© Gage Skidmore / Wikimedia (CC BY-SA 2.0)

De laatste tijd is veelvuldig gemeld dat de Democraat Joe Biden een geruststellende voorsprong heeft op de zittende president Donald Trump. Uit een nieuw onderzoek blijkt echter dat de publieke opinie is veranderd en dat Trump nu goede vooruitzichten heeft om voor een tweede termijn te worden herkozen, wordt door verschillende media gemeld.

Volgens het Democracy Institute heeft Trump het voortouw genomen, zowel op nationaal niveau als in de zogeheten “battleground states”, waar geen van de kandidaten vanzelfsprekend kan rekenen op een verkiezingsoverwinning. Nationaal gezien is dit een paar procent verschil met 48 procent voor Trump en 46 procent voor Biden. Maar in belangrijke “schommelstaten” zoals Florida, Iowa, Michigan, Minnesota, Pennsylvania en Wisconsin is de marge volgens het onderzoek in het voordeel van Trump.

Etniciteit cruciaal voor minderheidskiezers

Onder de blanke kiezers is de voorsprong van Trump ook groter, 53 procent tegen 46 procent voor Biden. Deze laatste is echter sterker onder minderheidsgroepen zoals zwarten en Hispanics. Onder de zwarten heeft Trump echter zijn vertrouwen tijdens de zittingsperiode sterk versterkt, van slechts 8 procent in 2016 tot nu 20 procent.

Als de publieke opinie zich zou laten gelden, zou Trump zijn presidentschap consolideren met meer zogeheten electorale stemmen dan hij bij de verkiezingsoverwinning op Hillary Clinton in 2016 heeft weten te vergaren.

Economische kwestie domineert en bevoordeelt Trump

De economie is de kwestie die de meeste kiezers in het kielzog van de Coronapandemie als belangrijkste en cruciaal beschouwen voor de manier waarop men zal stemmen. Hier heeft Trump een hoger niveau van vertrouwen dan Biden, en als het voorspelde herstel van de economie heeft plaatsgevonden wanneer het tijd is om naar de verkiezingen te gaan, heeft Trump een nog grotere kans om de verkiezingsoverwinning mee naar huis te nemen.

  Roger Waters zegt "Kleine Eikel" Zuckerberg "Fuck Off" na verzoek om iconisch Pink Floyd nummer te gebruiken voor advertentie

Het hoofd van het Democracy Institute, Patrick Basham, maakt de volgende analyse van de cijfers:

Hoewel Biden in een competitieve race met Donald Trump blijft, en dat misschien wel tot aan de verkiezingsdag, groeit zijn steun niet. En het is veelzeggend dat bijna alle kwesties die voor de kiezers het belangrijkst zijn, in het voordeel van president Trump zijn. Meer Amerikanen zijn bezorgd over de economie en het houden van hun huidige, of het krijgen van een nieuwe baan. Ze verwijten de economische gevolgen van de lockdown niet in grote mate aan Trump en ze geloven dat hij beter dan Biden in staat is om de economie weer te versnellen.

Bezorgdheid dat Biden dement is

Een van de redenen waarom Trump nu de leiding neemt, is de nog niet bevestigde informatie dat Biden lijdt aan voorstadia van dementie. Velen maken zich zorgen dat hij zijn zintuigen niet ten volle kan gebruiken om het presidentschap te vervullen. Het was iets wat de Republikeinse president Ronald Reagan heeft getroffen tijdens zijn tweede ambtstermijn. Hij stierf later aan vergevorderde dementie.

Zwarten bedreigen Trump-aanhangers

Vorig artikelSterk escalerende misdaadgolf in Democratische steden in de Verenigde Staten
Volgend artikelMelbourne lockdown: Politie kan zonder huiszoekingsbevel woningen binnengaan om ter plaatse “steekproefcontroles” uit te voeren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. securefreedom:
    Ending America’s Dependency on China for Essential Medical Supplies

    ‘On Monday, August 3, the Center hosted the fourth in the five-part Biosecurity Webinar Series as Center President and Executive Chairman Frank Gaffney interviewed Rosemary Gibson on America’s dependence on China for essential medical supplies and drugs. Gibson, a senior advisor at the Hastings Center and an expert in health care, health care reform, and patient safety, explained China’s threats to withhold medical supplies and drugs during the virus crisis in retaliation for criticism of its mishandling of the pandemic. She also discussed how many of the medical supplies sent by China to other countries during the pandemic, such as protective masks, were defective. Gibson believes it is urgent for the United States and the world to end its dependence on China for crucial medicines and medical supplies.’

    https://www.youtube.com/watch?v=2qMXvdIOJiw

    https://debataafschecourant.wordpress.com/2020/07/31/mondkapjes-je-stikt-nog-eerder-de-moord-dan-dat-je-wordt-besmet/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in