Ik word moe van het schrijven van Berichten met “No Shit” of “Duh” titels. Of, zo u wilt, met “We told you so” titels. Ik heb al zoveel geschreven over Amerikaanse “intel” en hoe die eigenlijk geen intel is, dat ik geen tijd heb om al die gelegenheden op te sommen. Maar cijfers van Oekraïense (nazi) verliezen tijdens SMO die nu beginnen te circuleren geven een indruk van het verloop van de Russische operatie in Oekraïne. Natuurlijk heeft al deze info een enorme geopolitieke invloed, vooral op de Verenigde Staten die, zoals altijd, met een absoluut BS-narratief op de proppen kwamen, dat heel snel in elkaar aan het storten is, schrijft Smoothiex12.

Welnu, de NYT heeft besloten zich te gaan onttrekken aan die hele Rusland “is aan het verliezen in Oekraïne” BS die ze samen met neocongekkies gepromoot heeft, en begint met dat altijd bekende riedeltje van de “mislukte intel”. Juist.

New York Times: De V.S. hebben geen duidelijk beeld van de oorlogsstrategie van Oekraïne, zeggen functionarissen

Hm, als ik het nu eens ronduit zeg – de V.S. hebben nooit ergens een duidelijk beeld van gehad, vooral niet van Rusland, of, als in dit geval, SMO, en zijn volledig in de propaganda van de Oekraïners getrapt, wat een complete incompetentie van de “intel” in de V.S. aantoont.

Avril D. Haines, de directeur van de nationale inlichtingendienst, getuigde vorige maand tijdens een hoorzitting van de Senaat dat “het heel moeilijk te zeggen was” hoeveel extra hulp Oekraïne zou kunnen absorberen. Zij voegde eraan toe: “Wij hebben in feite meer inzicht, waarschijnlijk, aan de Russische kant dan aan de Oekraïense kant.” Een belangrijke vraag is tot welke maatregelen Zelensky in Donbas wil oproepen. Oekraïne staat daar voor een strategische keuze: zijn troepen terugtrekken of het risico lopen dat ze door Rusland omsingeld worden.

O nee, het is niet “moeilijk te zeggen”, ieder persoon met een goede professionele militaire achtergrond en kennis van Rusland zou geen enkele moeite hebben gehad om de uitkomst te voorspellen. Maar die personen worden in de VS buitengesloten van media en besluitvormingskringen, en de VS heeft GEEN serieuze strategische inlichtingen, punt uit. Het meeste wat talrijke Amerikaanse “denktanks” produceren is shit.

“Ik weet niet of het in het belang van het Amerikaanse publiek of van het Oekraïense publiek is dat de Oekraïners openhartig zijn over hun verliezen, als het resultaat is dat het de Russische oorlogsinspanningen versterkt,” zei Biddle. “Maar dat betekent dat wij beide kanten van het verhaal niet echt kennen.” De Verenigde Staten hebben betere schattingen van de Russische verliezen aan slachtoffers en materieel, zei een hoge Amerikaanse ambtenaar. De Defense Intelligence Agency bijvoorbeeld schat dat het aantal gesneuvelde Oekraïense soldaten vergelijkbaar is met dat van Rusland, maar het bureau heeft veel minder vertrouwen in zijn schatting van de Oekraïense verliezen.”

Nee, mijnheer Biddle, dat doet u niet. Dat heeft u nooit gedaan, met betrekking tot Rusland. Dit BS-gezever over “strategie” is dus gewoon dat, een BS-gezever van enkele “deskundigen” die aanvoelen dat hun BS op het punt staat onthuld te worden, zoals gewoonlijk, en zij houden van hun pseudo-academische en “intel” baantjes en proberen zichzelf te promoten als professionals, wat zij niet zijn wanneer het op iets werkelijks aankomt: geopolitiek, oorlog, economie, wat je maar wilt. Het probleem is systemisch, het zit in het Amerikaanse onderwijssysteem, dat over de hele linie volkomen kapot is, van K-12 tot Ivy League en militaire academies, en het is echt grappig om te luisteren naar “intel” van mensen die “intel” verschaften over Saddam’s WMD, Irak en Afghanistan. De slotalinea zegt het allemaal.

“Alles gaat over de doelen van Rusland en de vooruitzichten van Rusland om hun doelen te bereiken,” zei Sanner. “Wij praten niet over de vraag of Oekraïne misschien in staat is hen te verslaan. En ik heb het gevoel dat wij ons op een nieuwe mislukking van de inlichtingendienst moeten voorbereiden door daar niet openlijk over te spreken.”

No shit, pardon my French, maar er wordt nu ernstig getwijfeld aan de competentie van de hele regeringsmachine in de VS, en de praktische resultaten van zo’n regering leveren een enorme hoeveelheid bewijsmateriaal om zo’n bewering te staven. Vooral op militair-intelligentiegebied, waar de Verenigde Staten zich van de ene ramp naar de andere begeven. Het narratief over SMO is in werkelijkheid dood en de mislukking is niet in ontwikkeling, die is al gebeurd. Het is een voldongen feit, hoe men ook lippenstift op het varken wil doen. Wat de Amerikaanse MSM betreft, het is een menselijk en professioneel riool, maar het is blijkbaar het enige wat het moderne Amerikaanse regeren is – klote PR en propaganda. Het is ook een distillatie van een ernstig butt-hurt en sore-loserisme bij het zien hoe echte oorlog gevoerd wordt door professionals. De getallen van 51.000 KIA (Killed In Action) en ongeveer 60.000+ van MIA (Missing In Action) van Oekraïne lijken correct (plus-minus) en dan hebben we het nog niet eens over de gewonden, die een uiterst grimmig (voor Oekraïne) beeld scheppen, en een werkelijk falen van de westerse “technologie”.

Bonus:

Groep Oekraiense militairen vernietigd in Severodonetsk 

Via Southfront.org.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Situatieverslag: Operatie Z – Russische troepen gebruiken “vlammenwerpers” om de ingesloten Azov-nazi’s in Mariupol eruit te brandenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAmerikaanse “Javelin” anti-tankraketten naar Oekraïne gezonden, zijn nu TE KOOP op het Dark Web
Volgend artikelDe binnenste kring van de Oekraïense president koopt voor miljoenen € herenhuizen in Zwitserland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Beste schrijver artikel; je snapt het niet. De berichtgeving in de westerse kranten is niet voor de westerse lezer.
  Het is een informatie oorlog om Rusland en de Russische bevolking te destabilizeren. Russen zijn ook op zoek naar nieuws, net zoals de lezers hier. Het wantrouwen tegen de staatspropaganda is wereldwijd. Russen lezen / kijken naar westers nieuws. Russen in het buitenland kijken naar westers nieuws. Deze berichtgeving komt terecht in Rusland. De bedoeling van het Oekraïne wint / Rusland verliest nieuws is om de Russische burger aan het twijfelen te brengen / in opstand te brengen tegen Putin / de Russische overheid.
  Wij bevinden ons in een informatie oorlog.
  De psy-opp operaties beperken zich niet tot enkel corona of klimaat sprookjes.
  Achter het nieuws zitten hele denktanks met mediadeskundigen en psychologen.
  Probleem voor de denktanks is dat veel Russen familie in de Oekraïne hebben die vertellen hoe het echt is en ze spreken veel vluchtelingen uit donbass in eigen land. Tegen deze informatie is geen media offensief gewassen.
  De westerse nieuws psy opp ‘Rusland verliest’ bedoeld voor de Russische burger komt niet over.
  De het is ‘ Rusland zijn schuld’ voor de plantaardige / niet denkende westerling lukt echter prima.
  Het nieuws is hoe je het bekijkt.
  .

 2. Het Hooggerechtshof van de Volksrepubliek Donetsk (DPR) veroordeelde op 9 juni drie buitenlandse huurlingen – de Britten Sean Pinner en Aiden Aslin, evenals de Marokkaanse burger Saadoun Brahim ter dood.

 3. Regeringen en hun nieuws outlets die leugens verspreiden verliezen op lange termijn alle krediet waardigheid.
  Dat bijvoorbeeld een Rutte nog steeds aan de macht is maar nog maar minimaal vertrouwen heeft bij de bevolking is een gevolg van constante leugens en het verdraaine van waarhedin of het vluchten voor verantwoordelijkheid. Dat is een aftakeling die niet meer om te draaien is. Hoe dat de gladjanus de laatste keer aan de macht is gebleven is mij een raadsel, maar ik vermoed fraude met de kiesmachines. Van alle mensen die ik ken heeft er niet een op Rutte gestemd, en als er iemand nog iets “aardigs” over de drol heeft gezegd in de laatste 2 jaar binnen mijn kennissen kring dan ben ik dat zelf….

  Dus hoe blijft zo iets aan de macht? Door een pers die leugens verspreid.

  Lugenpresse….HOERNALISTEN.

  Als daar eerst word schoongemaakt…..

 4. Duchesne.Die rutte is net als bakellende geselecteerd door de (nazi) bilderberg groep om MP te worden,niet door de kiezer (stemfraude) rutte schijnt een hoge vrijmetselaar te zijn en rijk en machtig,hij is lid van de NWO kliek (satanisten)De opdracht van rutte is nederland en de nederlanders slopen voor de installatie van een NWO (great reset)

 5. Rutte:zoals Stalin zei: kiezers zijn leuk, maar van geen belang.
  Wie van belang zijn: de tellers van de stemmen.

  Zie ook USA; zie Frankrijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in