadden, was aan straatgevechten.
  Kost tanks en infanterie.
  makkelijker; bombarderen e platschieten met artillerie.
  De slachtoffers kunnen het stoppen middels overgave.

  Zelfde met honger en andere misere.
  Overgave stopt het geheel.

  Of de USA moet zo gek zijn soldaten naar de oekraine te sturen.
  Dat willen ze graag om zo WO3 te beginnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in