TACTIEK, STRATEGIE EN OPERATIES – Tot nu toe is de Russische militaire operatie in Oekraïne een verkenning met geweld geweest, voorafgegaan door de vernietiging van de voorraden en hoofdkwartieren van de Oekraïense strijdkrachten met afstandswapens. Het doel was uit te zoeken waar de Oekraïense strijdkrachten zich bevinden, ze te omsingelen, de bestaande Russische inlichtingen aan de werkelijkheid te toetsen en tegelijkertijd de bekende hoofdkwartieren, lucht- en zeemiddelen, voorraden en munitiedepots te vernietigen. En, misschien, was er de hoop dat de snelheid en het succes (de Russische/LDPR-troepen domineerden in de eerste week een gebied in Oekraïne dat ongeveer zo groot was als het Verenigd Koninkrijk) een vroegtijdig einde (aka erkenning van de werkelijkheid) zouden forceren, schrijft Patrick Armstrong.

Op het ogenblik zijn ze zich aan het klaarmaken voor de volgende fase. De lange colonne die de “deskundigen” op CNN zo in beslag heeft genomen, is de voorbereiding op de volgende fase. En dat is dit: “U heeft de hint niet begrepen, dus nu moeten wij u slaan”. Het feit dat de colonne daar heeft gestaan, geeft aan dat de Russen weten dat zij volledig luchtoverwicht hebben. Ten tweede is het een boodschap aan de Oekraïense strijdkrachten dat het afgelopen is, geef het op. (En men moet nooit vergeten dat de Russen/Sovjets altijd de beste zijn geweest in strategische misleiding, dus wie weet wat er werkelijk is tegenover wat de beelden laten zien).

Voor zover ik kan zien hebben ze drie ketels (omsingelingen) gemaakt. De belangrijkste is waarschijnlijk die rond Mariupol, waar de hoofdconcentratie van Azov, de voornaamste nazi-macht, is. Een andere wordt opgericht rond de voornaamste concentratie van de Oekraïense strijdkrachten tegenover LDPR. En er schijnt zich nog een andere te ontwikkelen ten oosten van Kiev. Een superketel van alle drie is zichtbaar. De nazi’s zullen uitgeroeid worden; de gewone Oekraïense soldaat zal naar huis mogen gaan. De nachtmerrie-vraag is hoeveel gewone Oekraïners vrij zullen zijn om te kiezen.

  De Westerse beschavingscatastrofe

De meest recente kaart:

Het dilemma voor de Russen is de stadsgevechten. Zij willen geen Raqqa waarin elk gebouw verwoest wordt, elke persoon gedood en solitudinem tot pax verklaard wordt. Zij weten dat er aan het eind van de dag nog Oekraïners zullen zijn en zij zullen willen dat die vrienden zijn: Washington kan ver weg solitudinem scheppen, maar Moskou kan ze niet dichtbij scheppen. Dit bemoeilijkt hun probleem ten zeerste, wanneer zij de nazi’s uit Mariupol proberen te verdrijven, wetende dat de nazi’s de bevolking van de stad als gijzelaars gebruiken. Hetzelfde probleem bestaat, in mindere mate, in de andere steden van Novorossiya. Ik denk dat zij de meeste steden zullen omsingelen en hopen dat Zelinsky & Co tot bezinning komen. Maar ik vrees dat de strijd in Mariupol verschrikkelijk zal zijn.

Er zijn enkele lichte aanwijzingen, op dag 8, dat de Oekraïense onderhandelaars zich realiseren dat neutraliteit iets is waarmee zij moeten instemmen. Ik zie dat besef ook aan Amerikaanse zijde opkomen.

Het uiteindelijke Russische doel is niet zichtbaar. Daarmee bedoel ik het uiteindelijke strategische doel; wij weten wat het grote strategische doel is. Zijn de Russen van plan een Novorossija te scheppen die onafhankelijk zal zijn, of zijn zij van plan een Novorossija te scheppen die een onderhandelingstroef zal zijn met het romp-Oekraïne? Ik denk dat het antwoord afhangt van wat Zelinski en Kiev (en de plaatselijke bevolking) beslissen. Over ongeveer een week zal er een onafhankelijke Novorossija bestaan en zal Rusland de hamer blijven hebben.

Ik zou verwachten dat in de komende 24/48 uur grootschalige overgaven van de Oekraïense strijdkrachten zullen beginnen (de Tsjetsjeense strijdkrachten eisen er al een op en hebben een indrukwekkende verzameling “trofeeën” om dat te bewijzen). Een aanzienlijk deel van de Oekraïense Strijdkrachten is nu omsingeld en, zoals gebruikelijk ( vide Sun Tsu) hebben de Russen hen een uitweg gelaten.

  Navalny's doodsoorzaak onthuld als "plotselinge dood syndroom"

GROTE STRATEGIE

De onmacht van de EU en de NAVO is voor iedereen duidelijk (Nou ja, Oke, niet iedereen op CNN, of in het Amerikaanse Congres of in de machtshallen in het Westen. Maar zij zijn niet de hele wereld). In dit verband raad ik aan Riyad te bekijken – Abdul Aziz kon heel goed zien hoe de wind waaide, en men mag aannemen dat zijn nakomelingen dat ook zijn.

De 97, of wat het ook waren, gevechtsvliegtuigen die opgewonden aangekondigd werden, komen natuurlijk niet. Het vliegverbod kan niet “afgekondigd” worden. De Tsjetsjenen hebben een heleboel MANPADs opgepikt die de NAVO geleverd heeft. Het enige wat die steun van de NAVO je oplevert is vernietiging als je de oorlog uitvecht waarin zij je heeft meegesleept, en een speciale kerstkaart als je verslagen en geruïneerd bent.

Wij zien de ineenstorting van het triomfalisme van na de Koude Oorlog, het “einde van de geschiedenis”, het “unilateralisme” en al de rest ervan. De realiteit bijt, en bijt hard. Je hoeft alleen maar te kijken naar de parade van CNN’s pratende hoofden en “deskundigen” die speculeren over hoe gek Poetin wel niet is: zij begrijpen het niet, dus moet hij wel gek zijn. Voor het Westen is het, zoals het geweest is, voorbij. De verwarring, de flauwekul, het opscheppen, de hysterie, de verboden: het Westen heeft niets meer in het kastje. Russische wodka door het toilet gieten, een zanger en een regisseur ontslaan, de naam van een drankje of een salade veranderen, katten of bomen verbieden, een Russische plutocraat sanctioneren en zijn jacht stelen, een blauw en geel t-shirt dragen. Pathetisch. En sta onder geen beding toe dat een Russisch verkooppunt de schapen verleidt met “desinformatie”. Net als de USSR, maar dan dommer. En wie dacht dat dommer zelfs maar mogelijk was?

Judo gaat over misleiding en de kracht van de tegenstander tegen hem gebruiken. Poetin, de judoka, heeft het Westen tot zelfmoord gejudood. Zet uw geld op onze banken, wij kunnen het in beslag nemen; zet uw bezittingen op ons grondgebied, wij kunnen ze stelen; gebruik ons geld en wij kunnen het annuleren; leg uw jacht in onze haven, wij kunnen het kapen; leg uw goud in onze kluis, wij kunnen het grijpen. Dat is een les die in de hele wereld weerklank zal vinden. Een naakte illustratie dat de “op regels gebaseerde internationale orde” eenvoudigweg inhoudt dat wij de regels maken en je bevelen ze te gehoorzamen. Over 2 of 3 weken zal iedereen in de wereld die op de potentiële hitlijst van het Westen staat, zijn tegoeden buiten het bereik van het Westen hebben gebracht. Xi zal zich een kleine glimlach veroorloven.

  2024 brengt Oekraïne aan de onderhandelingstafel - waar Poetin alle troeven in handen heeft

Wat de westerse sancties tegen Rusland betreft, ik denk dat daar een heel eenvoudig antwoord op is: vorige week kostte 1000 kubieke meter gas 1000 dollar; vandaag is dat meer dan het dubbele. Volgende week zal het zeker niet goedkoper zijn. Dito voor aluminium, potas, titanium, tarwe. Russische luchtvaartmaatschappijen leasen hun vliegtuigen; wat nu? Russische raketmotoren. Wat de mensen in het Westen niet begrijpen is dat de roebel de munteenheid is die de Russen binnen het land gebruiken, maar dat de prijs van olie en gas de Russische munteenheid buiten het land is. Ik sta versteld van de domheid: ze snijden hun eigen strot door en vernietigen hun eigen economie.

Rusland leunt achterover en lacht: vlieg op je eigen bezemsteel de ruimte in.

De wereldorde is veranderd. Week Twee.


Copyright © 2021 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Verenigde Staten hebben nog nooit zo’n kalme, onbeweeglijke, gedisciplineerde en zelfverzekerde vijand tegenover zich gehadVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDe man die Oekraïne verkocht
Volgend artikelOrban: “Ik zie dat links aan de kant van de oorlog staat, omdat zij ons er in willen meeslepen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Eén klein verschilletje van inzicht: de wereldorde LIJKT veranderd. In wezen is er niets veranderd. Putin had niet op een gunstiger moment kunnen binnenvallen. Twee jaar lang kon het WEF dit er niet bij hebben en moest alle aandacht van het grote publiek gevestigd zijn op een andere vijand, ‘het virus’. Nu dat allemaal erg meevalt en mensen bij bosjes neervallen door injecties in plaats van het virus, is distractie nodig. En daar hebben we een nieuwe vijand bij nodig. Een prachtig excuus voor een maandenlange blackout. Wat ze bij het WEF zeggen over Putin? Oh, dit: ‘Putin is doing an excellent job’. Hij is ‘Put in’.
  https://youtu.be/1eCUOJRnfJs
  En het vervolg:
  https://youtu.be/eZRmYACf3A4
  En het grotere verband van de bankiers:
  https://youtu.be/0mdDoewBRcw

 2. Vanmorgen een zelfverklaarde deskundige, waar ze die lui vandaan halen is mij een raadsel, enfin hij verklaarde door langzaam te oreren om meer gewichtigheid in zijn verhaal te brengen; Rusland heeft een tekort aan grondstoffen, nou achterlijker kan deze deskundige het niet maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in