Topambtenaar EMA zegt dat EU-agentschap verband tussen AstraZeneca-vaccin en dodelijke bloedstolsels moet bevestigen

0
2357
© Jernej Furman (CC BY 2.0)

Het hoofd van de afdeling vaccins van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) zegt dat het bureau binnenkort officieel een verband zou kunnen bevestigen tussen Vaxzevria – het Covid-19 vaccin van AstraZeneca – en gevallen van fatale cerebrale veneuze trombose.

“Naar mijn mening kunnen we nu zeggen dat het duidelijk is dat er een verband bestaat tussen het vaccin” en zeldzame gevallen van mogelijk dodelijke bloedstolsels in de hersenen van mensen, vertelde Marco Cavaleri aan de Italiaanse krant Il Messaggero.

Hij zei dat het onderzoek van het agentschap niet het exacte mechanisme heeft vastgesteld dat trombose veroorzaakt, bericht RT. Als het probleem bij de vector ligt (Vaxzevria gebruikt een adenovirus van chimpansees om eiwitten van het SARS-CoV-2 Coronavirus toe te dienen om het immuunsysteem te leren het te verslaan), moeten artsen andere vaccins die dezelfde techniek gebruiken misschien opnieuw evalueren, schrijft de krant.

De PRAC, de beoordelingscommissie voor de veiligheid van vaccins van het EMA, houdt deze week een conferentie. Bijgewerkte richtsnoeren voor het gebruik van Vaxzevria, waarin het verband wordt erkend, kunnen binnen enkele uren door het comité worden gepubliceerd, aldus de ambtenaar.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Na betrapt te zijn op het vervalsen van gegevens over de werkzaamheid van vaccins, “herziet” AstraZeneca zijn cijfers… maar het is nog steeds een wrede farce

Planeet van de cavia's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here