De Russische strijdkrachten hebben naar verluidt nog een Abrams-tank van Amerikaanse makelij uitgeschakeld die door Washington aan Oekraïne is geleverd, meldden Russische media op zondag, verwijzend naar de beelden die online zijn opgedoken. Naar verluidt hebben de Moskouse troepen ook een mijnenruimer op rupsbanden vernietigd, gebaseerd op het chassis van de Abrams, bericht RT.

Foto’s van een vernietigde tank doken voor het eerst op in het Telegram-kanaal van een Russische journalist en talkshowhost, Vladimir Solovyev. De zware pantserwagen werd geraakt in de buurt van het dorp Berdychi, niet ver van de Donbass-stad Avdeevka, die onlangs werd ingenomen door de Russische troepen, zei hij in een commentaar bij de afbeelding.

De Russische soldaten stopten de tank eerst door met een granaatwerper op het chassis te schieten, zei Solovyev, eraan toevoegend dat het zware materieel uiteindelijk werd vernietigd door een ploeg stoottroepen. De journalist maakte zijn informatiebronnen niet bekend.

Het Russische leger heeft opnieuw een Amerikaanse Abrams tank vernietigd in Oekraïne. Dit gebeurde in de plaats Berdychi in de richting van Avdiivka. De mannen raakten de tank eerst met een granaatwerper en daarna werd het voertuig afgemaakt door stoottroepen van de 30e Gemotoriseerde Geweerbrigade uit Samara.

Een video van beschadigd materieel van Amerikaanse makelij werd zondag ook gepubliceerd door een Russische militaire correspondent, Yury Kotenok. Een clip van anderhalve minuut toonde wat de journalist beschreef als een M1150 Assault Breacher Vehicle (ABV). Het is een gespecialiseerd mijnen- en explosievenruimvoertuig van Amerikaanse makelij, gebaseerd op het M1 Abrams chassis. Het is onduidelijk hoeveel van deze voertuigen aan Kiev zijn overgedragen.

  Rusland: "Top-nazi" gedood in Oekraïne

Een op Abrams gebaseerde M1150 ABV vernietigd in het gebied Avdiivka.

Op beelden is te zien hoe het gepantserde voertuig met rupsbanden midden op een onverharde weg staat en wordt overspoeld door dikke grijze rookpluimen. Vuurtongen lijken uit een van de zijkanten te likken. Volgens Kotenok werd de ABV ook vernietigd ergens in de buurt van Avdeevka.

Het Russische Ministerie van Defensie heeft tot nu toe nog geen commentaar gegeven op de berichten van zondag. Kiev ook niet.

Het nieuws kwam ongeveer een week nadat een andere in de VS gebouwde Oekraïense Abrams tank werd vernietigd in hetzelfde gebied. Het Russische Ministerie van Defensie bevestigde de vernietiging op 27 februari. Later vertelde Yan Gagin, een adviseur van het hoofd van de Russische Volksrepubliek Donetsk (DPR), aan journalisten dat het vernietigde zware materieel in wezen een “leeg blikje met een kanon” was. Volgens de functionaris hadden de VS alle gevoelige technologieën uit de tank verwijderd voordat deze aan Kiev werd overgedragen.

Hoewel de VS de levering van 31 Abrams tanks aan Oekraïne in januari 2023 had aangekondigd, kwam de zending pas in de herfst aan en waren de voertuigen pas in februari aan de frontlinie. Washington was aanvankelijk van plan om Kiev te voorzien van de modernere M1 A2-versie van de tank, maar koos er uiteindelijk voor om de inferieure A1’s te sturen om de leveringen te versnellen.

Moskou verklaarde herhaaldelijk dat geen enkele westerse wapenlevering de situatie op het slagveld kan veranderen en voegde eraan toe dat alle westerse wapens en militaire uitrusting die naar Oekraïne worden gestuurd “zullen verbranden.”

  Hoeveel bent u bereid op te offeren om het Westen te helpen een propagandaoorlog tegen Poetin te winnen?

Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Abrams-tank vernietigd in Oekraïne-conflict (Video)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDr. Coleman: Binnenkort zullen er geen boerderijen meer zijn (Het is onderdeel van ‘hun angstaanjagende plan’)
Volgend artikelFilmmaker onthult: Mannen “worden vrouw” om “van privileges te genieten”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in