Topambtenaar EMA zegt dat EU-agentschap verband tussen AstraZeneca-vaccin en dodelijke bloedstolsels moet bevestigen

0
© Jernej Furman (CC BY 2.0)

Het hoofd van de afdeling vaccins van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) zegt dat het bureau binnenkort officieel een verband zou kunnen bevestigen tussen Vaxzevria – het Covid-19 vaccin van AstraZeneca – en gevallen van fatale cerebrale veneuze trombose.

“Naar mijn mening kunnen we nu zeggen dat het duidelijk is dat er een verband bestaat tussen het vaccin” en zeldzame gevallen van mogelijk dodelijke bloedstolsels in de hersenen van mensen, vertelde Marco Cavaleri aan de Italiaanse krant Il Messaggero.

Hij zei dat het onderzoek van het agentschap niet het exacte mechanisme heeft vastgesteld dat trombose veroorzaakt, bericht RT. Als het probleem bij de vector ligt (Vaxzevria gebruikt een adenovirus van chimpansees om eiwitten van het SARS-CoV-2 Coronavirus toe te dienen om het immuunsysteem te leren het te verslaan), moeten artsen andere vaccins die dezelfde techniek gebruiken misschien opnieuw evalueren, schrijft de krant.

De PRAC, de beoordelingscommissie voor de veiligheid van vaccins van het EMA, houdt deze week een conferentie. Bijgewerkte richtsnoeren voor het gebruik van Vaxzevria, waarin het verband wordt erkend, kunnen binnen enkele uren door het comité worden gepubliceerd, aldus de ambtenaar.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Na betrapt te zijn op het vervalsen van gegevens over de werkzaamheid van vaccins, “herziet” AstraZeneca zijn cijfers… maar het is nog steeds een wrede farce

  Corona als een massapsychologisch fenomeen
Vorig artikelWHO verwerpt Covid-19 vaccinpaspoorten
Volgend artikelDerek Chauvin’s verdediging laat video zien waarop hij knielt op George Floyd’s schouder, niet zijn nek
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in