Een vooraanstaand Turks politicus die geallieerd is met president Recep Tayyip Erdogan heeft op social media Griekenland bedreigd met een invasie en genocide .

İsmet Büyükataman, de secretaris-generaal van de Nationalistische Actiepartij (MHP) en een zittende afgevaardigde van Bursa [provincie in Turkije, red], heeft eergisteren op Twitter gedreigd, aldus VoE. De MHP is een nationalistische partij die momenteel de vierde grootste is in het Turkse parlement en deel uitmaakt van de regeringscoalitie van het land naast de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP) van president Erdogan. De jeugdvleugel van de partij is de beruchte Grijze Wolven, een paramilitaire organisatie die ervan wordt verdacht in het verleden terroristische aanslagen te hebben gepleegd.

“Ons advies aan de Griekse staat is dat de mensen die getuigen waren van de slachtpartijen in de Turkse natie tussen 1919-22 de kragen van hun kleinkinderen hebben dichtgeknoopt”, schreef Büyükataman in de tweet. “Anders herinneren wij u eraan dat Atatürk niet uitgeput is in de grote Turkse natie. Deze keer moeten ze misschien naar Sicilië zwemmen”.

Büyükataman verwijst naar de Grieks-Turkse oorlog van 1919-1922, toen Griekenland Turks Anatolië binnenviel, inclusief de havenstad Smyrna. De regio was historisch gezien een deel van Griekenland en was nog steeds de thuisbasis van een grote Griekse bevolking. Griekenland viel aan nadat de zegevierende geallieerden in de Eerste Wereldoorlog hadden beloofd dat het grondgebied aan hen zou worden teruggegeven en om de Griekse bevolking in het gebied te beschermen tegen de Turkse wreedheden die in de voorgaande jaren gemeengoed waren geworden.

De Griekse troepen werden in augustus 1922 teruggedreven. Toen de Turkse troepen Smyrna heroverden, staken ze de Griekse en Armeense wijken van de stad in brand in wat bekend werd als het “Grote Vuur van Smyrna”. De resulterende Griekse doden zijn geschat op meer dan 100.000. Veel vrouwen werden verkracht en tienduizenden Griekse en Armeense mannen werden gedeporteerd naar werkkampen waar nog veel meer mensen stierven. Europeanen van verschillende andere landen die in de stad aanwezig waren tijdens de herovering werden ook vermoord. Het wordt gevierd als een grote overwinning in Turkije. Atatürk, de stichter van de hedendaagse Republiek Turkije, was destijds de president van Turkije.

  'Trigger-Happy' Turkse grenswachters schieten weer op de Griekse grens

In zijn tweet suggereert Büyükataman dat Griekenland binnenkort een herhaling van deze wreedheden kan zien, hoewel het “zwemmen naar Sicilië” commentaar impliceert dat Turkije deze keer een invasie en genocide in Griekenland zelf zou plegen.

Het kan ook niet toevallig zijn dat Büyükataman op 28 mei, de dag voor de verjaardag van de verovering van Constantinopel door de Turken in 1453, de tweet publiceerde.

De opmerkingen van Büyükataman zouden zeker niet lichtvaardig moeten worden opgevat, gezien de scherpe stijging van de spanningen tussen Griekenland en Turkije in de afgelopen maanden. Eerder dit jaar ontketende Turkije een leger van migranten die probeerden de grens tussen de twee landen langs de rivier de Evros illegaal te bestormen, vaak met behulp van Turkse politietroepen. Bovendien hebben de Turkse strijdkrachten provocerende acties ondernomen tegen Griekenland, waarbij ze herhaaldelijk het Griekse luchtruim en de Griekse wateren hebben geschonden met militaire vaartuigen, vuurwapens over de grens hebben afgevuurd en zelfs een deel van het Griekse grondgebied zijn binnengevallen en bezet, zoals eerder door Frontnieuws is gemeld.

Turkse militairen hebben Grieks grondgebied bezet

Vorig artikelDe gouverneur van Minnesota zegt dat witte supremacisten de rellen veroorzaken in de VS
Volgend artikelDeskundigen studie: Elektrische auto’s zijn slechter voor het milieu dan diesel
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Dat bezetten is pure provocatie.
    Er op in gaan, maar anders dan verwacht; laat Griekenland de Koerden helpen in Syrie, met instemming van Assad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in