Het tegenoffensief van de Oekraïense troepen op Kherson was al eerder door vertegenwoordigers van het Zelensky-regime en de westerse media aangekondigd. Het was naar verluidt gepland voor 10 augustus, maar de operatie werd meer dan drie weken uitgesteld. Men veronderstelt dat de reden de verschillende opvattingen over de perspectieven van de operatie waren bij het Bureau van de President van Oekraïne en de Generale Staf van de Oekraïense strijdkrachten.

Volgens de Oekraïense media achtte opperbevelhebber Zaluzhny een defensieve tactiek op dat moment het voordeligst, omdat een grootschalige offensieve operatie zou leiden tot het verlies van opgebouwde reserves en wapens.

Op zijn beurt zag president Zelensky zich genoodzaakt eventuele overwinningen aan de frontlinies te verkondigen. Ten eerste moest hij de doeltreffendheid bewijzen van het buitenlands militair materieel dat door de westerse bondgenoten aan de de Oekraïense strijdkrachten (AFU) was geleverd. Ten tweede zouden alle grootschalige operaties de oorlog in Oekraïne weer in de krantenkoppen van de mainstream media brengen, waardoor de Europese regeringen ertoe aangezet zouden worden hun steun aan Kiev op te voeren.

Op 28 augustus hield het hoofd van het regime in Kiev een geheime vergadering met de militairen, waarna het offensief begon. Zelensky kreeg wat hij wilde, waarbij hij geen aandacht schonk aan de prijs van zijn verlangen, gemeten in honderden mensenlevens.

Het gevolg was dat de eerste dag van het Oekraïense tegenoffensief zware verliezen voor de AFU opleverde.

“De effectieve acties van de Russische strijdkrachten hebben in één dag 48 tanks, 46 infanteriegevechtsvoertuigen, 37 andere gepantserde gevechtsvoertuigen, acht pick-ups met zware mitrailleurs en meer dan 1.200 Oekraïense militairen vernietigd,” schetst het Russische Ministerie van Defensie. Het Ministerie voegt eraan toe dat Kiev deze verliezen geleden heeft tijdens een mislukt offensief, waarvan de richtingen leidden naar Nikolajev, Krivoj Rog, en andere steden in het zuiden van Oekraïne.

  Hoeveel bent u bereid op te offeren om het Westen te helpen een propagandaoorlog tegen Poetin te winnen?

Het Ministerie zei verder dat de Russische strijdkrachten de eenheden van de 128e Oekraïense Mountain Assault Brigade, die uit West-Oekraïne waren overgeplaatst om aan de operatie deel te nemen, hebben verpletterd. “Vijf dienstleden van deze brigade legden hun wapens neer en gaven zich over,” voegt het ministerie eraan toe.

De Russische strijdkrachten hebben ook meer dan 200 militanten, waaronder ongeveer 40 buitenlandse huurlingen” vernietigd, evenals meer dan 20 pantsereenheden, aldus het Russische leger.

De verklaring van het Russische Ministerie van Defensie komt na zijn verklaring van maandag, dat het Oekraïense tegenoffensief in Kherson “jammerlijk mislukt” was. Het ministerie schatte de verliezen van Kiev toen op 26 tanks, 23 gepantserde gevechtsvoertuigen, nog eens negen pantservoertuigen, twee straaljagers en ten minste 560 manschappen.

Kiev heeft de hele zomer gesproken over een “Kherson tegenoffensief”, terwijl het bij zijn westerse geldschieters om meer wapens en munitie heeft gevraagd. In een videotoespraak tot het volk op zondag heeft Zelensky gezworen dat “Oekraïne zal terugkeren” naar Donbass – en ook naar Charkov, Zaporozjye, Cherson, en “zeker naar de Krim.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkende beelden uit Oekraïne – Waarschuwing: NIET VOOR GEVOELIGE MENSEN. UITERST AFGRIJSELIJKVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelJonge artsen in Canada sterven na de tweede booster met een tempo die 23X dan normaal is
Volgend artikelWEF betrapt op het wissen van bewijzen op het internet voor plannen tot Mind Control met behulp van “geluidsgolven”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Grappig hoe 2 dagen geleden hier in de VS de media vol op het orgel gingen over dat Ukrainse offensief, stellend dat er grote terreinwinst was geboekt en zware verliezen aan Russische zijde.
  En toen sinds gisteren een oorverdovende stilte over datzelfde onderwerp.

 2. Mooi, als alle hoop vervlogen is op overwinning kan tenminste het gezonde verstand terug keren en kan er onderhandeld worden over vrede zodat er geen Oekrainers en Russen meer hoeven te sterven voor deze kansloze en misdadige NAVO uitbreiding.

  • Wel eens een interview met ene A. Dugin gezien?gehoord ?Speeches van Putin gevolgd ? ‘Alle hoop vervlogen op overwinning’ Voor welke partij in deze oorlog ?

 3. De tijd voor onderhandelingen zijn vervlogen voor het westen, de wapens en de financiering voor Oekraïne droogt op vanuit het westen. Want het westen hebben geen wapens meer en hun landen staan zelf nu al zwak, nu de energie prijzen de pan uit vliegen en hun economie begint te imploderen. Daar de arrogantie en zelf overschattingen nog geen inkeer hebben plaats gevonden bij de zogenaamde leiders, die alle aan de leiband lopen. Zullen de westerse landen failliet laten gaan, door onbeperkt Oekraïne te willen steunen tot de laatste soldaat. Door de massale corruptie heeft Oekraïne zelf ongeveer 70% van alle wapens en van de gratis miljarden achterover gedrukt. Op deze manier kun je geen enkele oorlog mee winnen.

 4. RU heeft nog bergen artillerie uit de oude vervlogen Sovjet tijd; ideaal om die allemaal uit het vet te halen en in gebruik te zetten in de Oekraine.
  Ook hebben de russen nog bergen verouderde granaten en bommen uit die periode.

  Kunnen mooi in de Oekraine gebruikt worden…
  Nodig want het gaat zooooooooooooo langszaam daar…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in