Duitsland zou binnenkort kunnen ophouden te bestaan als land door de escalerende energiecrisis, zei de voormalige Amerikaanse president Donald Trump.

Tijdens een bijeenkomst in Youngstown, Ohio, zaterdag, haalde Trump uit naar zijn opvolger in het Witte Huis, waarbij hij het energiebeleid van Biden en de zogenaamde Green New Deal onder vuur nam, bericht RT.

De Republikein beweerde dat, hoewel de VS onder zijn bewind onafhankelijk waren geworden op het gebied van energie en op weg waren om “totaal dominant te worden… groter dan Saoedi-Arabië en Rusland samen”, Joe Biden de VS sindsdien heeft gereduceerd tot “bedelen om energie”.

Trump haalde vervolgens de bedroevende stand van zaken in Duitsland op dit gebied aan. Volgens de voormalige president heeft hij toenmalig kanselier Angela Merkel gewaarschuwd dat de Nord Stream 2-pijpleiding, die Russisch gas naar Duitsland zou moeten pompen, Berlijn nog afhankelijker zou maken van de Russische energie-export.

Trump zei dat hij de “witte vlag van overgave” naar Angela Merkel had gestuurd toen zij weigerde het project te schrappen.

“Als u 72% van uw energie uit Rusland haalt, hier is de witte vlag, want u zult zich heel snel overgeven,” vertelde het voormalige Amerikaanse staatshoofd over zijn eigen waarschuwing aan Merkel.

Vervolgens haalde hij de “slechte dingen” aan die in het verleden tussen Berlijn en Moskou zijn gebeurd als bewijs dat Duitsland niet zo sterk op Rusland had moeten vertrouwen.

De voormalige Amerikaanse president besloot met de opmerking dat “Duitsland nu teruggrijpt op de ouderwetse dingen, waaronder kolen,” ondanks zijn eerdere beloften om groen te gaan.

  Is Rusland van plan te verliezen?

“Maar ze hebben geen keus, ze zullen geen land meer hebben,” waarschuwde Trump cryptisch, voordat hij weer terugkeerde naar het onderwerp binnenlandse politiek.

De gasprijzen in Europa zijn kort nadat Rusland eind februari zijn militaire offensief tegen Oekraïne lanceerde dramatisch gestegen, en zijn sindsdien constant hoger gebleven dan vorig jaar.

Nu zowel de Nord Stream 1 als de Nord Stream 2 pijpleidingen buiten werking zijn, hetzij door beslissingen van Berlijn, hetzij door beslissingen van Moskou, heeft de Duitse regering noodmaatregelen getroffen om een voorraad gas aan te leggen.

Verschillende hoge ambtenaren in Duitsland hebben gewaarschuwd dat de komende winter waarschijnlijk zwaar zal zijn.

De voormalige president zegt Angela Merkel te hebben gewaarschuwd dat Berlijns afhankelijkheid van Russische energie zou kunnen leiden tot een “overgave”.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Gigantische cijfers van Oekraïense verliezen beginnen nu eindelijk bij het Westerse establishment door te dringenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet COVID-19 eindspel: Wereldbestuur, “Digitale Tirannie” en de Ontvolkingsagenda
Volgend artikelZelensky en NAVO plannen om naoorlogs Oekraïne te veranderen in “een groot Israël”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

25 REACTIES

 1. Tja ze hadden zich natuurlijk nooit afhankelijk moeten maken van Rusland. Afhankelijk van de VS, SA, de EU en ECB is natuurlijk veel betrouwbaarder.

  • Volgens mij zijn jullie meer dan 4 jaar weg geweest uit Nederland zowel de Duitsers als de EU staten bezitten niets meer en zeker ook geen land meer ,onze leiders hebben ons land verkocht verkwansel want wat goed is moet je zo laten nee Rutte heeft contracten getekend waardoor wij nu in zwaar weer zitten en waar het ook over gaat alles zijn wij kwijt een land dat plat gebombardeerd was hebben wij met onze handen arbeiders op gebouwd en toen het klaar was heeft Rutte met zijn links tuig alles naar hun vrienden van Brussel en het WEF over gemaakt en wij blijven beroofd achter straks in kou en armoede, met dank aan de stomme laffe
   schapen.

 2. Het lijkt me beter dat schreeuwclown trump zijn waffel sluit. Zelf heeft hij de Nordstream 2 tegengehouden en als Duitsland verdwijnt, dan heeft hij geen Deutsche Bank meer. Volgens Reiner Fuellmich een criminele organisatie waar trump zijn financiële belangen door laat behartigen. De rattenvanger van Hamelen is fout tot op het bot en is niet de juiste persoon om anderen de maat te nemen.

 3. Vanuit het oogpunt van de VS was dat natuurlijk begrijpelijk. America First is ook op het gebied van buitenlandse betrekkingen exact dat.
  Overigens zou dat ook het standpunt van ELK land moeten zijn; eerst voor de eigen belangen opkomen. Putin stelt ook duidelijk de Russische belangen voorop, zoals het hoort.
  Voor de Europese landen had dat moeten betekenen zich niet met de Ukraine-ellende te bemoeien en zich onafhankelijk maken van de VS. Ja, Europa was afhankelijk van Russische gas en olie, nou en? Rusland is decennialang een zeer billijke, betrouwbare en goedkope leverancier geweest. Uiteraard zouhet beter zijn volledig onafhankelijk te zijn, maar dat betekent kernenergie, want wind- en zonne-energie gaan dat nooit redden.
  Maar je mee laten slepen in een conflict, puur omdat je een domme ideologie aanhangt is nooit het beste voor het eigen land.
  Nederland(se belangen) Eerst zou ook voor de Nederlandse politiek altijd het uitgangspunt moeten zijn, ipv constant de schoenen van Brussel likken.

 4. = Nu zowel de Nord Stream 1 als de Nord Stream 2 pijpleidingen buiten werking zijn, hetzij door beslissingen van Berlijn, hetzij door beslissingen van Moskou, heeft de Duitse regering noodmaatregelen getroffen om een voorraad gas aan te leggen. =

  lol, hetzij door instructies van de USA ook door Trump!! maar bovenal door zeg de deep state en US NATO sancties and so on! en Ursula volgt dat op.

  Maar de US is de aandrijving! zij zitten al geïnfiltreerd in Europa minimaal al vanaf WW2 never forget, never forgive! the US = Evil.

  zoals die duivelse Kissinger ook zij in 1973

  Who controls the food supply, control the people
  Who controls the money, control the world
  Who controls the energy, control continents.

  • ..he of she who does not give a fuck and just takes will eat the food, control the streets and if he of she does not give a flying fuck for money because it is redundant than that is where the power is.

   Zolang wij denken te moeten spelen volgens de regels van hen die ons overheersen zullen we altijd ondergeschikt en neergetrapt zijn.

 5. Duitsland bestaat al sinds 1945 niet meer officieel. In iedere Duitse paspoort staat dan ook Duitse en geen Duitsland. West Duitsland is bezet Amerikaans grondgebied sinds 18-05-1945 tot op heden. Oost Duitsland was onder voorwaarde in 1990 aan Amerika gegeven. Deze voorwaarde is willens en wetens geschonden door de Duitsers zelf. Hierdoor staat het oost Duitse deel van het land weer op losse schroeven en kan weer opgeëist worden door Rusland. Net als Nederland is ook sinds 18-05-1945 bezet Amerikaans grondgebied. Het lease contract over dit voormalig Nederlandsgrondgebied liep 19-07-2021 af.

 6. Vraag ik mij wel af hoe Nederland Amerikaans bezet grondgebied kan zijn terwijl de Amerikanen niet de bevrijders van Nederland waren (dat waren de Canadezen, Britten en Polen).

  • Omdat wij voor het einde van WW2 door de nazi’s aan Duitsland zijn toegevoegd en dat is nooit teruggedraaid .. Duitsland is bezet door de VS net als Japan.

 7. Het volgende ei wil ik even kwijt. Op de tweede rij in de Westminster Abbey vandaag bij de uitvaart van lizard Lilibet zat koning emeritus Juan Carlos van Spanje. Deze man heeft tientallen miljoenen euro’s aan steekpenningen geïncasseerd bij de aanleg van een spoorlijn door een Spaanse consortium in Saudi-Arabië.
  Ook heeft hij zijn speciale vriendin – zeg maar maîtresse – Corinna zu Sayn-Wittgenstein bedreigd.
  Volgens het Spaanse openbaar ministerie is vervolging wegens corruptie & bedreiging niet opportuun. En natuurlijk zwijgt de Mockingbird press/ msm in alle talen.

  Juan Carlos legde de eed af als vorst in het Spaanse parlement (Cortes) op 22.11.1975. Adolf Hitlers dochter Angela Merkel werd bondskanselier op 22.11.2005. Het meestergetal 11 van vrijmetselaars is hier prominent aanwezig.

 8. McDrone, de landen in West-Europa zijn langs alle kanten aan handen en voeten gebonden door opgedrongen allianties en verdragen (Navo, IMF, EU et. etc.) zodat een onafhankelijk buitenlands en economisch beleid totaal onmogelijk is. Wat men noemt “vazalstaten”. Een onafhankelijke koers varen zoals Hongarije is gewoon onmogelijk. Gans de EU is tenslotte een creatuur van Washington.
  Sinds de jaren negentig heb ik de EU wegen zien inslaan, totaal tegen de wil van de bevolking.

 9. Nou, dan heeft de JOOSA eindelijk voor elkaar waarvoor Judea (het internationale jodendom) Duitsland de oorlog verklaarde en de zg Allies by hook and by crook WOII in regelde: om hun aartsvijand, de Duitsers, in wezen als volk, als natie, als land uit te roeien. Hoppa. Het heeft ze dan zo’n 80 jaar hands-on organiseren gekost, en de amerikaanse belastingbetalers triljoenen en de Duitsers triljoenen aan Wiedergutmachung, maar dan hebben de joden een groot deel van hun masterplan voor elkaar.

 10. Zolang mensen niet beseffen dat de WW2 geheel opgezet is voor o.a. ook de-populatie aan alle zijde en “nazisme” juist een produkt is van Khazaren en Freemasons komen we nergens. En begint het cirkeltje weer opnieuw, alleen nu kan je het goed zien in Oekraïne. Joden die met Nazi’s samen vechten…Hitler was een puppet we zijn allemaal voor de gek gehouden en de hele Nazi NWO order club is via Vaticaan ontkomen naar Z-Amerika en de VS zelf. Amper 10 jaar na WW2 liepen voormalig SS’rs ineens in Nato uniform. En Hitler heeft geen 1 Freemason gebouw gesloopt tijdens bezetting EU en Rotshild geen nekschot gegeven maar in luxe even vast gehouden in ruil voor miljoenen…Het is een grote leugen wat ons is verteld en geleerd op school. Sorry nazi sympathisanten en USA/GB verwelkomers als bevrijders u bent allen voorgelogen.

 11. Logisch.De lidstaten hebben geen vertegenwoordiging in Brussel.
  De EP’s hebben trouw gezworen aan Brussel, en zijn benoemd.

 12. Heeft Rusland ooit gedreigd om gas of andere zaken voor Europa te beperken voor dat ze orde op zaken stelden in Nazi Oekraïne, nee dat hebben ze niet, ooit gedreigd met geweld naar Europa, nee ook niet, door het inhameren op de bevolking hoe slecht Rusland en China en andere landen wel niet zijn en niet te vergeten de leugen pers en media hebben veel mensen een verkeerd beeld van veel landen, nato ( westen wij dus)en de vs worden tot op het bot gehaat door zoveel landen en hoe zou dat komen, de nieuwe wereld word ons door de strot geduwd en wie is motor daarvoor, eeuwen oude klieken bepalen en wij geloven nog steeds dat ze het beste met ons voor hebben, vroeger werd er gevraagd naar je naam, nu naar je BSN, go wanneer werden nog meer een nummer genoemd, ik ben het allemaal zo zat, en helemaal de mensen die nog steeds alles geloven, of is het angst voor de waarheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in