© kremlin.ru

Rusland blijft de verkoop van gas aan Europa openhouden, op voorwaarde dat men een bankrekening opent bij een Russische bank en de invoer in roebels betaalt. De nieuwe regeling is vanaf vandaag al van kracht.

In de praktijk betekent het besluit dat landen die direct of indirect Russisch gas willen kopen, goederen en diensten op de Russische markt zullen moeten verkopen om aan roebels te komen om de gasinvoer te betalen.

Het besluit is een presidentieel besluit dat vanaf 1 april van toepassing zal zijn. De Russische president Vladimir Poetin verklaart dit door te zeggen dat de risico’s die men van Russische zijde ziet in het verhandelen van gas in dollars en euro’s niet aanvaardbaar zijn in het licht van het feit dat het financiële systeem gebruikt is gaan worden als een economisch wapen, meldt het Russische staatspersbureau Tass.

“Wij hebben de Europese consumenten voorzien van onze hulpbronnen, in dit geval gas. Zij kregen het, betaalden het in euro’s, die zij vervolgens bevroren. In die zin is er reden om aan te nemen dat wij delen van het gas praktisch gratis aan Europa hebben geleverd,” aldus Poetin, die eraan toevoegt dat dit “natuurlijk niet zo kan doorgaan.”

Vooral Duitsland, waar meer dan de helft van de gasleveringen uit Rusland komt, heeft benadrukt dat een stopzetting van de Russische gasleveringen tot een zeer ernstige situatie in West-Europa zou kunnen leiden. De socialistische kanselier Olaf Scholz merkt op dat Russische energie “essentieel” is voor het dagelijks leven in Europa.

Tezelfdertijd heeft Duitsland, evenals andere Westeuropese landen, de omvangrijke sanctiecampagne tegen Rusland gesteund. Tezelfdertijd blijven de VS aandringen op de bespoediging van een uitgebreid energie-embargo tegen Rusland, meldt de Duitse staatszender Deutsche Welle.

Het besluit is formeel niet gericht tegen het Westen, maar tegen landen die Rusland als “vijandiggezinde landen” bestempelt.


Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Duitsers lachen nu niet meer – Rusland stopt de gastoevoer door belangrijke gaspijpleiding naar EuropaVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDr. Mark Trozzi: De Wereldgezondheidsorganisatie moet gestopt worden! Deze schurken zijn diep begaan met het met voorbedachten rade en georkestreerd, vergiftigen en tot slaaf maken van ons allen
Volgend artikelGlobalistische elites zien hun plannen voor de “Grote Reset” in gevaar
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. Nieuwe jongere hoofden tussen de 26 – 52
  Nieuwe hersenen
  Gezonde denkers
  Met maximaal dienst tijd tot 55 jaren leeftijd
  Die moeten alle Parlemetariërs het voltallige kabinets personeel vervangen
  Die het dienaars der volkeren werk tegen een vergoeding op sociaal minimum uitkerings niveau willen doen
  Met alle vervoer op tweede klas niveau vrij en een gewone man power fiets als welkomst geschenk
  Met garantie na afzwaaien een bijstands uitkering op sociaal minimum uitkerings niveau tot de dood erop volgt
  Kortom afzwaaien met behoud van dezelfde inkomen
  Het huidige stelsel is te duur in de onderhoud
  Deze nieuwe regel stelsel moet over de heele wereld in alle landen worden in gevoerd

  Dank U

 2. dosvedanja , i print roebbels with my hp printer, very good, i buy yacht like abrahmovich

  i buy chelsea and vodka company

 3. Ik vind het nog opmerkelijk genereus van de heer Poetin, hij had namelijk ook meteen de gaskraan dicht kunnen draaien..🙄

  • Is niet zo genereus zulle. De leveringen zijn contractueel en een breuk zou pas erg zijn voor Poetin. Anderzijds: energie is een levensnoodzakelijk goed, in één of ander akkoord is opgenomen dat dit stoppen een reden kan zijn dat Amerika daadwerkelijk aan de oorlog (WOIII) kan beginnen.

 4. Poetin is veel te lief. De gaskraan had vandaag al dicht gedraaid moeten worden, elke dag langer is gratis energie aan het corrupte westen. Laat het ze voelen die vuile hypocriete EU mooipraters. Om te walgen gewoon.

 5. Idd; hiermee kaast Poetin de bal terug; EU en USA hebben dollar en euro bevroren, dus tot behang gemaakt en boycotten europese en usa leveringen aan rusland.

  Nu moeten ze OF via dat banksysteem betalen; OF gewoon weer goederen leveren aan rusland.

  Zoals ikal eerder zei: nooit een slapende beer porren….

 6. Nou begrijp ik niet waar het westen zich druk om maakt.
  Zij moeten euro’s of dollars naar een bank overmaken, die bank zet het om in roebels en dat wordt als betaling beschouwd.
  Natuurlijk stijgt daardoor de vraag naar roebels, en stijgt de waarde van roebels; nou en? Als we betalen in oliedollars (wat Poetin zou moeten verbieden, of tegen een super lage koers moeten toestaan) waarderen we de dollar op

  Maar het geheel gezien: beter sancties per direct op te heffen.
  Als ik Poetin was, vroeg ik steun aan China; en stopte olie en gas leveranties totaal aan europa, behalve aan Servie en Hongarije.

 7. Maakt mij niet uit met welke munt ik moet betalen , zolang ik maar verzekerd blijf van goedkope Russisch gas en olie producten .
  Ik heb geen sancties gevraagd , diegenen die sancties willen zouden dat enkel ten persoonlijke titel mogen opleggen .
  Waarom moet ik opdraaien voor de sorteerbijen van de Globalistische egotrippers ?

 8. Maakt mij niet uit met welke munt ik moet betalen , zolang ik maar verzekerd blijf van goedkope Russisch gas en olie producten .
  Ik heb geen sancties gevraagd , diegenen die sancties willen zouden dat enkel ten persoonlijke titel mogen opleggen .
  Waarom moet ik opdraaien voor de zotternijen van de Globalistische egotrippers ?

 9. Dat iedereen gas in roebel moet betalen is wellicht een 1 april grap. Er moet niet in roebel worden betaald, maar betalen aan een Russische bank. Je betaalt gewoon in euro of zelfs in dollar en die bank zet dat om in roebel. Het is nu 2 april en ik heb nog niet gehoord dat de gasleveringen zijn stopgezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in