Het duel tussen Russische en Oekraïense tanks vond plaats op een van de delen van de line of contact en werd gefilmd vanuit een drone. De beelden van dit gevecht zijn op Russische internetbronnen geplaatst, bericht TopWar.

Volgens de beschikbare gegevens vond het gevecht tussen drie Russische en twee Oekraïense tanks plaats in een van de sectoren van het front in de Donbass, waar precies is niet bekendgemaakt. Ook de datum van het gevecht is onbekend, maar afgaande op de video is het ofwel het einde van de herfst, ofwel al winter, te oordelen naar het weer.

Russische tankbemanningen speelden een scenario uit waarbij een van de tanks, na eerder de weg te hebben verlaten, dekking zocht in een bosgebied, klaar om het vuur te openen op de vijand zodra zijn positie werd opengelegd. Twee andere Russische tanks bleven in beweging en remden af voor de vermeende locatie van de Oekraïense tanks, waarbij ze de aandacht afleidden van de hinderlaag en de rol van levend aas speelden.

“Een van de drie tanks rukt op van de asfaltweg naar de landweg en rijdt tot aan de bosrand. Twee andere tanks rijden langs de asfaltweg en leiden de aandacht af van twee tanks die zich bij een andere bosrand bevinden,” geeft de Russische soldaat commentaar op de situatie.

Een Oekraïense tank, gecamoufleerd in een bosrand, opende het vuur op twee Russische tanks en verraadde zo zijn positie en ontving onmiddellijk een paar granaten van de Russische derde tank in een hinderlaag. Volgens de beschikbare informatie werd de tank van de Oekraïense strijdkrachten geraakt, waarna de Russische voertuigen oprukten naar hun posities. Het gevecht werd uitgevochten op een afstand van ongeveer 500 meter, wat erg dichtbij is voor tanks.

  Het Ministerie van Defensie van de VS geeft eindelijk toe in een openbaar document dat er 46 door het VS leger gefinancierde biolabs in Oekraïne zijn

“Een tankduel is erg moeilijk, erg gevaarlijk en, om eerlijk te zijn, erg eng, want het tankduel vond plaats op een afstand van minder dan 500 meter. Onze tankbemanning had hier meer succes met het raken van de vijand. Een slimme tactiek werd gekozen,” zegt de Russische militair.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Iets over de Europese toekomstVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBye Bye 1991-2022: Het harde werk begint nu – Welkom bij het Nieuwe Grote Spel op crack
Volgend artikelWat verbergt Oekraïne in de zoutmijnen van Bakhmut?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

  1. Is niet duidelijk voor mij wat er op de video gebeurt.
    Blijkbaar hebben de tank bemanning of bevrouwing wel een goed beeld van de situatie.

  2. Schijnt dat in de nieuwe RU tanks de bemanning naast elkaar zit, en extra bescherming heeft. Daarnaast kunnen de nieuwe modellen wel wat hebben….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in