Op de drempel van de NAVO-top in Vilnius heeft de Turkse president Erdogan een paar drollen in de Russische punchschaal gegooid – hij verbrak de overeenkomst die hij met Rusland had gesloten om AZOV-leiders vast te houden die in mei 2022 in Mariupol gevangen waren genomen, hij stemde in met een onmiddellijk lidmaatschap van de NAVO voor Oekraïne en hij tekende een deal om de productie van drones in Oekraïne uit te breiden, schrijft Larry Johnson.

De stappen van Erdogan zijn in Moskou met woede begroet en hebben de positie versterkt van de hardliners die er al lang op hameren dat Erdogan niet te vertrouwen is. Poetin ziet er hierdoor zowel dwaas als zwak uit omdat hij Erdogan vertrouwt om zijn kant van de afspraak na te komen om de AZOV-leiders vat te houden tot de oorlog in Oekraïne voorbij is. Dit zal de opposanten van Poetin er niet toe aanzetten om zijn afzetting af te dwingen, maar het zorgt wel voor vrolijkheid bij de Westerse leiders die Poetin graag beschadigd zien.

Wat dacht Erdogan wel niet? Laten we beginnen met de belachelijke overeenkomst om de “productie van drones” in Oekraïne uit te breiden. Dit is typische corruptie van Erdogan. Zijn schoonzoon controleert de productie van deze drones en heeft er financieel voordeel bij als Oekraïne meer Bayraktars kan bouwen. Er zijn alleen een paar problemen. Ten eerste is de drone waardeloos. Het is bewezen dat het een tactische flop is op het slagveld van Oekraïne. Ten tweede, wie gelooft bij zijn volle verstand dat het Russische leger zal toestaan dat deze fabrieken in bedrijf blijven? Als er door een wonder productiefaciliteiten worden gebouwd, dan zullen Russische hypersonische raketten en FAB-glijbommen zeker een bezoekje brengen. De enige waarde van deze overeenkomst is de optiek – het is een stilzwijgende goedkeuring voor Zelensky, net nu het Oekraïense militaire offensief naar de vergetelheid sputtert. Erdogan kan in Vilnius opduiken en zeggen: “Hé, ik help onze kleine cocaïnesnuivende komiek, wat doe jij?”.

  VS Bodycount 35 KIA na Russische raketaanval
Majoor Serhii Volynskyi

Dan zijn er nog de AZOV-commandanten die Erdogan heeft losgelaten. Majoor Serhii Volynskyi, hierboven afgebeeld, beweert dat hij na zijn overgave in Mariupol in Turkije belandde vanwege een geheime deal tussen Rusland en de Verenigde Staten waardoor “hooggeplaatste Amerikaanse officieren” aan gevangenneming konden ontsnappen.

Ik ben sceptisch over dit narratief om de eenvoudige reden dat er tot nu toe geen enkel lek over zo’n deal is geweest. Als er echt “hooggeplaatste” Amerikaanse officieren vastzaten in Mariupol en vervolgens bevrijd werden, dan zou dat al rondgegaan zijn in de back channels van het Amerikaanse leger en de inlichtingendiensten. Dit klinkt meer als een voorlichtingsoperatie – d.w.z. propaganda – om twijfel te zaaien over de bereidheid van Rusland om de confrontatie met de Verenigde Staten aan te gaan. Ik wacht op wat bevestigende informatie voordat ik dit verhaal geloof.

Tot slot hebben we Erdogan die Biden een plezier doet. Wat?! Turkije wil graag lid worden van de instortende Europese Unie? Is Erdogan echt zo dom? Hij begrijpt blijkbaar nog steeds niet dat Europeanen op Turkije neerkijken als tweederangsburgers die het niet waard zijn om “Europeanen” genoemd te worden.

Het kantoor van de president van Turkije meldt de details van het telefoongesprek tussen Erdogan en Biden:

“De Turkse president heeft de leiders van de Europese Unie gevraagd om een duidelijke en sterke boodschap van steun te sturen voor de toetreding van zijn land tot de EU.

Erdogan vertelde Biden over zijn wens om het proces van toetreding van Turkije tot de Europese Unie nieuw leven in te blazen.

De partijen spraken af elkaar te ontmoeten op een NAVO-top en de betrekkingen tussen de twee landen te bespreken.”

Dit is bizar. Denkt Erdogan echt dat Dementie Joe (van “Long Live the Queen”) invloed heeft bij de Europeanen en hem een deal kan bezorgen om de weg vrij te maken voor Turkije om lid te worden van de Europa-club? Dat klopt gewoon niet. Bovendien delen andere Europese landen, vooral Duitsland (waar veel Turken wonen) niet Erdogans wens om de toetreding van Oekraïne tot de NAVO te bespoedigen.

Het meest waarschijnlijke negatieve gevolg van Erdogans capriolen is het einde van de Graanovereenkomst. Rusland heeft nu weinig reden om die overeenkomst te verlengen en zal waarschijnlijk de marineactiviteiten in de Zwarte Zee opvoeren om de toegang van Oekraïne tot de maritieme handel af te sluiten.

Erdogan heeft in het verleden een aantal dwaze dingen gedaan en heeft een aanleg voor zelf toegebrachte wonden. Misschien bevindt hij zich ook in de vroege stadia van dementie. Hoewel zijn streken zijn imago bij het Westen kunnen oppoetsen, dat te kampen heeft met economische tegenwind en grote tegenslagen in Oekraïne, is de positie van Turkije als “betrouwbare onderhandelingspartner” verwoest. De komende weken worden op zijn zachtst gezegd interessant.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: De door het Westen verzwegen dagelijkse en beestachtige terreur, waaronder massamoord op Russen die in Oekraïne wonenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDuizenden YouTubers die Covid-prikken pushten voor Big Pharma hebben nu Turbo-kanker
Volgend artikelPresident Trump heeft een ontmoeting met Mel Gibson om te bespreken hoe de elite pedofilie kan worden beëindigd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

60 REACTIES

  • Perfect timing for the Great Reset. No more grain deal = famine in the world.
   I just wonder if Putin is weak and stupid (I don’t think so) or if he is just playing this theatre together with “dear Klaus”…

   • Inderdaad, dat begin ik me ook steeds meer af te vragen. Als je echt serieus bent over deze oorlog dan kan ik me niet voorstellen dat je hier zo mild op reageert als dat het Kremlin gedaan heeft. Erdogan laat zien door en door onbetrouwbaar te zijn op zeer cruciale punten, maar nog steeds noemt het Kremlin het belangrijk om de betrekkingen te verstevigen? En laat Zelenski deze nazi’s gewoon als helden binnenhalen terwijl ze niks doet om het te stoppen? Op mij komt dit ook zeer dubieus over als dat Putin gewoon op de achtergrond met de globalisten samen werkt om de great reset te bespoedigen ten koste van gewone Russische en Oekrainse levens…

    • Ik begin hier ook steeds meer aan te denken dat Poetin er bij in zit Great reset er vallen zo veel doden overal alles is onbetaalbaar en alles gaat zo gewetenloos.De agenda 2030 dat ze zo veel mensen van de aarden willen hebben.Al die wereld lijders zijn niet te vertrouwen het enige wat ze willen is geld en macht.

 1. Rusland probeert al tijden om onder de graan deal uit te komen. De boten met graan gaan wel weg, maar komen terug met ???? Alleen Rusland lukte het niet om onder de deal uit te komen zonder de afspraken te breken. Nu kan Rusland gewoon de deal annuleren “Zie je wel, wij houden ons aan de afspraken maar zij niet. We kunnen niet anders dan de deal annuleren” In feite wint iedereen hiermee. Graan deal stopt (Win Rusland) De Azov strijders een mooie media overwinning thuis (want op het slagveld zijn er weinig mooie momenten te melden) en Turkije is “the good guy” Zie je wel dat ik het westen steun met Ukraine. Iedereen wint. Gevolg is waarschijnlijk wel , uitbreiding van het slagveld naar de zwarte zee.

 2. Klinkt meer alsof Erdogan geld verdient door flut drones te verkopen aan de NAVO en daarmee het NAVO budget kapotmaakt. En dat verhaal over gevangenen is zo vaag als maar kan. Als die deal echt zou bestaan zouden de USA-EU nazi’s het hele dagen van alle daken schreeuwen.

  Het komt op mij eerder over alsof de NAVO probeert te stoken tussen Rusland en Turkije om te zorgen dat die twee niet tot elkaar komen. Turkije heeft een heel groot leger en de USA-EU is doodsbang dat Erdogan zich openlijk tegen hen keert. En onthoudt ten alle tijden… het doel van de USA-EU demonen is WO3 en maximale chaos!

 3. Erdogan is een onbetrouwbare hond en verrader die zwicht voor westerse valuta wat hij hard nodig heeft gezien de aardbevingsschade en hyperinflatie in zijn land
  Maar eens zal hij spijt krijgen van dit besluit.
  Het toerisme zal doodbloeden omdat vliegen voor westerlingen onbetaalbaar word en de Russen willen niet naar de verrader.

  • Eerst krijg hij 100duizenden Russen binnen met zakken vol dollars, nog niet zo lang geleden. Die begonnen businessen en kochten real estate. Het leek op een mooie samenwerking. Zouden ze nu nog blijven komen? En die midden oosten alliantie die de BRICS versterken kun je nu ook wel vergeten. Vervelend zo’n opportunistische ‘leider’ die van alle walletjes loopt te vreten voor zijn eigen kortzichtig belang.

   Of zou dit weer een rare zet zijn om EU in de val te lokken en om nog meer EU geld te kunnen zuigen…

 4. Dit wordt wel een gigantisch probleem voor Turkije dat met hyperinflatie te maken heeft. Als ze straks geen toegang hebben tot Belt and Road Initiative, maar wel de EU… Wat hebben ze daaraan?
  Alexander Mercouris had een mooie theorie… De Azov strijders werden teruggestuurd in ruil voor een toezegging van Zelenski dat hij de Turkstream pijpleiding niet aan zou vallen. En Mercouris denkt dat Turkije sowieso al anticipeerde op het niet doorgaan van de graan-deal, omdat via de schepen ook andere zaken dan graan binnenkwamen..

 5. Misschien weer theater op het hoogste ‘ a la wagner ‘ Russisch niveau? Zou me echt niet verbazen.
  Andrers mag Turkije toetreding to Shangai en BRICS vergeten.

  • precies, zoiets denk ik ook, een soort (samen) spel, Rusland en Turkije kennen de kaarten, echter NAVO en EU kunnen die niet goed inschatten.

   Immers de NAVO en EU nu tegen Turkije komt te vroeg, dus Turkije speelt even mee, gooit wat flut kaarten voor de NAVO EU & co, terwijl Rusland en Turkije al zaken hebben afgesproken en het spel beter beheersen.

 6. Vroeger in een boek iets gelezen over een vent die 30 zilverlingen ontving als hij zijn chef zou verraden.
  Erdogan heeft zich laten voorliegen dat lidmaatschap bij de EU in het verschiet ligt als hij zijn banden met Putin verbreekt en die judas trapt daar dus in. Maar hij zal er spijt van krijgen. Vergeet niet dat hij ook afspraken had met Rusland over Syrië die voornamelijk voor de Turken gunstig waren.
  Wat die Amerikaanse officieren betreft; dat geloof ik meteen want het westen zou er alles aan doen om de aanwezigheid van hooggeplaatsten in een faciliteit, die in verband wordt gebracht met zowat de wreedste oorlogsmisdaden die er bestaan, geheim te houden want er zijn ‘officieel’ “geen boots on the ground in UA”. Door die ruil is dit zonder meer nu wel bewezen.

  • Zo had ik het nog niet bekeken. Dan is zegt dit dus niet zozeer wat over Erdogan, maar het is de opstap naar bewijzen dat er in Oekraïne westerse militairen meevechten.

   En dat Erdogan als potentieel EU-lid drones levert, is wellicht de opstap naar een oorlog tussen de EU en Rusland.

   Smoke and mirrors en de mensheid zit als een konijn, verstijfd en passief, in de koplampen van een naderende vrachtwagen te kijken.

  • Let God sort them out juli 10, 2023 at 09:45
   Gadverdamme, als dat zo is, dan is deze zeepbel ook gebarsten. Erdogan speelt graag met de winners, maar hij is zo paranoide als de pest, dus maakt rare sprongen. En inderdaad, de vrachtwagen snelt af op de mensheid, als een konijn in de koplampen.

   • Mijn onderbuik zegt me dat dit allemaal show is, zoals alles steeds allemaal show is. Smoke and mirrors. Laat ze hun kunstje maar doen, over een week zal eea wel weer duidelijker worden. Het zou me niks verbazen als dit eenzelfde soort actie is als met die Prighozin. De schaakstukken bewegen… maar de USA-EU kan alleen maar bluffen en stoken.

    In het midden moet het ons echt duidelijk worden dat de mensheid de macht moet terugnemen ipv te hangen aan ‘leiders’ en hun misdaadsyndicaten die wij overheden noemen.

    We worden door media en politiek voor 99% tegengewerkt. Beeld je een wereld in waar die tegenwerking niet bestaat. Dan herstelt al deze ellende zich binnen een half jaar of misschien zelfs sneller. De mensheid moet uit het ego om weer mens te worden. Uit het collectieve ego, terug naar het collectieve bewustzijn. Uit onze hoofden, terug naar onze harten.

 7. Als de macht tanende is, maak je een gekke vruchteloze sprong in een onbekende diepte.
  Het “ding” ruimt zichzelf op!

 8. Even afwachten wat er in Vilnius gebeurd, wordt Zweden toegelaten?
  Voor hem is het een win, win daar ben ik zeker van.
  Er zijn EU landen die dringend gas nodig hebben, dus optie:
  1. Russisch gas via de Turkstream (die af en toe al onder schot ligt)
  2. Van de gas velden ten zuiden van Cyprus (lid van de EU) dat al vaker toegegeven heeft aan de orders van de VS.
  Dus het hangt af van wat hem geboden wordt.
  Als Zweden het groene licht krijgt ga ik alvast inpakken voor vertrek.

  • Waarheen? Waar kan je nog rustig en ongestoord en veilig leven?

   Misschien interessant om eens een kort artikel aan te wijden. We zitten denk ik allemaal in dubio en twijfel over wat nu te doen.

  • Heb getwijfeld over Hongarije… maar dat ligt tegen de Oekraïne aan. Ik vind het moeilijk.

   Eigenlijk vind ik dat iedereen anno 2023 in zijn land moet blijven om de WEF puinhopen op te ruimen. Maar ik begin wel moedeloos te worden van de 1 dimensionale wezens om mij heen. Ze worden elke week dommer en de kenniskloof is al zo enorm groot dat het lijkt alsof ik in een kleuterklas woon. Mensen zijn helemaal afgevlakt en leeg en de onbelangrijke dingen zijn van levensbelang terwijl de dingen van levensbelang volkomen onbelangrijk zijn geworden. Mensen zijn in 1D bewustzijn gestopt en de volgende stap is transhumanisme. Ik wil in een omgeving zijn waar mensen wonen en leven, niet deze halve compassie loze mens robots.

   Zucht… misschien toch maar eens in Hongarije gaan kijken de aankomende maand. De Pyreneeën, Noord Spanje en Noord Portugal lijken mij ook wel aardig… wel EU en WEF, maar het zijn streken waar je nog enigzins ongezien en vrij kan bestaan omdat je je af kan zonderen.

   • Ik woon al een paar jaar in Griekenland, vaste land in het noorden. Weinig te maken met wat er gaande is. Kom vaak in de dorpen. Ben een sterke vrienden groep op te bouwen met gelijk gestemden. Hongarije, Spanje, Portugal, Griekenland etc, zijn landen waar je veel mensen vind die nog wel nadenken en begrijpen war er gebeurd. In Nederland heb je dat ook wel maar veel minder vanwege het individualisme en matrialisme. Ik moet het hier met minder doen maar bevalt me uitstekend!

  • @boertje:

   Ook wij hebben het er vaak over gehad om naar Hongarije te emigreren. Maar wat als Orbán, net zoals Bolsonaro in Brazilië, eruit gewerkt wordt. Zijn houding tegen immigranten zint Brussel niet. Stel dat Orbán vervangen wordt? Dan zijn we van de regen in de drup terechtgekomen.

   En vergeet die kneusclown niet. Hij heeft gezegd Hongarije ‘wel even aan te pakken’.
   In principe wil ik mijn land niet verlaten maar het leven hier heeft geen rooskleurig vooruitzicht. Pfffffff. Zucht.

   • Je hebt overal goede en slechte tijden. Blijf je landje trouw om mee te strijden voor het (relatief) goede, oude Nederland.

  • boertje juli 10, 2023 at 09:51
   Hongarije is de beste optie in mijn optiek.Ach zo.Vluchten is niet een gegarandeerde optie.
   Het Inferno zal zich over heel europa uitstorten.De dingen wijzen er nog harder op,dan rond WOII.
   Vluchten zou je moeten doen,als je echt opties hebt.
   ‘als de ratten de schepen verlaten’,en wie komt hier allemaal naartoe?
   In de toekomst kunnen de blanke europeanen weer een goed heenkomen hebben,
   als ze toch bijna allemaal hierzitten.(zonder hersens)

 9. Jihadist van de NAVO chanteert Poetin voor 5 miljoen dollar per maand

  Erdogan gebruikt Zelensky om de Turkse heffingen op het Black Sea Grain Initiative te redden. De Turkse president zei dat Oekraïne het verdient om lid te worden van de NAVO en stond later voormalige commandanten van het neonazistische Azov-regiment toe om terug te keren naar Oekraïne, wat volgens een woordvoerder van het Kremlin een “directe schending” is van de gevangenenruilovereenkomst tussen Moskou en Kiev uit 2022.

  Na de aardbeving in Turkije, met de twijfel dat het werd veroorzaakt doordat Western 007 enkele van de te veel oliebronnen ondermijnde die krankzinnig waren gebouwd op een ondergrondse breuklijn met een zeer hoog seismisch risico, en de overwinning bij de presidentsverkiezingen werd behaald dankzij de internationale steun van Rusland en de moslimlanden (Iran en Syrië), keert de NAVO-jihadist Recep Tayyip Erdoğan terug om de rol op zich te nemen van de cynische dictator van een bijna schurkenstaat die bereid is elke regel aan te vechten om de rol van naald van het evenwicht in de geopolitieke , maar ook militaire botsing tussen Moskou en Kiev , steeds obsessiever ondersteund door de landen van de Atlantische Alliantie in bewapening.

  https://www.vtforeignpolicy.com/2023/07/natos-jihadist-blackmails-putin-for-5million-at-month/

  • De Turkse smeerlap Erdogan probeert Rusland af te persen, je kan het op je klompen aanvoelen komen dat hij de NAVO oorlogshitzers groenlicht geeft voor toetreding van Zweden tot de NAVO.

   Nota Bene
   Het was Poetin persoonlijk die Erdogan inlichtte dat er een staatsgreeppoging in Turkije (2016) opkomst was.

 10. teveel variabelen om er iets fatsoenlijk over te zeggen..maar feit is dat je Turkije beter kwijt dan rijk bent..ze kunnen hen beter op de kerk zetten windkalkoen.. Erdogan indachtig…

  • Dit geldt zo onderhand op alle fronten… teveel variabelen om nog wat over te kunnen zeggen. Precies wat ze willen… een sneeuwstorm van informatie en disinformatie en waarheden en leugens.

   We moeten uit onze hoofden en terug naar de liefde in onze harten, waar ieder mens (behalve de psychopaten) hetzelfde nodig heeft en wenst.

  • ook niet vergeten dat kalkoen Turkije, ooit zeer zwaar verslagen is door Rusland..later met de overschot van hun leger, toegevoegd aan het Frans-Britse Alliantie om de Krim te veroveren… weer niks, Engelse generaal heeft uit schande zelfmoord gepleegd.. Algerijnse troepen werden toen ook ingezet bij het Franse leger…de toenmalige Tsaar van Rusland heeft dat ook in de kiem gesmoord… heeft wel een tijdje geduurd..

   • Wijlen Samuel Huntington noemde in zijn ‘Clash of civilisations’ als een van de polen van een multipolaire wereld die er volgens hem aan zal komen (en wat hij zeker niet leek af te keuren ten gunste van een unipolaire wereld onder de V.S. onder de Wolfowitz-doctrine!) een Turkse pool (pan-turkisme) met als kernnatie die van Erdogan. Misschien droomt Erdogan ervan om al die Turkse ex-Sovjet Unie staten te krijgen na de val van Rusland. In zijn dromen dus…

 11. Net Erdogan gezien en wat ik al heel lang van mening was, ik vertrouw hem niet, net als Orban zeg maar, bevriend willen zijn met zowel de VS als de Russen is een spagaat, de Russen zullen natuurlijk desduivels zijn, Putin heeft zich echt vergist in Erdogan, dus die Turkse drones voor Kiev worden gemaakt door een bedrijf van de zoon van Erdogan, wat een viespeuk die Erdogan, de graandeal is nu helemaal van de baan natuurlijk, een onverwachte streek van Erdogan, ook al vertrouwde ik hem nooit ben ik toch verrast!

  • flardinga juli 10, 2023 at 10:37

   Top reactie Flardinga, Victor Orban vertrouw ik ook voor geen meter, zeg maar dat hij informatie en desinformatie de Europeanen op het verkeerde been probeert te zetten, er werd in Hongarije net zó hard en verbeten geprikt, dat in tegenstelling tot Belarus waar Loekashenko een smeergeld aanbod van 6 miljoen U.S Dollars afwees.

   • Adriaan W. juli 10, 2023 at 11:08
    Dit zijn de harde feiten waar we mee kunnen werken. Waar we op kunnen staven. (6 miljoen dollars is trouwens niks tegenwoordig, wat krijgt dat Zelesnsky zwijn wel niet.)

  • gelijk heb je, dat was voor mijn koffie, doe ik nooit meer, mijn koffie’s smaakte naar haat !!!… nooit meer eerst koffie..dan de rest..

 12. Hahahaha, hou toch op. Erdogan is een meester-onderhandelaar – dat zijn Turken/arabieren sowieso – en vreet van meerdere walletjes. Geef hem eens ongelijk, want hier zijn we daar ook niet vies van. Hij kijkt wel uit vijand van Putin te worden. Erdogan heeft een dubbel-dubbele agenda. Wij westerlingen denken teveel in hokjes, de kunst is om buiten de hokjes te kunnen denken.

  • Leven is 9D schaken… WIJ leren in ons ONDERwijs om alleen in 1D te schaken, daarom begrijpen westerlingen helemaal niks meer van de wereld. Communicatie is 80% non-verbaal, westerlingen begrijpen daar niks meer van. Westerlingen zijn 1 heel klein stapje verwijderd van transhumanisme… menselijke robots, The Borg.

 13. Je vijand is je grootse leermeester .
  Ging uiteraard niet stijl achterover. 😄.
  Erdogan heb ik altijd als onbetrouwbaar gezien .
  Hij was ook voor om asap oekistan in de navo op te nemen .
  Iets met grootste gemene deler?
  FF Off topic Midnight Express
  Op 6 oktober 1970 wordt de Amerikaanse Billy Hayes (Brad Davis) gearresteerd nadat hij drugs uit Turkije wilde smokkelen. Hij krijgt een gevangenisstraf van vier jaar en twee maanden. Hayes wordt naar de Turkse Sağmalcılar-gevangenis gestuurd, waar hij zijn straf zal gaan uitzitten. Na zijn aankomst raakt hij al snel bevriend met twee andere Amerikaanse gevangenen (Randy Quaid en John Hurt), en bedenken ze een ontsnappingsplan. Dit werd echter al snel ontdekt door een informant voor de gevangenis. Met nog 54 dagen te gaan, wordt in hoger beroep, ingesteld door de officier van justitie, zijn straf omgezet in smokkelen en krijgt hij 30 jaar. Zijn psychische en fysieke gezondheid gaat steeds sneller achteruit. Dit komt mede door de mishandeling door de gevangenisbewaarders en het hoofd van de gevangenis (Paul L. Smith). Omdat hij in zijn woedeaanval Rifki de informant vermoordt, wordt hij overgeplaatst naar een psychiatrische afdeling binnen de gevangenis. Op die afdeling gaat zijn gezondheid nog verder achteruit en probeert hij het hoofd van de gevangenis om te kopen. Deze poging mislukt ook en Hayes wordt meegenomen naar een kamertje waar het hoofd Hayes poogt te verkrachten. Na afweer van Hayes komt het hoofd ongelukkig ten val en wordt daarbij door een kapstok gespiest in zijn nek waardoor hij bezwijkt. Daarna trekt Hayes het uniform van het hoofd aan en loopt hij zonder enige problemen uit de gevangenis. Hij komt op 25 oktober 1975 veilig aan op Amerikaanse grond.

  Goede film gaf toener tijd ook veel spanning met de turkse gemeenschap .

 14. Dit citaat uit Daniel 8 zou zomaar op Erdogan kunnen slaan:

  “En in het laatst van hun koningschap, als de boosdoeners de maat hebben volgemaakt, zal er een koning opstaan, hard van aangezicht en bedreven in listen. En zijn kracht zal sterk zijn – maar niet door eigen kracht – en op ontstellende wijze zal hij verderf brengen, en wat hij onderneemt zal hem gelukken; machtigen zal hij verderven, ook het volk der heiligen. En door zijn sluwheid zal hij het bedrog dat hij aanwendt, doen gelukken; hij zal zich in zijn hart verheffen, en onverhoeds velen verderven.”

 15. Een moslim hoeft zich niet aan een contract met een niet moslim te houden.
  Daarnaast is Erdogan een stom stuk stront.

 16. …en toen stuurde Poetin een executie team naar die vrijgelaten gasten….niet nu direct, maar als de druk van de ketel is.

 17. Beste medelezers en medelevers, maak jullie niet druk over al dit theater. Het werd vooraf gescript en elke speler kent / speelt zijn rol ter vermaak van de toeschouwers.

 18. Laat niemand zich druk maken over Erdogan en Putin. Zij samen bespelen het schaakbord op een wijze die geen enkele westerling zal snappen, zij overleggen met elkaar welke zetten zij zullen doen. Beiden doen of laten niets zonder een reden. De Putinhaters en de Erdoganhaters snappen niets van de zetten die zij plegen te doen op het internationale schaakbord. Dit vereist zoveel diplomatie maar ook vereist het veel kennis over de internationale betrekkingen en beiden hebben uitermate goede adviseurs over het wel en wee van het hele gebeuren. Ogenschijnlijk zal het lijken alsof Erdogan Putin verraden zou hebben en dat is misschien ook de bedoeling dat het zo lijkt, maar er speelt heel wat meer achter de schermen waar de goegemeente geen weet van heeft. Dat is voor hen belangrijker dan dat de westerse wereld hen ‘mag’ of hen aardig vindt. Het spel is nog niet uitgespeeld. Een belangrijke zet is o.a. dat Turkije in de Navo blijft zodat de vinger aan de pols gehouden kan worden. Niet dat dat de beste optie is, maar het is beter dicht bij je vijand te blijven en te observeren welke zetten zij doen, dan er van weg te gaan. Zo blijft Turkije controle behouden. Hoe je het ook draait of keert, Turkije blijft een belangrijk land voor zowel het westen als het oosten. Een schakel die niet verbroken mag en kan worden omdat dat in het nadeel zou zijn voor zowel het westen als het oosten. Ook heeft Turkije allang voorzien in andere opties betreffende gaswinning en is de Turkstream veel minder belangrijk geworden voor Turkije, maar nog wel heel belangrijk voor het westen. Zoals Dropposportivo al zei: “De bekende aap zal nog wel uit de mouw komen.” Maar dan pas als dat nodig is en niet eerder.

  • EdeHaan,
   Ik betwijfel het wat je schrijft, ik kan er alleen maar op hopen, ook Orban blijf ik niet vertrouwen, we volgen het verder voor zover wij het kunnen natuurlijk, misschien krijg jij gelijk en zijn Putin en Erdogan het Westen te slim af, we zullen zien!

 19. Dit bewijst maar weer eens: een moslim is voor een niet-moslim NOOIT te vertrouwen. Mar dat kan iedereen weten: de in hun eigen ogen grote profeet heeft liegen tegen anders gelovigen toegestaan en zelf als eerste gepraktiseerd. Maar ja: een mens wil bedrogen worden. Zelfs als die mens de ex-KGB’er Putin is.

  • Beste rafi, dan ben je niet goed op de hoogte van de regels van de islam. Liegen is door de profeet nooit toegestaan geweest, en ook niet in het geval als deze andersgelovigen zijn. Dat is wel een gewoonte van het shiietische deel van de moslims die wel meer van die aparte regels hebben die je niet bij soennitische moslims zal vinden.
   Ben het wel met je eens dat er mensen zijn die zondermeer bedrogen wensen te worden, maar ik verkeer in de mening dat dit komt doordat zij gewild of ongewild onwetend zijn.
   Als een niet-moslim bedrogen wordt door een moslim dan is deze moslim gewoonweg fout en dient hij deze fout te herstellen en berouw te tonen voor zijn fout en de bedrogene dient hij hiervoor te vergoeden. Iemand die moslim is, is per definitie niet perfect maar het is wel zijn of haar taak daarnaar te streven. Helaas zijn er ook mensen die zeggen dat zij moslim zijn maar dat in hun hart niet zijn omdat zij een andere agenda hebben en op deze manier een poging doen om de islam zwart te maken.

   • Je bent de eerste bij wie ik zoiets lees. Ik neem aan dat je soenniet bent en liegt. Uit opportunisme. Feit blijft dat Mohammed destijds loog tegen de Joden van Medina of Mekka (weet ik niet meer precies) en dat daarom, omdat hij het deed, liegen tegen niet-moslims mag. Staat ook in de Koran. Je laatste zin is ook al zo tekenend. Als er toch een soenniet liegt, dan is hij geen echte soenniet. Zo lust ik er ook nog wel een paar. Zoals je beschuldiging dat ik niet goed geïnformeerd zou zijn. Ik wens zo min mogelijk met dat geloof te maken te hebben. Het interesseert me dan ook geen barst wat voor zoete dingetjes je over dat geloof neerpent. WEG met dat geloof uit Europa.

    • Rafi,
     Ik ben voor alle geloven weg, geloof in het algemeen onderdrukt mensen en dus blijf ik voor zover ik kan ver van religie, maakt niet uit welke zuilen of nwe zuilen, dat is mijn mening en daar zal ik mee in de kist gaan want ik ga die mening NOOIT veranderen, wel heb ik respect voor de gelovige mensen en probeer hen met respect te behandelen, behandel een ander zoals jij graag behandeld wenst te worden toch, maar kijk je in mijn hart dan denk en voel ik wat ik eerder schreef.

     • Vreemde positie neem je in, want anti-christelijke ongeloofsideologieën zoals fascisme, nazisme, communisme en zelfs al napoleontisme zijkn verantwoordelijk voor met afstand de meeste doden en ellende in de geschiedenis, de inquisitie niet uitgesloten. Je kent dit feit vast wel. Het is niet goed dat je alle geloven op een hoop veegt, al komt dat jouw verhaal wel goed uit, anders klopt het niet meer. Maar ik kan je ontnuchteren: je verhaal klopt niet. Het calvinisme is de uitzondering. Deze zuil heeft, op principiële gronden (en dat is fundamenteel belangrijk) nooit anders-gelovenden tot de dood toe vervolgd maar immer gewetensvrijheid voorgestaan. Het kon niet anders, anders zou het ontrouw geworden zijn aan zichzelf. Het weren van andere godsdiensten uit de publieke ruimte is onvergelijkelijk met bloedige vervolgingen. Wel heeft het zichzelf verdedigd. Niemand is perfect, dus kom niet aanzetten met de eeuwige 14 martelaren van Gorcum, want die zijn te verwaarlozen in vergelijking met al de schanddaden in de hele wereld van de zijde van Rome en de islam.
      Ja, een godsdienst kan ook tot haar leer hebben behoren een dogma/leerstuk van PRINCIPIELE verdraagzaamheid. Omdat Gods Rijk niet van deze wereld is en dus ook niet door zondige mensen bereikt kan worden. We laten het aan God over, en wachten op Christus’ wederkomst. Tot die tijd moeten we het uit zien te houden tussen gajes zoals Rutte, Kaag en Bikker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in