Australische politie, foto ter illustratie © Jack London / Wikimedia (CC BY-SA 3.0)

De politie in Melbourne, Australië, heeft nu de bevoegdheid om zonder bevelschrift de woningen van mensen binnen te gaan en controles uit te voeren om de naleving van de nieuwe Coronavirus-regels af te dwingen.

Nadat de deelstaat Victoria officieel een “rampsituatie” had uitgeroepen als reactie op een piek in Coronavirus-gevallen, verklaarde de premier van de staat, Daniel Andrews, [Australische Arbeiderspartij] aan de bewoners: “We kunnen niet langer zomaar mensen zonder enige reden buiten hebben”.

Naast een avondklok van 20.00 tot 5.00 uur, kunnen de bewoners alleen buiten die uren hun huis verlaten om te winkelen voor voedsel en essentiële zaken, zorg en verzorging uit te voeren, evenals dagelijkse lichaamsbeweging en werk.

De nieuwe bevoegdheden geven de politie ook het recht om “uw huis te betreden om steekproefcontroles uit te voeren, zelfs als u ze geen toestemming geeft en ze geen bevelschrift hebben”, meldt LockdownSkeptics.org.

Er zijn ook controles op het gebied van inkopen ingevoerd, waardoor de burgers niet meer dan twee stuks van bepaalde essentiële zaken kunnen kopen, waaronder zuivel, vlees, groenten, vis en toiletpapier.

Zoals Summit meldt, plaatste de politie zich onmiddellijk nadat de regering de nieuwe draconische maatregelen had aangekondigd met honderden tegelijk rond woontorens om ervoor te zorgen dat niemand kon vertrekken.

De mensen kregen te horen dat ze de komende zes weken in de woning moeten blijven waar ze de vorige nacht hebben geslapen. Wie de nieuwe regels overtreedt, krijgt een boete van maximaal 1.652 dollar, een bedrag dat nog zou worden verhoogd.

Zoals Toby Young schrijft, kan de piek in Covid-19 gevallen in het gebied eenvoudigweg te wijten zijn aan het feit dat er meer tests worden uitgevoerd.

Victoria testte bijna 43.000 [mensen] op zondag, 26 juli, twee keer zoveel als op normale dagen, en de piek op woensdag zou te wijten kunnen zijn aan de paar dagen vertraging voordat de resultaten doorkomen. Bovendien is een percentage van de positieve resultaten waarschijnlijk te wijten aan de uitgebreide contact tracering die in de afgelopen weken is ingevoerd, met gerichte tests van degenen die in contact zijn geweest met andere geïnfecteerde mensen.

Het lijkt op een bekend patroon: op advies van de volksgezondheidsbeambten voert een politiek leider de tests op en introduceert een ’track en trace’ programma, wanneer het aantal gevallen onvermijdelijk toeneemt, raakt de leider in paniek en voert hij draconische nieuwe maatregelen in.

WHO gaat akkoord met het heropenen van de Chinese dierenmarkten

  Het "Slimme Virus" en de "Grote Zwendel"
Vorig artikelTrump neemt de leiding over Biden voor de presidentsverkiezingen
Volgend artikelZimbabwe koopt blanke boeren terug
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.