© Planet of the Apes

Elon Musk heeft onthuld dat een van zijn startups erin geslaagd is om een aap videospelletjes te laten spelen met zijn brein, dankzij een chip die in de hersenen van de aap geïmplanteerd is. Musk’s brain-hacking bedrijf, Neuralink, heeft gewerkt aan het creëren van een apparaat dat bestaat uit kleine sondes met elektroden bevestigd aan kleine flexibele draden die de activiteit van duizenden hersenneuronen kunnen controleren.

Hij is begonnen met het testen van de technologie op een aap, en Musk zegt dat het dier met succes in staat was om een computer met zijn hersenen te besturen.

“Hij is een blije aap”, zei Musk tijdens een gesprek op de besloten sociale app Clubhouse, meldt Bloomberg. Musk reageerde op vragen over de laatste ontwikkelingen van Neuralink, dat in 2017 werd opgericht.

“We hebben een aap met een draadloos implantaat in zijn schedel met kleine draadjes die videogames kan spelen met zijn brein. Je kunt niet zien waar het implantaat zit en hij is een gelukkige aap. We hebben de mooiste apenfaciliteiten ter wereld. We willen dat ze mind-pong met elkaar spelen”, vertelde hij de luisteraars.

Musk is de oprichter van zowel Tesla als SpaceX.

Het doel van de technologie is om een chip te gebruiken om mensen te helpen die hersen- en ruggengraatletsel hebben opgelopen.

“Er zijn primitieve versies van dit apparaat met draden die uit je hoofd steken, maar dit is als een Fitbit in je schedel met kleine draden die je hersenen ingaan”, legde Musk uit.

De technologie heeft gemengde reacties losgemaakt, waarbij sommigen zich afvragen of het een verstandige zet is of niet, maar tijdens een eerder optreden op een Neuralink livestream, legde Musk uit dat het zou kunnen helpen bij het bouwen van een “digitale superintelligentielaag” om mensen te koppelen aan AI en mensen met neurologische aandoeningen enorm te helpen.

Microsoft octrooi verleend om dode mensen te reanimeren als 3D ‘Chatbots’

Vorig artikelTrump genomineerd voor Nobelprijs voor de Vrede voor vredesdeal Israël-UAE
Volgend artikelGrote politieactie na onthoofding in het Franse Toulon
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. @ Alisisela.
    Past er wél een chip in dan ? (in dat jonge meisje)
    Ik denk verder dat plm. álle leden in de Kamer zo´n chip ingebouwd hebben want ze spelen doorlopend op hun iPads tijdens vergaderingen !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in