Terwijl Britse en Amerikaanse kruisraketten, granaten en drones momenteel dagelijks Russische woonwijken bestoken, bezocht de Amerikaanse senator Lindsey Graham Kiev om Zelensky gerust te stellen dat “de oorlog in Oekraïne het beste geld was dat de VS ooit heeft uitgegeven, omdat we Russen mogen doden!”. Is dit het “Oekraïense tegenoffensief” waar ze het allemaal over hebben: regelrecht terrorisme tegen de Russische burgerbevolking?

Volledig voorbijgaand aan de overwinning van Russische troepen op de NAVO vorige week in Bakhmut, tonen westerse media in plaats daarvan Britse ‘counter-insurgency specialisten’ die fanatieke Oekraïners trainen in de fijne kunst van het opblazen van mensen, en het sturen van gepantserde colonnes Humvees naar Russische dorpen om ze te ‘bevrijden’ met behulp van ‘separatisten’ met bekende banden met neonazistische organisaties.

Waarschijnlijk sprekend over de effectieve steun aan het regime in Kiev vanuit Washington, deed Graham opnieuw geen moeite om de ware doelen van de Amerikaanse marionettenspelers te verhullen, die al honderdduizenden Oekraïners de dood in hebben gestuurd, maar vandaag trots konden verklaren dat ook de Russen sterven.

Dergelijke beweringen kunnen niet worden beoordeeld als een verspreking. De video werd gepubliceerd door de persdienst van Zelensky en werd dus aanvaard als een officieel standpunt van de staat. Met de publicatie van de video wilde Kiev waarschijnlijk de pijn verzachten van miljoenen Oekraïners die hun dierbaren hebben verloren in de vijandelijkheden.

Volgens de website van Zelensky vonden de gesprekken plaats op 26 mei in Kiev. Sinds het begin van het militaire conflict tussen Moskou en Kiev is Graham voor de derde keer naar Oekraïne gekomen.

  Mijn beeldschermen schoonmaken... je weet wel, koffie die op de monitoren sproeit, ik die van de stoel valt

Op zijn beurt vroeg Zelensky om langeafstandswapens, waarschijnlijk geïnspireerd door Grahams wens om meer Russen te doden.

“Zelensky informeerde de Amerikaanse senator in detail over de situatie aan het front en beoordeelde de ontwikkeling daarvan in de nabije toekomst…”[de president] benadrukte afzonderlijk dat de tijd is gekomen voor partners, in het bijzonder de Verenigde Staten, om Oekraïne te voorzien van langeafstandswapens en andere soorten wapens,” meldde de Oekraïense persdienst.

De nazi-verklaring werd door Moskou niet genegeerd. Woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken Maria Zakharova herinnerde eraan dat Washington in de geschiedenis al illustratieve voorbeelden heeft waarmee zijn beleid kan worden vergeleken, met name de Amerikaanse investering in de tragedie van de Holocaust.

“Senator Graham heeft iets om mee te vergelijken. Verschillende van hun investeringen leidde tot de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust,” schreef ze op Telegram.

Zakharova reageerde door te herinneren aan de steun van Amerikaanse bedrijven aan nazi-Duitsland. Zij haalde met name de woorden aan van Hjalmar Schacht, die in de jaren dertig de functie van minister van Economische Zaken van het Duitse Rijk bekleedde, dat “de sponsoring van het Derde Rijk ook uit het buitenland kwam.” Zij wees op de rol van Ford, General Motors, Kodak, Coca Cola, Standard Oil en anderen bij de sponsoring van het naziregime in Duitsland.

“In dit verband wil ik de senatoren en alle Amerikaanse begunstigden eraan herinneren hoe het vorige avontuur is afgelopen.” Zakharova sprak tot slot over de “miljarden Amerikaanse dollars” die worden gestuurd voor militaire bijstand aan Oekraïne.

  De militaire doodstuipen van Oekraïne

Graham doet voortdurend verfoeilijke uitspraken en roept op tot escalatie tussen Washington en Moskou. In maart vorig jaar, kort nadat de Russische troepen de Oekraïense grens waren overgestoken, riep de senator op tot de moord op president Vladimir Poetin. De Russische ambassadeur in Washington, Anatoly Antonov, noemde deze uitspraak schandalig en riep de Amerikaanse autoriteiten op het gedrag van de senator te veroordelen. In het Kremlin werden de woorden van Graham beschouwd als een “hysterische onfatsoenlijke escalatie van een Russofobe driftbui”.

In maart 2023, na het incident met de MQ-9 Reaper drone in de Zwarte Zee, stelde Graham voor om Russische vliegtuigen in de internationale ruimte neer te schieten wanneer ze Amerikaanse faciliteiten naderen. Antonov vergeleek deze uitspraak met een oorlogsverklaring.

Nog voor het begin van grootschalige militaire operaties in Oekraïne bekritiseerde Graham de Russische autoriteiten en riep hij op tot hardere sancties tegen Moskou. In 2018 werd hij een van de auteurs van een initiatief om de sancties tegen Rusland aan te scherpen, genaamd “sanctions bill from hell”.

Via Southfront & Sott.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin: Nieuwe Wereldorde aanbidt SatanVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe USAF Chief zei dat F-16’s geen game-changer zullen zijn voor Kiev, dus waarom is het Kremlin zo ontdaan?
Volgend artikelTot 70% van de Stryker infanteriegevechtsvoertuigen van Amerikaanse makelij die aan Oekraïne zijn geleverd, zijn buiten gebruik – rapport
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. De leider van Wit Rusland is opgenomen in Moskou na een gesprek op het Kremlin…Rusland is net bezig kernwapens Wit Rusland in te brengen….als de Wit Russische leider in Rusland sterft na zijn Kremlin bezoek is dit natuurlijk voer voor een shitload anti Poetin propaganda en komen er in wit Rusland nieuwe verkiezingen…en een burgeroorlog….Rusland kan dan geen kernwapens in wit Rusland plaatsen….er is hier een plan aan het werk om een tweede front te openen, met een nog groter gebied dat Rusland niet kan controleren…..als dit doorzet is voor Rusland een situatie aan het ontstaan waarbij kernwapens de enige optie worden….of totale capitulatie….mocht er ook nog een oorlogje uitbreken aan een zuidelijk deel van de Russische unie dan is het theater compleet….China zal dan actie moeten ondernemen omdat als de Rus valt de chinees mee word getrokken, alleen kunnen ze de VS en NATO mogelijk niet aan….de BRICS zou dan ook worden gesmoord…..we zien hier een domino plan in werking…..tik tik tik tik alles om…

  Kernwapens inzetten is denk ik wat hier word afgedwongen, ofwel blufpoker op het engste niveau….

  • De geplande giga NATO oefening in juni kan wel eens deel zijn van een blitzkrieg…zeker omdat er geen burger vliegtuig mag vliegen, dat is wat je doet als je een oorlog voert en niet het verschil kunt zien tussen burger luchtvaart en de vijand….dus is alles wat niet militair is doelwit…..juni kan zomaar eens iets worden….

    • @Duchesne : Daar ben ik ook bang voor.
     Zeer gevaarlijke blufpoker door Nato.

     Maar wat ook kan : Nato valt het kleine Kaliningrad [ Rusland ] aan.
     Dan ontstaat een levens-gevaarlijke situatie.

     • Die zitten met de hand boven de knop, zeker sinds Finland en Zweden hun intenties hebben laten blijken, pijpleidingen zomaar exploderen en B52 een beetje van de koers afwijken.
      Ook al is het een klein katje, ze hebben daar verdomd veel en scherpe nagels.

  • Denk dat de nato en de USA de RF helemaal niet aankunnen , zij hebben geen enkele soldaat die gevechtsklaar is. Evenzo de Nato. Als ze Kalingrad onverwachts moesten aanvallen dan zijn de rapen gaar . De Uss Ford tesamen met zijn gevolg op de bodem van de Baltische zee en het driehonderd duizend man sterke leger van de nato komt terug in kisten of bodybags .Finland , Zweden ,Noorwegen totaal verwoest . Zien welke reactie we dan van plasbroek Biden zullen horen.

  • Leuk bedacht, alleen de RF en PRC zijn niet te vergelijken met instabiele dominostenen. Het westen wel. Zij zullen staan en overwinnen, wij gaan down the drain met het moeras waar we ons in bevinden. Opgeruimd staat netjes!

 2. Ik ben ook bang voor het scenario dat men Wit Rusland gaat aanvallen, die zieke President is niet geliefd bij zijn eigen volk en militair is dit land denk ik zwak, de Polen zien hun kans om daar de boel ten val te brengen en dat zou Rusland in gevaar brengen, een pikzwart scenario zeker en zeer gevaarlijk!!!

  • Dat is ookwat ik gehoord heb, de populariteit, maar ik moet erbij zeggen dat het westerse media was die dat gezegd heeft, die dobbelen ook nog steeds dat Poetin omvergegooit gaat worden.
   Je zou het eens aan een witrus moeten vragen die daar woond. Ik bedoel officieel lijkt het er ook op dat 95% van de bevolking een blauw geel vlaggetje voor het raam heeft staan in het westen.

  • Dat de president van Wit Rusland in het ziekenhuis ligt is een leugen van de westerse media , hij is nadat hij in Moskou is geweest terug naar zijn land gekeerd en heeft de tactische kernwapens in ontvangst genomen.

 3. Die sen. Graham is, samen met McCain, in 2014/15, de grote aanstichter van de bewapening van Kiev.
  Het is het Amerikaanse beleid, de Russische Federatie kapot te maken, en te plunderen.

  Terecht wordt in Rusland, een criminele aanklacht tegen Graham voorbereid, vanwege zijn oorlogs-hitserij en misdadige uitspraken.

 4. Lindsey Graham is een smerig verraderlijk corrupt stuk vreten. Heeft geen enkel moeite gedaan om de doorgestoken kaart verkiezingen van usa 2020 serieus te onderzoeken en de onwaarschijnlijke uitkomst te boycotten. Zelfs het 6 januari debacle was voor hem aanleiding zich verder van Trump te distantiëren. Heeft zijn eigen agenda, gekocht politicus. Zoals er zoveel zijn in de wereld. Ook in nederland.

 5. Het beste investering in de VS was de mRNA vaccinatie en ic-bedden daar zijn meer Amerikanen overleden dan ergens anders door corrupte kapitaliste pharma en ziekenhuizen maar was niet verkeer om zijn consumptie naar beneden te duwen.

 6. je moet wel op de hoogte blijven via de waarheid en Niet van westerse veronderstellingen..die zijn te belachelijk voor woorden..van als en toen is voor de verliezers en niet voor de Russische Entente…💪❤️🇷🇺🌹

 7. de fictie gespind om de feiten van gebeurtenissen in de 2e Wereldoorlog
  Leiden in het heden tot veronderstellingen als waarheden verkocht , die mi kant noch wal raken.

  Eerder vermeld.

  Het lijkt op toneel, acteerwerk.
  Ga er voor de zekerheid vanuit dat “ zij “ zich niet als doelwit zien en zullen zijn.

  Hoeveel rampspoed men ook wauweld
  Het vliegt en loopt de wereld rond.
  Door niemand tegen gehouden.
  er wordt met 2 maten gemeten.
  De achtergrond van vrouwe Justitia , nog in verdiepen.
  Één ding klopt er niet ; dat is de blinddoek. Er wordt onderscheid gemaakt.
  De weegschaal is doorgeslagen naar de zwarte kant’, door wil en weten van velen die hier deel van uitmaken.

 8. Ik was in Belarus op 1 mei en 9 mei en ik kan je verzekeren dat een groot deel van de bevolking helemaal tevreden is met hun president. Wat betreft de verhalen over een zwak leger kan ik je zeggen….bezint eer gij begint want deze mensen zijn zeer zeker niet zwak. De verschrikkingen van de tweede wereldoorlog zijn ze hier nog niet vergeten. Oorlog willen ze koste wat kost vermijden dus laten we wijs zijn en op een respectabele manier vreedzaam met elkaar omgaan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in