Foto: Fibonacci Blue (CC BY 2.0)

De Afro-Amerikaan George Floyd zou maandag zijn vermoord in verband met de arrestatie door de politie die hem op de grond vasthield. Nu heeft de autopsie bevestigt dat hij niet dood verstikt is, de doodsoorzaak ligt eerder in gezondheidsproblemen uit het verleden.

In de loop van de week hebben als gevolg van de vermeende moord op de Afro-Amerikaan George Floyd gewelddadige rellen verschillende Amerikaanse steden geteisterd. De organisatie ‘Black Lives Matter’ beweert dat Floyd tijdens zijn arrestatie is dood gewurgd door de politie die hem op de grond vasthield. In de video van het incident houdt een politieagent zijn knie tegen Floyd’s nek.

Floyd’s autopsie daarentegen toont aan dat de doodsoorzaak niet verstikking was. Volgens een rapport van de Hennepin County Medical Examiner was de doodsoorzaak eerdere gezondheidsproblemen die werden verergerd door de politieagenten die hem vasthielden. Verder wordt vermeld dat Floyd zowel acuut hartfalen als een coronaire hartziekte (CHZ) had. Er was ook geen fysiek bewijs van verstikking of wurging, meldt de Washington Times.

Naar verluidt zou de politie Floyd hebben gearresteerd nadat hij goederen uit een winkel had gestolen. Hij verzette zich toen de politie hem in de politiewagen wilde krijgen en belandde op de grond, waar de politie hem vasthield. Gedurende de hele gebeurtenis klaagde Floyd dat hij moeite had met ademhalen. Toen een van de politieagenten de man zijn polsslag controleerde, kon men geen onregelmatigheid vinden en Floyd werd naar een ziekenhuis gebracht waar hij later dood werd verklaard.

Studie: Tweede Coronavirus-golf door Afrikaanse migranten

Niet op de knie: Amerikaanse voetbalster bejubeld op internet

3 REACTIES

  • zij worden betaald om alles kort en klein te slagen en te plunderen ,Dit heeft allemaal een ander doel Trump van zijn troon te stoten

 1. Imo hebben de politie ambtenaren welke Georg Floyd arresteerden zich misdragen. M.a.w. dat had anders gekund. De actie verwerd tot een theater voor de Vrijmetselarij inclusief de tijdsperiode dat Floyd onder handen werd genomen.

  Er is veel gepubliceerd over Floyd en de naweeën van dit politie optreden zijn vandaag de dag grotesk zichtbaar …

  Maar HOE zit het met het misdragen van de Nederlandse politie ambtenaren welke een Nederlandse man langdurig tegen de grond hielden op 21 juni j.l. ??? Imo is ook deze een – willekeurig – slachtoffer van fascistisch politie optreden. De man heeft handicaps; is op leeftijd en heeft een hondje bij zich. Ik wil de beelden zien waarop staat geregistreerd dat deze zich zodanig heeft misdragen dat het ‘nodig was’ hem met vier man op de grond te werken. IK WIL BEELDEN ZIEN !!! De vrouw welke de politie ambtenaren informeert lijkt gedrogeerd door medicatie. De agenten houden de handen op de rug van het slachtoffer hoewel dit pijnlijk is voor het slachtoffer. De pols meten doe je aan de pols … WAT IS HIER AAN DE HAND GEWEEST? EN WAAROM ZIEN; LEZEN OF HOREN WE HIER VERDER NIETS VAN ??? WAAROM STAAT ER – ZO LIJKT HET – NIEMAND OP DE ACHTERSTE BENEN OM DEZE GEBEURTENIS AAN DE KAAK TE STELLEN ?? HOE IS HET MET DIE MAN ??

  TWEEDE FILMPJE
  ‘Denk niet dat deze geheime ambtenaren alleen op 21 juni zijn ingezet. Na afloop van de demo van 5 mei in Den Haag tegen de coronamaatregelen waren ze net zo gewelddadig aanwezig. Kijk maar naar dit filmpje waarbij ze op een oudere heer met zijn vieren gaan zitten en hem vervolgens pijnigen totdat hij het uitschreeuwt.’

  https://www.dlmplus.nl/2020/06/23/rutte-zet-geheime-politie-in-om-te-provoceren-en-infiltreren-tijdens-picknickdemo-in-den-haag/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here