Jack Dorsey © TED Conference / Flickr (CC BY-NC-ND 2.0)

Twitter-oprichter en CEO Jack Dorsey moet worden gearresteerd voor het censureren van de berichten van Donald Trump over mogelijk verkiezingsfraude. Dat zegt voormalig adviseur van het Witte Huis Steve Bannon, meldt RT.

Sinds de verkiezingsnacht heeft Twitter een lange rij Twitterberichten van de Amerikaanse president Donald Trump gecensureerd.

Dit zijn berichten waarin Trump zijn twijfels uit over de vraag of het tellen van de stemmen bij de presidentsverkiezingen wel goed is gegaan in alle staten.

Steve Bannon, voormalig chef van Breitbart en adviseur van de president, is nu woedend op de acties van de social media site.

“Ze proberen de president van de Verenigde Staten omver te werpen”, zegt Bannon in zijn podcast War Room: Pandemie.

Hij stelt ook voor dat Trump zijn procureur-generaal William Barr opdracht geeft om de federale politie naar San Francisco te sturen en de CEO van Twitter, Jack Dorsey, te arresteren, die volgens Bannon “probeert de vrijheid van meningsuiting van de opperbevelhebber te stoppen en te onderdrukken”.

Twitter is hard bekritiseerd voor zijn systematische censuur van rechtse politieke tegenstanders in de Verenigde Staten. Weken voor de verkiezingen heeft het sterk links georiënteerde bedrijf de verspreiding van een brisante openbaring van de New York Post over corruptie in verband met Joe Biden en zijn zoon Hunter volledig tegengehouden. Daarnaast koos Twitter ervoor om het Twitter-account van de New York Post te sluiten.

Stemmentelling controleur:  130.000 stembiljetten ALLE VOOR BIDEN in drie voertuigen in Detroit laat in de avond aangekomen

BioNTech-Pfilzer: tot 84 procent bijwerkingen - gezichtsverlamming bij vier proefpersonen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here