“Tot 80%” van Sicilianen weigert AstraZeneca vaccin

0

Ondanks pogingen van de Siciliaanse gouverneur om de bezorgdheid over het verband tussen het AstraZeneca-vaccin en bloedstolsels weg te nemen, weigeren maar liefst vier op de vijf mensen in de Zuid-Italiaanse regio de AstraZeneca-injectie.

Volgens de Telegraph zei president Nello Musumeci het volgende: “In Sicilië wordt het AstraZeneca-vaccin voor 80% geweigerd. Op elke 100 mensen zeggen er 80 nee”. Zijn woordvoerster beweerde dat het weigeringspercentage “tot” 80% is, en niet over het algemeen 80%, en noemde als voorbeeld de stad Syracuse, waar het percentage 30% is.

Musumeci drong er bij de mensen op aan verder te kijken dan hun persoonlijke zorgen en het vaccin te nemen wanneer zij daartoe de kans krijgen.

“Het is normaal [dat mensen bijzonder bezorgd zijn], maar we hebben de plicht om wetenschappers te geloven wanneer zij zeggen dat het gevaarlijker is om niet te worden gevaccineerd dan wel te worden gevaccineerd”.

Italië was een van de eerste landen die begin maart het gebruik van het AstraZeneca-vaccin opschortten wegens bezorgdheid over het verband met bloedstolsels. In een interview met La Stampa zei Franco Locatelli, de hoogste wetenschappelijke adviseur van de Italiaanse regering inzake Covid, dat de bezorgdheid over het AZ-vaccin “begrijpelijk, maar ongerechtvaardigd” is.

“Ik zeg dat wij een vaccin aanbieden dat veilig en doeltreffend is en dat de mensen het moeten aanvaarden. Dit gezegd zijnde, als wij geconfronteerd worden met een schrikbarend aantal weigeringen, zullen wij de kwestie heroverwegen”.

Het weigeringspercentage in Sicilië is tekenend voor de schade die aan de reputatie van het AstraZeneca-vaccin is toegebracht door berichten over de bijwerkingen ervan. Evenzo bleek uit een recent onderzoek in Denemarken dat veel meer Denen zouden weigeren een AstraZeneca Covid-vaccin te krijgen dan dat er helemaal geen Covid-vaccin zouden krijgen. Reuters rapporteerde:

  Ze hebben geen goed excuus voor het record aantal longontstekingen bij Nederlandse kinderen

Een op de drie Denen zou een Covid-19 vaccinatie met het vaccin van AstraZeneca weigeren, meldden de lokale media TV 2 en Politiken woensdag laat, onder verwijzing naar een recent onderzoek.

De enquête, uitgevoerd door Megafon onder 1.053 personen, toonde aan dat 33% van de Denen een injectie met het vaccin van AstraZeneca zou weigeren. Slechts 7% zou weigeren ongeacht welk Covid-vaccin hen werd aangeboden.

Uit opiniepeilingen blijkt dat de Britten meer vertrouwen hebben in het vaccin van AstraZeneca, ongeacht het verband met bloedstolsels. In een nieuwe YouGov-enquête zegt minstens 75% van de Britse respondenten vertrouwen te hebben in de AZ-injectie.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Hele stad is in shock nu weer een Italiaanse professor DOOD is na de COVID-injectie van AstraZeneca

Vorig artikelDr. Naomi Wolf legt uit “Waarom vaccinpaspoorten gelijk staan aan slavernij voor altijd”
Volgend artikelMarxistische oprichtster van Black Lives Matters kocht niet alleen villa van $1.4 miljoen – ze kocht vier dure huizen, compleet met vliegtuighangars
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in