Het Russische Opperbevel stuurt acht versterkte bataljons van Tsjetsjeense strijders van het “Ahmat”-korps met in totaal 7.000 man naar Bakhmut om het overwerkte vrijwilligerskorps van Wagner te vervangen.

Op 4 mei verklaarde de leider van het korps, Jevgeni Prigozjin, dat hij niet genoeg munitie had om de bezetting te voltooien (twee huizenblokken met meerdere verdiepingen blijven in Oekraïens bezit) en met het oog op de Oekraïense tegenaanval die de prestaties van Wagner in gevaar zou kunnen brengen (zij vochten in een verhouding van 1:1 de zwaar verschanste Oekraïners) stuurt men nude uitgeruste Tsjetsjenen om de bezetting te voltooien, bericht Pronews.

De Tsjetsjeense leider, Ramzan Kadyrov, legde een verklaring in die zin af, waarin hij lof uitsprak voor Wagner.

In het bijzonder zei Kadyrov: “Onze strijders zijn klaar om op te rukken en de stad te bezetten. Het is een kwestie van uren.

Maar ik wil dat we de resterende twee kilometer van de stad innemen, niet ten koste van soldatenlevens, maar als gevolg van wederzijds begrip, steun van het opperbevel en strijders die het bevel van Ruslands opperbevelhebber Vladimir Poetin zullen uitvoeren.”

Laten we opmerken dat de Tsjetsjenen worden gecrediteerd voor het grote succes van de inname van Mariupol, met een bevolking die vele malen groter is dan die van Bakhmut in slechts drie maanden.

  Rusland neemt nieuwe stappen om zijn westgrens te beveiligen

Bovendien hebben de Tsjetsjenen een veel hogere gevechtswaarde dan het vrijwilligerskorps van Wagner, dat nu met 40.000 man niet dezelfde gevechtswaarde heeft als toen het een elite vrijwilligerskorps van 5.000 soldaten was.

Ramzan Kadyrov riep ook op tot medewerking van het Russische ministerie van Defensie en het Wagner-team.

De volledige bezetting van de stad moet voltooid zijn tegen 9 mei, wanneer de Russen in Moskou de Dag van de Overwinning zullen vieren.

Hij riep het ministerie van Defensie van de Russische Federatie op om te reageren op Prigozhin en een inspectie ter plaatse uit te voeren. Om uit te zoeken of alles is zoals Prigozhin zegt en wat er gedaan kan worden.

Hij zei ook dat zijn strijders een soortgelijk probleem hadden in Mariupol en dat hij na veel telefoontjes en een maand alles wist te regelen en veilig te stellen.

Er zij aan herinnerd dat de Tsjetsjenen de laatste maanden niet meer actief waren in de oorlog in Oekraïne. Enkele dagen geleden doken ze weer op in Spirne, toen ze een tankstation veroverden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

YouTube censureert na 8 jaar tape van Obama functionarissen uit 2014 die Oekraïense staatsgreep plannen (Nederlands transcript)Volg Frontnieuws op Telegram

  Belegering van Avdiivka - Kijk: Russische tank dwingt Kievse troepen zich terug te trekken - Vrouwelijke Oekraïense soldaat doodsbang in de loopgraven - Moskou schiet nu ook met clustermunitie

Lees meer over:

Vorig artikelG7 – Gierige 7
Volgend artikelSlag om Bakhmut nadert zijn einde in verwachting van nieuwe escalatieronde
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

  • En wat te denken van het nederlandse leger met een lesbische minister van defensie die bij haar aanstelling niet wist wie hoger is in rang een sergeant of een majoor.
   Laat ze in haar eigen achterban een woke legertje samenstellen met de helden paternotte en sjoerdsma voorop, het roze bataljon en de strijd aan gaan met de jongens van Kadyrov want zij vinden het toch onze oorlog . Akhmat Sila

   • Ja Rene,
    en de hetero Paternotte en Sjoerdsma met hun anti Rusland betogen wat een lekker triootje met lesbo Ollongren er nog bij!!!

  • Het gaat me nu toch wel te ver om alle Oekrainers met Nazi’s te vergelijken zeker met een Ashkenazim opperhoofd Zelenski. De echte Nazi’s, zoals Azov bataljon en de Kraken worden door de NAVO veilig in de achterste linies gehouden. Wat in Bakhmoet sterft zijn buitenlandse vrijwilligers (waaronder Canadezen, Britten, Polen, etc..) en Oekrainse opa’s. Het is louter een politieke keuze om die mensen daar door TOS vlammenwerpers te laten verbranden. Dat hun overlevingskans hoogstens enkele uren is is al.maanden bekend. Ik vind het een misdaad tegen de menselijkheid om die mensen niet eerder terug te trekken uit Bakhmoet.
   De onmogelijkheid om kritiek te uitten op de grootste vriend va Rutte, zelenski, zal ook ongunstig blijken te zijn voor de NAVO en het Westen. Zo ga je niet om met je eigen Oekrainers die als kannonnenvoer misbruikt worden en met de idioten die vrijwillig aan de grens met een nucleaire militaire grootmacht gaan staan te vechten. Vroeg of laat keert dit zich tegen je, hoewel je geen kritiek woord van de NPO zult horen

   • Euh misschien moet jij intel slava Z is volgen op telegram, die geven regelmatig beelden van die nazi mislukkelingen die gedood worden, weer eentje minder staat er dan bij.. Dus zijn de nazis wel degelijk in beeld in deze gevechten.

 1. Mooi van de tstsjenen om Putin bij te staan. Dan zal het wel snel afgelopen zijn. Duurt al veel te lang daar ook. Deze maand is cruciaal voor Putin. Hij moet weer een overwinning binnenslepen om zijn volk gerust te stellen.

 2. Okay dan!
  Ze laten commandant Kadyrov los op wat de oekie’s nog hebben.
  1 raid met goede fly-by en commandant Kadyrov heeft ‘a walk in the park’

 3. Prigozhin’s reactie was dus wel degelijk de juiste… zoals Kadyrov aangaf dat zij ook een tijd zonder voldoende munitie zaten in Maripol…en zij hebben ook een aantal maanden kunnen rusten…dus oordeel Niet in hun plaats.. luister naar de Soldaten ter plaatse…of bekijk die film van Wagner nog een keer of duurde deze film te lang voor sommigen..❓❓❤️🇷🇺❗

  • Klopt.Er werd geschreven dattie(Prigozhin) nu wel gewipt zou worden om deze taal…
   Nee heb de film volledig uitgekeken alsook de documantaire.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in