Dmitri Medvedev

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die net het Westen heeft laten tekenen voor main battle tanks van de VS en Duitsland, dringt nu al aan op meer en specifieke geavanceerde systemen van zijn externe steunpilaren, bericht Tyler Durden.

In zijn toespraak van zaterdagavond pleitte hij voor leveringen van het Amerikaanse Army Tactical Missile System, bekend als ATACMS, om steden te beschermen die ver van de frontlinie liggen. “Er mag geen taboe zijn op de levering van wapens ter bescherming tegen de Russische terreur,” zei hij.

Op dezelfde dag veroordeelde de vice-voorzitter van de Russische Veiligheidsraad, Dmitri Medvedev, de Biden-regering en andere westerse functionarissen die beweren dat de opgevoerde wapenleveranties eigenlijk een wereldoorlog helpen voorkomen in scherpe bewoordingen met de opmerking.

“Ten eerste zal de verdediging van Oekraïne, die niemand in Europa nodig heeft, de seniele oude wereld niet redden van vergelding als er iets gebeurt. Ten tweede, als de derde wereldoorlog eenmaal uitbreekt, zal het helaas niet gaan om tanks of zelfs gevechtsvliegtuigen. Dan zal alles definitief tot stof vergaan, schreef Medvedev zaterdag op Telegram.

Functionarissen van het Kremlin hebben de laatste tijd duidelijk gemaakt dat zowel de Amerikaanse M1 Abrams als de Duitse Leopard tanks weinig verschil zullen maken op het slagveld, behalve dat ze zorgen voor een snelle escalatie tussen de NAVO en Rusland.

Medvedev reageerde ook specifiek op opmerkingen van de Italiaanse defensiechef, zo schrijven Russische staatsmedia:

Hierin reageerde Medvedev met name op de opmerkingen van de Italiaanse minister van Defensie Guido Crosetto dat de Derde Wereldoorlog zou uitbreken als Russische tanks Kiev en “de grenzen van Europa” zouden bereiken, en dat de wapens die naar Oekraïne zijn gestuurd bedoeld waren om de escalatie te stoppen. Medvedev stelde zijn opmerkingen gelijk aan de oproepen van het Verenigd Koninkrijk om Kiev te voorzien van alle wapens die de NAVO heeft.

Medvedevs verwijzing naar alles wat “in stof verandert” was ongetwijfeld een verwijzing naar een mogelijke nucleaire uitwisseling als gevolg van een op hol geslagen escalatie. De voormalige president en naaste vertrouweling van Poetin heeft er herhaaldelijk voor gewaarschuwd dat de zaken in Oekraïne nucleair zullen worden als het Westen de Oekraïners zwaardere wapens blijft leveren, en als Moskou de oorlog verliest.

  VN-commissie erkent de feiten van oorlogsmisdaden begaan door het Oekraïense leger

Interessant genoeg lijkt een nieuw uitgebreid rapport van de RAND Corporation te bevestigen dat aanhoudende escalatie van de kant van Washington rampzalig zou kunnen zijn. RAND, dat als denktank van het Pentagon notoir oorlogszuchtig is, stelt nu dat in Oekraïne “de belangen van de VS het best gediend zijn met het vermijden van een langdurig conflict” en dat “de kosten en risico’s van een lange oorlog … zwaarder wegen dan de mogelijke voordelen.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne – RAND-studie ziet risico’s in langdurige oorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelFarmaceutische lobby bereidt reeds volgende mRNA vaccinatiecampagne voor
Volgend artikelEr gebeurt veel meer achter de schermen dan de meeste mensen zich kunnen voorstellen…
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Dringt er zowaar iets tot die betonkoppen door ?
  Wow !
  Inmiddels hoop ik dat Rusland die hele smerige nazibende zo snel mogelijk afmaakt, zodat er hier een keer duidelijk wordt met wat voor regering wij zelf zitten.
  Amerika…….. Van oorsprong een volk wat het helemaal niet erg vond om de plaatselijke bevolking uit te roeien.
  En wij zelf…..?…….met de slavenhandel en de kolonialisering?

  Karma?……..en leren we er nog wat van?

  • je laatste opmerkingen zijn een beetje….off…
   het ‘uitroeien’ van ‘plaatselijke’ bevolkingen is iets dat ieder ras, subras, ethnische groep…..schuldig aan is…
   de ‘indiaan’ streed onderling ook en maalde er ook niet om om ‘vijandelijke’ stammen tot de laatste man, vrouw, kind uit te roeien….EN tot slaaf te brengen….
   ieder ras, subras, ethnische groep maakte (en heel wat rassen, subrassen en ethnische groepen doen dit nog steeds) zich schuldig aan slavernij….
   de ‘zwarte’ bvb werd tot slaaf gebracht door zijn ‘medebroeders’ in hun talloze stammenoorlogskes en verkocht aan moslimkaravaans die hen naar de martken brachten…ook blanken werden verkocht op de markten…en zwarten en moslims kochten hen ook op…
   wist je trouwens dat de eerste officiëel geregistreerde slavenhouder in amerika een zwarte was….??? dat in de 10% van grootste slavenhouders er heel wat zwarten waren????
   en het kolonialisme??? dzenghis khan???? dacht je nu echt dat alleen blanken daar schuldig aan waren…
   pikant detail….het blanke ras is het ENIGE ras dat de slavernij afgeschaft heeft…..
   in afrika is slavernij nog steeds een dagdagelijks voorkomende zaak, in heel wat moslimlanden (pakistan, afghanistan enzovoort…allemaal landen met een dominante oriëntaalse bevolking) is slavernij ook nog steeds voorkomend….EN heel wat blanken ‘genieten’ er van hun slavenstatus….
   het wordt tijd dat de blanke mens het boomknuffelende zogenaamde moreel superieure, maar in werkelijkheid zelfschamende stempel van ‘woeste kolonialist en barbaarse slavenhandelaar’ van zich afsmijt en zich realiseert dat het een fase was in de geschiedenis waar IEDEREEN zich schuldig aan gemaakt heeft en waar WIJ aan ONTGROEID zijn (dit in tegenstelling tot……zoals eerder vermeld)

   • Ik weet waar jij deze wijsheid vandaan haalt. Mijn advies graaf eens dieper in de rabbit hole dan zie wat er werkelijk aan de hand was en is. De Amerikanen hebben letterlijk bijna genocide gepleegd m.b.t. de oorspronkelijke bewoners. Nergens is ook maar informatie dat de Indianen onderling genocide gepleegd zouden hebben maar wel onderlinge strijd tussen stammen. Maar dat is heel wat anders dan genocide. Mijn indruk is dat jij deze info gekregen heb aan de bar. Want zulke stomme uitspraken heb ik nog nooit gehoord. Ik durf met jouw een uitdaging aan te gaan welke info jij heb en die van mij. Als je handschoen durft op te nemen dan zal ik jouw mij emailadres geven

 2. Angst is een machtig wapen !

  Ik laat mij door niemand bang maken, niet voor een ziekte, niet voor een moord, niet voor een arrestatie van deze nazi’s en ook niet voor kernwapens.

  Ik geloof in God in mij en ben niet bang voor de dood. Als je dat hebt raakt dat soort of nieuws je ook niet.

  LAAT JE LEVEN NIET BEHEERSEN DOOR ANGST !

  • Ik ben niet bang voor de dood. Wel voor het lijden dat eraan vooraf gaat. Als die eikels de bom gooien en je zit er te ver vanaf dan kun je nog dagen of weken lijden. Of ze sturen van die horken op je af die van alles met je uitspoken. Daar ben ik wel bang voor. Ooit zo’n Nederlandse militair in de trein tegengekomen. Hij zei tegen me, dat hij en zijn maten alleen maar hoeven te verkrachten en dat de vernietiging van de vrouwen de vijandelijke gemeenschap waaruit ze komen al genoeg verzwakt. Dat was best een schokkende uitspraak van die gezonde Hollandse jongen. Al heeft hij gelijk.

   • Lijkt me niet te kloppen die redenering van een m.i. bedenkelijk figuur..Er zijn voorbeelden in de historie dat men vrouwen en kinderen en alles wat niet kon vechten zélf doodde om degenen die echt weerbaar waren nog zolang mogelijk te laten doorknokken ! Die zagen buiten dat alles dus blijkbaar nog ‘zin’ genoeg…Hoe cynisch dat ook mag lijken…. Niemand blijkt onmisbaar…al hoop je dat misschien…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in