Illustratieve afbeelding van een Russische 2S5 Giatsint-S houwitser die vuurt. Bron: het Russische ministerie van Defensie.

De Poolse troepen in Marinka hebben zware verliezen geleden. Het Oekraïense opperbevel heeft, om de opmars van de Russische troepen te stoppen, meer dan 120 Poolse soldaten uit de regio Kharkiv overgebracht naar de stad Marinka bij Donetsk, bericht WarNews24/7.

De Oekraïens-Poolse troepen konden de situatie enigszins in evenwicht brengen en opnieuw voet aan de grond krijgen in het stadscentrum. Dit werd gevolgd door een spervuur van Russische artillerie met brandbommen. Poolse en Oekraïense troepen probeerden schuilplaatsen te vinden in de ruïnes.

Russische radio-intercepties tonen de paniek en chaos ten tijde van de Russische aanval. Volgens de Russen raakten de Oekraïners in de war en vielen ze de Poolse troepen aan.

De Russen zeggen nu dat het geen huurlingen waren maar een regulier leger.

“Een groot aantal westerse speciale troepen komt naar Oekraïne onder het mom van huurlingen en het zijn goed georganiseerde groepen.

Eerst worden ze uit hun eenheden “teruggetrokken” en vervolgens in georganiseerde groepen “vrijwilligers” overgebracht naar Oekraïne,” aldus luitenant-kolonel Andrej Bajevski van de Volksmilitie, een afgevaardigde in het parlement van de Volksrepubliek Donetsk (DNR).

Reeds eerder is vermeld dat tot nu toe meer dan 1.200 Poolse soldaten zijn gedood in Oekraïne, terwijl nog eens 12.000 aan verschillende fronten in Donetsk en Lugansk liggen. De meesten zijn van de 16e Poolse divisie.

Frontnieuws: Reeds 1.200 Poolse huurlingen omgekomen tijdens gevechten in Oekraïne

Video: Explosieve aanval in Marinka

Grote verliezen voor de Polen in Marinka

Naar verluidt heeft het Oekraïense commando vóór het nieuwe jaar meer dan 120 Poolse huursoldaten uit de regio Kharkiv overgebracht naar de stad Marinka bij Donetsk.

  In video 18+: Oekraiense militairen vechten tegen Russische mijnenvelden

“Dit deel van het front wordt beschouwd als een van de moeilijkste. De Oekraïense strijdkrachten hadden dringend de hulp van buitenlandse soldaten nodig,” zei het hoofd van de persdienst van Donetsk, Daniil Bezsonov, met roepnaam “Goodwin”, in een interview.

Bezsonov benadrukte dat de Oekraïense strijdkrachten zware verliezen hebben geleden als gevolg van een Russische aanval.

Slechts 28 Polen bleven over in de gelederen van het Oekraïense leger van de groep van meer dan 120 die oorspronkelijk waren uitgezonden.

Als bewijs haalde hij uittreksels aan van afgeluisterde besprekingen tussen de Polen en de Oekraïense regering.

“Commandant, er zijn veel lijken. Alles stinkt… Ik kan niet ademen… Hoe kun je vechten als je de hele tijd trilt! Ik wil niet naast hen slapen… waar dan ook. Ze zijn overal…” zei een Poolse militair.

– Een andere Pool deelde de commandant mee dat hij niet begreep waar hij heen was gegaan. Alles in de omgeving is verwoest of staat in brand, en je kunt je bijna nergens verbergen.

– Een derde verzekerde hem dat hij geleidelijk aan de monsterlijke stank begon te wennen. Tegelijkertijd worden de lichamen van Oekraïense soldaten op hopen gelegd.

– De vierde zei dat de verbinding slecht is en dat hij zich moeilijk kan bewegen “in deze hel”. Hij weet niet waar zijn mensen zijn en waar de vijanden zijn.

– De vijfde schreeuwde dat de Oekraïners ’s nachts hun posities verlieten en vluchtten, maar de Polen werden niet gewaarschuwd. Hierna leden de Polen zware verliezen en wisten ternauwernood te ontsnappen, maar helaas niet allemaal.

  Oekraïne breidt wapentraining aan kinderen uit nu Bakhmut is gevallen

“Oekraïense mortieren raakten ons. We kunnen hun richting horen. Zeg hen te stoppen! Ligt ons grondgebied daar niet? Niet meer? Verdomme, waar is hier iemand?!” zegt de zesde Poolse soldaat.

Video: Een gewonde Pool wordt geëvacueerd uit Soledar. “Alles komt goed,” zegt een ander tegen hem.

Video: “Huurlingen” in de gelederen van het Oekraïense leger

Video: Gevechten in Marinka

Video: Verkenners van de 150e divisie van de strijdkrachten van de Russische Federatie ontdekten een vijandelijke schietpositie in een gebouw in Marinka. Onmiddellijk kwam een 2A36 Giantsint-B van 152 mm in actie.

Video: Het inmiddels verpulverde Marinka


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zal het Russisch-Oekraïense conflict eindigen met de ineenstorting van de westerse beschaving?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïense burgers in het buitenland worden via ambassades en consulaten bij het leger geregistreerd
Volgend artikelTweede golf: Massa’s Russische troepen dringen Khreshchenivka en Noord-Soledar binnen – Ze controleren 80% van de stad – Meer dan 1000 Oekraïners dood (Harde beelden)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Oekraïners hebben de Polen altijd al veracht en gedood en wat doen die idioten dan…. liever dan te werken gaan ze voor (redelijk veel) Geld met Ukras vechten tegen de Russen… niet te begrijpen gezien de tienduizenden Poolse burgers ooit met Bijlen en messen Vermoord werden door Ukras…OM KOGELS TE SPAREN…35OO0 IN ÉÉN STAD…

 2. Ze krijgen wat ze Verdienen…ipv te werken… willen ze veel meer geld verdienen door te Vechten en mogelijk te Plunderen…HUN WOORDEN… mijn zoon vierde daar Kerstmis… hij en zijn (Belgische) Vrouw willen daar NOOIT MEER TERUG… gezien de Haat en Verachting tegen alles wat uit het Westen komt….wat een Kut mentaliteit… Daar🤮🤮⌛

  • op deze mannier krijgen we onenigheid binnen Europa.
   zoals Frankrijk gas heeft geleverd aan Duitsland met het akkoord elektriciteit te leveren aan Frankrijk .nu zegt Duitsland dat ze geen Elektriciteit leveren maar hebben ondertussen wel het gas

 3. Beste mensen
  Men kan ook anders kijken
  Met een heldere Blik

  Alweer hebben Wij een stukje gedeelte belichaming van ons welk eerst met liefde door ons was gematerialiseerd vernietigd of onzichtbaar gemaakt met geweld door onze onkunde

  Dank U

 4. Zoals ik steeds placht te beweren, ze zijn goedkoop kanonnenvoer!
  Zelensky offert alles en iedereen op en houd hoge toneelschool aan om de natte droom van hitler klaas schwaab en ziekelijke consorten hun zin te geven.maar enfin de troost is dat ook zelnsky met zijn hoofd op een spie eindigt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in