Eind september vertelde Robert Habeck, de Duitse federale minister van economie, dat de Duitsers de koude wintermaanden “comfortabel” zouden doorkomen. Nu waarschuwt hij dat als ze hun gasverbruik nu niet verminderen, ze het risico lopen helemaal zonder gas te komen zitten.

Het ziet ernaar uit dat er deze winter toch niet genoeg energie is in Duitsland, aldus de federale minister van economie Robert Habeck.

Nadat Habeck de Duitse bevolking eerder had gerustgesteld dat alles in orde zal zijn tijdens het koude winterseizoen, vertelt hij de media nu dat de kans groot is dat Duitsland in de zeer nabije toekomst zonder gas komt te zitten.

In plaats van de rampzalige sancties op te heffen die Duitsland is overeengekomen tegen Rusland en zijn energievoorziening, waardoor deze crisis is ontstaan, dringen de leiders van het land er bij de Duitse burgers op aan om hun verbruik op de een of andere manier te verminderen.

De Duitse regering lanceerde ook een nieuw prijsverlagingsprogramma dat 80 procent van het gewone verbruik van een consument zal dekken. Dit, zegt Habeck, zal meer Duitsers aanmoedigen om deze winter minder gas te verbruiken.

“Voor de bovenste 20 procent van het normale verbruik zult u u beslist de volledige rekening moeten betalen,” verduidelijkte Habeck.

Maak je klaar om te bevriezen deze winter, Duitsland

Op dit moment is het simpelweg te laat voor Duitsland om van koers te veranderen op het gebied van sancties. Nu zowel de Nord Stream 1 (NS1) als de Nord Stream 2 (NS2) pijpleidingen offline zijn door vermoedelijke sabotage, zal het land het hoofd moeten bieden aan wat komen gaat.

  Uitgelekte documenten tonen de leugens van de Westerse regeringen

Volgens Habeck staat Duitsland voor een “extreem gespannen situatie” nu we de koude wintermaanden ingaan.

“Als we niet besparen, als huishoudens hun verbruik niet verminderen, lopen we nog steeds het risico dat we in de winter niet genoeg gas hebben,” waarschuwde hij.

Habecks laatste verhaal is in tegenspraak met zijn verzekering van vorige week dat de Duitse gasopslag veilig op 90 procent staat. Eind september beloofde Habeck het land dat het de koude wintermaanden “comfortabel” zou moeten doorkomen.

“Als alles goed gaat, zijn de besparingen in Duitsland hoog en als we een beetje geluk hebben met het weer, hebben we een kans om de winter comfortabel door te komen,” waren de exacte woorden van Habeck vorige week.

“Dat betekent echter dat de opslagfaciliteiten aan het eind van de winter weer leeg zullen zijn – in dit geval echt leeg, want we gaan het gas gebruiken.”

Sindsdien moet er iets veranderd zijn (waarschijnlijk alleen de retoriek?) waardoor Habeck nu waarschuwt voor een energie-apocalyps. Wat is er precies veranderd?

Ten eerste zijn NS1 en NS2 in feite vernietigd. Geen van beide pijpleidingen kan dit jaar of volgend jaar weer online komen, dus Duitsland zal voor een andere energiebron moeten zorgen omdat het “groen” is geworden en nu niet in staat is zijn eigen energie te produceren.

“Ja, maar Greta, windmolens en … oh jee,” schreef een commentator op Breitbart News die de spot dreef met de belachelijkheid van Duitslands energieprobleem.

“Houd de kernenergie draaiende, open de kolenmijnen en probeer snel meer kolencentrales in bedrijf te krijgen,” voegde deze persoon eraan toe over hoe het probleem moet worden opgelost. “De groene onzin kan het niet (en heeft het nooit gedaan).”

Een ander antwoordde dat Greta Thunberg zich geen zorgen hoeft te maken omdat ze deze winter “veilig en warm in een herenhuis van een miljonair zit”.

“Hoe durf je! Je hebt mijn jeugd en mijn dromen gestolen met je lege woorden! Ondertussen maakt China een kind tot slaaf om in een kobaltmijn te werken en zijn longen uit zijn lijf te branden, zodat ze geld kunnen verdienen aan batterijen,” zei iemand anders, die Greta bespotte om haar door de staat gesanctioneerde domheid.

  Rusland bombardeert een kraamkliniek? Marianna en de nieuwe couveuse-leugen

“Als je gaat liggen met het WEF, sta je op met vlooien,” schreef een ander over hoe Duitsland nooit globalistisch had moeten worden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Lees deze tekst, als u Europeaan bent zal zij u pijn doen, u zult lijden, maar u moet haar lezen – “Wat u nu ziet is de dood van Europa”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZelenskyy eist “preventieve” kernaanvallen op Rusland
Volgend artikelWij zijn brave schaapjes
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

  • Ze zouden daar maximaal op 19 graden moeten zitten, dan ben ik nog royaal.

   Mijn kamertemperatuur voor de CV staat eerst (overdag) op 14 graden en een uur later op 17 graden overdag vanaf een bepaalde tijd, zodat die CV niet snel aanspringt, behalve wellicht in de winter snachts, snachts heb ik hem op 11 graden, ik warm overdag in de woonkamer bij met een Elektrische kachel, ja dat kost stroom, maar voor alleen bijverwarming op een lage stand scheelt dat enorm veel m3 Gas en scheelt het gemiddelde over een jaar echt veel geld als dat je dat bij verwarmde via een hogere CV stand.

   Bovendien staat men CV ketel op lagere temperaturen, niet te laag natuurlijk, precies goed voor warm water en of het CV water, ook dat scheelt veel onnodige stook kosten, zo kan je de extra geldroof van de staat en energie maatschappijen iets beperken, het is immers the great steal, the great robbery wat ze plegen! bewust!
   als onderdeel van versnelling agenda 2030 plannen, dat merk je aan alles.

 1. Och, Rutte pompt gewoon wat extra op hier en verkoopt dat voor 23ct/m3 aan Mofrika. De Nederlanders betalen de rekening wel, die geloven immers alles wat hun voor waarheid wordt verkocht door de staatsmedia.

  • Vraag me af wat die stenen bloempot er op moet .De kaarsen geven de zelfde energie in warmte of die bloempot er wel of niet opstaat

   • @ Rob oktober 7, 2022 at 15:03,
    Dat klopt wat je zegt. Als je een bloempot erover zet kun je enkel je handen ermee verwarmen. Het geeft geen meer warmte, eigenlijk juist minder warmte. Want de bloempot moet eerst nog opgewarmd worden en deze energie verlies je dan. Veel mensen hebben dan de illusie dat met een paar waxine lichtjes hun hele huis mee kunnen verwarmen. Ik vind het gewoon zielig, dat die mensen geen flauw idee hebben hoeveel energie je nodig hebt om je huis/kamer op een aangename temperatuur te krijgen en te houden in de winter.

 2. Hier in Nederland hebben we linkmiegels bij de overheid, want zogenaamd zou er geen gas uit Groningen opgepompt worden. Maar ze boren vanuit Drenthe schuin richting het Groningse gasveld. Alle apparatuur en infrastructuur voor de gaswinning en het transport is door de bevolking opgebracht. Maar de overheid blijft er maximaal aan verdienen. Zeggen tegen de bevolking, dat het eigen gas minimaal oppompt uit de Noordzee voor eigen gasvoorziening. Maar vertellen ons niet dat er een grote hoeveelheid verkocht wordt aan de buurlanden. Eerlijkheid is ver te zoeken bij de overheid.

 3. Het begint er op te lijken dat het wel eens een natuurlijke aardbeving kan zijn die Nordstream ge-delete heeft, en dus geen sabotage van wie dan ook maar gewoon toeval. Waar zouden anders de nabevingen die gemeten werden vandaan komen? Een hernieuwde aanslag op iets dat al vernietigd is?

 4. Een politicus zal NOOIT zijn fout / blunder toegeven. Ook nu niet, ook al bevriest het gewone volk. Dat interesseert hem / haar niets. En zeker de WEF marionetten zullen net zolang doordrammen tot het verarmde, uitgeputte volk op haar knieën de Nieuwe Wereld Orde als reddende engel aanbidt.
  Op weg naar de geplande slavernij, met een basisinkomen en totale controle.

 5. De ene een cokesnuiver en clown die in Ukri woont , de andere in Duitsland die kinderschrijver was kan nu een verhaaltje schrijver samen met de lul uit Ukri
  Man man man wat een zielig zootje

 6. Laat de moffen lekker in de kou zitten; zij zijn de oorzaak van deze ellende.

  Laat ze de concequenties van hun gedrag maar eens goed voelen!
  Wat er na de sluiting van staal-glas-papier industrie volgt: massale werkloosheid en armoede.
  Dat in combinatie met kou–zou weleens een ommekeer kunnen inluiden…

  NL moet alle export stoppen, wat Brussel ook zal boeren. Eigen bevolking eerst.
  Groningen gasveld openen.

  Dit was allang geplanned; al 2 jaar terug begon die gekke poot afsluiting gas te promoveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in