Foto: Public Domain

Westerse nieuwsmedia zijn verworden tot een parodie van onjuiste verslaggeving, verkeerde informatie en regelrechte imperialistische propaganda. Niemand met gezond verstand kan hun beweringen nog serieus nemen. Deze week “blonken” zulke media uit in hun misleidingen en verdraaiingen met hun hysterische berichtgeving over de ontmoeting tussen de Russische president Vladimir Poetin en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un.

Het is echter leerzaam om te analyseren wat de westerse hysterie en valse narratieven motiveert, schrijft Stratgic Culture Foundation.

De toon van de westerse verslaggeving en commentaren leek op het lezen van recensies van een nieuwe James Bond-film. De top werd afgeschilderd als een onderonsje tussen ’s werelds gemeenste schurken. De Washington Post ging misschien wel met de eer strijken voor hyperbool door de top te beschrijven als “met snode glamour” en verder te vermelden dat Kim aankwam in een kogelvrije trein (alsof dat op de een of andere manier vreemd is) en hoe de twee leiders elkaar ontmoetten in een “afgelegen ruimtehaven” (cue de James Bond muziek) en dineerden met “eendensalade en krabknoedels” (oh, hoe erg kwaadaardig!). Het enige dat nog ontbrak, zo leek het, was een haaientank.

De gekunstelde dreigende toon die door de Westerse media werd geprojecteerd, speculeerde op een deal tussen Rusland en Noord-Korea voor de levering van artilleriemunitie voor het 18 maanden oude conflict in Oekraïne. Er werden ook zware conclusies getrokken dat Rusland zou helpen om het kernwapenarsenaal van zijn Oost-Aziatische buur te versterken, waardoor het een grotere bedreiging zou vormen voor de Verenigde Staten.

Er werd algemeen beweerd dat de top aantoonde dat Rusland internationaal geïsoleerd was door de oorlog in Oekraïne en dat president Poetin “wanhopig” was door zijn hand uit te steken naar de “pariastaat” Noord-Korea.

Zoals we hierboven hebben opgemerkt, hebben de Westerse media al lang geleden elke geloofwaardigheid verspeeld. Hun narratieven zijn in verlegenheid gebracht. Alles waar Amerikaanse of Europese nieuwsmedia zich over uitspreken, moet met een lachwekkende korrel zout genomen worden, zo niet met totale minachting.

Eén actueel voorbeeld volstaat. Deze week vond er in Libië een verschrikkelijke menselijke ramp plaats door stormvloeden. Er wordt gevreesd voor 20.000 doden door stortvloeden. Geen enkel Westers mediakanaal legde ook maar in de verste verte het verband met het feit dat deze verschrikking volledig mogelijk werd gemaakt doordat het Noord-Afrikaanse land werd vernietigd en in een mislukte staat werd veranderd door de misdadige militaire aanval op de natie in 2011 door de door de VS geleide NAVO-alliantie.

  Oorlog in Oekraïne versus oorlog in de Gazastrook - Referentiepunten

Gezien deze totale ontkenning door de Westerse media van de onderliggende oorzaak van de ondergang van Libië, kan men redelijkerwijs hun geloofwaardigheid en morele vooronderstelling om andere wereldgebeurtenissen te bespreken, terzijde schuiven. Hun functie is om te misleiden, niet om te informeren.

De top tussen de Russische en Noord-Koreaanse leiders deze week was inderdaad een belangrijke indicator. Hun ontmoeting vond plaats tijdens het 8e Oosterse Economische Forum in de Russische stad Vladivostok in het Verre Oosten. Het forum bracht politieke en zakelijke leiders uit tientallen landen samen, met de nadruk op investeringen en partnerschappen in Azië en de Stille Oceaan. President Poetin hield een toespraak voor de afgevaardigden voordat hij Kim Jung Un ontving op het Vostochny Cosmodrome in de regio Arum, ongeveer 1500 kilometer van Vladivostok.

De ontmoeting tussen de Russische en Noord-Koreaanse leiders was een hartelijke gebeurtenis met lange discussies (volgens sommige berichten wel zes uur) en een uitgebreid staatsdiner dat werd bijgewoond door hooggeplaatste hoogwaardigheidsbekleders. De details van de één-op-één gesprekken werden niet openbaar gemaakt, maar de algemene onderwerpen waren onder andere partnerschap in de ontwikkeling van ruimtetechnologie en militaire zaken.

Rusland en de Democratische Volksrepubliek Korea hebben een lange en eervolle geschiedenis, zoals beide leiders hartelijk erkenden. Poetin merkte op hoe Sovjetsoldaten aan de zijde van Koreaanse revolutionairen vochten om het Japanse imperialisme te verslaan en de Democratische Volksrepubliek Korea in 1948 te helpen oprichten. De verdeling van het Koreaanse schiereiland in Noord en Zuid werd grotendeels geïnstrumentaliseerd door de Verenigde Staten als een maatregel uit de Koude Oorlog om de Sovjet-Unie en China in bedwang te houden.

Er is niets sinisters aan het feit dat de buren in het Verre Oosten van Azië elkaar de hand reiken om broederlijke relaties verder te ontwikkelen ten voordele van beide naties. De geest waarin Poetin en Kim elkaar omhelsden is volledig in overeenstemming met de historische opkomst van een nieuwe multipolaire wereldorde.

In deze nieuwe mondiale realiteit wordt het idee van hegemoniale dominantie door de Verenigde Staten en hun westerse partners snel overbodig en zelfs weerzinwekkend. Het arrogante en brutale opleggen van unilaterale sancties door Westerse mogendheden wordt steeds meer gezien voor wat het is – criminele overblijfselen van een vervlogen tijdperk van Westerse neokolonialistische zelfgekozen privileges.

Het werkelijk sinistere aspect van de topontmoeting tussen Poetin en Kim is de opvallende afwezigheid van enige Westerse media-erkenning dat de DVK al tientallen jaren onderworpen is aan Westerse economische oorlogsvoering en aan niet aflatende militaire agressie door de Verenigde Staten via jaarlijkse “oorlogsspelen” waarin “onthoofdingsaanvallen” en een invasie van Noord-Korea worden geoefend. De VS blijft weigeren om een formele vredesregeling met de DVK te treffen, zelfs 70 jaar na het einde van de Koreaanse Oorlog in 1953. Tijdens die oorlog voerden de VS genocidale massale luchtbombardementen uit, waarbij tot drie miljoen burgers werden gedood.

  Westen gebruikt Oekraïne als "instrument" tegen Rusland, Britse tanks "zullen branden" - Kremlin

In plaats van de historische waarheid en realiteit over de snode aard van het door Amerika geleide Westerse imperialisme toe te geven, richten de zielige Westerse media zich liever op de “snode eendensalade” die Poetin en Kim zouden hebben gegeten.

Terwijl de Westerse media hysterisch doen over Noord-Korea dat wapens aan Rusland zou hebben geleverd voor het conflict in Oekraïne, stellen dezelfde media geen vragen over de levering van $100 miljard aan wapens door Washington en haar NAVO-handlangers om een naziregime in Kiev overeind te houden. Dat komt omdat ze de absurde propagandaleugen promoten dat de Westerse mogendheden “de democratie verdedigen” in Oekraïne, ondanks de goed gedocumenteerde feiten over de welig tierende corruptie, onderdrukking, gedwongen dienstplicht en nazi-associaties van het regime in Kiev.

Wat betreft het specifieke bangmakerij- en lasterverhaal van de Westerse media dat Rusland wanhopig op zoek is naar wapenleveranties uit Noord-Korea, leek het onopgemerkt te blijven dat de New York Times deze speculatie volledig onderuit haalde met een apart verslag deze week, waarin werd beweerd dat Rusland meer dan zelfvoorzienend is op het gebied van artillerie en wapenproductie.

Hoe dan ook, zelfs als de DVK en Rusland een militaire leveringsovereenkomst sluiten, wat dan nog?

Rusland heeft het volste recht om de jarenlange agressie van de NAVO in Oekraïne het hoofd te bieden. De Verenigde Staten overwegen deze week om ATACMS-raketten met een lange afstand (300 km) aan het naziregime te leveren en hebben, volgens hun misdadig krankzinnige minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken, het licht op groen gezet voor aanvallen op Russisch grondgebied.

Dit is de schokkende en betreurenswaardige realiteit van de door het Westen veroorzaakte escalatie van oorlog tussen nucleaire grootmachten. En toch, volgens de Westerse media, is het sinistere waar het Westerse publiek zich zorgen over zou moeten maken een nabuurschapstop tussen Poetin en Kim.

Zoals de Russische president Poetin in zijn plenaire toespraak en in de openbare dialoog tijdens het Oosters Economisch Forum opmerkte, hebben de arrogante Westerse mogendheden hun eigen bevoorrechte financiële systeem vernietigd door tientallen jaren misbruik te maken van de rest van de wereld en hun neokolonialistische voorrechten te gebruiken om van anderen te parasiteren. Het Westen probeert wanhopig de realiteit van de historische mondiale verschuiving naar een multipolaire wereld en weg van de zelfgekozen westerse hegemonie te verbergen. Een deel van deze ontkenning en doofpotaffaire houdt in dat het Westen zijn toevlucht neemt tot het oude en vermoeide spelletje van het creëren van boemanverhalen om het Westerse publiek achter anders failliete leiders te krijgen.

  Zelensky klaagt dat velen een einde aan de oorlog willen zien

De boeman narratieven werken niet meer. Dat komt omdat de westerse media niet meer geloofwaardig zijn, omdat ze keer op keer ontmaskerd zijn als leugenaars en oplichters, zoals blijkt uit hun apologetiek voor eindeloze misdadige oorlogen – Libië is hier deze week een duidelijk voorbeeld van. Een andere reden voor de narratieven is het zichtbare morele bankroet van de Westerse politieke leiders. Hoe kan iemand deze charlatans van de elite serieus nemen? Biden, Sunak, Scholz, Rutte, Macron, Trudeau, Von Der Leyen, Borrell, om er maar een paar te noemen.

Een andere reden waarom Westerse boemanverhalen het niet doen, is dat de harde economische en sociale realiteit die de meeste burgers in Westerse landen treft, eigenlijk veel enger is dan alle fictieve beweringen over buitenlandse schurken. Dat laatste begint nog absurder en verachtelijker dan de werkelijkheid te lijken.

Wat de Westerse elites en hun media grote zorgen zou moeten baren – en ongetwijfeld al baart – is dat het publiek zich realiseert dat hun echte en enige vijand van binnenuit komt, in de vorm van elitaire heersers en hun elitaire economische systeem. Dat was historisch gezien altijd al zo, maar vroeger kon die realiteit worden omzeild met boemanverhalen over buitenlandse vijanden, “communisten en rooien”, enzovoort. Nu kan echter geen enkele hoeveelheid spinnen en fantaseren van de Westerse media de dageraad en de vreselijke realiteit van de inherente corruptie en het falen van het Westen verhullen, en de langverwachte noodzaak van gerechtigheid en verantwoording voor de meervoudige hoofdmisdaden van het Westerse imperialisme.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wees voorzichtig met wat u wenst in Rusland na een muiterijVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHij is een ongevaxte, getrouwde, heteroseksuele NOLE zonder tatoeages en met stalen ballen. Wat is er niet leuk aan hem?
Volgend artikelZullen de Russische linies in Oekraïne afbrokkelen?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Een artikel naar mijn hart, feiten zijn erg hard maar ook al doet dat tegenwoordig niet meer terzake, framen is wat de media doen verder niks, Noord-Korea is net als die Saudi’s of Iran mijn kop thee maar ik begrijp wel dat om het tij te keren van de despoot VS vele landen die zeer divers zijn hun gezamenlijke strijd voeren voor soeverein hun eigen weg gaan, het Westen wil het maar niet in zien en de media is doof en blind, dank voor dit artikel, het doet me goed want soms denk ook ik wel eens ben ik nou gek of seniel of is de rest van de wereld om mij heen dat, ik voel mij niet alleen en dat is lekker, dit artikel sterkt mij daarin!

 2. “Onvoldoende overdracht van wijsheid uit de oudere generaties doet een kinderachtige, oppervlakkige cultuur ontstaan die nauwelijks relevant is voor de ontwikkeling van de ziel. PEP’s en EEP’s (peer-educated en entertainment-educated populations) zijn als samenleving stuurloos op een wijze die doet denken aan psychopathie bij individuen.” – Uit: Destructieve relaties op de schop, psychopathie herkennen en hanteren (Jan Storms)

 3. “Deze week vond er in Libië een verschrikkelijke menselijke ramp plaats door stormvloeden.”

  Weer een man-made natuurramp mbv ‘Weather as a force multiplier’ (US Mil weather manipulations for strategic reasons and warfare.)

  • Ik denk dat ook van de aardbeving in marrokko, ook daar is eerst een blauw licht gezien , als dat allemaal waar is ,hebben we te maken met nietsontziende massamoordenaars.

 4. Laat de media zich de kop maar breken over wat er afgesproken is tussen Kim en Putin.
  Logisch: Kim heeft grote voorraad granaten van Russiach kaliber; Rusland heeft graan en kennis.
  Dus duidelijk dat er granaten naar RU gaan en graan en kennis naar Kim.

  En alweer heeft (USA+ Nato) een s;lag verloren.
  –in Oekraine kunnen ze niet winnen
  –USA is uit verschillende Afrikaanse landen getrapt en heeft nu grondstoffen probleem
  –RU onderzeebootjes bij Cuba en raketten in Cuba
  –Ru kan wraak nemen en USA uit Syrie verjagen, omdat USA daar is zonder recht van titel en als kolonialiseerder

  Ondertussen
  –zit USA te stoken tussen China en Taiwan
  –tussen Afghanistan en Pakistan/India
  –Iran en Israel

  En ze hebben het geld niet voor al die onzin…..ze hebben verloren; big time; er zal een crisis komen in USA.

 5. “dat hun echte en enige vijand van binnenuit komt, in de vorm van elitaire heersers en hun elitaire economische systeem.”

  De plot is heel eenvoudig omdat de vijand erg voorspelbaar is geworden:

  Teruggaan naar de Toren van Babel is waar ze naar streven. Ze geloven dat mensen samen moeten komen (globalisme) en zich een naam moeten maken, door een spiritueel, politiek en financieel wereldsysteem op te bouwen ter vervanging van God.

  Alles wat we vandaag de dag in onze wereld zien beweegt zich in de richting van het elimineren van nationalisme en het omarmen van het globalisme. Maar het echte doel is om een wereld te creëren zonder God, zonder Zijn Woord en zonder Zijn waarden.

  Wat ze niet willen geweten hebben is dat we dit allemaal kunnen doorzien, omdat God vanaf het begin het einde van hen heeft aangekondigd.
  Openbaring Openbaring 18:23 beschrijft hoe al deze ontwikkelingen (Goddank!) zullen eindigen.
  Maar wees er op bedacht dat de globale macht en intriges van de (al of niet farmaceutische) leugen de komende jaren gigantisch zal worden. Niet om daar bang voor te zijn, want de waarheid wint altijd. Uiteindelijk. Juist dat besef maakt ons hoopvol maar ook alert en wakker zodat we ons niet laten inpakken door leugens die met schoon klinkende voorwendselen aan ons worden ‘verkocht’.

 6. Ik blijf er op wijzen dat het marode westerse systeem de bevolking van Rusland en Noord Korea, geen voordeel in vrijheid opleverde tot op heden. Communisme is een ramp en het momentele facisme in het westen evenzeer. Blijft het natuurlijk uitstekend om de westerse pers te positioneren als de grote leugenaars / verdraaiders van de realiteit. Hoe zou het artikel eruit zien Rommel, wanneer je het totaal zakelijk houdt en de negatieve emotie over onze pers eruit laat? Het is immers inmiddels wel bekend dat we voor de gek gehouden worden. Dus is de emotie daarover nog steeds een teken van een niet verwerkt trauma van o.a. het verdwijnen van de persvrijheid -nu ook in het westen. Hoe kunnen we werken aan het verbeteren van dit kanaal, zodat honderd duizenden deze info wel bereikt? Ik denk dat zakelijke en feitelijke info een perfecte eerste stap kan zijn.

 7. De witte vlagen op de tanks van Zwendellensy de theater man en zijn circus druipen ze nu af voor de machtigste Beer Poetin waar geen leger tegen opgewassen is Met doodse stilte En Poetin was nog maar net begonnen!!!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in