In april kondigde de Amerikaanse president Donald Trump aan dat hij het geld inhoudt voor de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), wegens zijn politieke correctheid boven mensenlevens te stellen en zijn nauwe banden met China. Nu heeft Trump een brief naar de organisatie gestuurd met een ultimatum – het herstellen van de fouten of het verliezen van Amerikaanse financiering.

Foto: © IoSonoUnaFotoCamera / Flickr (CC BY-SA 2.0)

Toen Trump de brief in de avond tegen dinsdag op zijn accounts op social media plaatste, schreef hij ook dat de brief voor zichzelf sprak.

 

De Verenigde Staten zijn de grootste donor van de WHO, met ongeveer 400-500 miljoen dollar per jaar, wat overeenkomt met ongeveer 400-500 miljoen euro.

We maken ons grote zorgen over de vraag of de vrijgevigheid van Amerika het beste is benut, zei Trump in april.

De brief van Trump is gericht aan de hoogste leider van de WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, met een achtergrond als revolutionair communist in de als terroristen gestempelde Ethiopische militie, het Tigrese Volksbevrijdingsfront, TPLF.

In de brief benadrukt Trump in het bijzonder dat de organisatie haar onafhankelijkheid aan China moet tonen en zo niet, dan zal zij haar deel van de financiering staken en de WHO verlaten.

Rapport: Peking vroeg WHO-chef Tedros om een pandemie waarschuwing uit te stellen

Tucker: Media nonsens dat zwarten systematisch gedood worden door de politie

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here